Şimdi Ara

GTA 6 için kafama yatan Rtx 5080'li sistemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. GTA 6 ve güncel çıkacak olan UE5 motorunu kullanan oyunlar için GameGarage üzerinde bütçeme uygun Rtx 5080'li iki tane sistem buldum.

Size biraz garip gelebilir ama monitöre ayrıyeten yatırım yapmamak için belirli bir süre maalesef 1080P de kullanmayı düşünüyorum, hem RT gibi zorlayıcı teknolojileri de kullanabilirim en azından, sizce bu sistemlerden işlemci tarafında Intel veya AMD bileşenlerinden hangisini tercih edersem darboğaz sorunu yaşamam, bu iki sistemden hangisini önerirsiniz.

Önümüzdeki ramazan ayı içerisinde çok aşırı zamlanmadan almayı planlıyorum kısmet olursa.

Donanım konusunda çok bilgili kişiler bana tavsiyelerde bulunursa çok memnun olurum, kafama göre direk almak istemiyorum. GTA 6 için kafama yatan Rtx 5080'li sistemler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 19 Şubat 2025; 13:23:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlla gamegarajdan olacaksa amd sistem
    Su sekil ozellestirirsin (ssd 2tb olabilir )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütçeniz 100k sanırım onu baz alıyorum.Öncelikle daha düşük bütçeli bir bilgisayar toplayacak olsaydınız size hazır sistem önerirdim ancak bu bütçelerde parçaları seçerek toplayacağınız bilgisayar fiyat/performans açısından sizin için daha iyi olacaktır.Bilgisayar toplayamam çok zor elimden gelmez demeyin internette tonla video var garanti konusunda veya ürünlerin birbirine uyumu konusunda kafanızda soru işareti olmasın kolay ve hızlıca öğrenebilir toplayabilirsiniz.

öncelikle işlemci olarak oyun için amd x3d işlemci öneriyorum

anakart olarak b850 anakart

ram olarak 2x16 32gb ddr5 6000hz+ üstü ram

psu olarak 750w gold üstü markası bilindik bir marka yeterli

depolama olarak samsung980pro olabilir crucial p3 1tb m2ssd gayet yeterli

işlemci soğutucu olarak thermalrigt spirit şu ana indirimde çift kule çok uygun

kasa olarak mesh kasa öneririrm ama sizin estetik zevkinize bağlı akvaryum kasa veya mini atx kasa tercih edebilirsiniz kasa fanı olarakta sessizlik odaklı performans odaklı ve dengeli modeller var buda isteğinize bağlı

ekran kartı olarak rtx5080 oldukça iyi bir seçim ancak şu an stoklarda türkiyede hatta yurtdışında bile stok problemi var tr için 1 2 hafta bekleyebilirsiniz en azından martın ilk haftaları stok gelir diye düşünüyorum yurtdışı imkanınız varsa kesinlikle yurtdışından alın bilindik markalar dolar bazında 50 100 dolar fazla vermekte bir sakınca görmüyorum veya yurtdışından getirip sarı sitede satanlar var riskli bir yöntem ama denenebilir

her bir donanım için nokta atışı link vermek uygun olmaz genel hatlarıyla söyledim akaçe cimri gibi sitelerdeki populer ürünlere bakabilir veya bilindik donanım satıcıları gamingentr sinerji qp tebilon gençer vs vs firamları internette aratarak ve stoklarını takip ederk çok güzel ürünleri bulabilir taksit imkanlarından bile yararlanarak faturalı bir şekilde alırsınız kargolar geldikçe kontrol eder uzay montaj bir şekilde çalıştırır sonra kasanızın içine koyarsınız veya tüm ürünlerin gelmesini bekleyip hepsini bir anda montajlayabilirsiniz.

Benim tavsiyem ilk psu ve m2ssd alın sonra anakart ram işlemci işlemci soğutucusunu alıp uzay montaj kurun ve onboard kullanın sonra kasanın içine yerleştirip ekran kartını satın almaya bakın.

Ayrıca bu yotube kanalı pc toplama ve bileşenler konusunda yotube türkiyede emsalini görmediğim bir kanal aşırı bilgi içeriyor.

GTA 6 için kafama yatan Rtx 5080'li sistemleryoutube
    Ara sıra kitle bilinçlendirmek adına bilgisayar rehber videoları atıyorum. Bunlar parça rehberleri veya darboğaz gibi kavramlar şeklinde olabiliyor. Videoları kendime has bir stilde editleyerek eğlence ve bilgiyi aynı anda vermeye çalışıyorum. Bunu yaparken de en optimal anlatımı tutturmayı hedefliyorum. Hiç bilmeyen birisi konuyu öğrenirken konuya hakim olanlar espriden veya editlerden zevk alabiliyor gibi. Hobi olarak yaptığımdan kazanç sağlamak gibi bir derdim yok. Ne kadar kişiyi bilgilendirirsem o kadar iyi. İyi seyirler
    https://www.youtube.com/@telefonunuckra

• Gta gelene kadar daha ne sistemler çıkar bence acele etmeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

32 GB DDR5 CL32 6400 ram 5k

850 watt kasa 5k

2 TB SSD 5k

16 GB RTX5080 60k

-------------

Aşağı yukarı 100-110k arasında yeni nesil sistem toplanabilir RTX5080 set pci5.0 gücünün tam verimle kullanılabilecek şekilde. Hazır sistem alınacaksa da bu fiyat aralığından düşük olması gerektiğini düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Samsung 970 Evo 250gb / Crucial BX500 480gb
    Xpg invader / Sharkoon wpm Gold zero 650 watt
    Samsung 27" 1440p 144hz
  • Herkesin yorumunu sırayla kaale alarak okudum, önerileriniz için teşekkürler Sanırım acele etmeye gerek yok, Haziran Temmuz gibi almak daha mantıklı,hem okulların kapanacağı dönemlerde karne indirimleri falan da oluyor.

Olur da 5080'li sistemlere çok zam gelip bütcemi aşarsa, o zaman 5070 Ti'li bir sistem falan toplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 20 Şubat 2025; 11:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

7800X3d daha iyi oyun amaçlı sistem için

soğutucu 360mm olabilir

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.