Şimdi Ara

GSS uygulamasından vazgeçilmelidir (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
9.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • keske odemiyenlerinkinide odiyenlere refleskleselerde su aktrollerden kurtulsak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperend

    gelir testinden sınıfta kalanlar gss ödüyormuki?

    ayda 61 lira hane halkının ödeyebileceği bir meblağ ise alınıyor diye biliyorum.

    özele gidip muayene olurum diye kimse ağzını yüzünü sallamasın, kimsenin başına bir iş gelmeyecek diye bir garantimiz yok. sosyal devlet olma gereği budur, herkesten toplanır ihtiyacı olana harcanır. bu bir zorunluluktur, sonuçta devlet yoktan var etmiyor hastaneleri, vergimizle hastaneyi yapıyorsa primler ile işletiyor kurumu.

    arkadaşım yapılan testlerin sonucu adam gibi sonuçlansa amenna ama biz çakallık çukallık peşinde değiliz benim annem babam ayrı, annemin emekli maaşı var 1500 lira onun dışında oturduğumuz ev kira üzerimize ne bir araba ne bir arsa var hiç bir şey yok, ben kpss hazırlanıyorum resmi olarak sigortalı bir işte çalışmıyorum, kız kardeşim üniversiteye hazırlanıyor ve bütün bunların nihayetinde bana ödeme çıkıyor buraya kadar normal gibi.

    arkadaşım var yakın, köyde oturuyorlar ama ev kendilerinin, besledikleri kayıt altında tutulan inekleri hayvanları var, bağ bahçe desen 4-5 ton fındıkları olcak kadar bahçeleri var her sene ama ona yeşilkart çıkıyor.

    ondan sonra sen karşıma geçmiş diyorsun ki kimsenin başına bir iş gelmicek garantimiz yok ödemen lazım, evet başımıza bir iş geleceğinin garantisi yok ama ben niye almadığım hizmet için her ay 61 lira ödiyim devlete bunun mantığı nerede? benim bi gelirim mi var? eve giren para belli kira + doğalgaz + elektrik + su + yiyecek içecek anca yetiyorken birde buna mı para vericez?

    ulan senin savunduğun devlet gerçekten sosyal devlet olsa çalışmayan insana iyilik yapmak gibi bir niyeti olsa der ki kardeşim sen çalışmıyosun ama sağlıktan faydalanmak istiyosan 60 lira para yatıracaksın sonra 1 ay yararlanabilirsin desin buna kabulüm ama niyet halkı düşünmek değil ki niyet belli. uzun uzasıya yazmama gerek yok bu gss saçmalığı kalkmalı veya zorunluluktan çıkartılmalı bunun aksini iddaa eden iktidar yanlısı toz konmasıncıdır bu kadar basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailbbyigit -- 14 Şubat 2018; 17:43:55 >




  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    yaptığım iş gereği (turizm) yurt dışı turlarda vize alması gereken yolcuların vize başvurusu için istenilen evrakları talep etmekte ve bu evrakların uygunluğunu kontrol etmekteyim.

    25 Yaş üzeri, bekar, işsiz bir çok kadın yolcum da var, aileden zengin, evlenmemiş yaşı ilerlemiş.

    Babadan emekli maaşı alma ve sosyal güvencesi olması gibi bir durumu olmuyor maalesef. Yani bu kadın emekli sayılmıyor, SGK'da sosyal güvencesi çıkmıyor, emekli maaşı da almadığı durum çok oluyor; burada önemli olan durum değişen yasa ile birlikte durum değişti. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 01.10.2008 öncesi ve sonrası diye ayrılıyordu durum. Hatta bu durumu SGK uzmanı Ali Tezel'de dile getirmişti

    Mülteci konusunda laf salatılığı yapıyorsun, yine mesleğim gereği, İzmir İl Göç idaresinin, sınır dışı edilmiş kişilerin gönderilmesinde gerekli olan seyahat hizmetlerini ihale yoluyla 6 aylığına almış ve bir lap topla birlikte 6 ay boyunca o kuruma hemde kendi bürolarında hizmet vermiştim. Artık mevzuatları vs.lerle ne kadar haşır neşirim siz düşünün. işte mevzuat;

    Acil sağlık hizmetine tüm kentlerdeki mülteciler ulaşabiliyor. Acil olmayan sağlık hizmetlerine erişim için ise mültecilerin yetkili mercilere kayıt yaptırması gerekli.

    mülteciler "geçici koruma" statüsü altında kendilerini yetkili mercilere kaydettirmeleri ve bir Yabancı Tanıtım Kartı çıkartmaları durumunda sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip.

