Şimdi Ara

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <-- (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.530
Cevap
7
Favori
423.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2002 sonrası Nissan primera aracı hakkında bilgi verebilecek yokmu arkadaşlar.
    lütfen vevap
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafam

    Nissan cılar canlansanız iyi olur biraz.
    ben primera almaya karar verdim. Tarafsız olarak yorum yapabilecek olan aranızda varmı.
    model 2002 ve üstü. 20bin civarı rakamlara alınabiliyor sanırım. Birde ben aldıktan heme sonra lpg taktıracağım. Lpg ye karşı bir saorunu varmı arabanın. Bu araçlar çok hoşuma gidiyor. Herkes beğenmiyor ama. Bana çok ihtişamlı geliyor.
    birde sanırım comfort, tekna ve visia modelleri var. farklarını sıralarmısınz.


    Arkadaşa 2003 tekna aldık 58.000 km'de 22.300 ytl'ye. Zannederim en yüksek donanımlı olan model tekna. visia ile arasındaki farkın ne olduğunu bilmiyorum. Ama hatırlayabildiğim kadarıyla özelliklerini yazayım. 6 hava yastığı, abs, önler hava kanallı 4 disk fren, geri vites kamerası, yol bilgisayarı, otomatik klima, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, açılır cam tavan, far yıkama, yağmur sensörü, 6 hoparlörlü cd çalar, yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon. Unuttuğum veya bilmediğim özellikler olabilir. Arkadaşım aracından çok memnun.
    Bende de 2001 primera var. Lpg'li. Lpg'ye geçtiğimde şehiriçi 15 ykr yakıyordu, 1 ay sonra 18 ykr yakmaya başladı. Bunun sebebinin ne olduğunu bilmiyorum. yani araçtan mı yoksa lpg kitinden mi kaynaklanıyor, onu bilmiyorum. Yeniden lpg programı yüklettim. Faydası olur mu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chat-in -- 25 Ekim 2007; 16:51:18 >




  • TEKNA DAHA DAHA DONAMLISI İMİŞ BİLDİĞİM KADARIYLA.
    1,6 MOTORA LPG UYGULASAK NASIL OLUR ACABA Araba normalde nasıl çekiyor bilen vbarmı.
    yakıt tüketimi nasıl acaba
  • Merhabalar herkese...Kulübünüze ben de üye olmak isterim, aracım 2006 Micra Passion (Denizci Mavi). Herkese kolay gelsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafam

    TEKNA DAHA DAHA DONAMLISI İMİŞ BİLDİĞİM KADARIYLA.
    1,6 MOTORA LPG UYGULASAK NASIL OLUR ACABA Araba normalde nasıl çekiyor bilen vbarmı.
    yakıt tüketimi nasıl acaba



    Yakıt (benzin) tüketimi kullanılan yere, kullanım şekline (devirli veya sakin) göre şehir içi 25-30 ykr arasında değişir.
  • meraba arkadaşlar 2007 almera tekna sedan aracıma navigasyon cihazı taktırmak istiyorum. Bu konuda fikir verecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
  • Arkadaşlar ben sizden bir karşılaştırma rica edicem mümkünse

    Aynı soruları mitsubishi takımındaki arkadaşlarada L200 modeli için yönlerdirdim sizlerden görüş ve fikirlerinizi rica ediyorum!

    Arkadaşlar bende bir (2.5 TDI 4x4 LE) ile ilgili incelemelerde bulunuyorum bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum.
    Kafamda;

    Kullanış açısından nasıl bir izlenim sergiliyor?
    Şehir içi ve şehir dışı, arazi gibi efektif konularda ki avantaj ve dez avantajları (kullananlar açısından) neler?
    Mitsubishi Servisleri hakkındaki ön görüşleriniz?
    Bakım süreleri ve masrafları nelerdir?
    Vergi ödeme koşulları nedir?
    Ne gibi sorunlarla karşılaşıyosunuz ve bu sorunlar bayilik ve servis yardımıyla atlatıla biliyor mu?
    Servisler hizmet konusunda iyi mi, yoksa bu konuda eksik mi görünüyorlar?
    Ve tabikide yedek parça konusunda sıkıntılar var mı? varsa bu sıkıntılar kolayca giderile biliyor mu?
    Kabin kapatma konusunda ruhsata işlemede sorun yaşanır mı?
    Ek aksesuvarlarda (dışarı yaptırmayı düşündüğüm modifiye için) ruhsata nasıl işlete bilirim?

