Şimdi Ara

|||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| (..::26::..ÜYE ) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.502
Cevap
32
Favori
307.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suntour'un sitesinden kılavuzuna bak istersen bir de. Detaylı şekilde açıklayacağını sanmasam da çalışmasıla ilgili birkaç şey bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Suntour'un sitesinden kılavuzuna bak istersen bir de. Detaylı şekilde açıklayacağını sanmasam da çalışmasıla ilgili birkaç şey bulabilirsin.


    baktım pek bi sey bulamadım
  • İstanbulda Bisiklet sürmek hele fatihte pfff. ama Adapazarındayken şehir içindeki her yere bisikletle giderdim eski çakma bianchi (malux) bisikletimi çok özlüyorum
  • Siteme beklerim arkadaşlar.

    www.bisikletyolu.com
  • ben kullanıyorum, sağ taraftaki mandaldan serbestleme yaptığını umut ederek konuşuyorum: ne kadar esneme yaptığı hem kilonla hem de girdiğin kasisle alakalı örnek vermek gerekirse yüksekçe bir banketten atlama yaparsan neredeyse dibine kadar girmekte amortisör ancak minik kaldırımlara çıkarken kaybettiği yükseltiden daha fazla girmesini istiyorsan durumda bir hata var :D ama genel olarak maşa epey kaliteli ben pek memnunum açıkçası çıt çeviriyorum kilitliyorum asılıyorum pedallara hızlı hızlı çıt çeviriyorum serbestliyorum hoplayıp zıplıyorum ^^ kasislerde vs vs lerde de darbe emişi gayet tatmin edici..
    quote:

    Orijinalden alıntı: maxelll

    sr suntour xcm v2 maşa kullanananız varsa hemen benimle irtibata gecsin?? maşa ayarları nasıl yapılır öğrenmem lazım esnemesi için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dt.Görkem

    ben kullanıyorum, sağ taraftaki mandaldan serbestleme yaptığını umut ederek konuşuyorum: ne kadar esneme yaptığı hem kilonla hem de girdiğin kasisle alakalı örnek vermek gerekirse yüksekçe bir banketten atlama yaparsan neredeyse dibine kadar girmekte amortisör ancak minik kaldırımlara çıkarken kaybettiği yükseltiden daha fazla girmesini istiyorsan durumda bir hata var :D ama genel olarak maşa epey kaliteli ben pek memnunum açıkçası çıt çeviriyorum kilitliyorum asılıyorum pedallara hızlı hızlı çıt çeviriyorum serbestliyorum hoplayıp zıplıyorum ^^ kasislerde vs vs lerde de darbe emişi gayet tatmin edici..
    quote:

    Orijinalden alıntı: maxelll

    sr suntour xcm v2 maşa kullanananız varsa hemen benimle irtibata gecsin?? maşa ayarları nasıl yapılır öğrenmem lazım esnemesi için




    hocam o ayar soldan olmasın sag tarafta kilitlemek için cunku.. solda preload var .
  • Critical Mass, Türkçe'de kritik çoğunluk anlamına gelen ve bisiklet ile (veya motorsuz her türlü taşıma aracı ile paten, kaykay vs.) yapılan bir etkinliktir. Dünyanın yüzden fazla şehrinde genellikle her ayın son cuma günü düzenlenir.
    Bu hareket ilk olarak San Francisco'da 25 Eylül 1992 tarihinde yaklaşık elli kadar bisikletçi ile başlamıştır. Daha sonra uluslararası boyutlara ulaşarak K. Amerika'da, Avrupa'da, Avusturalya'da, Asya'da ve Latin Amerika ülkelerinde yapılmaya başlanmıştır. Critical Mass'e katılım şehirlere göre yüzlerce kişiden binlercesine kadar çıkabilmektedir.
    Critical Mass esas olarak şehrin içinde gerçekleşmektedir. Yaklaşık 325 şehirde uygulandığı tahmin edilmektedir. Bu etkinlik, özellikle Reclaim the street veya Fransa'daki Vélorution gibi çevreci ve küreselleşme karşıtları hareketleri ile bağlantılıdır.