    Geçici Koruma Yönetmeliği'ne göre, acil sağlık hizmetlerinde mülteci hastalardan gerek tedavi gerekse ilaçlar için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

    http://www.goc.gov.tr/files/files/03052014_6883.pdf

    Yeşil kart konusunu atlamışım, ama GSS çıktıktan sonra yeşil kart tarih oldu, yani başka uygulama dediğin şey GSS oldu diye biliyorum.

    Son durum olarak;

    Ben GSS'ye karşı değilim, ama bu benim devlet idaresinde ki hükümetin bir uygulaması olduğu ve benimde o hükumetin bir oy vereni olduğum için değil. Bu tamamen DEVLETÇİLİK kavramını kendime yorumladığım halinde. Devlet Bir vatandaşından, sağlık hizmetlerinde Sosyal Güvenlik kurumu tarafından sigorta mantığında (araç sigortası, deprem sigortası, hayat sigortası vs gibi) ama devletçiliğin ana mantığında yani, verilecek hizmetin tahsilinde kar gütme eğilimi olmadan, maliyetlerin karşılşanması adına alıcnması gereken meblağı alabilir. Bunun içinde ülkede ki iş kollarında çalışanların kayıtlarının tutulduğu sistemi kullanarak, takip, tanzim ve hizmet sunumu yapabilir.

    İşte bu noktada kayıt dışı kalan ne olacak? Çalışmıyor diye bedava mı bakılacak? İşte ben bu noktada buna karşıyım. Hayır, belli bir meblağ ödesin. Ödemekle mükellef olsun ki bu durumun tersi suistimal edilmesin.

    Kilit kelime suistimal. Sen öyle olmayabilirsin, ben öyle olmayabilirim, okumuş, gün görmüş, eğitim almış, yorumlama, idrak etme, sorumluluklarını bilen insanlar olabiliriz.

    Ama inan, çalışmayandan, işsizden sağlık ücreti alınmayacak dese bu ülkede işsizlik tavan yapar. Neden? çünkü insanlar devleti yıllar boyunca vergi alan, kural koyup insanları sınırlandıran bir olgu ve otorite olarak gördüğü için ve en nihayetinde Cumhuriyet rejimi, her şeyi düzeltecek ve Osmanlı Devletinin sunamadığı imkanları sunacak gözüyle gördüğü için işin içine vergi girince bu yeni düzenin eski düzenden farkı olmadığı düşüncesine büründü.

    Senin benim gibi adamın GSS'yi adaletsiz bulacağımız tek konu şu olabilir, Devleti idare eden seçilmiş hükumetin, vatandaşa sunduğu imkanları sanki büyük nimetmiş gibi sunup, bu imkanlar için toplanan paranın, yolsuzluk, örtülü ödenek, çalma, zimmete geçirme gibi kavramlarla üzerine yattığı gerçekliğinde işte GSS'yi ve kişi başı her ay toplanan 60 TL'yi de bu kavramlara hizmet ettiği için adaletsiz buluyoruz.

    Ama ben bu noktada GSS'Yi mantıklı bulduğum nokta; az önce yukarıda belirttiğim hükumetin yolsuzluk parasını bir kenarı bırakarak şu açıdan bakarak söylüyorum;

    Bir vatandaşın, devletin sosyal imkanlarını suistimal etme durumu ve bu durumun oranında, devlet bir imkanı ücretsiz sunması yerine;

    Ekonomik şartlar doğrultusunda belirlenen bir meblağı vergi, prim vs. gibi bir kavramla toplaması hem o vatandaşın devlete olan suistimalini engeller, hem de toplanan para ile sunulan hizmetin verimliliği kalitesi vs. nin maliyeti çıkar.

