Şimdi Ara

Gtx 1080 TI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
11.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • donanimist kullanıcısına yanıt
    Neden muhalefet ediyorum çünkü bilmediğiniz konularda sallıyorsunuz.

    şimdi kardeş bende de msi gaming x var ama açıp kendim falan bakmadım mesela hiç. Senin normal kullanıcı olarak test edemeyeceğin şeyleri test edebilen bir arkadaş bu videodaki, işin elektroniğinden de gerçekten çok iyi anlıyor. "Youtube videoları" çok daha iyi yani senin anlayacağın bu işlerde bilgi sahibi olmak için.

    3250 lira verecek olsam ve iki kart aynı fiyat olsa senin kartı alırdım ikisi arasından. Ama senin kart 3250 bu 3050 olsa bunu alırdım. Aradaki soğutucu farkı anca o kadar eder. Kapalı devre sıvı soğutmanın kendine has problemleri var zira. Ha mesela 3100 liraya msi gaming x'i ikisine de tercih ederdim çünkü vrmi çok daha iyi ikisinden de. Ama mesela sıvı bloğu takılmış nvidia fe bunların hepsinden daha iyi çünkü nvidia en iyi silikonu kendine saklıyor. Oradan hesap et.




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Demek sallıyorum ?

    Size şu kadar diyim kfa 2 modelleri dışında bütün 1080ti leri kullandım zaten ilanlarımda referanslarımda mevcut kapalı devre soğutma sistemi olarak en iyi soğutma hybrid e hava soğutma olarak ise en iyi soğutma gigabytye aorus modeline ait bu bizzat tecrübe ile sabit !

    Aralarında en sıcak çalışan modeli ise gameing x modelidir kartı geçen şubat ayında 3 gün kullandım 75 dereceye kadar çıktığnı gördüm 3. günün sonunda 200 lira zararına satmıştım.
  • donanimist kullanıcısına yanıt
    kardeş gpu boost 3.0ı anlamış bir insan olsaydın 5-10 derecelik farkların boost table üzerinde bir fark yaratmadığını görürdün. Sıvı soğutma ve blower dışında fps açısından bir fark yok. Tabi mesela bir karta çok iyi silikon denk gelir de 2100leri aşar, başka biri 1950lerde kalır, orada fark olur bir 2-3 fps, ama gene soğutmayla alakalı değildir.

    Tabi ki daha soğuk çalışması daha iyi bir şey. Ben mesela ln2 falan işlerine girmediğimden strixi elimdeki gaming xe tercih ederdim, kasam da kocaman sıkıntı yaratmazdı. Çünkü 5x2 fazlık strix vrmi ile 8 fazlık gaming x vrmi arasındaki farkı aslında kullanmıyorum, strix bi 4-5 derece daha serin gibi hatırlıyorum bir de anakartım asus rog, ama rog posiedon'u mesela elimde hazır bir pompa rezervuar vs olmadığı sürece gaming xe tercih etmezdim.

    Mesela bahsettiğin gigabyte kartın ortadaki ters dönen fandan kaynaklanan ciddi sıkıntıları var. Videoda gördüğün olay "nadir" görülen bir defekt değil yani:https://www.youtube.com/watch?v=Etn01ObKJ80 zamanla saçmalıyor o saçma sapan fan tasarımı.

    Galax 980 HOF almıştım ben daha önce. Hayatımda gördüğüm en güzel ekran kartıdır bu güne kadar, ama LN2 kartı, gerçekten işime yaramış değil. Sadece fiyatı çok uygundu zamanında.

    Bu kartlar arasındaki sıcaklık hariç farkları gerçekten test edebilmen için bir osiloskopa ihtiyacın var kardeş.




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Valla günlük 2100 mhz de çalışan bir ftw3 ile ısı yüzünden boğulmuş bir gameing x arasında günlük kullanımda bilhassa 1440p oyun oynuyorsanız o farkı gayet güzel anlayabiliyorsunuz. E zaten konu evga olunca ftw 3 serilerinde adamlar gidip en iyi gpu ları kendileri seçiyor sizden boşuna fazladan 50 dolar para almıyorlar
  • donanimist kullanıcısına yanıt
    en iyi gpuları nvidia kendine saklıyor pascaldan beri. Herhangi bir aib ancak nvidianın kendisine vermeye uygun görüğü çipleri binleyebiliyor. Mesela 2025 yapan ftw3 var burada:https://forums.evga.com/1080Ti-FTW3-won39t-core-overclock-stably-past-50-Luck-of-the-Lottery-or-bad-card-m2675304.aspx
    Frekans-performans grafiği lineer olmadığından 1900 ile 2000 arasındaki fark aslında 2000 ile 2100 arasındaki farktan çok daha önemli. (Tabi ki bütün gp102'ler 1900 yapabiliyor ben sana durumu anlatmak için bu örneği verdim sadece) Şahsen aynı fiyat olacaksa 2100 yapan kartı tercih ederim, hatta bence bi 100 lira daha fazla eder 2025 yapan karttan mesela ama -tekrar LN2 mevzuuna geldik gene bak- LN2 falan işlerine girmiyorsan o şekil binlerin pek bir kıymeti yok. Yani var ama mesela cpulardaki gibi değil. 2100 çok güzel bir sayı ama senin benim kullanımımız için sadece çok güzel bir sayı. Oyun oynarken aradaki farkı hissedemezsin çünkü oyun sırasında o anda oluşabilecek bir çok farklı durum var ve fark bahsettiğim grafiğin o kısmında hata payından daha fazla olmaz. Sentetik test yapman lazım. Mesela fire strike ultra çok güzel bir test. 2000 ve 2100de kartın soğumasını bekleyerek arka arkaya dene, sonuçları yüzde olarak kıyaslayalım mesela.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.