Şimdi Ara

GSS borçlarına af geliyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.040
Cevap
26
Favori
61.679
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında sıcak fırsatlar bölümüne yazacaktım ama tepki çekeriz şimdi....

    1 yıl boyunca ödeyip son ay ödememiştim. Af geliyormuş. Tüm borçları sileceklermiş. Benim gibi yasa çıkar çıkmaz hemen gidip gelir testi yaptıran sonrada düzenli olarak primlerini ödeyen başka enayi var mı acaba ? Neyse ki son taksiti ödemeyerek 50 tl kadar kâr ettim.

    http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/gss-borcu-olan-42-milyon-kisiye-af-geliyor/127908/



  • 25 yaşımı doldurduğum için gss işlemeye başladı. hastalıklarım olduğu için mecburen gelir testine girdim 500 tl ödedim.

    suriyeliler ellerinde bir tane ciltlenmiş, fotoğraf bile olmayan beyaz kağıdı kimlik diye uzatıyorlar ve ücretsiz muayene ediyoruz ama ben serum bile taktıramıyorum. bana en çok koyan bu oldu. başka söze gerek yok.
    Dikkat edilirse her kesime müjde üstüne müjde geliyor; ihtiyarlık çağında bebek boku koklatılan nenelere bile devlet maaş ödemek istiyor, ne de olsa her sene Almanya gibi rekor bütçe fazlası veriyoruz ve bu paraları nereye dağıtacağımızı şaşırıyoruz !!

    Bunların tek amacı referandum öncesi keriz olan, saftirik olan kararsızları etkilemek; tüm müjdelerden yararlanın ama asla referandumda evet demeyin !
    Doktora gitmediğim halde 1.166,46 TL ödeme yapmışım. En ufak gelirim yoktu ,eşşek gibi ödedim. Okulum benim için sosyal güvence verirken bir anda borç çıkartmaya başladılar. Devletime teşekkür ediyorum.

    2yıl tecilim olmasına rağmen 1 yıl erken askere gittim. Devlet hastanesine muayeneye 7 gün geç gittiğim için 300tl borç çıkartılar. Askerlikte toplam maaşlarımın (32x6) fazlasını devlete geri verdim.

    KYK kredisini 2 yıl aldım. Kuyumcunun oğluna bile burs çıktı ama memur cocuğuyuz diye bize kredi çıktı, dayanamayıp 2. yılında kestirdim. Okurken geri istediler , aldığımın 2 katını istediler, böldürüp zorlukla ödedim vergi dairesine. Sonra ödemeyenlere af çıkartıp faizini sildiler. Benden daha uzun süre ödemeyenler benden daha az ödedi.

    Söz ne hacet...
  • gss yaptıranları borcları silinmiyor anladıgım kadarıyla, gss yaptırmadan önceki borclar siliniyor, enayi değilsin yani.bizlerde ödüyoruz aynı sekilde
  • konuyu daha detaylı araştırmak lazım herkese af gelmiyor sen anladığım kadarıyla g1 den ödüyorsun zaten seninki değişmeyecek :)

    edit: sgk da bilgi işlem personeli olarak görev yapıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortall441 -- 16 Şubat 2017; 15:16:48 >
  • Söz konusu tasarıya göre gelir testine hiç girmeyenler için düzenlenecek olan aftan yararlanmak için kişi 12 ay içerisinde bu testi yaptıracak. Bu kişilerin geçmiş borçları, gecikme zamları ve cezaları silinecek.

    gelir testi yaptıran enayidir demeye mi getirmişler. gelir testi yaptırdım ama hiç ödemedim. hiç yaptırmasaymışım daha iyiymiş en azından sıfırdan başlanırdı.
  • 1100 tl borcum vardı ödemedim, çünkü alamayacaklarını biliyordum. desteksiz ve hukuksuz çıkardığınız yasalardan doğan "karşılığında hizmet bile verilmeyen borçları" icrayla alamazsınız.

    tek yaptırım genel sağlık sigortası hali hazırda devam edip borcunu ödemeyenlere sağlık hizmeti vermemek oldu. ama herhangi bir sigorta koluna tabi olanlar 5000 tl borcu bile olsa sağlık hizmeti almaya devam etti.

