Şimdi Ara

GTX 1070 Hangisi alınmalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Ucu ucuna yetmesi için 450 watt olmasi lazim o kaynagin ki o da ileride kaynagin 450 watti veremeyecegini hesaba kattigimdan oturu. Siz muhtemelen yanlislikla prizden cekilen enerjiyi olcmussunuz kasaya iletilen enerjiyi degil diye tahmin ediyorum. Veya islemci ve ekran kartini dibine kadar overclocklayip kullaniyorsunuz. 650 watttan fazlasi sli dusunulmuyorsa israf olur. 650 watt tek ekran kartli bir sistem için ömürlük denebilecek kapasitededir. 550 watt da 1070 için gayet yeterlidir. Hic kafaniza takmayin.

    Ucu ucuna yeter dememin sebebi şu;

    Örneğin bir pc düşünün yükte 500 watt harcasın. PSU direkt 500 çekmez, mutlaka 20-30 fazlasını çeker kalitesine göre. Yani çekilen değer 520-530'a denk gelir. O yüzden 550 ancak yeter yazdım. Kaldı ki zaten gerek olmayacak arkadaşın PSU yükseltmesine dediğiniz gibi.

    PSU'sunun % kaç verimli çalıştığını bilmek gerek tam watt değerini söylemek için. Ama %10-20 paydan zarar gelmez :)

    Zaten %100 performans ile full oc kullanılacak hali yok pc'nin dediğiniz gibi.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: DewyLowe

    Hocam Merhaba,

    Saygı değer yorumlarınızı esirgemediğiniz için öncelikle teşekkürlerimi borç bilirim.

    Bu 3 markadan birini alacağım gibi görünüyor. Fakat güç tüketimlerinde sizce sorun yaşar mıyım ? Malum kullanmış olduğum güç kaynağı Corsair vs550 kullanmış olduğum sistemde imzamda yer almakta. Bu konu ile ilgili bu güç kaynağı ile devam edebilir miyim ? Yoksa güç kaynağı revize etmem mi gerekir.

    550W yeterli fakat ben o kalitede bir kartı ve yanındaki sistemi o kalitede bir güç kaynağına bağlamazdım (ki bağlamıyorum da zaten )
  • Verdiğiniz sitede ayarları fazla fazla girmeme rağmen böyle bi değer gösterdi.

    Buda demektir ki güç kaynağım karşılıyor. Doğrumudur.

    Load Wattage: 450 W
    Recommended UPS rating: 850 VA
    Recommended PSU Wattage: 500 W
  • O 500 watt zaten guc kaynaginin kasaya iletebildigi guc miktaridir. Yani 500 watt guc kaynagi o 500 u verebilmek icin prizden 600 watt da çekebilir. Verimli guc kaynagi kasaya iletilen gucu arttirmaz elektrik faturanizi azaltir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 23 Mayıs 2017; 11:32:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen doğrudur. Güç kaynağınız karşılıyor sisteminizi.

    Bu durumda zaten 550W size yetecektir.

    İleride bilgisayarınıza ekleme yaptığınızda düşünürsünüz PSU olayını. Şimdilik kafanız rahat hareket edebilirsiniz.

    Ama PSU'yu artırırsanız size avantajları şunlar olabilir;

    -İleriye dönük sisteme ekleme yapmanızı kolaylaştırır.
    -Verimliliği daha yüksek bir PSU'ya geçerseniz, elektrik faturanızda biraz daha tasarruf edersiniz. Ama dramatik bir tutardan bahsetmiyorum tabii :)

    Zaten bir bilgisayarın sentetik testler hariç %100'de çalışması neredeyse imkansızdır. Büyük ihtimalle bilgisayarınız size gösterdiği değerin de oldukça altında kalacaktır siz kullanırken. Ama ben de dahil olmak üzere pek çok insan PSU seçimini max kullanıma göre ayarlıyor.
  • Haklısınız ben mesala overclock yapmayorum zaten bilmiyorum da sahsen oc yapmadan da bana gayet yetiyor. Hesaplarken de bir kac ekleme yaptım mesala bır ram slot ekledim 10 tane 200m fan felan ekledim halbukı 4 tane 140lık var :D uzun bir süre kullanıcam inşallah sorun cıkarmaz birde bu güç kaynaklarında gerçek değer varmış o ne oluyor. Benımki kaçtır mesala Corsair vs2550w kullanıyorum. Dandik bir güç kaynağımı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DewyLowe

    Haklısınız ben mesala overclock yapmayorum zaten bilmiyorum da sahsen oc yapmadan da bana gayet yetiyor. Hesaplarken de bir kac ekleme yaptım mesala bır ram slot ekledim 10 tane 200m fan felan ekledim halbukı 4 tane 140lık var :D uzun bir süre kullanıcam inşallah sorun cıkarmaz birde bu güç kaynaklarında gerçek değer varmış o ne oluyor. Benımki kaçtır mesala Corsair vs2550w kullanıyorum. Dandik bir güç kaynağımı ?

    Netten baktım özellikleri böyle pen anlamadığım için soruyorum bu nedir. dandik midir ?

    GTX 1070 Hangisi alınmalı ?




  • Son olarak Ya Zotac Ya asus alacağım ama bu kartlar boyut olarak büyük gibi benim kasanın ekran kartı boyu 30cm diye belirtilmiş. Dark Falcon kasasını kullanıyorum görseli aşağıdadır.

    Kart sığar değil mi ?

