Şimdi Ara

>>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<< (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
29
Favori
168.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etnaxy

    valla 1.8 dizel 4x4 ü çok güzel olurdu...Maaşımın yarısı develete gidiyor Ssk+gelir vergisi,diğer yarısı kdv+ötv ,sömürülüyoruz yemin ederim,manga ve himayeye girsek bu kadar sömürülmezdik,üstüne bedava ingilize öğrenir ve amerikaya giriş çıkışımız kolay olurdu.

    insan çoğu zaman isyan ediyor valla ne yapalım
  • Lancer ve ASX'e yilbasinda baya zam geldi. Colt'ta ise kampanya var. Bu aralar pek lancer-asx alan olmaz heralde.
  • Selam dostlar, ben bir haftadır araştırma yapıyorum, nerdeyse tüm cross-over lara baktım, bazılarını test ettim. Kia Sportage'da 2011 yok, oyüzden adamlar pek sallamadı beni, yeni modelde pek de indirim olmaz 65 bin lira olur dediler. Artı donanım olarak asx'ten daha boştu. Bi fazlası geri görüş kamerasıydı. ix35 in benzinlisi yoktu dizel olanı test ettim. Arabanın dıştan ve icten şekli oldukca iyiydi ancak gdi motora tüp takılmıyo olması beni endişelendirdi. Asx'le performansı aşağı yukarı aynı ve tüp takılamayan bi model.

    qasqhai ise tam fiyasko. Arabaya binince sanki reno kangoo'ya binmiş gibi oldum. Çok dandik bi plastik malzeme var. Zaten deri koltuklu filan modeli ya yok yada ellerinde yok, fiyatı da zaten biraz abartı. O arabaya o kadar para nasıl veriyolar acıkcası pek anlayamıyorum. heralde ilk cross over olmanın ve ikinci elinin avantajı diye düşünüyorum ama zamanla değişir herşey. ASX'ten 10bin lira aşağı olsa belki düşünülebilirdi. Juke 'a sakın bakmayın zaten, dapdar araba. ön koltuğu hadi biraz geri cekersin filan da, arkadakinin haline acırım:) bagajı da kücücüktü ayrıca.

    Tiguan ve Yeti'ye hic bakmadım gereksiz fiyat fazlalığı var bence. Kalite olarak mitsubishinin cok ilerisinde olduklarını düşünmüyorum. Yeti zaten doblo gibi bi araba dıştan. İçten de çok parlak değil. Açıkçası ben ASX'i test ettikten sonra neden diğer modeller kadar tutulmadı acaba, niye piyasada fazla yok diye düşünürken arabanın piyasaya gireli 1 sene anca geçtiğini farkettim. Satışları fena değil. Bir senede ankarada 1350 tane satılmış. Bunu söyleyen satışcı ama şöyle bişey yaşadım:

    gecen cumartesi arabaya Azizoğlu'nda bakmıştım, beğendim fiyat konuştuk hesap kitap yaptık, satış temsilcisi elinde her renkten olduğunu söyledi hangisini istersen hemen ayarlarım dedi. Bugün gittiğimde ise intense modelinden ellerinde kalmadığını ve gelen tırda da sadece beyaz ve kırmızı olduğunu söyledi. Yine de illa başka renk istersen ben bişeyler yapmaya calışırım diğer gelcek olan tırdan ayarlarım filan olmazsa dedi.
    colt daha revaçta olabilir ama asx de bu şekilde işte.

    tamam satışçılarda hep biraz abartma veya gözboyama teknikleri vardır ama bu da bi göz boyama olamaz diye düşündüm. Yani araba harbiden satılıyo sanki. 1-2 sene icinde ikinci eli de sağlam olcak gibi yani.

