Şimdi Ara

===> Nokia 8 | Ana Konu - 5.3' QHD IPS - Dual 13MP Carl Zeiss - SD835 - 64 GB - 4 GB RAM - Oreo <=== (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.439
Cevap
56
Favori
346.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beklentim sadece pusulanın düzeltilmesi glance ekrana whatsapp gibi uygulamalara destek.
    diğer türlü memnunum ama bunlar çok önemli sıkıntılar.
  • bad_boy97 kullanıcısına yanıt
    Nokia 9 ne zaman çıkacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    HMD Global'in Nokia 9 isimli yeni çöpünün MWC 2019'da duyrulması bekleniyor hocam

    Bu adamlar 1.5 yıldır Nokia 8 gibi çift kameralı (ve sözde amiral gemileri olan) bir telefon için bile adamakıllı bir kamera yazılımı sun(a)mamışken hangi akla hizmet 5 kameralı telefon yaptılar çok merak ediyorum doğrusu Haberlerden anladığım kadarıyla Nokia 9 için HMD ile Light arasında işbirliği ve bazı patent/teknoloji transferleri yapılacak; ancak günün sonunda kamera uygulamasını yazacak olanlar yine bu çapsızlar olduğu için ortaya kayda değer bir şey çıkacağını sanmıyorum Bu adamların şimdiye kadar kamera yazılımında gösterdiği başarıyı (ya da başarısızlığı) ve amiral gemilerine çuvalla para veren birçok kişinin -haklı olarak- yüksek kamera performansı + son nesil SoC beklentisini göz önünde bulundurursak Nokia 9, HMD için muhtemelen Nokia 8 Sirocco'dan daha büyük bir hayal kırıklığı olacaktır, bekleyin ve görün Üzülecek miyim? Hayır, zerre kadar üzülmeyeceğim çünkü başarısızlığı bir süredir dibine kadar hak ediyorlar

    Son zamanlarda şu iyice belli oldu: HMD, bir firma olarak bütün stratejisini müşteriden gelen haklı şikayetlere kulak tıkayıp sosyal medya üzerinden (gerçekte hiç de öyle olmadıkları halde) "Biz şöyle süperiz böyle süperiz" diye algı kasmak ve piyasaya sürekli yeni cihaz pompalamak üzerine kurmuş. Kalite kontrol, yazılımsal ve/veya donanımsal açıdan özgünlük gibi şeyler hak getire. Android One'a bu kadar sıkı bir biçimde yapışmalarının bile tek sebebi yazılımla uğraşmak istememeleri resmen; hızlı güncelleme, performans filan hikâye. Ve ben şu an tüm bu olup biteni ağzım açık bir biçimde izliyorum. Nokia neredeyse tekel gibi bir şey olduğu yıllarda benzer hatalar yaptı ve battı, üstelik o zamanlar ürettikleri çoğu telefon her şeye rağmen gerçekten çok kaliteliydi. HMD ise bugün kıran kırana bir rekabetin olduğu bir piyasada aynı hataları yaparak büyümeyi bekliyor, şaka gibi ya

