Şimdi Ara

=====>>--- LG OPTIMUS ONE P503 ANA KONU ---<<===== (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
4
Favori
78.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x_wob_x

    Bugün Mecidiyeköy'deki LG servisine gittim uçak modundan çıkmıyorsa malesef servise götürmekten başka çaresi yok. Telefonu verdim ve yarına kadar halledeceklerini söylediler.

    Sorunun kaynağı ise rom atarken son adımda "Erase EFS" seçeneğini seçmekmiş. Burda bir arkadaş kurulu aplikasyonların gitmesini istemiyorsanız bu seçeneği seçin yazmıştı ama bu seçeneği seçince telefonun şebeke yazılımı uçuyormuş. ROM atarken mutlaka "Erase EFS APPS" seçeneğini işaretlemek gerekiyor.


    ]Erase EFS APPS işaretlemek mi gerekiyormus, isaretlememek mi ? Burda biraz karısıklık olmus ? Yukarıda sorunun kaynagı gibi denmis ama altta isaretlemek gerekiyor denmis.,
  • Aradaşlar, internet bağlantım yok. Bu yüzden henüz Ndrive'ı etkinleştiremedim. Program klasörlerinde harita var ama internet'e bağlanıp kayıt yaptırmak gerekiyor sanırım. Ndrive programını etkinleştirmiş olanlar, bana hafıza kartındaki ndrive klasörü içindeki dosyaları, setup ve templates klasörlerini rar'layarak gönderebilir mi? Rapid falan fark etmez, çalışan bir dosya sunucusu olsun yeter. Programı etkinleştirmeden önce şu klasörler ve dosyalar var:
    alerts_db
    favourites
    fonts
    images_favorites
    itineraries
    maps
    setup
    speedcams
    templates
    voices


    dosyalar ise:
    alerts
    images.zbi
    NDrive.ini
    oem.xml
    selectionOption.lic

    shields.zbi
    WRaster.zbi


    Kalınlaştırdığım dosya ve klasörlerin içeriğinin, etkinleştirme sonrası değişeceğini düşünüyorum. Bir de tüm bu dosya ve klasörlerden farklı olarak, yeni ve dosya ve klasör oluşturulmuşsa, lütfen onları da rar arşivine ekleyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Bir de iGo yükleyebilir miyiz bu alete?


    Yükleyebilirsin.


    quote:

    Orijinalden alıntı: caver

    bugun optimus one aldım..
    android market için rom atmalıyız ama yazılanlara göre biraz karışık ve uöak modu v.s. gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar var..
    1-2 güne kadar bence yapacağım ama kararsızım??
    tavsiye edermisiniz?



    2. sayfadaki KZD update tool ile 2.2 rom yükledim ve root oldum bi sıkıntı çıkmadı. Yani ilk mesajdaki yöntemi kullanmadım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nitro-tr

    evet beyler, çok şey istediğimi biliyorum ama bu root, lol (ki ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok) sd kart bölme olayını ayrıntılı olarak anlatacak birine ihtiyaç var. bir kaç arkadaş yardımcı olmuş ama olay çok karışık olduğundan ya da linkler eksik olduğundan, hatta yardım sayfası ingilizce olduğundan pek anlayamadım.

    şimdiden teşekkürler.

    2. Sayfadaki anlatılan yöntemle 2.2 rom yükleyin ve Z4 root ile permanet root yapın.
    Daha sonra hafıza kartını Pardus veya Ubuntu kullanarak (Linux kullanmayırsanız LiveCD/DVD kullanabilirsiniz.) Gparted programı ile açın.
    Gparted ile diski bölümleyin. 1. Kısım FAT32 olsun. İkinci kısmı EXT2 yapın. EXT2 bölümün büyüklüğü 512 MB ideal.
    Hafıza kartını telefona takın ve telefonu açın. Marketten Link2SD programını kurun. Bu program hafıza kartımızın 2. bölümünü yani EXT2 olan bölümü otomatik bulacak ve kullanacak. Sonra istediğiniz programı hafıza kartına taşıyabilirsiniz.

