Şimdi Ara

GT 750M Throttling (core clock düşüyor) çözümü overclock mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar farklı bölümlerde farklı zamanlar konular açtım ama çözüm bulamadım. Öyleki yabancı forumlarda bile çözüm bulunamamış. Son bir şanş buraya konu açmayı düşündüm, belki bilen vardır;

GT750M Ekran kartları belirli bir süre geçince Core Clocklarını düşürüyorlar. 1058lerdeyken 700lere kadar düşüyor ve bu baya bir performans kaybına sebep oluyor. Ekran kartını daha fazla soğutarak belki biraz engellenebilir ama zaten yeni sistemlerde günlük kullanım için uygun yöntemler dışına çıkmadan daha fazla soğutma mümkün olmuyor. Kaldıki daha soğusa bile yinede core clock düşüyor. Yabancı forumlarda tek çözümün kartı hafif overclock yapmak olduğu yazmış. Core clock'u 125mhz kadar arttırmak yeter diyor. Nvidia inspector yada afterburner kullanarak sadece core clock u arttırsam ve diyelim sorun çözülse, bunun ne gibi zararları olucak? ısı artacak mı? kart zarar görebilir mi? Ayrıca en önemlisi sonuçta overclock yapmak tam bir çözüm değil, kartın bu hız düşürmesini (throttling) önlemek mümkün değil mi? Güç seçeneklerinden CPU maksimum ve minimum yükü %85 ve %60 olarak değiştirerek falan denedim (bir forumda gördüm) yine işe yaramadı. Sırf bu sebeple daha 6 aylık makinenin kapağını söküp garanti dışı ettim, belki toz vardır diye ama hem tertemizdi hemde araştırdığımda zaten ısının normal olduğunu gördüm (1 saat oyun sonucu GPU 77 derece, laptop olduğunu unutmayın bilgisayarın), yinede akasa helix soğutucu aldım ama bilgisayar zaten yeni olduğu için, 1 derece bile farketmedi. Alttan büyük ev tipi fan tutuyorum, anca fark ediyor. (oyunda 4-5 fps artış oluyor, çünkü core clock biraz daha yükseliyor 75derecenin altında) Yani soğutmada çözüm değil, sonuçta laptop ekran kartı için oyunda 77 derece normal bir değer. Ancak extreme soğutma yöntemleri ile 70in altına iner. Hava üfleme ile imkansız gibi. (arka kapak açıkta denedim). Son olarak bu olay sadece GT750Mde yok, birçok Nvidia kartında daha bu sorunu yaşayan var.

EDit: CPU throttlinginde Gpu throttlinge sebep olduğu yazıyor. GPUdaki düşüşü gpuzile gözlemliyorum, CPUyu hiç izlemedim. ThrottleStop diye bir program varmış, onu deniycem CPUda, belki GPUda sorun çözülür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 7 Eylül 2014; 5:01:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.