    çevremde herkese ödememeleri gerektiğini gelir testine gitmemeleri gerektiğini anlattım ama pek kimseye dinletemedim.

    sonuç olarak önce 25 yaş altındakilerin borçlarını sildiler. şimdi gelir testi yaptırmayanların.

    yani ödeyenlere ve gelir testi yaptıranlara karşı adaletsiz bir politika söz konusu.

    hayır bu borçları zaten icrayla filan alamazalar. ülke ayağa kalkar. o yüzden tavsiyem sağlık hizmeti alabiliyosanız yani sigortalı çalışıyosanız ya da bağkurunuz filan varsa bu borcu ödemeyin.




  • Bu ülkede hiç bir şeyi zamanında ödemeyeceksin. elbet bir şekilde yasa çıkıyor ve af geliyor. Ha bu gss olayı zaten toptan saçma. adam zaten işsiz geliri yok. sen adamı borçlandırıyorsun. toptan kaldırılmalı. bunu genel olarak söylüyorum, şirketlere vergi affı bilmem ne affı. bu ülkede dürüst vadandaş her zaman zararlı çıkıyor. ödemeyen geciktiren karlı çıkıyor.
  • 1- keşke ödemeseydiniz, hiçkimse ödemezse alamazlar
    2- başkanlık oyunları bunlar, yalan yani , silseler bile, referandumdan sonra bu sefer de genel sağlık vergisi çıkartırlar, gsv alırlar aylık düzenli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alitaro

    1100 tl borcum vardı ödemedim, çünkü alamayacaklarını biliyordum. desteksiz ve hukuksuz çıkardığınız yasalardan doğan "karşılığında hizmet bile verilmeyen borçları" icrayla alamazsınız.

    tek yaptırım genel sağlık sigortası hali hazırda devam edip borcunu ödemeyenlere sağlık hizmeti vermemek oldu. ama herhangi bir sigorta koluna tabi olanlar 5000 tl borcu bile olsa sağlık hizmeti almaya devam etti.

    çevremde herkese ödememeleri gerektiğini gelir testine gitmemeleri gerektiğini anlattım ama pek kimseye dinletemedim.

    sonuç olarak önce 25 yaş altındakilerin borçlarını sildiler. şimdi gelir testi yaptırmayanların.

    yani ödeyenlere ve gelir testi yaptıranlara karşı adaletsiz bir politika söz konusu.

    hayır bu borçları zaten icrayla filan alamazalar. ülke ayağa kalkar. o yüzden tavsiyem sağlık hizmeti alabiliyosanız yani sigortalı çalışıyosanız ya da bağkurunuz filan varsa bu borcu ödemeyin.


    Yazdıkların doğruda, yanlış olan ülke falan ayağa kalkmaz..çünkü millet olma bilincimizi çoktan yitirdik öyle olmasa 5.50 tl den benzin de satamazlardı...

    Millet kendine geçireni daha çok seviyor benim anladığım..

    Ayrıca ehacizi getirir icraylada alırlar gık diyen mi var hani...

    Şu gss adaletsizliği babayla oğulun arasını bile açtı adam üniversite bitirmiş işsiz bide gss borcu yazılıyo üstüne ..babası iş bulamıyon diye oğluyla papaz oluyo borç yüzünden..

    Benim asıl zoruma gidense şu sosyal medyada dolaşan
    ilaç alamayan Türk vatandaşına acıdım kartımla bedava ilaç aldım diye suriyeli fotoğrafı...

    Bu ülkede Türkleri ikinci sınıf vatandaş yaptı devlet sağolsun...hayır arkadaş Turkmen vatanımı bırakmam savaşırım diyor da bu suriyeliler neden kaçıyor ,
    çünkü Türkiye gibi kimsenin kendilerine karışmadığı kebap bir ülke bulmuşlar hava su bedava,niye gidip vatanlarını savunsunlar ki..?

    Bazılarıda hala bunları kardeş biliyo,10 sene sonra hak istediklerinde görürsünüz o kardeşlerinizi

    çok şey varda yazacak neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 16 Şubat 2017; 17:34:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • enayilik yapıpta sakın ödemeyin . 4bin tl borcum görünüyor gss de . memurluğa atandım 2 senedir hiç maaşımdan birşey kesemediler . sigortamdanda yararlanıyorum normal bir şekilde .

