Şimdi Ara

>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • >Observer_ (2017) [PC ANA KONU]


    Makale için Oyungezere'e teşekkürler.

    Steam Sayfası
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/514900/

    Tür: Macera,Korku
    Geliştirici: Bloober Team SA
    Yayımcı: Aspyr
    Çıkış Tarihi: 15 Ağustos 2017

    Layers Of Fear’la hem yüreğimizi ağzımıza getiren hem de inanılmaz mekân tasarımları ve sahne geçişleriyle aklımıza taklalar attıran Polonyalı bağımsız ekip Bloober Team yeni oyunu >Observer_’ı duyurdu.

    Birinci şahıs kamera açısından oynanan ve bu kez cyberpunk öğeleri barındıran yapımda geleceğe, Polonya’nın başkenti Krakow’a gidiyoruz. Dream Eaters adlı bir cihaza sahip, zihinleri hackleyebilen özel bir psiko-polisi yöneteceğimiz yapımda baş karakterimiz yasaklı olanı yapıp ölen birinin hatıralarına dalıyor ve başına korkunç olaylar geliyor.

    “Korkularınız hacklenip size karşı kullanılsaydı ne yapardınız?” sorusuyla karşımıza çıkan yapım için bir de 1:50 dakikalık, kısa bir oynanış videosu yayınlandı.

    Trailer



    E3 2016 Gameplay Trailer



    Observer Trailer | The Year Is 2084










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 20 Eylül 2022; 8:26:2 >







  • 10 Minutes of Observer Gameplay - E3 2017
  • Gerçekten efsane görünüyor heyecanla bekliyorum.
  • Layers of Fear Geliştiricisinin Yeni Oyunu Observer 15 Ağustos'ta Çıkacak
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Layers_of_Fear_Gelistiricisinin_Yeni_Oyunu_Observer_15_Agustosta_Cikacak-87468.htm
    Layers of Fear ile bilinen Bloober Team, yeni cyberpunk korku oyunu Observer'ın çıkış tarihini açıkladı.Observer 15 Ağustos'ta PS4, Xbox One ve PC için çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 20 Temmuz 2017; 0:11:11 >




  • Oyunu bir saat kadar oynadım ve beğendiğimi söyleyebilirim.Grafikler ve atmosfer gerçekten şahane olmuş bana Bladerunner'ı hatırlattı,sesler de gayet iyi olmuş,gerilim konusunda da iyi bir iş ortaya konmuş,oyunun beni birkaç kez irkilttiği oldu.

    Oyunun dünyası gerçekten harika ve buram buram Cyberpunk kokuyor.Kısaca dünyasından bahsetmemem gerekirse:Nanophage isimli bir dijital hastalık binlerce Augmented insanı öldürüyor ve dünya için büyük bir tehdit oluşturuyor sonrasında büyük bir Dünya Savaşı başlıyor ve Chiron isimli şirket dışında bu savaştan karlı çıkan olmuyor ve bu şirket yeni bir imparatorluk kuruyor.Chiron'a karşı çıkabilecek hiçbir şey yok ve bu düzende zengin daha da zenginleşiyor,fakirler ise bir göz dairelerinde zamanın teknolojisine sığınıp gerçeklikten kaçmanın yollarını arıyorlar.Ana karakterimiz Lazarski Chiron adına çalışan bir Observer(dedektif de diyebiliriz.) ve şüphelilerin aklına erişim sağlayabiliyor bu yüzden birçok insanın en büyük korkusu olma niteliği taşıyor.

    Observer'ın oynanışını da genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim.Karakterimiz Dream Eater isimli bir cihaz kullanıyor ve durumunu stabil tutabilmek için sürekli bir ilaç alması gerekiyor,bu ilacı almadığı taktirde akli dengesini kaybediyor ve delirmeye başlıyor,bu olayın oyunda görülebilir yan etkisi ise ekranda karıncalanma oluşması,ayrıca karakterimiz Bio ve Elektromanyetik olmak üzere iki farklı özel görüşe sahip,Bio görüş ile biyolojik şeyleri inceleyebiliyor ve analiz edebiliyor,Elektromanyetik görüş ile ise elektrikli olan her şeyi inceleyebiliyor,yerini tespit edebiliyor ve onları analiz edebiliyor.