    HMD, soytarılığı bırakıp kendine ciddi manada çeki düzen vermezse birkaç sene içinde ya batacak ya da LG ve Sony'den bile beter bir duruma gelecektir, bu dediğimi bir kenara yazın arkadaşlar Bu saatten sonra da kalkıp bu adamların ürünlerine para vermeyin, inanın paranıza yazık olur. Kendilerine bir şans verdim, ağzım yandı. Keşke Nokia, tüm günahları ve sevaplarıyla o eski "efsane" Nokia olarak hatıralarımızda kalsaymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia desteğe sorduğumda glance ekranı için güncelleme geleceğini söylemişlerdi bana, bekliyoruz hep olduğu gibi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    24 şubat tarihinde tanıtılacağı bilgisi verildi hocam. Merakla bekliyoruz. Özel bir etkinlik ile tanııtılacakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz şarjım %50 olmasına rağmen yeni güncelleme hakkında yorum yapayım. Oldukça düşük 4.5 sinyali olan bir yerde dolu dolu internet ve spotify kullanmama rağmen oldukça iyi dayandı batarya. İlk verilen pie ile şimdiye can çekişmeye başlamıştı ve priz arıyordum muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhanb85 B kullanıcısına yanıt
    Pie'la ilgili şikayet edilecek -hem Google hem Nokia kaynaklı- çok şey söyleyebilirim ama enteresan bir biçimde pil ömrü bende de belirgin biçimde uzadı hocam, benim durumumda buna o dandik V5.110 sürümü de dahil hatta Normalde gözümü kırpmadan Oreo'ya dönerim ancak telefon Pie ile bataryayı kokluyor resmen, sırf bu pil ömrünün hatrına bir süre daha Pie kullanacağım sanırım Oyun oynamamamın da etkisiyle SD 625 telefonlar gibi kullanım süresi alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 22 Şubat 2019; 20:33:29 >
  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    Pil süresini uzatmak için herhangi birşey yapıyor musunuz? Güncellemeden sonra telefonu fabrika ayarlarına döndürdünüz mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemelerden sonra voLTE yi açıp kapatan gelistirilmis 4g LTE modu ayarını yapamiyorum. Bunun bir yolu var mıdır? Vodafone'da sürekli açık, kapatmak istiyorum. Teşekkürler şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven -- 23 Şubat 2019; 2:41:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Evet, hem Pie V5.110 hem de Pie V5.140 güncellemesinden sonra telefonu sıfırladım; ancak güncellemeden hemen sonra değil telefonu şöyle bir 8-10 saat kullandıktan sonra. Benim sıfırlama sebebim pil ömrü değil performanstı yalnız Oreo'dan V5.110'a geçince telefonda ciddi seviyede performans düşüklüğü ve micro stutter problemi yaşadım ancak pil ömrü daha başından beri Oreo'ya göre daha iyi görünüyordu, sıfırladıktan sonra daha bile iyi oldu. V5.110'dan V5.140'a geçişte pil ömründe değişiklik olmadı ancak micro stutter durumu -Oreo'dan V5.110'a geçişteki kadar olmasa da- hâlâ devam ediyordu. Telefonu sıfırladıktan sonra o da büyük ölçüde düzeldi; ancak Pie, bende pil ömrü açısından Oreo'dan iyi olsa da performans olarak hâlâ Oreo'nun gerisinde hocam. Emektar LG G3'üne AOSP tabanlı Nougat/Oreo/Pie ROM'ları kurmuş ve üçünü de kıyaslamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Pie, Marshmallow'dan beri Google'ın çıkardığı en "pişmemiş" Android sürümüdür muhtemelen. Bundan daha kötüsü olsa olsa Lollipop olabilir, o da belki. Yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla Pie'da problem yaşayan tek firma Nokia değil aslında; ancak yine de Nokia'ya acayip sinirliyim çünkü:

    1) Nokia aylardır "Sizin için -kamera güncellemesi de dahil olmak üzere- 'super-duper' bir Android P güncellemesi hazırlıyoruz" diye Twitter'da reklam yapıp beklentiyi yükseltti ve sonunda tüm vaatleri fos çıktı. Bize düpedüz yalan söylediler yani

    2) Nokia, Samsung veya Huawei'nin konumunda değil. Evet, görünüşe bakarsak performans problemi Pie'da "genetik"; ancak stock Android kullanan ve Oreo'dan Pie'a geçerken Glance ve kamera yazılımını bile güncellemeyen Nokia, hiç olmazsa telefonun performansını iyileştirmek için biraz performans odaklı bir kernel yazabilirmiş ama zahmet edip onu bile yapmamışlar. Ya zaten telefonda Glance ve kamera yazılımı hariç hiçbir özelleştirme yok, siz bunca zamandır ne halt yediniz arkadaş?!

