Şimdi Ara

GSS uygulamasından vazgeçilmelidir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
9.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün fazla birikmiş milyonlar hakkında fox haberi vardı. Ek muayene, ek ilaç, ek hastane vs paraları birikmiş milyonlar olmuş. Uyumaya devam!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle birşey var herkes bu sisteme laf etmiş de gayet güzel bir sistem düşününce. Neden derseniz ; şimdi normal hastalıklar tamam önemli değil ama ameliyat gerektiren ya da kanser gibi hastalıklarda sağlık güvencen yoksa ayvayı yedin demektir. Sadece alman gereken bir kemoterapi ilacı bin liradan fazla. Bu yüzden insanın başına ne geleceği hiç belli değil bence çok güzel bir sistem. Çalışmayan adam makul bir ücretle her hastaneye gidiyor. Zaten aile içi gelir 2000 liranın altındaysa para bile vermiyor.
  • Geçin o işleri suriyelilere sağlık beleş üstüne maaş. yok öyle dünya!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede çıkış ne yanda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Ne güzel yazmışsın ya, sen harbi siyasetçi falan olmalısın hocam buralarda harcanıyorsun.

    (Not:kesin öyle olmuştur.)
  • Daha geçen gün isparkta 85 lira cezam olduğunu ve ödemem gerektiğini söyledi soyguncular.Heryerden soyma telaşı sarmış.Ve işin ilginç tarafı 2013 yılında 12 kere park cezasıymış ama aracım 2015 trafik çıkışlı:)))Devlet üniversitede öğrencilere kredi-burs adı altında paralar dağıtıyor,kredi alan öğrenciye bi sürü kağıt imzalatıyor,sonra okul biter bitmez kesinlikle haber vermeden (hatta benim gibi devletime borcum olmasın diyen ve vergi dairesine gidip soran ama daha borcun çıkmamış diyip yollanan)kendi kendilerine borcu aylara bölüp daha fazla faiz uyguluyorlar.Sonra da bi hesabın filan varsa bloke koyup,şantajla para almaya çalışıyorlar.

    Diyeceğim o ki,kapitalizm birileri daha zengin olsun diye bulunmuş bir yöntemdir,ama Türkiye’de herkes ölsün birileri yaşasın diye uygulanıyor.Bu çok korkunç bir gerçek,gss de neymiş:)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    ben 10 senedır hastanenın kapısından gecmedım odemek zorundamıyım deılım bana ne bu uygulama zorunlu olmamalı ısteyen yaptırsın hasta olursamda verırım parasını muaynemı olurum
  • BİMER ve CİMER'e konu hakkında ayrıntılı olarak şikayetinizi bildirin.

    Geliri olmayan ve işsiz vatandaşın cebindeki parasına göz dikip zorla dayatılan bir yaptırım. Sosyal devlet anlayışı bu mudur?
  • Bende üniversite mezunu işsizim yas 26 kim bilir ne kadar borç çıkacak şimdi adaletmi bu ben zaten iş bulamıyorum bide üstüne bu parayı nerden bulucam hastaneye bile gidemiyorum bunlar yüzünden bu şerefsizler verginin vergisini alıyor man adasında şirket kurup vergi kacırıyor kendi ogulları askerlik yapmıyor bizim ne günahınız var bu kadar yük yüklüyorlar sırtımıza memleketin civisi cıktı bundar bisey degil esas kanser secmeni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype91 -- 14 Şubat 2018; 4:59:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brigantes

    Şöyle birşey var herkes bu sisteme laf etmiş de gayet güzel bir sistem düşününce. Neden derseniz ; şimdi normal hastalıklar tamam önemli değil ama ameliyat gerektiren ya da kanser gibi hastalıklarda sağlık güvencen yoksa ayvayı yedin demektir. Sadece alman gereken bir kemoterapi ilacı bin liradan fazla. Bu yüzden insanın başına ne geleceği hiç belli değil bence çok güzel bir sistem. Çalışmayan adam makul bir ücretle her hastaneye gidiyor. Zaten aile içi gelir 2000 liranın altındaysa para bile vermiyor.