    Son bir soru olarak (Mitsubishi Çift Kabin İntense Lux MT ) ile bir karşılaştırma rica edicem sizler arasındaki tecrübeli ve bu konuda bilgi sahibi kişiler arasından!

    Bu konular hakkında kullanıcı veya bayilik olarak bilgilerini aktarabilecek arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum. İlgilenenler birşeyler yazabilirse bende çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GHOSTRIDER -- 12 Kasım 2007; 2:04:13 >




  • note dizel deneyen var mı
    izlenimlerini buraya yazabilir mi
    selamlar
  • Uzun zamandır bende aranızda yokum. İşlerimin yoğunluğundan bilgisayarıma dahı dokunamadım. Maillerime dahı bakamadım.
    Hepsi birikmış.
    [simage]Sandiego@[/simage] sana geçmış olsun. Asıl askerlığın şimdi başaladığını sana hatırlatmak isterim. ben de bu yil itibarıyla yedeklık yoklamasından düştüm. Yanı kısaca hurdaya ayrıldık...
    Yakın zaman da (Ramazanda) orucun etkısıyle garajda geri gelirken sağ arka çamurluğu sürttüm. Serviste yaptırıyorum.
    10.000 bakıma yakında gitmem gerekecek. Direksiyondan gelen ses harıcınde bir eksığım yok. Sadece çok yağmurlu bir günde ön yoldu koltuğunun ayak tabanına üstten su damladı ama daha olmadı. Bu konuyu baktıracağım.
    Şimdilik bu kadar. Daha sık görüşmek dileklerimle....
  • Selam arkadaşlarıma nasılsınız Uzuuun zamandır yazışamadık.Aramıza yeni katılanlara Merhaba HOŞ Geldiniz.

     --> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--
  • Herkese selamlar.Navara 4x2 SE ye yük kancası veya yük bağlamak için herhangi bişey yapılabilir mi acaba?Bilen varsa lütfen cevaplasın.iyi akşamlar
  • Ben yeni 14 kasımda 2005 primera tekna aldım. Önceki aracım 2000 accent idi. Önceleri honda civic bakıyordum. Ama biraz araştırınca 2005 bir honda civiğin full olanına (aldığım araç 30.000 de) en az 26-28 bin ytl istiyorlar. Donanım ve özellik olarak primera tekna, civic ten her yönüyle üstün(hava yastığı adedi, Yol bilgisayarı, Arka kamera, yağmur sensörü ve sayamadığım bir sürü özellik). Ve ben 25.000 ytl ye primera aldım. Ney miş efendin 2. eli yokmuş. Bir aracı sıfır alırken 2. eli varmı diye bakacaksın. Sonuçta ben 3 yaşındaki 42.000 ytl lik Aracı zaten ucuza aldım ve 10 yıl binmeyi düşünüyorum. Sonuçta gerçekten benzer araçlara göre bence daha üstün ve uygun fiyatlı. Servis sorunu zaten yok. Yedek parça pahalı diyenlere gülmek lazım çünkü orjinal yedek parça her araçta pahalı. Nissan kaliteli sonuçta japon. Aldığım araçtan çok ilk izlenimlerim olarak memnunum ve 25.000 ytlye bu özelliklerde bir araç almam zor.