    Ben şu an böyle kullanıyorum hiç hafıza sıkıntım yok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: kentacdis

    arkdaşlar
    ben rom tuklemek istemiyorum, zamanında cok uğraştım bu işlerle artık hevesimi aldım
    sadece market lazım
    bu adreste tarif edildigi gibi yaparsak işe yararmı acaba?


    http://www.lg-gt540-optimus.com/lg-gt540-optimus-icin-android-market-ve-youtube-kurulumu/


    Olmaz çünkü o yöntem için telefonu root yapmış olman gerekiyor. Root 2.2.1 ve üzeri orjinal romlarda olmuyor o yüzden 2.2 yüklemen lazım. Market zaten geliyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Aradaşlar, internet bağlantım yok. Bu yüzden henüz Ndrive'ı etkinleştiremedim. Program klasörlerinde harita var ama internet'e bağlanıp kayıt yaptırmak gerekiyor sanırım. Ndrive programını etkinleştirmiş olanlar, bana hafıza kartındaki ndrive klasörü içindeki dosyaları, setup ve templates klasörlerini rar'layarak gönderebilir mi? Rapid falan fark etmez, çalışan bir dosya sunucusu olsun yeter. Programı etkinleştirmeden önce şu klasörler ve dosyalar var:

    Kalınlaştırdığım dosya ve klasörlerin içeriğinin, etkinleştirme sonrası değişeceğini düşünüyorum. Bir de tüm bu dosya ve klasörlerden farklı olarak, yeni ve dosya ve klasör oluşturulmuşsa, lütfen onları da rar arşivine ekleyin.


    IMEI tabanlı eşleştirme yapıldığı için dosyaları alsan bile aktivasyon işlemin yine başarısız olacaktır. Çünkü telefon IMEI'si ile dosyalardaki IMEI tutmaz.
    Ayrıca IGO daha başarılı bence.

    Selamlar, kolay gelsin.




  • Öncelikle deneme yapacağım, hem elim de armut toplamıyor; doğrudan IMEI yazılmışsa dosyaları, onu kendiminkiyle değiştirebilirim ama bugün bir kafeye gideceğim, orda hallederim herhalde ufka tefek ayarları.
  • recovery mod da açmaya çalışıyorum
    home + volume- + power tuşu ama
    öyle açtığımda fabrika ayarlarına geri dönüyor root falan hepsi tamam yardım edebilcek olan varmı
  • P500'ün pil ömrü, Philips Xenium'dan sonra beni üzecek gibi görünüyor. Üç gün aradan sonra dün telefonumun pilini doldurdum. Tabi ilk zamanlar olduğu için biraz kurcaladım, bu yüzden pili çabuk bitmiş olabilir ama ortalama kullanımda beş günü geçeceğini sanmıyorum. Xenium'u en kötü on gün arayla dolduruyordum, ortalama ise iki haftanın üzerindeydi. Bazen, adaptörü bulamayıp veri kablosuyla USB'den doldurduğum da oluyordu. Ama bu P500'ün pil ömrü kötü demek değil tabi. Daha önce HTC HD2 kullanmış birisi olarak, pili her gün doldurmaktan kat kat iyidir diyebilirim.
  • 3 gün bu telefon için inanılmaz bir süre, tebrikler! Ayarlarınızı ve operatörünüzü paylaşabilirseniz sevinirim.

    Eşim sadece e-mail ve haberler için 3G kapalı kullanmasına rağmen 1. gün sonunda mutlaka şarj gerekiyor, yoksa 2. günü çıkartamıyor.
  • 3G ile birlikte açıksa WiFi, GPS ve Bluetooth'u da mutlaka kapatın. Ben dördüncü ev ekranında tüm bunları kontrol edebileceğim widget'ı kullanıyorum, ayarlardan programların arka planda veri göndermesini de kapattım ve ekran parlaklığı kapalı ortamda %35-40 kadar. Bahsettiğim widget'ta ekran parlaklığını da üç şekilde kullanabiliyorsunuz; en düşük, ayarlanan ve en parlak. Bunun dışında arka planda çalışan program tutmuyorum ve hattım da Turkcell. Telefon şimdi yanımda olmadığı için kullandığım tüm ayarları veremeyeceğim ama birkaç saat sonra konuya yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 8 Nisan 2011; 12:19:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    3G ile birlikte açıksa WiFi, GPS ve Bluetooth'u da mutlaka kapatın. Ben dördüncü ev ekranında tüm bunları kontrol edebileceğim widget'ı kullanıyorum, ayarlardan programların arka planda veri göndermesini de kapattım ve ekran parlaklığı kapalı ortamda %35-40 kadar. Bahsettiğim widget'ta ekran parlaklığını da üç şekilde kullanabiliyorsunuz; en düşük, ayarlanan ve en parlak. Bunun dışında arka planda çalışan program tutmuyorum ve hattım da Turkcell. Telefon şimdi yanımda olmadığı için kullandığım tüm ayarları veremeyeceğim ama birkaç saat sonra konuya yazarım.


    Arka plan veri açık, ekran parlaklığı auto, bunun dışında tüm ayarlar aynı, hat Vodafone.

    Yalnız arka plan veri kapatılınca e-posta, haberler ve hava durumu da çalışmayacak demektir.




