Şimdi Ara

GSÜ vs TAÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DGS için arkadaşım tercih yapacak ama kararsız kaldı. Boğaziçi ve İTÜ olmayacak gibi. Dil sıkıntı değil. İngilizcesi zaten iyi. Diğer dilleri de öğrenir. Bölüm bilgisayar.

    GSÜ: Şehrin göbeğinde. Ulaşım kolay. Butik okul. 30 kişilik sınıflarda eğitim alıyorsun. Hocalar seni tanıyormuş baya. Okul kültürü ve eğitimi oturmuş durumda. Kütüphanesi güzel. Dezavantajı ise TAÜ gibi burslu yurt dışı imkanı sunmuyor. Misal hazırlıkta başarılı olanları yurt dışına yaz okuluna yollamıyor ya da TAÜ'de olduğu bir yılı yurt dışında okuma imkanı yok.

    TAÜ: Şehre çok uzak. Kadıköy'den bile baya sürüyor ki arkadaş Bakırköy'de oturuyor. Eğitim sistemi tam oturmamış. Bölümde hoca eksikliği var. Kütüphanesi güzel değil. Erken kapanıyor, yetersiz kaynak. Avantajları ise inanılmaz yurt dışı imkanları. Bir de stajları okul Alman firmalarında ayarlamaya çalışıyor. DAAD baya destekliyor kısacası.

    Ben GSÜ dedim ama pek ikna olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 25 Ağustos 2019; 23:3:48 >







  • bence gsü çünkü taü'nün hala oturduğunu düşünmüyorum. daad ile alakalı bazı problemler var diye biliyorum ama her ikisi de eşit güven verse taü derdim
  • YTÜ veya Hacettepe de düşünülebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LawLove kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da olması lazım. YTÜ hakkında pek iyi şeyler duymadım. Marmara olabilir ama.
  • Mal değilse iyte yazar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAÜ nün konumu güzel lakin ulaşımı çöp heriflerin wp gurubundaydım adamlar hergün otobüste ağlıyorlar eğitimi tam oturamış ileriye yönelik belki orta üst arası bi tercih ama şimdiye yönelik kötü Gs 2 taraftada da iyi
  • Gsü vs taü mü cevap vermekle uğraşmam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daten kullanıcısına yanıt
    ytü ile marmarayı yan yana koymanız bile ayıp. ayrıca ytü ile ilgili duyduğunuz kötü şeyler ya asılsız iddialar ya da önüne geçilebilecek konular.

    edit : adam bakırköyde oturuyomuş davutpaşa bakırköye çok yakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lapsekili_Big_Smoke -- 26 Ağustos 2019; 13:57:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gsü nere taü nere, tabiki de gsü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay arkadaş Taü gsü ile kıyaslanacak seviyeye geldi mi

    kaçırdığımı gördükçe iyice üzülüyorum yaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 26 Ağustos 2019; 17:37:53 >
  • İkisi de çöp.
  • Tabii kendimiz deneyimlemediğimiz için tam olarak bilemeyiz ama benim kıyaslamam şöyle:

    YTÜ: Türkçe program. Müfredatı biraz garip. İş Sağlığı dersinden iki tane koymuşlar. Mesleki Hukuk ve Etik diye ders var yine. Hocaların çoğu tüm eğitimi YTÜ'de tamamlamış. Yurt dışında doktora sahibi hoca sayısı az. Ancak daha geniş ve gelişmiş kampüs ortamına sahip. Yüzme havuzu var misal. Sonuçta teknik üniversite.

    Marmara: İngilizce program. Müfredatı çok iyi hazırlanmış. Hocaların çoğu doktorasını iyi üniversitelerde yapmışlar. Okul her Cuma sektörden birini getirip sempozyum yapıyor. Kampüs çok sosyal imkan sunmuyor ama şehrin göbeğinde. Yüzme havuzu yok.
  • GSÜ bence overrated bir okul, 30 kişi kontenjan açarsan tabii sıralaman 6k olur. Ben Hacettepe CS öneririm o aralıkta.