    Bak benim elimde olsa, veya herhangi bir parti Sosyal güvenlik konusunda Amerikanın uyguladığı sistemi (Obama Care) ı getirse inan o partiye oy veririm. Çünkü benim devletçilik mantığım ve kavramımda Devlet vatandaşa her şeyi vermez. Devlet Vatandaşı olmayı hak edene vereceğini sınırsız ve ücretsiz en kalitelisini sunar. Vatandaşlık ödevinden kaçan hiç bir birey devletin şevkatli yüzünü ve sosyal anlayışından mahrum bırakılmalıdır.

    Mesela Emekliler ve aldıkları maaşlar. Karşıyım. Birey çalıştığı hayatı boyunca döktüğü alın teri, sunduğu emeğin karşılığıdna olan kazanımlarını biriktirsin, Emeklilik yaşı vs. de olmasın, istediği zaman yeter emekli oluyorum desin çıksın sistemden.

    Çalıştığı dönem boyunca herhangi bir SGK kesintisi uygulanmasın, her türlü (kişisel istelerle yapılması istenen estetik, vs. gibi durumlar hariç) zorunlu veya ihtiyacı olan bütün sağlık hizmetlerinden kendisi ve çekirdek ailesi ücretsiz yararlansın.

    emekli olduğu zaman, birikimlerinle kendi hayatını idame ettirsin. Maaş yok, Sosyal güvence yok.

    Nedir bu yine Obama Care. bence mantıklı. Mezarda emekli olacağıma, çalıştığım hayat boyunca, gezmemden, yememden, içmemden, alışverişimden KEYFİ olanları eleyip, zorunlu v hayatımı idame ettirmemde önemli olanları yaparım, geri kalanını biriktireyim.

    bu kadar birikim benim için yeterli dediğim anda da işten ayrılayım, sistemden çıkayım, hayatımın geri kalanını kendim idame ettireyim.

    Ama bizde emekliler (babamda dahil) Devlet baba bana bakıcak mantığında yaklaştığı için ağlamaktan başka bir şey yaptığı yok.

    Kıscası kardeşim, GSS'ye tabi olan adam, kendi sağlığını düşünmeden hadi onu geçtim işsiz, düzenli geliri olmamasını önemsemeden, kendine bunu dert etmeden;

    Kahve köşelerinde iddia altılı kuponu doldurmaya, sigarasından, içkisinden (içebilir içmemesini günah sevap olarak değerlendirmiyorum deistim)geri kalmadan, üzerine başına marka olanı alarak yaşıyorsa;

    Benim devletim bu adama sağlık hizmetini bedava vermesin kardeşim. bu yukarıda yazacağım keyfi durumlara para bulacağına, hastalanma, kaza geçirme ve bunlarında sağlık gibi insanın en önemli olgusu olan bir şeyi önemsemiyorsa bu adama bedava sağlık hizmeti verilmesin.

    Kendisini düşünmeyeni devlet düşünecek diye bir şey yok. Aksine, Devlet zamanında kendisini düşünmeyen adamı, bu kendini düşünmüyorsa devletini hiç düşünmez mantığında değerlendirip, rejimi, ülkeyi, milleti düşünüp, bu tipleri asimile ve bertaraf etse;

    belki bugün GSS uygulamasını çıkaran bir hükumet mantığına ve böyle bir hükumete sahip olmazdık.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    nasıl olmuyor ? bu hak halen aktif 2008 yılında kalkmış falan değil ve Ali Tezel in de böyle bir şey dile getirdiği yok , iyi sallamışsınız ,

    25 yaş üstü bekar kadınlar ölen babalarından emekli maaşı da alıyor , sağlık sigortasından da ücretsiz olarak faydalanıyor ve hatta bir işten emekli olursa çift emekli maaşı alıyor ,

    mülteci konusunda da hükümetin resen aldığı kararlardan bahsediyorsunuz , uluslar arası kararlardan değil ilk mesajınınzda uluslar arası alınan kararlar demiştiniz ve burada da yapılan harcamalar afad tarafından karşılanıyor , sosyal güvenlik kurumu tarafından değil ,

    vatandaşın gss ödemeden sağlık imkanlarından ücretsiz yararlanmasından dolayı devleti suistimal ettiğini nasıl düşünebiliyorsunuz ? hiç mi empati yeteneğimiz yok ? devlet kendi zor durumdaki vatandaşına ücretsiz sağlık hizmeti vermeyecekte kime verecek ?