    Ben şu an dizel focus kullanıyorum, asx'in benzinli motoru kücük devirlerde zayıf gibi geldi oyüzden. Ama 3000 devirden sonra ummadığım şekilde şahlanıyor. Tabi ekonomik kullanmak icin 2000devir civarında kullanmak gerekiyor bu da performans istiyosanız yakıtı düşünmiceksiniz anlamına gelir. Sürüş keyifliydi direksyon filan yumuşak, arabaya cabuk alışıyosunuz. Amortisorler ix35'ten daha yumuşak. start stop özelliği güzel, yokuşta filan kalkışı süper.

    arabada biraz fazla motor ve yol sesi vardı. Yani olması gerekenden bence baya fazlaydı. ama 215 lastikler var tabi. Bide bu japon arabası işte. İllaki oluyo. Yalıtım %40 kesiyor dedi.

    Peryodik bakımları 15bin km'de bir 210 tl imiş. Bana herkes cok pahalı olduğunu söylemişti, ama oldukca uygun geldi.

    Plastik aksanlarda kanserojen olmayan bi plasyik seçilmiş. Sade ama kaliteli geldi bana. zaten ekranı da aldım ekstradan. geri görüş kamerası navigasyonu, bluetooth, multimedya kısmı filan olan dokunmatik bişey. krom aksesuar, paspaslar ve yalıtımın yarısı da benden olsun dedi. (500 liraya ziebart'da yalıtım yapılcak) Benim arabama cok düşük fiyat verdiler. O kısımda anlaşamadık.

    yine bir pazarlama stratejisi olarak düşündüğüm ve sevmediğim bi şey de geldi başıma. Pazartesi günü %4 zam geleceğini söylediler. Bugün sözleşme yapmazsak pazartesi icin zamlı fiyattan yapacağımızı söylediler. Pazartesi görcez bakalım:) Pek inanmadım ama zaten arabayı almaya niyetli olduğumdan tamam dedim yanan bi 50 liramız olsun:) Vazgeçersen yine vazgeç ama pazartesi 9bucukta haber vermiş ol bana almayacaksan dedi. O şekilde anlaştık.25bin civarı çıkcak kredi icin de 0.99 dan vercem dedi, hatta biraz daha düşürcem dedi hadi bakalım.

    Bilmiyorum bakalım iyi mi ettik kötü mü? Alan arkadaşlar ne diyosunuz iyi mi etmişim?




  • bu arada mesajı tekrar okudum da kia sportage 65bin değil 62 bin olacak. Yanlış bilgilendirme olmasın:)
  • Selam.

    1 ay önce ibiza aracımı satınca ne alalım derken ASX'i test ettim. Gerçekten çok güzeldi. Yumuşak bir sürüşü vardı ve bence yakıt ekonomisi yönünden başarılı hatta sınıfının lideri. Sizin bahsettiğiniz düşük devirlerde ki cansızlığın nedeni (ki bende gayet atik idi 1.6 benzinliye göre) motorunun mivec olmasıdır. Mivec'te mantık düşük devirlerde ekonomi iken yüksekte performanstır. Satış temsilcileri ile yaptığınız diyaloglara için ise ne diyebilirim politikaları bu şekilde ve eğer karar verdiyseniz almaya çokta takmayın ne söylediklerine sadece olabildiğince indirim yaptırın :)

    Bende asx araştrması içine girdim ve kısmet ise 2. el almayı ciddi anlamda düşünüyorum. Yalnız benim test sürüşü esnasında olumsuz olarak söyleyebileceğim sadece yalıtım konusu. Bagaj tarafından gelen uğultu (60'tan sonra) ve yol sesi benim ibiza'dan dahi fazla idi. Gerçi bu konuda da çözümler var araştırmak gerekir.

    Bunların dışında maddi gücünüzü bilmiyorum fakat Ocak'ta gelecek olan Subaru XV'ye de bir göz atın derim. Oda çok başarılı olacak kanımca fakat fiyat olarak giriş paketinin 70 bin lira olacağı söyleniyor ve otomatik vites (cvt) şeçeneği de olacak. Açıkçası bunların dışında benim gözümde crossover segmentinde başka ilgimi çeken model olmadı.