    geçirebildiğine geçiriyorlar . ödeyen ödediğiyle kalır
  • Ben ödedim hocam yakın zamanda 1600 tl. Şuan yine 3 aylık borcum var 650 lira. Şimdi ne olcak hiç bir fikrim yok. Yasa çıktıktan sonra mı 53 lira olucak yoksa eski borçlarıda 53 liradan hesap edip öylemi sunucaklar bize. Eğer eski borçlarıda düşürüp önümüze koyarsaklar cidden salaklık etmiş olucaz gibi
  • 42_JeoGenc_42 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki enayisiniz ödeyen ödediği ile kalıyor ödemeyen 0 borç .
  • Bu gss bildiğin keriz silkeleme olayı.
  • ödemeyenler bir tarafik kazası vs hastalık başlarına gelse ne yapacaklar?bir de anlamadığım sigorta bağkur olamayn yoktur 25 yaşına kadar da aileden yararlanılıyor 25 yaşından sonra da sigortasız çalışılmaz herhalde
  • GSS denen zırva zaten, her seçim öncesi borçların silinip; sözde kahramanlık yaratılıp oy kazanalım diye getirildi. Borcu kitleyen onlar ama çoğu kişi bunu akıl edecek bilinç düzeyinde değil. "Bakın, borcumuzu sildiler, helal olsun bunlara oy verilir. Öncekilerin zamanında hastane kuyruğu beklerdik" klişesiyle oy versin diye bir yöntem. Sanıldığı kadar GSS tepkisi olduğunu sanmıyorum halkta, bu taktikleri işe yarayacaktır referandum öncesi. Bizim halkımızın sorgulama kapasitesi malum...
  • ben anlamıyorum arkadaş hiçmi bu adamlara muhalif biri yok burda yazar edersiniz ama iş oy kullanmaya geldiğinde tıpış tıpış ampule basarsınız
    o zaman şikayet etmeyeceksiniz halinizden
  • milleti zorla borçlandır, sonra af çıkar :) işsiz adamın parası yoktur zaten bi de bunu çıkarmak neyin kafasıdır. anasının babasının maaşından zaten bi dünya vergi kesiyorsun yetmiyormuş gibi senin çocuk işsiz onun için de senin gelirini hesaplayıp kitlerim diyosun.
  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:55:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyoreaktör

    Ben ödedim hocam yakın zamanda 1600 tl. Şuan yine 3 aylık borcum var 650 lira. Şimdi ne olcak hiç bir fikrim yok. Yasa çıktıktan sonra mı 53 lira olucak yoksa eski borçlarıda 53 liradan hesap edip öylemi sunucaklar bize. Eğer eski borçlarıda düşürüp önümüze koyarsaklar cidden salaklık etmiş olucaz gibi

    bende 1200 lira ödedim ama yapılandırma yaptım hala 2400 lira borcum var acaba yapılandırmaya giren borçlarıda mı silecekler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UA57

    ödemeyenler bir tarafik kazası vs hastalık başlarına gelse ne yapacaklar?bir de anlamadığım sigorta bağkur olamayn yoktur 25 yaşına kadar da aileden yararlanılıyor 25 yaşından sonra da sigortasız çalışılmaz herhalde

    kesinlikle çok haklısınız bu ülkede sigortan yoksa bittin. ben de sırf bu yüzden yapılandırma yaptım
  • 4000 çıkan borcumu gelir testi ile zarzor 1800 lere çektirdim.. faizli miktar bu 1800.. çalışıyorum daha artmadı.. Allaha şükür sağlık sorunum olmadı eğer bu borç yüzünden sağlık hizmeti alamayacaksam almam.. parasını verip iş yerimin özel sigorta sunduğu hastanelerde tedavi olurum..

    bu borç yüzünden hükümeti çok eleştiriyorum beğendiğim takdir ettiğim işleride oldu elbet.. ama bu borçtan sonra bakış açım değişti.. bu borç haksız bir gelirdir.. 5 kuruş ödemedim ödemeyeceğim.. emekli yaşlı bir tanıdığıma ücretsiz ulaşım kartı çıkarttım.. iş aradığım dönemlerde ufak tefek part time işlerde çalışıyordum.. hafta sonu kombinem olduğundan maçlara gidiyordum.. bu yaşlı kartını sadece metrobüste kullandım ücretsiz ulaşım için 1 yıl kadar bir süre ulaşıma ücret ödemedim haksız bir hizmet alıyorum ulaşım hizmet bedelini ödemedim ödemiyorum.. devlet benden haksız bir kazanç gelir elde etmeye çalışırsa benimde adaletim böyle olur..




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.