Şimdi Ara

===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <=== (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
28.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Veryy Nicee Phone, this is Great phone by Nokia, I like this phone Designing, I like Noka Phones
    you can get mobile prices herehttp://www.mobilepricepk.com Mobile Prices , Nokia Samsung iphone lots brands phone prices available here.
  • Well here you have share such nice and interesting information and keep it up.
  • Arkadaşlar bende çift hatlı bir telefon düşünüyorum ancak bu telefon en uygunu geldi bana nokia olduğu için ama yorumlardan sonra kafam çok karıştı. Daha önce çift hatlı çin mali digiphone tel vardı çitf hat uygulaması çok kolaydı ve güzeldi ancak çok çabuk bozuluyor çekimi iyi değildi son olarak tuşların bir çoğu kullanılmaz hale geldi o nedenle bunu düşündüm ama karar veremedim şuan hızlıal.com da 195 TL uygunmu yoksa bana başka hangi teli önerirsiniz daha kaliteli ve özellikli veya tek hatlı tellerde 150-200 TL arası ne önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion*tr

    Nokia C2-00 İncelemesi

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===


    Nokia C2-00, Nokia'nın ülkemize yeni gelen orta seviye çift hatlı telefonlarından birisi. Telefonda iki hattın da aynı anda açık olmasına izin veren Dual-Standby özelliği bulunuyor. Yani iki hattınız da aynı anda açık durabiliyor. Uzun süredir Çin malı telefonların hakimiyeti altında olan pazara Samsung'dan sonra Nokia'nın da girmesi iyi oldu.

    Telefonun GSM Arena tarafından yapılan incelemesine buradan, Nokia Türkiye sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Telefonun beyaz, siyah, mavi ve kırmızı renk seçenekleri bulunuyor.

    Telefonun Özellikleri;

    Çift hat desteği
    Dual-Bant GSM/EDGE
    Hot-Swap destekli ikici SIM kart
    1,8 inç (128 x 160 piksel), 65000 renk TFT ekran
    108 x 45 x 14,65 mm boyut ve 74,1 gr ağırlık
    VGA Kamera
    RDS destekli Stereo FM Radyo
    Bluetooth 2.1 (EDR Desteği)
    USB Portu
    microSD kart yuvası (32GB'a kadar)
    3.5mm kulaklık çıkışı
    S40 işletim sistemi
    Nokia Messaging, Ovi Chat ve E-Mail programları

    Kutu ve Kutu İçeriği;

    Nokia telefonu çok ufak bir kutuya sığdırmayı başarmış. Kutunun boyutları 11x9x5cm. Kutu içinden çıkanlar ise;

    Nokia C2-00 telefon,
    Batarya (1020mAh),
    Mikrofonlu kulaklık,
    Şarj aleti,
    Kullanım klavuzu

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===  ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===  ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===  ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===

    Şarj cihazı olarak Nokia'nın ince uçlu şarj cihazlarından kullanılmış. Fakat şarj cihazın gereksiz bir şekilde büyük olduğunu söylemeliyim. Daha ufak olabilirmiş. Telefon ile birlikte gelen kulaklıklar ise ortalama kalitede olan Nokia'nın HS-125 modeli. Kulaklıkların piyasa fiyatı 40TL civarında.

    Fiziksel Yapı

    Telefonun fiziksel yapısı oldukça güzel. Telefonun sağ tarfında yukarıdan aşağıya şarj girişi, microUSB portu ve plastik bir kapağın altında ikici SIM kart yuvası bulunuyor. Sol tarata ise herhangi bir şey yok. Üst tarafta 3.5mm kulaklık çıkışı, alt tarafta ise mikrofon bulunuyor.

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===


    Telefonun kapağının altında ise birinci SIM kartın yuvası, microSD kart yuvası ve batarya bulunuyor. Birinci SIM kart bataryanın altında olduğundan değiştirmek için telefonu kapatmanız gerekli fakat microSD kart yuvası kapağın altında da olsa yan tarafa konumlandırılmış. Kartı takıp çıkarmak için telefonu kapatmanıza gerek yok. Yine de ikinci SIM kart yuvası gibi üst tarafta olsaymış daha iyi olurmuş. Telefonun arka kapağı biraz zor çıkıyor.

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===


    Ekran

    C2-00'ın ekranı ile ilgili söylecek fazla bir şey yok. Görüntü kalitesi çok yüksek değil ve gün ışığında ekranı görmek daha da zorlaşıyor. Telefonun fiyatını düşününce çok da fazla bir şey beklememek gerekli. Bu seviyedeki telefonların çoğunun ekranı bu kalitede.

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===


    Kullanım

    Telefonun kullanımı oldukça basit. Zaten Nokia'nın standart S40 işletim sistemi arabirimini kullanıyor. Aradaki tek fark bazı ayarların iki SIM kart için ayrı ayrı yapılıyor olması.