    Tamamda aile içi gelire köydeki tarlayı bile katıyorlar, hayatın da görmediğin, boş arazi, oturduğun ev senin ise kira kadar gelir yazıyorlar, yani onu zaten 2000 tl nin üstüne tamamlıyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luc4sHood

    Harbiden saçmalık değil saçmalığın daniskası


    Hayatımda böyle gerzekçe bir şey duymadım sanırım. 1 sene içinde 1 kere hasta oldum ondada gittim parasını ödeyip bakıldım. Hiç bir hizmet almadığım halde onun parasını benden istemek nedir yahu

    Borcum varsa da umrumda değil gerçi ödemem. Bunu savunan insanın da zaten neyse

    Arabaya her sene sigorta yaptırıyoruz, kaza yapmadığımız sene primi iade etmiyorlar. Demem o ki sigorta zaten böyle birşey. Kökten değişmesi lazım, haklısın ama saçma olan GSS değil sigorta anlayışı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Milletvekili aileleri ülkenin en iyi hastanelerinde ücretsiz muayene oluyor. Elin suriyelisi normal hastanede ücretsiz muayene oluyor. Ülkemin işsiz gençleri hasta bile olmasalar o parayı ödemeye zorlanıyor. Bir de bunu savunan yavşaklar var.
  • günaydın :)
  • ah ah 25 yıldır neler çekiyoruz bi bilseniz işçinin vergisimi olur ya sonrada ssk sız işçi çalıştırmak yasak sen önce işverene bi kolaylık teşvik sağla küçük esnaf işverenle koçu sabancıyı benle bir tutma koca koca marketlerin işçileri ile benim yanımda (işe alamadığım) işçinin vergisi aynı onların kazancıyla ben birmiyim ....
  • junis kullanıcısına yanıt
    Hep kendi bakmak istediğin taraftan bakıyor, akıl tutulması yaşıyorsun.

    Senin sözlerinle gidelim;

    bunları zaten devlet; çalışanı normal sigortalı yapıp karşılamak zorunda!

    Çok doğru. Devlet; çalışan kesimi 2 sınıfa ayırmış:

    Özel sektörde çalışan 4a; Kendi işinin sahibi 4b; Kamu Çalışanı 4c. HER AY bürüt maaşları üzerinden ÇALIŞANIN KENDİ HAYATINDA GEÇİRMESİ MUHTEMEL SAĞLIK SORUNLARINDA ALACAĞI SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN KESİNTİ YAPIYOR.

    Şimdi senin sözlerine geri dönelim.

    niye faydanlanmadığı bir sözde hizmet karşılığı her ay zorunlu borçlansın.

    Peki ÇALIŞAN olarak senden benden eğer kronik bir hastalığım yoksa benden HER AY FAYDALANMADIĞIM HİZMET İÇİN, ALIN TERİ DÖKMMÜŞ, EMEK HARCAMIŞ VE SONUNDA MADDİ OLARAK GELİR SAĞLADIĞIM MEBLAĞDAN KESİNTİ YAPIYOR?


    Sigorta nedir: 1 şahsın kendi canı veya sahibi olduğu malı, Başına bir şey gelme İHTİMALİNE karşı, Teminat ve güvence altına almak için yaptırdığı ve aylık prim ödeyerek garanti kapsamına soktuğu sistemdir.

    Şimdi durum buyken çalışmayanı ne yapacağız? Yine seniz sözlerinle gidelim.

    çalışmayan adamı borçlandırmaya kimin hakkı var, GSS belki zorunlu olmasaydı adaletli bir yasa diyebilirdim çünkü sağlığını düşünen ve çalışan insan zaten kendi rızasıyla kendini GSS li yaptırabilirdi.