  • Ben onları kullanmadığım için kapatmıştım. Şu ekran parlaklığı kendiliğinden nasıl ayarlanıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Ben onları kullanmadığım için kapatmıştım. Şu ekran parlaklığı kendiliğinden nasıl ayarlanıyor?


    kendiliğinden dediğin ortama göremi?

    eğer dediğim gibi anladıysam bu telefonda ışık sensörü yok yüzden ayarınız neyse her ortamda odur.
    ekranı oto kapatma sensörü var ama parlaklık sensörü yok.
    sony w810 da bile vardı

    rom işleri biraz daha otursun yaparım belki ama insan tedirgin oluyor
    izmirdeki servislede irtibata geçmedim ama inşallah ters bir durumla karşılaşmami istanbuldakinden herkes memnun olduğunu söylüyor, içimde gittiğimde ters insanlarla karşılaşçakmışım gibi bi his var, kvk dan böyle gördük :)
  • recovery mod da açmaya çalışıyorum
    home + volume- + power tuşu ama
    öyle açtığımda fabrika ayarlarına geri dönüyor root falan hepsi tamam yardım edebilcek olan varmı?...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sate

    recovery mod da açmaya çalışıyorum
    home + volume- + power tuşu ama
    öyle açtığımda fabrika ayarlarına geri dönüyor root falan hepsi tamam yardım edebilcek olan varmı?...


    yav siz bu 3 tuşa tek elle nasıl basıyosunuz da diğer eliniz boş kalıyor???
  • Arkadaşlar, sizin telefonlar kaç uydu yakalıyor? Ankara'da hava kaç gündür kapalı, özellikle bugün deneme yaptığımda da yağmur vardır ama o şekilde bile 8 uydu yakalamayı başardı. Evin içinde de 6 uyduya bağlanabiliyor.
  • arkadaşlar ciddiyim 3 tuşa tek elle nasıl basıyosunuz??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obildik

    Arkadaşlar, telefonum uçak modundan çıkmadığı için servisi aradım. Bana niçin yeni yazılım yüklemek istediğimi sordular ben de Android Market için dedim. Bizi arasaydınız size yazılım konusunda yardımcı olur telefonunuza Android Market yükletebilirdik dediler. Mühendislik kodu olarak adlandırdıkları bir işlem yaptırdılar telefon onu da kabul etmeyince servise göndermemi istediler. Telefonum bugün itibariyle geldi yeni yazılım yüklenmiş ve Android Market gayet güzel çalışıyor. Ayrıca hiçbir ücret taleb edilmedi sadece kargo parası ödedim.


    Bende de aynı sorun oldu. Çözümü için saatlerdir internetin altını üstünü didik didik ettim ama servise göndermekten başka çare yok gibi görünüyor :(

    Servise göndermeden halletmenin bir yolu var mı? Zira haftasonuna geldik ve en iyi ihtimalle bile 4-5 gün telefonsuz kalacağım gibi görünüyor eğer başka çare bulamazsam...




  • android 2.3 çıkınca güncellemeyi servislerden yaptırabiliriz, değil mi? şimdi rom'du, root'tu bi daha uğraşmayalım da yakmayalım makineyi.
  • Kim basıyormuş tek elle üç tuşa? Sol elin ev tuşuna, sağ elin de ses ve güç düğmesine bassa tamamdır olay. Ayrıca güç düğmesine devamlı basmak gerekmez, marş bastıktan sonra çekebilirsiniz parmağınızı. :)

    O dosyaların silinmesi, firmwire güncellemesi yaparken silinen bir iki dosyadan kaynaklanıyormuş. Güncellemeyi anlatan arkadaş ya eksik ya da yanlış anlatmış olmalı. Sorunu servis iki dakikada çözer, yeni yazılımın güncellemesini de ücretsiz yapması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Kim basıyormuş tek elle üç tuşa? Sol elin ev tuşuna, sağ elin de ses ve güç düğmesine bassa tamamdır olay. Ayrıca güç düğmesine devamlı basmak gerekmez, marş bastıktan sonra çekebilirsiniz parmağınızı. :)

    O dosyaların silinmesi, firmwire güncellemesi yaparken silinen bir iki dosyadan kaynaklanıyormuş. Güncellemeyi anlatan arkadaş ya eksik ya da yanlış anlatmış olmalı. Sorunu servis iki dakikada çözer, yeni yazılımın güncellemesini de ücretsiz yapması gerekir.


    tamam tahrik te aynı anda usb kabloyu takacaz :) orda sıkıntı oluyor işte
  • Kabloyu önce takınca olmuyor mu hocam?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.