Şimdi Ara

GT 750M Mhz dergeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bende gt750m ekran karti var fakat internette belirtilen memory clock mhz inde çalismiyor yabanci forumlarda gördüm adamlarin ekran kartlarinin MHZ degerleri :

GT750M:
    Clock speed 941 MHz
    Memory clock speed 2500 MHz

diye belirtmisler buyrun bunlarda resimler
     GT 750M Mhz dergeri GT 750M Mhz dergeri GT 750M Mhz dergeri

Evet bunlar adamlarin ekran kartlarinin clock degerleri görüldügü gibi gerçektende 941/2500 lik bir hiz söz konusu fakat benim kafama takilan ben neden bu degeri alamiyorum

Buyrun bu görüntüde bana ait
     GT 750M Mhz dergeri

Gördügünüz gibi gpu clock um gayet güzel fakat base memory clock adamlarin 2500 ken benim 2005 mhz bunun nedeni nedir acaba bios la bi alakasi olabilirmi arkadaslar lütfen birisi yardim etsin kafama takildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 20 Mart 2016; 12:26:44 >

Legends Never Die

• Resimde adamlar biosu "modified" yazısından da anlaşılacağı gibi değiştirmişler. Üstüne bir de overclock yapmışlar. Üstelik eski bir bios sürümünü.

modified ne anlama geliyor biraz bahseder misiniz hocam nasıl yapılıyor bu işlem ben yapabilir miyim ?

EDİT: bir şey daha fark ettim bunların yapılabilmesi için "You need an unlocked vBIOS and there is no such option for the GT750M.." tarzında bir yorum yapılmış sanırım sizin bahsettiğiniz olay bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 20 Mart 2016; 12:30:49 >

Legends Never Die
  • quote:

Orijinalden alıntı: emsalsszz

bios sürümünün eski olmasi normal çünkü bu resimler 2013 yilina ait

modified ne anlama geliyor biraz bahseder misiniz hocam nasıl yapılıyor bu işlem ben yapabilir miyim ?

EDİT: bir şey daha fark ettim bunların yapılabilmesi için "You need an unlocked vBIOS and there is no such option for the GT750M.." tarzında bir yorum yapılmış sanırım sizin bahsettiğiniz olay bu

Kartı bozma olasılığına rağmen biosu değiştiriyorlar işte. Soğutmasını iyileştirsen gene hızlanmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 20 Mart 2016; 12:35:58 >

soğutucu kullanıyorum sıcaklıkla tek sorunum intel speedstep zaten onun dışında bir sıkıntı yok

peki hocam neden internette net bir memor clock değeri yok ?

Clock Speeds
    GPU Clock: 941 MHz
    Boost Clock: 967 MHz
    Memory Clock: 1000 MHz
    4000 MHz effective

mesela burda effective den bahsetmiş gerçekten anlamıyorum nvdia denetim masasındada bellek veri hızı 4010 MHz yazıyor

Legends Never Die
  • quote:

Hmm tehlikeli işler yani ben hiç girmeyim madem

soğutucu kullanıyorum sıcaklıkla tek sorunum intel speedstep zaten onun dışında bir sıkıntı yok

peki hocam neden internette net bir memor clock değeri yok ?

Clock Speeds
    GPU Clock: 941 MHz
    Boost Clock: 967 MHz
    Memory Clock: 1000 MHz
    4000 MHz effective

mesela burda effective den bahsetmiş gerçekten anlamıyorum nvdia denetim masasındada bellek veri hızı 4010 MHz yazıyor

Sonuçta laptop değil mi? Overclock işleri ve benchmarklar daha çok masaüstü yani aynı fiyata daha hızlı olan parçalarda uygulanıyor ve paylaşılıyor. Nvidia kendi sitesinde bile frekansları vermemişse demekki pek önemi yok :)

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Aynen ya takmaya gerek yok gerçekten :D sonuçta oyun için taş gibi masaüstüler var benim 2000 tl lik laptoba eşdeğer bi masaüstü toplasam 10 katı performans verir
    neyse ilerde alırız bi gtx980 olur biter

Legends Never Die
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynen ya takmaya gerek yok gerçekten :D sonuçta oyun için taş gibi masaüstüler var benim 2000 tl lik laptoba eşdeğer bi masaüstü toplasam 10 katı performans verir
    neyse ilerde alırız bi gtx980 olur biter

Soğutma daha önemli. Eskiden dayımın laptopu diz üstündeyken cinebenchte 0.4 puan alırken soğuyabileceği biryere koyduğumda 0.5 puan alıyordu. %20 overclock yapsam daha çok ısınıp 0.3 puana bile düşer. Masaüstünde açık kasa, pencere önü mod ve balkon mod var. Laptopta temizlik yapılıp altına pervane konulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 20 Mart 2016; 13:13:29 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.