    Hacettepe > YTÜ > GSÜ >>> TAÜ

    TAÜ zaten GTÜ, İYTE filan ayarında bir okul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSwords -- 26 Ağustos 2019; 19:48:48 >
  • FireSwords kullanıcısına yanıt
    Ankara olsa net Hacettepe zaten ama İstanbul olmak zorunda. YTÜ bence iyi bir okul değil.
  • Okul Esenler'de, rektörlük kampüs millet bahçesi olacak diye açıklama yaptı. Yani bu bile çok büyük bir eksi başlı başına.
  • Hocam bence gsü sözel alanda daha başarılı bir okul, mühendislikte alman disiplininin daha iyi olacağını düşünüyorum, o yüzden taü daha iyi bir seçim bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FireSwords

    GSÜ bence overrated bir okul, 30 kişi kontenjan açarsan tabii sıralaman 6k olur. Ben Hacettepe CS öneririm o aralıkta.

    Hacettepe > YTÜ > GSÜ >>> TAÜ

    TAÜ zaten GTÜ, İYTE filan ayarında bir okul.
    taü ve iyte hakkında gram bilgin olmadığı çok belli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Öyle zaten ama işte çok uzak ve de yeni okul. GSÜ ile aynı anda açılsaydı şu an Boğaziçi ile yarışırdı.
  • Evet, çok araştırmadım ama ikisi de Hacettepe, YTÜ ayarında okullar değiller şimdi.


    Bu arada şu dil konusuna değinmek isterim, CS'de iki şey çok önemlidir:
    1-Matematik
    2-İngilizce

    Almanca veya Fransızca eğitim almak İngilizcenizi geliştirmez, aksine bunu zorlaştırır. İngilizce CS bölümlerinin en büyük avantajı bölümde okurken İngilizcenizi geliştirebiliyorsunuz. Fransızca ve Almanca diğer mühendisliklerde faydalı olabilir, ama en önemlisi Bilgisayar Mühendisliği bölümü diğer mühendisliklerden çok farklı. Bilgisayar bilimi söz konusuysa tüm dünya İngilizce konuşur çünkü. Almanya'da bir yazılım şirketinde işe girseniz de iletişiminizin %90'u İngilizce olacaktır.
  • FireSwords kullanıcısına yanıt
    Yüzde yüz haklısın ancak Fransızca ya da Almanca CS eğitimi almanın şöyle avantajı var. GSÜ ve TAÜ yabancı devlet destekli oldukları için atıyorum Marmara'nın sağlayamadığı avantajları sağlıyor. Yurt dışına daha kolay çıkabiliyorsun. Misal GSÜ öğrencileri çok kolay vize alıyormuş konsolosluktan. Yine GSÜ CS mezunları Berlin Tekniğe kabul almışlar ve dersleri anında sayılmış. GSÜ mezunları Fransızca yanında İngilizce'de bilerek mezun oluyor. Her dönem dil dersi var sanırım. İngilizce biliyorsanız Almanca ya da İspanyolca öğretiyorlar. Kısacası Boğaziçi, İTÜ kazanıyorsan koşa koşa git. Ama YTÜ, Marmara, GSÜ, TAÜ kazanıyorsan yabancı okulları seçmek daha avantajlı olabilir. Tabii dil öğrenmeyi sorun etmeyen kişiler için.

    Benim ilgimi çeken şu oldu: GSÜ'de hazırlıkta iki ya da üç hoca varmış. Sınıflar yirmi kişilik. Ayrıca dil öğrenme merkezleri varmış. Haftada dört saat gidip oradaki hocalarla konuşma pratiği yapabiliyorsun. Matematik ağırlıklı bir CS eğitimi var ve kitle dersi olmadığı ve öğrenci sayısı az olduğu için hocalar ilk haftadan seni tanıyormuş. Aynı lise gibi. Soru çözümü için tahtaya kaldırıyormuş. Çoğu üniversite çok büyük olduğu için bunu yapamıyor. Birebir eğitim almak gibi bir şey bu. Çalışana bence çok büyük avantaj. Soru çözüm etütleri bile varmış. Dezavantajı kampüs üniversitesi değil. Kulüpleri yok. İTÜ'deki gibi Hover Takımı yok.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.