  • Ben tam olarak kurban bayramı arifesinde teslim aldım asx imi, şu ana kadar gercekten cok memnunum aractan, eski aracım megane II full donanımlısı idi, bu aracın donanım olarak megane dan eksiği yok fazlası var, auto start stop ve hill holder cok güzel donanımlar, ayrıca esp standart, sadece arkadasında dediği gibi cam düğmelerinin ısıklandırması yok(sanırım kolaylıkla cozulebilecek bir problem ışıklı düğme bir şekilde temin edilebilir) ,araç müthiş ekonomik alır almaz depoyu doldurdum yarım depo ile 600 km gittim, sonra brc lpg taktırdım araca; benzinde şehiriçi aracın alındıgından beri genel ortalaması 6,8 lt olarak gercekleşti, sıkışık trafik ve eskişehir yolu gibi şehirdışı sayılabilecek yerlerde kullanımla bu değeri yakaladım. Aşırı bir yol sesi yok aracın, meganeda ne kadar varsa bunda da o kadar var, beni pek rahatsız eden bir durum değil ama motor sesi çok hoşuma gidiyor, düşük devirde gayet sessiz ama biraz basınca ben burdayım diyor sürücüye keyif verici bir sesle, aracın direksiyon sistemini mutlaka kullanılmalı alınmadan önce, şimdiye kadar kullandıgım arabalar içinde en güzel direksiyon bu oldu, müthiş hafif ve tepkili, bagaj bir aile için yeterli ölçülerde, kapıların yan taradfındaki plastikler daha kaliteli olabilirdi ama bundan da rahatsız olabilecek kişiler döşemecilerde uygun fiyata güzel bir kaplama yaptırabilirler diye düşünüyorum, genel olarak aracın bir kac eksisi dısında artıları bir hayli fazla diyebilirim, sonuc olarak zevkle biniyorum hatta binmek için bahane arıyorum, birde aracın yüksek olması binek aractan terfi eden benim gibi kullanıcılar için ayrı bir hoşluk yaratıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chevymel1 -- 28 Kasım 2011; 10:54:25 >




  • Eveeeeeeeeet! Şu anda beyaz Mitsubishi ASX intense' im Temsanın deposunda:) Şimdilik benim focusu satana kadar beklicem. bu bekleme biraz uzun sürerse 2012 ile birlikte trafiğe cıkartcam. 350 lira 350 liradır:) Bu arada yeni aksesuarlar gelmiş arkadaşlar. sitede mevcut ama azizoğlundaki satışcıların haberi yok:) yoktu yani bu sabaha kadar:) arkada eksozun üstündeki krom aksesuar baya hoş güzüküyo. Ondan da sipariş ettirdim bitane. Bunları aslında dışardan getirtebilsek cok ucuza gelir diye düşünüyorum.

    Burda yorumlarıyla bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum, özel mesajlarımı cevaplayan arkadaşlara da cok teşekkürler. Arabayı alınca bakcaz artık inşallah nazar filan değmez dediğiniz gibi memnun kalırım hayırlı şekilde kullanmak nasip olur
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Aldığınız fiyatıda mümkünse yazabilir misiniz?
  • 1.8 dizel gelecek ay geliyormuş yalnız manuel 4*2, 1.6 otomatik vites gelecek haziranda geliyormuş yine 4*2 ,
    dizel otomatik ne zaman gelir gelirmi gelmezmi belli değil manuelini getirdiklerine göre onu satabilmek için en az 1 sene getirmezler o kesin
    bu sınıfta araç satıpta 4*4 otomatik vitesi hiçbirşekilde opsiyon olarak sunmamak nasıl mantıktır anlamadım... vergi sınıfıylada alakası yok madem 1.8 i getiriyosun adam gibi otomatik vites olarak getir be kardeşim onuda 2 alternatifli 4*2 4*4 şeklinde sat, yok illaha en dandik kombinasyonları getirmek konusunda muhteşemler...
    ben şahsen bu sınıf araba alıpta hayatta 4*2 almam, düz vites araba zaten hiçbirşekilde almam(hayatımız Istanbul trafiğinde geçiyor) dolayısıyla bizim gibi kullanıcılara Mitsubishinin satacağı araba yok her ne kadar arabanın dizaynı çok hoş olsada...
  • Haftasonu LPG'li 2X4 5 ileri manüel vites ASX ile Ürgüp-Göreme'ye gittik. Giderken 2.11 TL'den ve gelirken de 2.25 TL'den LPG aldım. Nevşehir'den Adana'ya 320 km'yi 50 TL'lik LPG ile katettim.

