Şimdi Ara

GSS uygulamasından vazgeçilmelidir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
9.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi dakka şimdi. Ben geçen sene üniversiteden mezun oldum. 25 yaşını da doldurdum. Hastaneye bi kere gittim ondanda parasını verip işlerimi hallettim. Şuan çalışmıyorum. Şimdi bu arkadaşlar bana habire kullanmadığım hizmetin parasını borç mu yazıyorlar ? Yarın öbür hastaneye gitsem o geçen ayların borcumu çıkacak benim önüme ? Hiç bir hizmet almadığın halde ? Bana bunu biri açıklayabilir mi. Böyle bi saçmalık mı var cidden ortada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    ben kırk yılda bir hastaneye giden biriyim. 4 sene içerisinde taş çatlasa 5 kere hastaneye gitmişimdir. ben ne diye faydalanmadığım hizmete her ay haraç vereyim ? gerçi vermiyorum şimdi orası ayrı mesele :) ama verdiğimi düşünelim 4 sene gss ye para yatırdım diyelim. aylık 50 liradan hesaplasak toplamda 2400 lira ediyor. ben en son hastaneye gittiğimde 50 lira vermiştim, diğerleride 30 liraydı sanırım. bunların toplamı da 170 lira ediyor. şimdi gss den faydalansaydım 2230 lira param çöpe gitmiş olacaktı. eminim benim gibi hastaneye pek yolu düşmeyen kişilerde vardır. o yüzden benim için pek sağlıklı bir sistem değil.
  • Kasa boş kasa. Sayıştayda çalışan tanıdığınız var mı bilmiyorum ama Beştepedeki yeni CB binasının giderlerini bilseniz dudağınız uçuklar. Yani böyle bir binaya ihtiyaç varsa da hadi yaptınız bare harcadığı elektriği temizlik bakım giderlerini düşürün yazık günah milletin parası boşa harcanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Gss bence mantikli birsey. Bazi pruzleri varsa onlar duzeltilmeli.

    Gencleri is bulmaya zorluyor, aylik 50 lira karsiliginda hastanelerden ucretsiz yararlanilmasini sagliyor.

    Saldiracak olanlara, benim biraderlerden biri de issiz. 3 yildir biz de gss oduyoruz.

    Ama buna karsilik hastalansa, o sayede ucretsiz tedavi olabiliyor.

    ekmekte limonatada gazozda bile devlete vergi ödüyoruz..herşeyimiz zaten vergi..o vergiler sağlık sistemi içinde veriliyor...

    senin gibiler azıcık devlet nedir vergi nedir sosyal devlet nedir öğrenseydi bugün işsiz insana gss diye vergi kitlemezdi bunlar.

    daha ağır şeyler yazardım ama taraflı yöneticiler 10 gün uzaklaştırma veriyor değmez şimdi
  • aylık 53 lira mı ne para yatırmak gerekiyormuş, yatırmayınca hastanelere gidemiyor musunuz ? muayene olunamıyor mu ? nasıl işliyor bu sistem ?

    misal gss gelir testine girdiniz, size dediler ki her ay 53 tl yatıracaksın tamam dediniz. yatırmadan hastaneye gidip muayene olamıyor musunuz yani sormak istediğim bu ? yoksa her ay parayı yatır git hastanede muayene ol tarzı bir şey mi ? biri beni aydınlatabilir mi lütfen ?
  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    Saçmalık değil, gerçekler

    Mezun olduktan sonra belli bir süre (bu süre güncel durumda nedir bakmak lazım malum 1 gecede herşey değişiyor) sorun yok. Sonrasında gss primi doğuyor..

    Veyq çalışıyorsunuz, işten ayrıldınız. Yine bu süre sonunda halen çalışmıyor iseniz gss primi doguyor.

    Mantık şu, hastaneye gidip hizmet alabilirdiniz, ama siz gitmemissijiz. Yani bu sizin tercihiniz. Hastaneye gittiniz de bız mi bakmadık :)

    Benim de 6 ay çıkmıştı, yapılandırma ile 350 tl ödemiştim 3 sene önce. Borcun faizli hali çok daha fazlaydı tabi. Sağolsun devletimiz yapılandırdi çok sevindik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 13 Şubat 2018; 7:43:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sgk 16 milyar kar etmiş böyle bir şey olabilir mi . hadi siz çalışmıyorsunuz ben çalışıyorum ama sağlık bana da paralı aile hekimi bile 5 6 tl olmuş her ilaca 1 tl geçiriyor . akp sigortanın içini boşalttı ben neden sigortalıyım sigorta ne işe yarıyor hiç bir şeye yaramıyor. o 16 milyar nasıl kar oldu. seni beni kazıkladıklar oldu. böyle devlet yönetimi olabilir mi özele gidiyorum 20 tl devlete gidiyorum eczane de 10 tl ödüyorum muayane ve ilaç farkı ile yarıya yakın para çıkıyor . o zaman beni sigorta yapma her ay maaşımdan 800 cukkalama bana ver. ben 20 30 yıl biriktirrim. zaten bu sene emekli olan adam 900 tl anca alıyor ben olana kadar 500 e düşer. bu dünyanın kerizi biz miyiz uyanın arkadaşlar akp ye gereken cevabı sandıkta verin
  • Suriye vatandasligina nereden basvuruluyor Bilen bi anlatsim hele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın hangi ülkesinde sigorta sistemi kar etmiş