    Eminmisin? yaptırır mıydı? Bırak CHP'lisini, AKPlisini, siyasi ideolojisini, eğitim durumunu vs. ni. Kendi halkından, her şeyin çakallığına koşan, her şeyin arka yolunu düşünen, bencil, kural, kanun, yasa tanımaz, işsiz, cebinde 5 kuruşsuzken bile Kendi özel bir zevki için borç harç bulup denkleştirip yapacağından geri kalmazken, durum sağlık olunca sosyal güvence yok, hastane bakmıyor diye afedersin köpek gibi sürünüyor, sen ise Pollyanna gibi sağlığını düşünen adam yapabilirdi?

    'Devlet baba bize baksın' mantığına sahip bir toplumun, kendi rızasıyla devlete kendi sağlığı için kendi sigorta primini ödeyebilme ihtimali yoktur.

    Şimdi sigortanın mantığını anlatabildiğim varsayımıyla, çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayan bir insansın, sadece sağlık hizmeti alması gerek olduğunda anlık olarak bir sigorta veya güvence olamayacağı, dünyada böyle bir sistemin olmadığı noktasında sana yine senin sözlerinle soruyorum?

    ister öl ister sürün ben bu parayı her ay senden istiyorum demenin neresi adalettir anlamadım

    Bu insanların yaşayacağı sağlık sorununda aldığı sağlık hizmetinden ortaya çıkan masrafları nasıl karşılamayı düşünüyorsun? Adaleti nasıl sağlamayı düşünüyorsun? Bu arada adalet derken, sen çalışmayan, çalışmadığı için de sabit, garanti bir geliri olmayan bir adama devletin GSS'yi bir haraç gibi dayattığının adaletsizliğinden bahsediyorsun ya?

    Bende bu çalışmayan adama adalet kapsamında sağlık hizmetlerinden dolayı ortaya çıkan masraflarında bunu karşılayacak kişi veya durum ne olacak derken, BELİRTECEĞİM ŞU DURUMUN VE BU KESİMİN DE ADALETİNİ GÖZETMENİ İSTİYORUM.

    Çalışan kesimin, her ay sağlık hizmeti almasa da, maaşından, kesilen sağlık gideri primi.

    İşte denklem bu, burada adaleti maksimum veya herkese yapamazsın. Devletin sunabileceği adalet ancak optimum olabilir.

    Genel durum: Çalışanların maaşından her ay bir meblağ, sağlık harcamaları için kesilir, bu para SGK'ya aktarılır, hastalanan o kurumda olan kaydı vesilesiyle hastane de bakılır.

    Çalışmayan kesime sağlık hizmetini ücretsiz VEREMEZSİN. Çünkü burada adaletsizlik doğar. Benim maaşımdan kesilen primlerin, ben ve benim gibi çalışan kesimin sağlık giderleri için toplanan havuzdan, çalışmayan birisinin sağlık hizmetinin bedelinin ödenmesi adaletsizliktir. Bu durum, tıpkı elektrik faturasındaki kaçak kullanım bedeli gibi, Doğuda elektriği kaçak kullanan adamın kullanım bedelini benden tahsil etmesi gibi büyük bir adaletsizliktir.

    Ama Çalışmayan adama ülke şartlarında 1 günlük yevmiye ücreti olan 50 TL gibi bir meblağ ile, kendi sigortasını yapma imkanı sunması

    Bunun adaleti nerede biliyor musun?

    İşsizim param yok gibi bahanelere sığınıp, hastane önlerinde ajitasyon yapan,

    Öksürmekten neredeyse ciğerleri patlayacak ama hastaneye gidecek param yok derken, ağzında o öksürüğün sebebi sigarası da olan adamın,

    Senin benim gibi hayatımın bütün gününü mesaide geçirip, ay sonunda da hastalanma İHTİMALİNE karşı SGK primi diye yapılan kesintiden,

    O adamların sağlık harcamalarını karşılamamasının adaletini sağlıyor işte, en basitinden.