    Telefonda * tuşuna basılı tuttuğunuzda bir menü açılıyor ve buradan hangi SIM kartı öncelikli olarak kullanmak istediğinizi seçebiliyorsunuz. Aramalar buradan seçtiğiniz kart kullanılarak yapılıyor. Eğer isterseniz "Her Zaman Sor" seçeneği de bulunuyor burada. SIM kartlara istediğiniz gibi isim verebiliyorsunuz.

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===


    Telefonun ana ekranında ise iki hattın da çekim gücü gösteriliyor. Eğer SIM kart menüsünden "Her Zaman Sor" seçeneği yerine herhangi bir kartı seçtiyseniz, seçili olan hattın çekim gücü bir kutucuk içerisine alınıyor ana ekranda. Böylece hangi hattın seçili olduğunu görebiliyorsunuz.

    Telefonda 1000 kişilik rehber hafızası bulunuyor. Buna iki SIM kartın da hafızalarını eklediğinizde bu sayı oldukça artıyor. Rehbere kayıtta kaydı hangi hafızaya yapmak istediğinizi soruyor telefon. Kayıt ayarlarından bunu direkt olarak cihaza kayıt yapacak şekilde veya her zaman sorulması şeklinde ayarlayabiliyorsunuz. Ben mi bulamadım bilmiyorum ama hangi hafızadaki kayıtları görmek istediğinizi seçemiyorsunuz, otomatik olarak tüm hafızalardaki kayıtlar gösteriliyor.

    Rehberdeki bir diğer eksiklik de kişilerin hangi SIM kart ile aranacağını ayarlayamamanız. Yani A kişisini SIM1 ile B kişisini SIM2 ile ara şeklinde ayar yapamıyorsunuz. Ya her defasında * tuşuna basarak değişiklik yapmanız ya da "Her Zaman Sor" seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor. Açıkcası bana göre telefonun en büyük eksikliklerinden biri bu özelliğin olmayışı.

    İki hatla yaptığım görüşmeler sırasında da bir sorun ile karşılaşmadım. Ses kalitesi yeterli düzeyde. Kullanım klavuzunda GSM anteni olarak gösterilen bölgeyi (Telefonun alt bölümü) elinizle kapatacak şekilde tuttuğunuzda ikinci hattın çekim gücü oldukça azalıyor fakat birinci hatta herhangi bir düşme yaşanmıyor (Kullanılan operatör ile ilgili olabilir).

    Telefonun bir diğer garip özelliği de görüşme yaparken diğer hattı kapatması. Siz 1. hattınızı kullanarak konuşma yapıyorsanız 2. hattınızı arayanlar meşgul tonu yerine hattınızın kapalı olduğu mesajı ile karşılaşıyorlar.

    Nokia telefonun mesaj saklama kapasitesi ile ilgili pek bilgi vermemiş ama internette kullanıcılar 1000 SMS'e kadar pek sorun çıkmadığını ondan sonra ise yavaşlamalar olabildiğini yazmışlar.

    Telefonda POP3, SMTP, ve IMAP4 desteği olan bir e-mail programı, Nokia Messaging ve Ovi Chat programları bulunuyor ama üçünü de kullanmadığım için yorum yapamayacağım. İnternetteki genel görüş bunların bu seviyede bir telefon için yeterli olduğu yönünde.

    Telefonun zil sesi seviyesi yüksek olsa da titreşimi oldukça zayıf.

    Radyo, Müzik Çalar, Kamera ve İnternet

    Telefonda bulunan RDS destekli FM Radyo'nun 20 kanal hafızası bulunuyor. Ayrıca radyodan kayıt da yapabiliyorsunuz. Kayıt ve radyonun ses kalitesi yeterli düzeyde. Radyo kulaklığı takmadan çalışmıyor. Radyoyu arka plana atarak o çalmaya devam ederken siz de telefonun diğer özelliklerini kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Bir çağrı geldiğinde ise radyo otomatik olarak susuyor ve çağrı sonlandığında çalmaya devam ediyor.

    Telefondaki müzik çalar MP3, WMA, WAV ve eAAC+ formatlarını destekliyor ve Bluetooth üzerinden müzik dinlemenize olanak sağlıyor. Artist, albüm ve türe göre sıralama yapabilen müzik çalar çok fazla bir özellik sunmasa da kendinden bekleneni yapıyor.

    C2-00'da video oynatıcı da bulunuyor ve MP4, H.264, H.263 ve 3GP formatları destekleniyor. Fakat bu kadar ufak bir ekranda kimse oturup da video izlemeyeceği için üzerinde çok fazla durmaya gerek yok.

    Telefondaki VGA kamera suluboya kıvamında fotoğraf çekebiliyor. Nokia bu telefona kamera koyacağına fiyatını 10-15TL düşürse daha hayırlı bir iş yaparmış. Aşağıda örnek fotoğraf mevcut. Kamera video da kaydedebiliyor.