    Oyunun ilk bir saati içerisinde yaptığım gözlemler ve oyun üzerine fikirlerim bunlar.Oyunu ilk gördüğümde ilgimi çekmişti ve takip listeme almıştım,fiyatı da uygun olunca almaya karar verdim ve iyi ki almışım diyorum çünkü oyunun kendine has bir havası var ve bu günlerde kendine has havası olan oyunlar bulmak zor.




  • Oyunu geçtiğimiz gün bitirdim ve Steam'de kendimce bir şeyler yazdım,yazdıklarımı burada da paylaşıyorum umarım oyunu almak isteyenlere yardımcı olur.



    Observer duyurulduğundan beri takip listemde bulunan bir oyun, yapımcının Layers of Fear’da yakaladığı başarı oyuna olan beklentilerimi daha da artırdı özellikle temanın Cyberpunk olduğunu düşününce, bu oyunu takip listemden çıkarıp kütüphaneme eklemem gerektiğini düşündüm ve oyunu satın aldım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki oyun beklentilerimi ziyadesi ile karşıladı hatta gelecek tasviri ile de beğendiğim oyunlar arasına girdi ve son dönemlerde oynadığım en farklı ve hoş oyunlardan bir tanesi oldu.

    Oyunun hikayesi ilginç bir hikaye.Oyun 2084’de geçiyor fakat bu tarihe kadar dünyanın kaderini değiştirecek bir çok olay yaşanmış.Teknolojinin gelişmesi ile Deus Ex serisinde de gördüğümüz augmentetion’lar ortaya çıkmış ve birçok insan uzun bir hayata sahip olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için büyük küçük demeden çeşitli augmentetionlar edinmişler sonrasında Nanophage isimli dijital bir hastalık ortaya çıkmış ve birçok Augmented insanın ölümüne sebep olmuş.Bu trajedi sonrası 3.Dünya Savaşı başlamış ve bu savaştan Chiron şirketi dışında karlı çıkan hiçbir taraf olmamış. Savaştan sonra 5.Polonya İmparatorluğu kurulmuş ve Chiron ile beraber tüm dünyayı yönetmeye başlamışlar.Yeni dünyada çeşitli sınıflar ortaya çıkmış ve insanlar gelir durumlarına göre sınıflara ayrılmış.Bu sınıf düzeni sayesinde zenginler daha da güçlenirken durumu iyi olmayanlar yaşadıkları bir göz odalarından teknolojinin nimetlerinden yararlanıp gerçekte yaşadıkları sefaletten kaçmanın yolları arayışına girmişler.Bu distopya’da ana karakterimiz Daniel Lazarski ise bir observer rolünü üstleniyor yani bir hafıza dedektifi, şüphelilerin aklına girip sakladıkları şeyleri öğrenebiliyor.Asıl hikaye ise Lazarski’nin tanıdığı birinden esrarengiz bir mesaj alması ile başlıyor,bu mesaj sonrası mesajın kaynağı yönelen Lazarski hiç beklemediği bir olaylar zincirine girmiş oluyor.

    Observer’ın en çok beğendiğim noktası ise atmosferi oldu.Oyun sesleri, grafikleri ve sahip olduğu dünyası ile gerilim dolu bir Cyberpunk dünyası sunmuş.Cyberpunk temalı bir korku oyunu kulağa ilginç ve tasvir edilmesi zor geliyor fakat yapımcı atmosfer konusunda gerçekten başarılı bir iş ortaya koymuş. Oyun aynı Bladerunner’da olduğu gibi yağmurlu bir akşamda başlıyor ve ana karakterimiz Lazarski’ye can veren kişi yine Bladerunner’da Roy Batty olarak tanıdığımız Rutger Hauer’in ta kendisi.Sesler ve tasvirler o kadar iyi olmuş ki oyunun her anı gerilim dolu özellikle seslerle bu gerilim dolu atmosferi çok iyi desteklenmiş, günümüzdeki çoğu korku oyunu jumpscare dediğimiz anlık korku sahneleri ile oyuncuları korkutmayı denerken,Observer sunduğu gerilim dolu atmosferle bu işi başarmış. Oyunda gerilim en çok yükseldiği anlar ise bir kişinin zihnine girdiğinizde yaşanıyor, şüphelinin zihninde aradığımız cevabı bulmaya çalışırken ki tasvirler ve sesler gerilimi hat safhalara çıkarıyor.