    Bizimkiler sosyal devlet statüsünü aştılar bir şirket gibi yönetmeye başladılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kimse bir şey yapmaz sandıkta. Millet takım tutar gibi parti tutuyor. Bir seçim olsa akp yine %50 garanti. Dün bende aile hekimine gidip muayene oldum , eczaneye gittim ilaçları almaya 17.50tl tuttu. Bunun 11.50tl' si muayene ücretiymiş. Sgk borç primi ve ilaçlardan aldıkları kdv yetmezmiş gibi birde muayene ücreti adı altında kitliyorlar ne diyeyim, bu ülkede bu devirde yaşadığım için o kadar şanssız görüyorum ki kendimi, bazen geleceğe dair umutlarım tükeniyor. Bunlar insanların cebinden parasını çalmakla kalmadılar , umutlarını ve hayallerini de çaldılar. Ama içimizde bu kadar vatan haini koyun var iken bunlarda suç bulmakta pek doğru değil aslında...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSS ADAM GİBİ YAPSALAR SORUN OLMAZ...

    İLK ONCE HİZMETİ İSTEYENE VERİCEKSİN.
    SORUCAKSIN SAĞLIK HİZMETİNDEN 56.TL YE YARARLANMAK İSTERMİSİN.
    ADAM HAYIR İSTEMEM DERSEDE ONU DEVLET HASTANESİNE ALMAZSIN. ODA GİDER KENDİNCE BAŞININ CARESİNE BAKAR
    BASKA BİRİSİ İSE DEVLET HASTANESİNDEN HİZMET ALMAK İSTERSEDE 56.TL PARASINI ÖDER ALIR.

    GENC ADAMIN ZATEN HASTANEYE YOLU YILDA 1 KERE YA İŞİ DÜŞER YADA DÜŞMEZ.
    BUNLAR SAĞLIK HİZMETİNİ ZORUNLU YAPINCA İŞ MANTIĞINDAN CIKIP, KAAR İÇİN YAPILDIĞI VE İNSANLARI HAKSIZ YERE BOCLANDIRMASI KİŞİNİN ZORUNA GİDİYOR.

    BU DEVİRDE DAYATMA OLMAZ
    KİMSE ALMADIĞI HİZMETE PARA ODEMEK İSTEMEZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuémcé -- 13 Şubat 2018; 9:23:49 >
  • Bunun savunulcak bir yanı kesinlikle yoktur. Zamanında birsürü gence milyarlarca borç açarak bide biz geçirelim dediler. Sonra baktilar ödenmiyor,sanki yasayı baskasi çıkarmış gibi övünerek faizleri silcez dediler. Bankalara gelince faiz haram, ama devletin cebine girerken helal. Gss ödendikten sonra saglik hizmetleri komple ücretsiz olsa neyse. Ssklı insanlar bile muayene, ilac parasi veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuémcé kullanıcısına yanıt
    Forumda az da olsa sağduyulu kişiler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Şubat 2018; 9:52:24 >
  • dün haberlerde hacılanan paranın artanı ne yapılacak sorunu işleniyordu. işsiz adam baktın çabalamıyor çağırırsın ya da sen ziyaret edersin yeteneklerine göre kardeşim en yakın bu işler var. Çalışır mısın? Ya da eğitim ayarlarsın peşinden işbaşı yapabileceği. Gidip mezarcı gibi haraca bağlamazsın. En kötü suriyeliye verdiğin dükkan açmadaki kapitülasyonları bu kardeşlerimize de tanırsın. ben de isterdim işi gücü bırakıp onlar gibi dükkan açmak.
  • yanı arkadas bu ıktıdar getırmedı mı gss uygulamasını getırdı sız bu ıktıdara oylarını arttırarak destek verdınız mı verdınız sımdı buuygulamayla devlet para basıyor sgk fazla verıyor mu verıyor eee sıkıntı ney ? nasılsa secım seneye yıne kandırırlar sızı gözunuzu boyar paşa paşa ödemeye devam edersınız resmen komedı ılk 3 sene mıllete en yuksekden yaz yaz sonra yok efendım herkes aynı fıyat de sonra adam hıc hastaneye gıtmesın gıdenle gıtmeyenı aynı kefeye koy hak hukukdan bahset,ben 4 senedır hastaneye gıtmedım paşa paşa ödedım paraları dusunsene 50 tl x hadı 50 ay de : 2500 1 kelleden alınan para bu 4 senede x 50 mılyon : paraya bak ,birde yanı bırde su gıtmdıgım hastaneye odemeyı gecıktırdıgım paraya faız de ıstıyor ya o cok dokunuyor bu kadar mılletın zekasıyla dalga gecılmez bence bu secımde verın oyları gelsın baskanlık BELKI DUZELtırLER