     ===> Nokia C2-00 | Çift Hatlı Telefon <===


    İnternet tarayıcısı olarak Nokia C2-00'da Opera Mini'ye yer verilmiş. Bu tarzda bir telefon için yeterli düzeyde.

    Telefonaki işletim sistemi S40 olduğundan telefona program yükleme (Java programları) imkanınız da bulunuyor. Ayrıca telefonda hesap makinası, birim dönüştürücü, ajanda, kronometre, geri sayım sayacı gibi standart programlar da mevcut.

    Bağlantı İmkanları

    Telefon GSM900/1800 bantlarını destekliyor yani dünyanın her yerinde olmasa da birçok yerinde sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. 3G desteği olmayan Nokia C2-00'da internete EDGE veya GPRS üzerinden bağlanıyorsunuz.

    Telefonda Bluetooth desteği de mevcut. Kulaklıklarınızı sorunsuz olarak kullanıp dosya transferi yapabilirsiniz. İkisi için de kullanırken herhangi bir sorun yaşamadım.

    Telefonun microSD kart yuvası 32GB'a kadar kartları destekliyor. Kart yuvası kapağın altına konulmasaymış daha iyi olurmuş.

    C2-00'ı bilgisayarınıza microUSB üzerinden bağlayabiliyorsunuz. Telefonun bağlantısını yaptığınızda size Ovi Suite'i mi kullanmak istediğinizi yoksa telefonu depolama birimi olarak mı kullanacağınızı soruyor. Telefonu depolama birimi olarak kullanmak için telefonda microSD kart takılı olması gerekiyor, ana hafızayı bu şekilde bilgisayarınızdan göremiyorsunuz. Eğer telefonunuzda bir hafıza kartı varsa direkt olarak içine dosya atabilir veya içindeki dosyaları düzenleyebilirsiniz. Nokia C2-00 microUSB üzerinden şarjı ise desteklemiyor. Keşke bu özellik ve ana hafızayı depolama birimi olarak görme özelliği olsaymış.

    Nokia Ovi Suite programını kullanarak telefon rehberi, mesaj vb. şeyleri görüntüleyebiliyorsunuz.

    Sonuç
    Nokia C2-00 fiyatını hak edecek bir telefon olmuş. Bu incelemenin yazıldığı tarihte (Eylül 2011) telefonun fiyatı 250-300TL aralığında bulunuyor. Bazı eksiklikleri olsa da bu fiyat düzeyinde bir çok kullanıcıyı tatmin edecektir. Telefonu almayı düşünenler giriş seviyesi bir telefon alacaklarını bilerek alırlarsa hayal kırıklığına uğramayacakladır. Özellikle ne olduğu belli olmayan Çin malı telefonlar yerine rahatlıkla tercih edilebilecek bir model.

    Eğer bu fiyat benim için yüksek diyorsanız Nokia'nın X1-01 modeline de veya Samsung'un çift hatlı modellerine bakabilirsiniz.

    İyi Yönleri
    +Uygun fiyat
    +Sorunsuz çift hat deneyimi
    +Hot-Swap destekli ikinci SIM kart yuvası
    +Radyo ve radyodan kayıt desteği
    +3.5mm kulaklık çıkışı
    +74gr ağırlık
    +Güzel tasarım

    Kötü Yönleri
    -Kamera (Olmasa da olurmuş)
    -Düşük ekran kalitesi
    -Bir hat ile görüşme yaparken ötekinin kapanması
    -Rehberdeki numaralara hangi hat ile aranacağının atanamaması
    -Büyük şarj aleti ve microUSB üzerinden şarj desteği olmaması
    -microSD yuvası kapağı çıkarmadan erişilebilir olabilirmiş
    -Zayıf titreşim

    Telefon yeni olduğu için batarya süresi ile ilgili bir yorum yapamayacağım ama uzun süre gidecek gibi görünüyor.

    http://www.hizlial.com/u02.044.1224.0667/-Nokia-C2-00-Cift-Sim-Kartli




  • bu telefonu sırf çift sim kartı var ve tuş takımı var diye aldım güncellemeleri yükledikce sanki yavaşladı işlerim yoğun oluyor bazen telefonun yavaş olması bazen duvara çarpasım geliyor beni kudurtuyor özellikle her arana sonrası mesaj gönderiliyor diyor ilk aldığımda böyle değildi neden bunu yapıyorr anlamıyorum.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakupkaratas255

    bu telefonu sırf çift sim kartı var ve tuş takımı var diye aldım güncellemeleri yükledikce sanki yavaşladı işlerim yoğun oluyor bazen telefonun yavaş olması bazen duvara çarpasım geliyor beni kudurtuyor özellikle her arana sonrası mesaj gönderiliyor diyor ilk aldığımda böyle değildi neden bunu yapıyorr anlamıyorum.....