    devleti suistimal eden mi arıyorsunuz ? belki bu ülkenin tüm işsizlerinin 50 yıllık toplam gss masrafından daha fazlasına mal olarak devleti suistimal eden feto orada , rıza sarraf orada ve daha niceleri , şaşırdım bu düşüncenize doğrusu !

    ne kadar bencil bir düşünce tarzına sahipsiniz ? sosyal anlayış size hiç uğramamış bile.

    dürüst olalım asgari ücretle çalışan bir kişinin para biriktiripte yaşlandığında bu para ile geçinme olasılığı varmıdır ? eşi ve çucukları olan bir kişinin ? eğer bu haklar olmayacaksa biz neden vergi ödüyoruz ve devlet memuruna neden ihtiyacımız var ?

    bu arada hiç dikkat ettiniz mi o dediğiniz sigortaları da kimse mecbur kalmadıkça yaptırmıyor , insanlar geçinmeye zor para buluyor , siz bol para kazanıyor olabilirsiniz ama çoğu insan bu durumda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 15 Şubat 2018; 18:7:35 >




  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    vatandaşın gss ödemeden sağlık imkanlarından ücretsiz yararlanmasından dolayı devleti suistimal ettiğini nasıl düşünebiliyorsunuz ? hiç mi empati yeteneğimiz yok ? devlet kendi zor durumdaki vatandaşına ücretsiz sağlık hizmeti vermeyecekte kime verecek ?


    Devlet yapısından bahsediyoruz. Darülaceze, Kızılay vs. gibi kurumlardan değil.

    Vatandaş Devleti için yaşar, Devlet Vatandaş için değil.

    Birey, Vatandaşlık ödevlerini yerine getirir; Devlette üzerine düşeni yapar.

    Bireyin vatandaşlık ödevini yerine getirmesi için, devletini sevmesi gerekir. Bizim ülkemizde konuş herkes milliyetçidir, vatan millet Sakarya yardırır. Ama en basitinden KİRACIDIR (bak mülk sahibi demiyorum) stopajı düşük ödemek için katakulliye koşar.

    Esnaftır, az vergi ödesin diye geliri düşük gösterir. Bu örnekleri çoğaltabilirim.

    Ülkede 80 milyon insan var, devlet hepsiyle empati kursa ne anayasa olur, ne kanun, ne tüzük.

    Zaten demokratların ve sosyalistlerin bu ülkede tek partili dönem dışında iktidar a gelememesinin ve muhalefeti de mantıksal değil İDEOLOJİK olarak yapmasının sebebi de bu. Devlet herkes için en iyisini değil, Devlet optimumu hedefler insanlar hedeflenenden faydalanmak için Özveri gösterir. (Bu özveri eğitimdir, kurallara, yasalara uymaktır vs.)

    Bizde ise Cumhuriyet öncesi dönem olan Osmanlı'da Devlet vatandaşını vergi ve savaş için asker toplama dışında hatırlmadığından ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını düşünen, ona yardım eden, her daim yanında olacağını vaat ettikten sonra O toplumda oluşan algı, vergi vermeyeceğiz, Devlet te bize bakacak oldu. Ama işin ucunda vergi sistemi tekrar girince bu sefer de Cumhuriyet ve demokrasinin şevkatli yüzü olan Sosyal devlet anlayışı kavramına sığınıp 'ağlama' başladı. Hala daha da devam ediyor. Bu devirde ağlamayana meme yok mantığı hala bu ülkede işleyebiliyorsa, Bunun sorumlusu devlettir. Vatandaşın ödevi olan durumlarda şevkat kavramında yapmasa da olur, görmezden gelme, denetimi sıkı olmaması durumu bu insanlara yüz veriyor, insanlar bundan kuvvet alıyor.

    Son olarak ideolojisi Nasyonal sosyalizm olan birisiyle tatlı bir münazara da olduğunu belirtmek isterim. Ben duygusuz bir insan değilim, Bencil de değilim, sosyal anlayışım da var!

    Devlette asıl olan şudur. Devlet tabi ki de vatandaşına sosyal imkanlar sunacak, toplum refahını gözetecek, devlet kurumları o kadar iyi olacak ki 'özel' kavramına rağbet olmayacak, tercih sebebi bırakılacak.