    Bundan sonra -kendilerine ciddi biçimde çekidüzen vermedikleri müddetçe- kimseye Nokia tavsiye etmiyorum. Çünkü HMD Global iş yapmıyor, soytarılık yapıyor

    Pil ömrünü artırmak için özel bir şey yapmıyorum ancak telefona Blokada kurdum ve Energized Blu ile kullanıyorum. Ayrıca Android'in Blokada'yı zırt pırt durdurmaması için Blokada'yı pil kullanımı optimize edilen uygulamalardan çıkardım. Programın esas amacı reklamları ve uygulamaların arkaplanda sürekli veri toplamasını engellemek ama gördüğüm kadarıyla bende pil tüketimine olumlu etki yapıyor, birkaç kişiye daha tavsiye ettim ve onlardan da genel olarak olumlu dönüşler aldım. Size de tavsiye ederim hocam
  • Bir süre ağır oyun oynanıp ısındıktan sonra fps'i 30'a düşürüyor ve oyun kasıyor gibi iğrenç bir görüntüye sahip oluyor. Bunu engellemenin bir yolu var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 23 Şubat 2019; 12:10:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia 8 telefonunda mesaj alamama sorunu yaşayan varmı örneğin donanımhaberden gelen doğrulama mesajı telefonda hiç bir şekilde gözükmüyor Elimde bulunan Nokia 3310 telefonuma taktığımda mesaj sorunsuz geliyor.Aynı sorunu 2 gün önce sigortam.net tede yaşadım mesaj gelmiyor hiç bir şekilde.Banka mesajları vs onlar sorunsuz şekilde geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRoN55 -- 23 Şubat 2019; 19:57:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaRoN55

    Nokia 8 telefonunda mesaj alamama sorunu yaşayan varmı örneğin donanımhaberden gelen doğrulama mesajı telefonda hiç bir şekilde gözükmüyor Elimde bulunan Nokia 3310 telefonuma taktığımda mesaj sorunsuz geliyor.Aynı sorunu 2 gün önce sigortam.net tede yaşadım mesaj gelmiyor hiç bir şekilde.Banka mesajları vs onlar sorunsuz şekilde geliyor.
    Güncelleme yaptıktan sonra olduysa engelli kişiler varsa onları silin düzelir. Neden böyle olduğuna dair bir fikrimiz yok fakat çözüm bu.
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Normalde sorundan haberim yoktu fakat forumdaki numarayı değiştirmek istediğimde farkettim mesaj gelmiyor bir türlü telefon numarasını doğrulayamıyorum.Sonra emektar nokia 3310 hattım taktım sorunsuz mesaj gelmeye başladı ama banklaradan vs mesaj geliyor hiçbir sıkıntı yok.


    Edit: Güncellemeyi yaptıktan sonra sorun çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRoN55 -- 23 Şubat 2019; 23:5:41 >
  • Arkadaşlar Pie ilk geldiğinde format attım ve şarj çok iyiydi.
    Şimdi bu son gelen güncelleme ile şarj performansı kötüleşti. Sizde de durum benzer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemeden sonra bende şöyle bir sorun meydana geldi. Telefonu tuş kilidine aldıktan bir süre sonra tekrar uyandırmaya çalıştığımda telefon normal uyanamıyor. Bazen 5-6 saniye sonra uyanıyor, bazen hiç uyanmıyor. Alttaki tuş ışıkları yanıyor fakat ekran gelmiyor. Fabrika ayarlarına döndüm fakat sorun çözülmedi. Ne yapacağımı şaşırdım, telefonu resmen kullanamıyorum.
  • MrBlackEagle kullanıcısına yanıt
    Hocam bende pil süresi baya arttı bu güncellemeyle 6.30 7 saat civarı ekran açık süresi alıyorum daha önce bu süre 5 ila 6 saat arasındaydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sarumsa kullanıcısına yanıt
    Sizin kadar sık olmasa da bende de oluyor. Betada feedback uygulaması ile yolladım sorunu ama dikkate almadılar sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dogukankaya844

    Hocam bende pil süresi baya arttı bu güncellemeyle 6.30 7 saat civarı ekran açık süresi alıyorum daha önce bu süre 5 ila 6 saat arasındaydı.
    Enteresan. Pil tasarrufu modu ile mi kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.