  • sade100:

    ALDIĞIN ARAC HAYIRLI OLSUN İYİ BİR TERCİH YAPMIŞIN .YORUM YAPANLAR NİSSAN KALİTESİNİN BİLMEDİKLERİ İÇİN KONUŞUYORLAR.GÜLE GÜLE ARACINI KULLAN.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sade100

    Ben yeni 14 kasımda 2005 primera tekna aldım. Önceki aracım 2000 accent idi. Önceleri honda civic bakıyordum. Ama biraz araştırınca 2005 bir honda civiğin full olanına (aldığım araç 30.000 de) en az 26-28 bin ytl istiyorlar. Donanım ve özellik olarak primera tekna, civic ten her yönüyle üstün(hava yastığı adedi, Yol bilgisayarı, Arka kamera, yağmur sensörü ve sayamadığım bir sürü özellik). Ve ben 25.000 ytl ye primera aldım. Ney miş efendin 2. eli yokmuş. Bir aracı sıfır alırken 2. eli varmı diye bakacaksın. Sonuçta ben 3 yaşındaki 42.000 ytl lik Aracı zaten ucuza aldım ve 10 yıl binmeyi düşünüyorum. Sonuçta gerçekten benzer araçlara göre bence daha üstün ve uygun fiyatlı. Servis sorunu zaten yok. Yedek parça pahalı diyenlere gülmek lazım çünkü orjinal yedek parça her araçta pahalı. Nissan kaliteli sonuçta japon. Aldığım araçtan çok ilk izlenimlerim olarak memnunum ve 25.000 ytlye bu özelliklerde bir araç almam zor.




    Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin. 2003 tekna kullanma fırsatım oldu. Bence isabetli bir tercih. 2001 primera sahibiyim ve çok memnunum. Yaptığın tespitler çok doğru. 2 eli iyi diye beğenmediğim bir otomobili almam veya tercihimi 2. eldeki duruma göre yapmam. 2. eli zayıf diyenlere itibar etmiyorum. Nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ama Konya'da birkaç yıldan beri 2. elde en çok tutulan otomobillerden biridir primera. Kaliteli olarak bilinen araçların yedek parça fiyatları genel olarak pahalıdır. 2. el ve parça muhabbeti halkımızın kuş serisi ve reno broadway-spring-toros zamanından kalma muhabbetleridir. O zamanlarda otomobil, yatırım yapmak amacıyla da alınıyordu. Dolayısıyla otomobili kullanırken fazla masraf çıkarmaması, satarken de 2.elinin iyi olması, yüksek karla satma mantığı çok hakimdi. 2. elde bu konforu bu fiyata hangi otomobil veriyor? Sonuçta aldığın D segmenti bir otomobil.




  • Nissanlarıyla aramıza katılan üyelerimiz hoşgeldiniz
    Araçlarıyla keyifli, kazasız-belasız sürüşler;


    Askerlik sonrası atılan mesajlar için ayrıca teşekkürler. Forumdan iş-güç derken biraz uzak kaldım malesef. Ancak kafamın bir köşesinde hep şu üye listemizi güncellemek var. Ailemiz genişliyor. Bu gidişle yaza belki toplanabilecek kadar geniş bir portföye ulaşabiliriz.

    30.000 km bakımından yadigar 500 küsür ytl. lik fatura (fren ve ön diskler dahil) ve 3000 ytl. ye yakın garantiden değiştirilen turbo haricinde, son mesajdan bu yana 8000 küsür kilometre yol yapıp biraz dinlenmem gerektiğini farkettim :) Araç saat gibi, sorunsuz çalışmaya devam ediyor. 40.000 km. kulübüne yakında Navara dahil olacak ve Şubat ayında 2. yaş gününü kutlayacağız. Araçlarımızın aslında son haliyle ilgili yeni görsellerini paylaşabilirsek güzel bir özet yapabiliriz (İlker Bey'in Almerasını görünce aklıma geldi, Maşallah tertemiz). Mesela, ufak tepek nazarlıklarıyla (artık bilerek yaptırmıyorum) Navara her dem diri ve geçenlerde alternatif olarak yeni araç ne olabilir diye düşündüğümde aracımdan vazgeçemeyeceğimi anladım. Bakalım yeni kasasına kadar yol dostum belli gibi...