    Mesela öyle bir eğitim sistemi ve kurumları olacak ki, hepsi tam teşeküllü, sağlık kurumları desen aynı şekilde.

    Ama durum şu; Devletin bu imkanından kim yararlanacak? Vatandaş kavramına, tanımına kimler uyuyor? İşte burada da Devletin hiçte şevkatli ve sosyal olmayan Nasyonal tarafı devreye girecek.

    Kendini yetiştirmemiş, Devlet idaresindeki programları ve prensiplerini gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla bir tutan, Yüzünü beşeriyete ve hayata dönmek yerine, bu dogmaların bir sonucunda oraya çıkmış bir yere günde 5 kez yüz dönen, hayatın gerçeklerinden uzaklaşıp, gökten ve gaipten medet uman bir toplumda;

    Eğer senin rejimin Cumhuriyet ise bu noktada devlet tabi ki de nasyonal yüzünü göstermelidir.

    Sen ve senin gibilerin empati kurması, zordakine yardım etmesi, yeni rejim kurulurken herkesi eşit görmesi zaten Bu ülkede bu sorunları yaşamamıza neden oldu ve sen hala daha burada kendine öz eleştiri yapman yerine beni bencillik ve katılıkla suçlayabiliyorsun.

    Bencil de değilim, katı da değilim. sadece kime nasyonal, kime sosyal davranacağımın ayrımını yapıyorum.

    Tıpkı Fransa'nın kanlı ihtilal olarak adlandırılan Fransız devrimindeki gibi.

    Tıpkı o sosyalistlerin dilinden hiç düşürmediği, adını dökülen kanlardan alan Kızıl devrim gibi

    Tıpkı Almanya'nın reformu, İtalya'nın rönesansında yaptıkları gibi.

    Kısacası sosyalist bir insanım, ama bunu sosyalizm, demokrasi, cumhuriyet gibi kavramların gerçekten ne olduğunu bilen, anlamını ve önemini kavramış, bu kavramların bireyin bir vatandaş olarak üzerine düşen sorumluluklarının farkında ve bunları yerine getirmekten kaçmayan(Mesela bu sorumluluklardan en önemlisi eğitimdir. bireyin kendi kişisel gelişimidir) insana karşı olan yaklaşımımla;

    Bunun tam tersi bir durumda olan insana karşı olan yaklaşımım elbette farklı olacaktır.

    Belki sende benim gibisin, sosyalizm, demokrasi, cumhuriyet gibi kavramların ne olduğunu, sorumluluklarını biliyorsun. Ama sana karşı olan tutumum, senin benim gibi olmayan kişinin, durumunda neden sonuç ilişkisi aramadan sadece duruma bakıp durumu kötüyse yardım edilmesi, müşkül ise giderilmesi durumudur.

    Önce bir irdeleyelim, neden o şekilde? Hayatın hangi gerçekliğinden kopup, çareyi, devayı, şifayı, nerede aramış? Hangi kaynağa başvurmuş, Hangi tecrübeyi kendine referans almış?

    Eğer bu kavramları o az önce bahsettiğim dogmalar üzerinden aradıysa kusura bakma devlet olarak benim ona sunabileceğim bir durum olamaz. Çünkü ona sunarsam, buna sunarsam devlet diye bir durum ortada kalmaz.

    Nitekim 2002 sonrası da kalmadı, git gide selefimize benzemeye başladık.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim siz iyimisiniz?

    Senin sağlik sorunun vardir öde her ay 50TL toplam 3 yilda 1800TL para vermişsin. Daha tedaviye ayrıca verdigin parayi enflasyonu hesaplamiyorum. Eğer senin 1800+ TL ye değecek saglik sorunlarin varsa öde.

    Ben son 4 yildir 3 kere doktora gittim ondada hep basit şeyler 60TLden fazla para vermedim. Bu hizmet verilmeye devam etsin bellki siz cok mutlusunuz işsiz kalip 50TL ye sağlık hizmeti almaktan ama Ben istemiyorum arkadaş kimseye ZORLA vermedigin hzimetin parasını alamazsin. hizmet devam etsin ama ZORUNLU olmasin çünkü ben istemiyorum gerekirse 50TL 50TL bankaya vadeli heaaba koyarim gerektiginde gerektiği kadar ben kendim öderim bu kadar basit. Sanarsin 50TL ödeyince herşey ücretsiz oluyor.