  • En son 5-6 yıl önce hastahaneye gitmişimdir. Şimdi baktım 2017 de aylık 53 er lira kitlemiş devlet.2018 de 60 lira olmuş. Toplam 650 lira borcum var ve her ay geçtikçe artıyor :)

    Ben bunu ödemezsem ne olur? Zaten 50 lira faiz de gelmiş.
  • Byteks1 kullanıcısına yanıt
    Her geçen gün katlanıyor. Sonra adresinize tebligat geliyor borcunuz şu kadar oldu ödeyin diye. Sonrası malum..

    Genelde 1500 tl civarı olunca ararlar..üniversite mezunu olup gss den haberinolmayan iki kardeşimiz 1200tl civarı ödedi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    2018’deki düzenlemeler ile kimi harcamalar için mükelleflere vergi kolaylığı tanınırken, kimi ihtiyaç malzemeleri ise zamlardan nasibini aldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu’nun ‘Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı’na göre, ekmekte kullanılan ‘çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagiller unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler’ gibi katkı maddelerinin yüzde 5’i geçmemesi durumunda KDV oranı yüzde 1 olacak.

    http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/tuketici-cebinden-cikan-kdv-oranini-bilmiyor-2201909/

    Ekmeğin KDV'si %1 Tabi %8 KDV alınan ekmekte var; KDV, bir ürünün içine eklenen katma ürünlere göre değişiyor. Halk ekmek %1 KDV,

    Marketten aldığın tam buğday unundan veya çavdar unundan yapılan ekmek %8 KDV

    Limon alırsan %1 KDV 0'dır ÖTV, Limon hammadesinden içine, gıda asitik madde, tatlandırıcı, renklendirici katarsan özel tüketim unsuru bir ürün elde etmiş olursun, Özel tüketim vergisi kapsamına girer.

    her şeyi çok bildiğini sanıp, birde karşındakine sosyal devlet, vergi nedir diye ahkam keseceğine, otur önce mantıklı bir şekilde düşün, ne nedir diye istersen

    Limonata içmek isteyen eğer ötv almak istemiyorsa, Limonu alsın evde yapsın. ÖTV'si yok KDV'si %1

    ama burada bir ana maddeden, başka maddeler de ekleyerek elde edilen bir ürün varsa, bunun farkını elbetteki devlet, otorite olarak bu farklılıklardan doğan vergilendirmeyi tabi de uygulayacak.

    Senin açından galiba sosyal devlet Rusya'nın ütüpik kominizinden geliyor olmalı ki, Mantıkta olması doğal olan uygulama insiyatifi otorite de olan bir durumu, otoritenin beğenmediğin idarecisi yaptığı için karşı çıkıyorsun.

    Devlet ayrı, hükumet ayrıdır. İnsanlar bu ayrımı yapamadığı için zaten bizim ülkemiz maalesef bir cumhurbaşkanına Reis deyip, ülkenin sahibi sanıyor.

    Bu durumun böyle olmadığını veya bunu kabul etmeyenlerde, yapılan her şeye, doğru yanlış, mantıklı, saçma diye değerlendirmeden, sırf muhalefet olmak için karşı çıkıyor.

    İşi limonata vergisi diye basite indirgeyip sığ düşünenlerde böyle,

    bir insanın işsiz diye sağlık harcamasında para alınmaz diye düşünende.

    Bu 2 durumu AKP dışında bir parti yapsa nedir, ne değildir, diye bakıp, benim açıkladığım gibi mantıksal bir açıklama ile bu durumu savunanlar,

    AKP yaptı diye mantıktan uzaklaşıyor.

    Mantık belli, bir maddeyi işlenmemiş olarak alırsan düşük vergi ödersin, madde ne kadar işlenirse vergi kapsamı ve oranı genişler.

    GSS de de mantık belli;

    Sigortasız vatandaş kalmayacak, sağlık harcamaları çok yüklü, sosyal güvencem yok diye kimse şikayet etmesin diye, devlet vatandaşına kendi sigorta primini, kendisi yatırma pratikliği getirmiş.




  • Ödeyen kerizler olduğu sürece kalkmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka mı yapıyorsunuz? Suriyeliler bir çok imkandan ücretsiz faydalanıyor. Ülkemizde kaçak çalışıyor. Şikayet etseniz belki sizi alıp götürecekler. Siz "devlet kaçak çalışmanın önüne geçmeli" diyorsunuz. Bu söylediğinize siz inanıyor musunuz? Şaka gibi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.