    Son olarak fazla sesi duyulmasada Nissan'ın 2010 yılı için planladığı renk değiştiren otomobil projesi başlığımızda yer alsın:

    "Bukalemun otolar 2010'da yollarda!

    YAKIN gelecekte arabanızın radyosundaki kanalı değiştirir gibi rengini de değiştirebileceksiniz. Bu teknoloji sayesinde araba alırken rengine karar veremeyen tüketiciler, bir tuş vasıtasıyla bir saniye içinde otomobilinin rengini insan gözünün görebileceği her renge dönüştürebilecek. Japon otomobil üreticisi Nissan'ın üzerinde çalıştığı teknolojiyle, araba boyanmadan önce özel polimer bir madde bulunan paramagnetik (mıktasla çekilebilen) demir oksit parçacıkları arabanın yüzeyine püskürtülüyor. Uygulanan elektrik akımı vasıtasıyla demir oksit parçacıkları ışığı yansıtarak rengin değişmesine sebebiyet veriyor. Otomobil kontağı kapatıldığı takdirde ise arabanın rengi tekrar beyaza geri dönüyor."

    Kaynaklar:
    http://arsiv.sabah.com.tr/2007/11/11/haber,707B307E94B3497A98341CF84283B1DA.html
    http://www.motorauthority.com/news/design/paramagnetic-paint-changes-color-at-the-touch-of-a-button/
    http://www.worldcarfans.com/9071107.009/advanced-paintjob-that-changes-colour-at-the-touch-of-a-button

    iyi forumlar




  • Ben Bursadayım. Aracı İstanbuldan aldım. Zaten satan kişi demişti Konyadan bir kaç galeri beni aradı diye. (Ama adam galericileri sevmiyor bilmem niye oyüzden satmamış) Zaten banada üzerine almazsan satmam demişti. 2. eli yok meselesi biraz komik bence sonuçta bu aracı Bursada aramama rağmen bulamamıştım.(oto pazarında)Her arabanın alıcısı vardır.
    quote:

    Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin. 2003 tekna kullanma fırsatım oldu. Bence isabetli bir tercih. 2001 primera sahibiyim ve çok memnunum. Yaptığın tespitler çok doğru. 2 eli iyi diye beğenmediğim bir otomobili almam veya tercihimi 2. eldeki duruma göre yapmam. 2. eli zayıf diyenlere itibar etmiyorum. Nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ama Konya'da birkaç yıldan beri 2. elde en çok tutulan otomobillerden biridir primera. Kaliteli olarak bilinen araçların yedek parça fiyatları genel olarak pahalıdır. 2. el ve parça muhabbeti halkımızın kuş serisi ve reno broadway-spring-toros zamanından kalma muhabbetleridir. O zamanlarda otomobil, yatırım yapmak amacıyla da alınıyordu. Dolayısıyla otomobili kullanırken fazla masraf çıkarmaması, satarken de 2.elinin iyi olması, yüksek karla satma mantığı çok hakimdi. 2. elde bu konforu bu fiyata hangi otomobil veriyor? Sonuçta aldığın D segmenti bir otomobil.