    Ben ciddi ciddi almayı düşünüyordum ama birçok olumsuzluk duyunca her defasında vazgeçiyorum görüntü olarak güzel birde çift hat olması beni cezbediyor ama olmazsa olmaz değil bu fiyata samsung daha kaliteli fonksiyonlu ürünler alınabilir sanırım çok mu kötü bana çift hat olması ve öncelikle konuşma kalitesi çekim gücü ve pil ömrü önemli....güncellemeleri neden yüklüyorsunuz acaba yükleme yapınca beyni dolup mu yavaşlıyor bilg. gibi neden güncelleme yapılıyor yapılmazsa ne gibi zararı olur ben alsam yükleme vb. yapmam...Garantisi bitti mi? Garantiye gönderseniz...




  • Bazı arkadaşlar fiyatı 150 TL olsa alınabilir demişler
    Sakın ola 150 TL nin altında bulursanız bile almayın telefonda batarya ömrü ve ses kalitesi süper ama telefon rehberine kaydettiğin kişiler sizi aradığı zaman isim yerine sadece numaraları görünüyor 4443665 numaralı nokia müşteri hizmetlerini aradık yazılım güncellemesi gerekiyormuş daha yeni alınan telefona ne yazılımı istiyorlar anlamıyorum...
  • arkadaşlar istanbul bilişimden aldığım tel dün itibariyle elime geçti.buraya yazma sebebim burda okuduklarım ve bazı şeylere cevap vermek için.arkadaşlar tel çok kibar çok kullanışlı... fabrika çıkışı bataryadaki şarj 1 diş gösteriyo dünden beri ses açık titreşim açık mesajlaşma full konuşma full hala duruyo.belli batarya sağlam... ARAYANIN NUMARASI DEĞİL İSMİ gözüküyor..öyle bi sıkıntı yok.o mesajı atan arkadaş daha önceki telini kullanırken numarayı sim e kaydettiğinden eminmi acaba??? ayrıca yavaş falan da değil... çok kullanışlı...ne zaman aklınıza 1. ve 2. hatla ilgili bi soru olsa yani acaba bu kişi hangi simde kayıtlı deseniz rehberde görünüyo... çok kullanışlı süper alet..hatta bide kendimce şöyle bi kısaol buldum..mesela 1.hattı aramak 2. hattı mesaj için kullanıosunuz..(benim gib). rehbere girdiniz aramaya bastığınızda zaten eskiden kalma 1 seçili durumda oluyo...yada mesaj yazdınız atıyosunuz 2.hat seçili durumda zaten... her defasında tek tek ayarlamaya gerek yok.. bazı arkadaşlar biriyle tel konuşması yapılırken diğeri kapalı görünüyo demişler.evet öle fakat bence çok büyük bi sorun değil... benim telde gördüğümTEK EKSİK HOPARLÖR... ses az geliyo gerçekten...telin arkasında sesi dışarı veren hoparlör yeri var kameranın çaprazında.. vala telde konuşurken kulağnıza orayı dayadığnzda yani teli ters yüz ettiğğnizde bile daha çok ses gelio...onun dışında çiçek çiçekk.... ..




  • bu telefonun(nokia c2 00) internet hızı nasıl?hafıza kartı yuvası var mı? mp3 çalarken başka şeyler yaplıyor mu?
  • bu telefonun(nokia c2 00) internet hızı nasıl?hafıza kartı yuvası var mı? mp3 çalarken başka şeyler yaplıyor mu?
  • Merhaba arkadaşlar , Bu cihazı almayı düşünüyordum fakat dediğiniz gibi aramada rehberdeki isim yerine numara çıkıyorsa bu telefon benim hiç bir işime yaramaz. Benim için çok önemli bir olaydı bu
  • Arkadaşlar bu telefonu geçen gün aldım. İlk izlenimlerim olumlu yönde. Konuşma yaparken ahizede gelen ses ilk başta kısıktı arttırmak için navi tuşunun yukarısına bastım ses yükseldi ve daha net oldu. Rehberdeki isimleri isterseniz büyütebiliyorsunuz (puntosunu). Arama geldiğinde sadece isim gözüküyor numara yazmıyor. Hoparlör gayet başarılı. Arama gelirken ilk 5 saniye biraz kısık çalıyor sonra tam sesine ulaşıyor bunu neden yapıyor anlamadım doğrusu.. Telefona java uygulamalar ve oyunlar yükleyebiliyorsunuz.

    Olumsuz tarafları ise kamera vga kalitesinde, ekran parlaklığını ayarlayamıyoruz bence bu önemli bir sorun. Şuan için aklıma gelenler bunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 31 Ekim 2012; 16:04:09 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.