    Adalet sadece devlet ile vatandaş arasında ki hukuk değildir, Vatandaşların arasında da adaleti sağlaman gerekir, ve ben Kendi verdiğim vergi üzerinden;

    düşkünlüğünü, eksikliğini, kullanıp, bundan menfaat ve çıkar elde etmeye çalışan insanların nemalanmasını istemiyorum.

    En basitinden Devlet veya belediyeler, yoksulluk maaşı adı altında çalışmayanlara para yardımı yapıyor,

    Gitsinler ordan her ay 60 TL'yi yatırsın.

    Kendisinin hastalanma riski çok daha fazla zaten, ilk önce sağlığını teminat altına alsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Gss bence mantikli birsey. Bazi pruzleri varsa onlar duzeltilmeli.

    Gencleri is bulmaya zorluyor, aylik 50 lira karsiliginda hastanelerden ucretsiz yararlanilmasini sagliyor.

    Saldiracak olanlara, benim biraderlerden biri de issiz. 3 yildir biz de gss oduyoruz.

    Ama buna karsilik hastalansa, o sayede ucretsiz tedavi olabiliyor.

    Yurt dışında yüksek lisans yapıyorum, sağlık güvencem yok. Hastaneye gittiğimde 100 küsür lira bayıldım tedavi için. Yaşadığım yerde AB vatandaşı dahi olmamama rağmen sağlık güvencem var ve ücretsiz. Hükümeti koruyacam diye mantıktan da uzaklaşma bari. Gençleri iş bulmaya zorluyormuş bak sen, gençler de yatıyordu zaten ülke iş fırsatı kaynıyor ya...

    heeee o yüzden fransız vatandaşı olan biraderlerim dişlerini yaptırmak, anjiyo olmak için taaaa buralara geliyorlarlar fransada bedavaymış bunlar


    abime soruyorum manyakmısında buraya geliyon bi anjiyo için diye, oğlum fransada anjiyoya vereceğim paraya buraya gelip hem izin yapıyorum hem daha kaliteli hizmet alıyorum diyor.

    sen neyin türküsünü çağırıyon...




  • Uzaydan gelmediysen gelir testi denilen bir uygulama var test sonucuna göre devlet tüm sağlık hizmetlerini karşılıyor. Sırf popi olmak için araştırmadan yazan ve bugünde şu taraftan kötüleyebiliriz diye klavye başındaki nöbetçi devlet düşmanlarına duyrulur
  • Aynı devlet (ki bu bizim devletimiz değil, global olarak kabul görmüş bir sistem olarak, bütün dünya uyguluyor)

    Çalışandan, hastalanınca sağlık hizmeti alma İHTİMALİNE karşı masrafları ödensin diye Prim kesiyor.

    Bunun mantığına sigorta denir.

    Sigorta: Bir kişinin, kendi canı veya sahibi olduğu malını her hangi bir olumsuzluk olma İHTİMALİNE karşı, canını ve malını teminat ve güvence altına alması için, belirli bir meblağ ve ödeme planı ile ödemesini yaptığı sistemdir.

    Devlette vatandaşının sağlık giderlerini ödemesi için, vatandaşından yaptığı kesintilerden biriken parayla oluşturulan havuzdan, sağlık hizmeti aldığında bedelini karşıladığı sigorta tipidir, Kurum SGK'dır.

    Dolayısıyla çalışmayan da, çalışanın kesintilerinden toplanan paradan bakılmasın, vatandaşlar arasında ADALETSİZLİK oluşmasın diye, Çalışmayan insana kendi primini yatırması kolaylığını sağlamıştır.

    Bende her ay hastaneye gitmiyorum, ama devlet benden her ay SGK primi kesiyor.

    Yada özel sigorta olarak düşün, aracıma herhangi bir sigorta yaptırmazsam, kaza anında bütün masrafları kendim öderim, Kaza yapma ihtimalini göz önünde bulundurup, sigorta yaparsam, cebimden para çıkmaz.