    Beyaz ASX Beyaz KAR gördü ilk defa...

     >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<<


     >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<<


     >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<<


     >>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<<




  • Hafta sonu ilk şehirlerarası seyahatimi gerçekleştirdim, Ankarada-Eskişehire gidip geldim, aracın konforu gayet yerinde kesinlikle yol sesi falan rahatsız etmedi, bu sınıftaki diğer araçlar kadar yol sesi var, yani 110 ile giderken müziğin sesini fazla açmadan güzelce dinleyebiliyorum, henüz 1500 km de olduğu için araç motoru açmak için ilk kez dip gaz yaptım, ankara eskişehir güzergahının gidenler bilir dümdüz ip gibi bir yoldur, düz yolda 5.viteste ve 5000 devirde araç tam olarak 200 km hız yaptı, biraz daha yokus aşagı yerlerde 210 gördüm, 4.viteste 6000 devirde 165 civarına kadar cıkıyor, performansı en azından bana göre az falan değil gayet yerinde ve yakıt konusunda sanırım soylemeye bile gerek yok artık, 110 km/sa hıza ayarladım bütün güzergah arada bir basma harici ortalama 6,5 lt/100 km yaktı, bu fiyata bu sınıfta bu ekonomide ve bu tasarımda başka bir araç düşünemiyorum




  • Bugün beyaz renk bir asx intense sahibi olduk. Hayırlısı olsun
  • hayirli olsun.
  • 4x4 versiyonunu alan yok sanırım henüz....
  • 109.900 TL zor verirler 1.8 asx e...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adres63

    109.900 TL zor verirler 1.8 asx e...

    yuvarlak hesap 110 desek; 110.000 ile alınacaklar listesinde oldukça alt sıralarda yer alır - belki de sıralamaya bile giremez
    subaruXV alırım 70-82 arasında fiyatları
  • SUV tipi benzinli araçlar arasında ASX zaten en az yakanı bildiğim kadarıyla.
    Ben aracın orjinalliğini bozmayı pek sevmem bu yüzden LPG ye pek sıcak bakmıyorum,Isınamadım zaten güvenlik sebebiyle.
    Ayrıca LPG takılınca Garantisi bozulmuyor mu? Servis ne diyor.
  • Arkadaşlar 3 model arasında kaldım karar vermekte zorlanıyorum ve hep araştırıyorum.

    1-Nissan Qashqai:Bundan önceki arabam Nissan Primera idi ve memnun kalmıştım.
    2-Hyundai ix35 :tip ve donanım (araçta yok yok)olarak en çok beyendiğim araba ama biraz fazla yakıyor diğerlerine göre.
    3-ASX : aracın ölçüleri garajıma çok uygun,yakıt olarak diğerlerine göre en az yakan bu.Fakat daha önce alan bir arkadaş kaportasından şikayet etmiş üzerine düşen kestaneden bile iz kaldığını yazmış,Birde avan vurmasıyla ilgili şikayet var.

    Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...

    NOT:Forumda ASX ile ilgili iki konu açılmış;"ASX alanlar ve yeni ASX alanlar" diye iki yrede yazmak zorunda kalıyorum.Tek başlıkta toplansa daha iyi olmaz mı?
  • Dikkatimi çekti Mitsubishi sitesinde 2012 model ASX sadece 1.8 4x4 fiyatı var.
    ASX 1.6 2011 fiyatları var.
    Bunu tam anlayamadım 2012 model sadece 1.8 motor mu satılacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darcany

    Dikkatimi çekti Mitsubishi sitesinde 2012 model ASX sadece 1.8 4x4 fiyatı var.
    ASX 1.6 2011 fiyatları var.
    Bunu tam anlayamadım 2012 model sadece 1.8 motor mu satılacak?

    2012 1.6 asx lerden önce herhalde 2011 leri bitirmeye çalışıyorlar.Geçen temsanın önünden geçiyodum,yığınak yapmışlardı

    ilk 1.8 asx alan arkadaşın yorumlarını çok merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.