    Observer’ın oynanışı ise keyifli ve akıcı olmuş. Ana karakterimiz bir hafıza dedektifi olduğundan dolayı sürekli etrafı araştırıyor ve etraftaki karakterleri sorguluyor bunları yaparken de Bio ve Elektromanyetik olmak üzere iki farklı yardımcı görüşü kullanıyor, bu görüşler sayesinde etrafta araştırma yapabiliyor ve bilgiler toplayabiliyor.Karakterimizin bu iki görüş dışında kullandığı bir yardımcı ekipmanı daha var ki bu ekipman sadece Observer’lara özel bir ekipman ve ismi de Dream Eater.Lazarski bu ekipman sayesinde şüphelileri zihnine girebiliyor ve cevaplar elde edebiliyor fakat bu ekipman oldukça tehlikeli bir ekipman ve kullanan kişiyi sürekli ilaç kullanmak zorunda bırakıyor, bu ilacı almadığında ise zihin kontrolünü kaybediyor ve hafiften delirmeye başlıyor bu yüzden etrafı iyi arayıp bu ilaçları toplamak gerekiyor.

    Observer genel olarak beklentilerimi aşan bir oyun oldu ve bu sene çıkan iyi oyunlar listemde kendine yer edindi fakat oyunun hak ettiği ilgiyi görmediğini düşünüyor ve bu durumu çok can sıkıcı buluyorum.Yapımcı System Shock 2 gibi Cyberpunk ve Korku melezi bir yapım ortaya çıkarmış ve bu yapımda gayet başarılı olmuş fakat oyuna gösterilen ilgi gerçekten çok az üstelik bu kadar uygun bir fiyattan satılıyorken.Observer’ın özellikle Cyberpunk severler tarafından oynanması gerektiğini ve farklı oyun arayanlar için birebir olduğunu düşünüyorum.


    Oyundan aldığım resimler

    >Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]>Observer_ (2017) [PC ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 22 Ağustos 2017; 21:24:4 >




  • Oyunu Steam indirimlerinden aldım çok beğendim. Atmosfer, grafikler muazzam ötesi. Sanırım oyunun Türkçe yaması yok.
  • Son zamanlarda oynadığım en özgün ve güzel oyunlardan biriydi. Korku gerilim türü hayranı biri olarak beni tatmin etti diyebilirim. İnsanların beynine bağlandıktan sonra ki gerilim sekansları şahaneydi. Blade Runner'dan tanıdığımız Rutger Hauer'in karizmatik ses tonu ile Lazarski karakterine hayat vermesi çok iyi olmuş. Tek kötü yanı otel içinde aynı katlarda odalarda çok fazla dolanıyor olmamızdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi o neydi öyle ya. İlk zihin ziyaretini yaptık ve on dakika boyunca elim ayağıma dolandı. Bu adamlar oyuncuyu nasıl ürperteceğini öyle iyi biliyor ki. Layers of Fear oyunları da feci rahatsız ediciydi mesela ama bu bambaşka olmuş. Kulaklığı fırlatıp atmayı düşündüm bir ara. Kabusum olmaz inşallah bu gece.>Observer_ (2017) [PC ANA KONU] 

  • Güzeldi ama Bloober Team hikaye anlatımını çok karıştırıyor. Apartmanda dolaşmak opsiyonelmiş, dümdüz koşturup bitirdim az önce toplam beş saat sürdü. Cyberpunk zaten başlı başına ürkütücü bir türdür, üstüne bunu korku atmosferiyle sunmak beni epey gerdi. Zihin sekansları müthişti, özellikle ilk sekansı tekrar bir deneyimlemek isterim. Yine de mesela Soma kadar beğenmedim ve şiddetle de önermem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.