    GTX 1070 Hangisi alınmalı ?
  • 11.73 " x 5.28 " x 1.57 " Inch
    29.8 x 13.4 x 4 Centimeter

    Asus strix 1070 boyutları
  • Muhtemelen amazonla anlaşmalı Türkçe desteği bulunan bir site ayrıca TL ile alışverişte mümkün, alışveriş yapmadım sadece fiyatları uygun bulduğum için paylaştım. Ordan alıp almamak sana kalmış.
  • Gerçek değer en basit açıklamasıyla, PSU'nuzun üzerinde yazan max değeri verip veremediğidir. Yani örneğin sizin 550W güc verebilen bir PSU'nuz var kağıt üzerinde. İşin elektrik kısmını detaylı bilmiyorum ancak prizinizden gelen akımın normal ve yeterli olması durumunda sizin PSU'nuzun 550W verebilmesi gerekir. Ama diyelim ki %10 kayıp var ve 495W verebiliyor. PSU'nuzun gerçek değeri 495W olmuş olur.

    Bunu da voltaj ve amper değerlerinin çarpımı gibi bir yöntemle ölçüyorlar. Ama dediğim gibi o konuda yanıltmayayım. Daha iyi bilen birisinden öğrenmeniz sizi daha iyi aydınlatır.

    Evinize gelen elektrik normalse (ki büyük ihtimal 16 veya 20 amperdir sigortalarınız) gerçek değeri ile max değeri aşağı yukarı 3-5 farkla aynıdır sizin PSU'nuzun.

    Kaldı ki koyduğunuz resime göre 12V kanalından 504 Watt enerji verebiliyor PSU'nuz. Çoğu psu'da önemli olan 12V'deki Watt değeridir. Sıkıntı yaşamazsınız bence 504W ile...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 23 Mayıs 2017; 16:17:0 >




  • 30cm'e sığması lazım.

    Bildiğim kadarıyla 1070'ler 26,67 cm genişliğe sahip. Yani yaklaşık 3 - 3,5 cm boşluğunuz da kalır. Yükseklikleri 11cm. Zaten yükseklikte sıkıntı çekmezsiniz.

    Ama biraz fazla dolu bir kasanız olur :)

    Bir de unutmadan 1070 ve 1080'ler neredeyse çift slot kaplıyor anakartta 11 cm'lik yükseklik yüzünden. İleride SLI falan yapmak isterseniz anakart slotlarınızın arası oldukça geniş olmalı :) Tabii bir de anakartınız uyumlu olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 23 Mayıs 2017; 16:17:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vjoldin

    30cm'e sığması lazım.

    Bildiğim kadarıyla 1070'ler 26,67 cm genişliğe sahip. Yani yaklaşık 3 - 3,5 cm boşluğunuz da kalır. Yükseklikleri 11cm. Zaten yükseklikte sıkıntı çekmezsiniz.

    Ama biraz fazla dolu bir kasanız olur :)

    Bir de unutmadan 1070 ve 1080'ler neredeyse çift slot kaplıyor anakartta 11 cm'lik yükseklik yüzünden. İleride SLI falan yapmak isterseniz anakart slotlarınızın arası oldukça geniş olmalı :) Tabii bir de anakartınız uyumlu olmalı.

    Bilgilendirme için teşekkürler. KArdeş cok saol cok yardımcı oldun allah hakkında hayırlısını nasip etsin :))

    SLI dusunmuyorum zaten anakart slı desteklemıyor crosfire destekliyor ama onuda yapmam zaten :D
  • Rica ederim, yardımcı olduysam ne mutlu...

    Şimdiden güle güle kullanın siz de müstakbel kartınızı :)
  • Cok saol olmaz mısın be kardesim eyvallah yalnız hemen almıcam su vega mimarı bı cıksın belki fiyat düşer ya da bundan ıyısı cıkar aynı fıyat bandında duruma gore beklemedeyim :D cakal gıbı .

    Haddini bilen cakal misali :D
  • 1 senedir msi gtx 1070 gaming x kullanıyorum. Msi soğutması daha iyi çünkü fanlar diğer markalara göre daha yavaş dönüyor ve daha verimli soğutuyorlar.Msi fanlarını tam devirde bile çalıştırsanız sesini duymanız çok zor olur ama diğer markalar için aynı şeyleri söylemek güç onun için msi tercih etmek daha iyi olacaktır.
  • Şuan GTX 960 Strix kullanıyorum. Soğutması bence gayet iyi %118 yükteyken 68 dereceyi geçmiyor. (fanlar %60)Hafif bir OC. Yapıyorum. Tabi 1070 tamamen farklı 960 DirectCU2 kullanıyorken 1070 DirectCU3 soğutması daha iyi olacaktır o yüzden. Gerçi Mini veya daha uygun versiyonlarını almadığınız sürece zaten tüm kartlar hafif OC. Larla aynı performansa geliyor. O anki kampanyaları kovalayın. Ama bence hem görüntü hem performans için Strix GTX1070

    Bu arada bende çakalım şuanda Vega 1070 ayarında bişey çıkarsada yutuptan karşılaştırmalarını izleyip bin düşünsem diye Yakında başlayacak ComputeX fuarı çoğu şeyin yol göstericisi olacak sabırla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 25 Mayıs 2017; 21:7:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Saol kardeşim güzel bilgiler vermişşin :) eyvallah fuar ne zaman
  • 30 mayısta başlıyor bitiş tarihinde emin değilim ama enfazla 10 haziran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.