    Adamın politikasi yüzünden işsiz kalıyorsun 3 yıl maaş alamıyorsun birde üzerine para veriyorsun ve mutlusun bravooooooo vallahi bravooo. Ayakta alkışladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 18 Şubat 2018; 1:59:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İYİ DE KARDEŞLERİM BİZ ET YERINE, OT YIYORUZ (EBEGUMECİ,LAHANA,PIRASA VE BUNA BENZER) PRİMİ ÖDÜYORUZ.ACİL DURUMDA ÇARESİZ KALMAYALIM DİYE.ET,İ ZATEN YIYEMİYORUZ. YERSEK UCUZ BALIK YİYORUZ. SEN PRIM ÖDEME BEN ÖDEME NASIL YUREYECEK BU SAĞLIK SİSTEMİ. ZATEN BATMIŞ BİR SİSTEM DE.
  • HA BU ŞÖYLE DE OLABİLİR. NE ZAMAN HASTA OLURSAN PRİMİ, O AY YATIRILMALI ŞEKLİNDE.YANİ HASTA OLMADIGIN AYLARDA PRIM YATIRILMAMALI.ZATEN BU PRIMIN EMEKLİLİĞE BİR FAYDASI YOK.12 PRIM ÖDEYEN BİR KİŞİ 11 AY HİZMET ALMADAN PRIM YATIRIYORSA, PRIM ÖDEYENE BİRAZ HAKSIZLIK YAPILIYOR GİBİ.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    İYİ DE KARDEŞLERİM BİZ ET YERINE, OT YIYORUZ (EBEGUMECİ,LAHANA,PIRASA VE BUNA BENZER) PRİMİ ÖDÜYORUZ.ACİL DURUMDA ÇARESİZ KALMAYALIM DİYE.ET,İ ZATEN YIYEMİYORUZ. YERSEK UCUZ BALIK YİYORUZ. SEN PRIM ÖDEME BEN ÖDEME NASIL YUREYECEK BU SAĞLIK SİSTEMİ. ZATEN BATMIŞ BİR SİSTEM DE.

    sistemi kim kullanıyorsa kim batırdıysa o ödesin .

    ben 35 yıldır toplamda 3 sefer devlet hastanesine ya gittim ya gitmedim . 35 yıl !!!

    ilaç kullanmayı sewmem doktorlarıda sevmem hastaneleride .. ve zorunlu olmadıkça kullanmadım . kullanırsam ücretini cebimden öderim muayene ücreti + yatak ücreti iğne vesaire ..

    ben niye gss ödeyeyim . banane ! kim kullanıyorsa ödesin kim yönetemediyse batırdıysa o ödesin .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypercubematrix


    quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    İYİ DE KARDEŞLERİM BİZ ET YERINE, OT YIYORUZ (EBEGUMECİ,LAHANA,PIRASA VE BUNA BENZER) PRİMİ ÖDÜYORUZ.ACİL DURUMDA ÇARESİZ KALMAYALIM DİYE.ET,İ ZATEN YIYEMİYORUZ. YERSEK UCUZ BALIK YİYORUZ. SEN PRIM ÖDEME BEN ÖDEME NASIL YUREYECEK BU SAĞLIK SİSTEMİ. ZATEN BATMIŞ BİR SİSTEM DE.

    sistemi kim kullanıyorsa kim batırdıysa o ödesin .

    ben 35 yıldır toplamda 3 sefer devlet hastanesine ya gittim ya gitmedim . 35 yıl !!!

    ilaç kullanmayı sewmem doktorlarıda sevmem hastaneleride .. ve zorunlu olmadıkça kullanmadım . kullanırsam ücretini cebimden öderim muayene ücreti + yatak ücreti iğne vesaire ..

    ben niye gss ödeyeyim . banane ! kim kullanıyorsa ödesin kim yönetemediyse batırdıysa o ödesin .

    bak sayın dostum yukarıda 2.mesajımda sizin dedikleriniz yazdım zaten.galiba görmediziz.aynı fikirdeyız.




  • Sağlık hizmetleri ; tüm sosyal güvencesi bulunmayan Türk vatandaşlarına ücretsiz olarak sunulmalıdır , diğer alternatifler boş ve anlamsızdır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.