    Critical mass Türkçe’de “kritik çoğunluk” anlamına gelir.
    Gezilerin günü, saati ve başlangıç noktası hiç değişmediği için Critical Mass’de herhangi bir lidere veya yöneticiye ihtiyaç yoktur.
    Critical Mass bir protesto değildir, sadece hep beraber bisiklete binilen bir kutlamadır.
    Critical Mass kurumsallığı reddeder; yönetim, üyelik, sponsorluk, reklam, siyasi parti, para pul gibi olgularla ilgilenmez.
    Critical Mass bütün motorsuz araçlara açıktır (kaykay, paten, vb). Özellikle de engelli dostlarımızı aramızda görmek isteriz.
    Gezi güzergahı önceden belirlenmez. Katılımcılardan en önde gidenler güzergaha karar verir. Dileyen katılımcılar istedikleri güzergahı gezi başlamadan gruba önerebilirler. (örnek)
    Terimin kökeni Çin’de ışıksız kavşaklarda otomobiller ve bisikletler arasındaki geçiş önceliği anlaşmasına dayanır. Bisikletliler kavşakta yığılıp kritik bir “çoğunluğa” ulaşınca kavşaktan geçerler. Critical Mass ismini taşıyan ilk bisiklet buluşması ise 25 Eylül 1992 Cuma günü saat 18:00’de San Francisco’da gerçekleşmiş, ve buradan bütün dünyaya yayılmıştır. Daha fazla bilgi için bakınız:http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass (İngilizce) veyahttp://tr.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass (Türkçe)
    Facebook grubuna buradan ulaşabilirsiniz.
    Çevrenizdekileri Critical Mass hakkında haberdar etmek için el ilanını indirebilirsiniz.
    criticalmassistanbul.org
  • Critical Mass : Neden bu terim ?

    Terimin kökeni Çin'de ışıksız kavşaklarda otomobiller ve bisikletler arasındaki geçiş önceliği anlaşmasına dayanır. Bisikletçiler kavşakta yığılıp kritik bir çoğunluğa ulaşınca kavşaktan geçerler.
    Bunun benzeri bir sahneyi Ted White'ın Retourn of the Scorcher (1992) adlı belgeselinde görebiliriz.
    Bu terim, gerçekleşebilecek fiziki olayların bazı eşiklerini vurgulamak üzere, fizik bilimindeki kritik çoğunluk kavramından esinlenmiştir.
    Bu ilkeden yola çıkarsak;
    Halka açık alanları, motorlu taşıtların kullanımından çıkararak, güvenli bir biçimde işgal etmek için kritik bir çoğunluğa yani yeterli sayıda bisikletçiye gerek vardır.
    Otomobillerin "kritik çoğunluğu" kendi ulaşımını dahi engeller ve şehir yaşam tarzında yadsınamaz etkilere sebep olur.
    Otomobillerin çokluğu değil, bisikletlerin "kritik çoğunluğu" trafik akışını ve hızını belirler.
    Buradan, hareketin geleneksel sloganları doğar.
    "Biz trafiği tıkamıyoruz, trafik biziz."
    "Otomobiller trafiği tıkamıyorlar, tıkanıklığın sebebi onlar"





  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsix -- 17 Ocak 2011; 18:24:26 >
  • Bu konuyla kimse ilgilenmiyo sanırım adminlere duyrulur ...
  • Adminler ne yapacak, adam toplayıp konuya mı dalacak?

    www.BisikletYolu.com 'a beklerim, şu an için fazla üye olmasa da site hareketlidir.
  • Ya madem buraya konu açılmış devam ettirelim yada adminler kapatsın kardeşim birileri bişey başlatmış bu şekilde kalmış sonra kimse ilgilenmemiş

    quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Adminler ne yapacak, adam toplayıp konuya mı dalacak?

    www.BisikletYolu.com 'a beklerim, şu an için fazla üye olmasa da site hareketlidir.
  • Critical Mass etkinliği Ankara'da da başlattık. Critical Mass Ankara Facebook Sayfası'na ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

    http://www.facebook.com/pages/Critical-Mass-Ankara/179629675410087
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Critical Mass etkinliği Ankara'da da başlattık. Critical Mass Ankara Facebook Sayfası'na ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

    http://www.facebook.com/pages/Critical-Mass-Ankara/179629675410087


  • benide ekleyin
  • Rock Shox Sid World Cup XX
    Fox F32 100 MM RLC
    Magura Durin Race 100mm

    bu maşalar arasındaki özellikleri en iyi olan model hangisi size göre ?
  • ve Scott Scale 40 Nasıl bir bisiklet kullanan var ise yorumları bekliyorum.
  • Çok fazla Magura kıran gördüm. Çift köprü olmasına rağmen güven vermiyor.

    Fox çok iyi bir maşa ve çoğu kişi tarafından da dünyanın en iyisi olarak kabul ediliyor. Alırsan evladiyelik olur. RLC modelinde Rebound (Tepki), Lock Out (Kilitlenme) ve Compression (Sıkışma) ayarlaı var. RL modeline göre biraz daha ağırdır. Bunun nedeni de C ayarı, yani amortisörin çalışırken ne kadar hızda içeri gireceğinin belirlenmesi ayardırı. Bence buna gerek yok, RL fazlası ile yetiyor.

    Sid World Cup ise çok farklı bir amortisör Dual air özelliği var. İki tüpe basılan havaya göre amortisörün çalışması belirleniyor; RLC'ye benzer şekilde ama Fox'tan çok farklı.
  • Benide ekle.Bisiklet önerisinde bulunursanız makbule geçer.
  • Öncelikle imzan kural dışı; iki satır fazla.

    Bisikler önerisine gelince, boyun, yaşın kaç, bisikleti nerde kullancaksın, bütçen ne kadar?
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.