  • Merhabalar,
    2005 Almera sahibiyim. Aracımı satın aldığımda 43.000km deydi ve eski sahibi bakımını(45000km bakımını) yeni yaptırmıştı.Aracı alalı 1 yıl oldu ve şu anda 50.000km de.
    Bu durumda;
    -Bu bakımda ne gibi işlemler yapılacak, yaklaşık ne kadarlık bir maliyet çıkar?
    -Bakımı dışarıda yaptırmamın ne gibi avantaj ve dezavantajları olabilir(garanti süresi doldu)?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba Nissan dostları;
    üyeler arasında son aylarda kopukluk gözlemliyorum. İnsanların hayat şartlarından dolayı bu gibi şeylere vakıt
    ayıramıyor galıba.
    Kendim bu durumda olduğumdan sizleri de aynı durumda düşündüm.
    Ben Rizede yaşamama rağmen bu kadar hayat yorgunluğu varsa büyük şehirde yaşayanlar
    daha kötü durumdadır.
    Yıllardır İstanbulda yaşadım son 10 yıldır arada gidip gelrirm. Benim yaşadığım İstanbuldan çok farklı oldu. en fazla trafik değişti. İnanın görsel olarak bile insanı strese sokuyor. Ben İstanbulda taxicilik ederken günde 500 km yol yapardım. Şimdi eski arkadaşlarım 200 km ye yaklaşamıyorlar dahı. Orada işim ve evim olmasına rağmen inanın tekrar orada yaşamayı düşünemiyorum dahı. Burada hiç sorun olmayan olaylar orada çok büyük prablem. Ben ayda belki 5 dakıka duruyorm. İşik dersen sayıyla var, belki birine takılırsın. İstanbula bir çare bulmak lazım.
    Sizlerle araçlar harıcınde duygularımı paylaşmak istedim.
    Hepinize saygılar...




  • merhabalar kulup nissan

    sandiego bizi çok beklettin :) geçmiş olsun

    ben bu aralar arabamdan iyice soğudum ustam gaz kelebek boğazını temizlerken maf sensörünü (hava akış sensörü) bozmuş .yedek parçasını bulmak oldukça zor serviste ise orjinal yedek parçasını seti ile birlikte 2000 ytl diyorlar çıkmacılarda bile parçayı bulabilmek imkansız giden gelen arkadaşlarla yurtdışından getirteceğim artık
  • Merhaba Nissancılar,
    özellikle Navaracılar; hiç sesiniz çıkmıyor. Arasıra bakıyorum sayfaya en son be yazmışım. Birkaçgün sonra bir arkadaş yazmış.
    Yazılan yazılarada kımse cevap yazmamış. demek bu sayfada demode oldu veya Nıssancılar soğuk insanlar (bende dahıl).
    Belki artık bend eskısıkadar ziyaret etmem. Etsen ne olurki yazdığın yazının altında iki kelime kımse yazmayınca yazmanın, bakmanın ne anlamı var. Millet tv'lerde zartzurt programlarına verdiği önemin binde birini buraya versek burada trafıkten geçilmek bir ışık taktırmak gerekirdi, o da yetmez radar kurmak gerekirdi.
    Radar deyince geçen sahıl yolunda 95 le radara yakalndım o kadar ağrıma gitti anlatamam. Kendimi radar avcısı olarak arkadaşlara söylerdim. Yakalanınca çok üzüldüm. Parayı peşin ödeyip 81 ytl ile oradan uzaklaştım. Yanımda kayınbabam vardı onunla konuşmaya dalmıştım ayrıca radarın önünde geniş bir alan vardı ve önünde bir tır manevra ediyordu, buda onun saklanmasına vesile oldu. Tırın dorsesi radarın önünü açmasıyla beni görmesi iki sanıyede oldu ben ayağımı gazdan çekmem veya frene basmam birşeyi değiştirmeyeceğinden kaderimize boyun eğdik. En son trafik cezası 8 yıl önce almıştım. Hayatımda bir kere kırmızı ışık cezası almışlığım var geriye kalan beş on cezada radardır. Demek yaşlanıyoruz ve hayatımız ve karşımızdakılerin hayatına değer verdiğimizden dıkkatlı gidiyoruz. Eeee Türkiyedeki sağlık durumunun ne alemde olduğu malum. Paran olsa dahı yınede tedavi olmak çok zor. En iyisi dikkat dikkat yıne dikkat. Mumkunse araç az kullanmak. Bir başbakan bile aracında sıkışıp zor çıkarılıyorsa varın siz düşünün kendinizi bilmem nerede kaza yapınca başınıza gelecekleri aman dikkat. Ya ölmekten korkmuyorumda bu ülkede sakat olarak yaşamak hergün onlarca kez ölmek gelir bana.
    Ya yine daldım yazmaya başınızı ağırttım. Gerçi sayfaya uğrayan kımse yokki ağrısın başları.




  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.