    Sağlık sigortası da böyle bir şey. Eğer sen GSS'yi istemiyorsan, o zaman hastalandığın zaman çıkan faturayı ödemek zorunda kalırsın.

    Her ay 60 TL ödeyip kendini güvence altına almak mı?

    Yoksa 'bana bir şey olmaz ya' diye güvencesiz yaşayıp, hiç ummadık bir anda başına bir şey geldiğinde Sosyal güvencen yok diye ortada kalmak mı?

    Öyle Devlet baba bana baksın diye bir dünya yok, senin sorumsuzluğunu, senin düşüncesizliğini, senin devlet düşmanlığının ve saçma düşüncelerine rağmen, hastalandığında, kaza geçirdiğinde, Milyonlarca çalışandan kesilen para ile bakılacaksın diye bir dünya yok.

    En büyük adaletsizlik budur. Çünkü madem böyle bir sistem var, Sağlık bedava, eğitim bedava, eee ben neden çalışıyorum diye maaşımdan vergi adında kesinti yaptırayım. Günlük yevmiye usulü ile çalışırım, hem kazancım bana kalır, hemde ooh devletin sosyal imkanlarından yararlanayım.

    mantığına girer herkes, bu ülkede vergi toplayamazsın. Vergi toplayamazsan, sunacağın hizmeti finanse edemezsin, edemezsen batarsın.

    Yada SGK ya kaydım olmadan çalışırım, patrona maaşı elden ver, SGK'lı yapma derim, hem patron hem ben kazanırım.

    Peki benim, eşimin, çocuğumun başına bir şey geldiğinde ne olacak? SGK priminden kaçıyorum diye aldığım meblağ ile, Sosyal güvencem olmadan aldığım sağlık hizmetlerinin tutarı aynı mı?

    son olarak


    ben hastaneye gitmediğim halde devlet benden para İSTEYEMEZ istememeli

    Bunu genel anlamda söylesene. Mesela sigorta şirketi için de aynı şeyi desene,


    Sen burada devlet veya devletin idaresi için seçilmiş hükumete karşı olan durumundan böyle diyorsun. Merak etme GSS'yi savunmamım sebebi AKP'Li olmam değil, yorum geçmişim açık, bakabilirsin.

    Burada tamamen Devletçilik ve halkçılık kavramlarıyla ve adalet mantığında konuşuyorum.

    Çalışanın maaşından zaten prim diye kesinti yapılıyor.

    Çalışmayan da kendi primini ülke ekonomik şartlarınca belirlenen bir meblağ üzerinden kendisi yatırsın.

    Gayet adaletli ve mantıklı bir sistem.

    Nasıl ki elektrik faturasında ki kayıp kaçak bedeline karşı çıkıyoruz, Doğuda elektriği peşkeş çeken devlet, parasını bizden alıyor diye isyan ediyoruz.

    Burada da durum bu, Çalışmayan adamın sağlık gideri, çalışandan kesilen primle bakılamaz. Bu adaletsizliktir.

    Çalışmayan adamda para olmadığı için sağlık giderlerini ödeyecek durumu olamaz.

    Özel sigortaların kapsamları ve primleri çok yüksek.

    Devlet işte Sosyal devlet anlayışı ile Ayda 60 TL'ye normal bir SGK'lının sağlık hizmetlerinde ki imkanlarını, bu vatandaşa da sunuyor.

    Adaletli, mantıklı.





  • bence belli bir süre işsiz kalanlar hapise atılmalı , sebepleri yoksa.
  • 2 yıldır atanamıyorum ,devlet 7 aydır öğretmen alımı yapmıyor işsizim 25 yaşındayım devletin en ufak desteğini bu güne kadar görmedim şimdi de aylık sigortamı yatırmak zorundayım.Tek sözüm yazıklar olsun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.