1 hafta önce gskill Trident z5 Neo 2x24 6400 MHz cl32 AMD Expo ram aldım, birkaç gün aktif Expo profilde kullandım . Fakat bu sabah güncelleme yapıp PC yeniden başlattığımda tekrar açılmadı. Anakart CPU ve ram LED leri yanıyor. Ramleri çıkartıp faklı slotlarda denedim, Bios sıfırladım, yine de açılmadı. Eski kullandığım ramleri taktığımda sorunsuz çalışıyor. Tek tek denedim , ram in biri sıkıntısız çalışıyor, diğeri CPU ram LED yakıyor, yani biri bozulmuş anladığım kadarıyla . Merak ettiğim 3 günlük ram nasıl bozulur bir de biri bozulmuş. çözüm önerilerine açığım , sanırım servisi vektron , en kötü ihtimalle servise yollayacağım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gskill ram arıza
-
-
biri çalışıp diğeri çalışmıyorsa yolla servise gitsin, uğraşma.
-
öyle yapıcam gibi duruyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gskill ddr4 zamanlarında da mimli bir markaydı. biraz bilinç gerekiyor.
-
Aynısı başıma geldi, ama ben gskill programı ile rgb kontorlü yapayım dedim programı indirdim kurdum pc daha da açılmadı ne zaman tek taksam sistem açıldı diğeri uçmuş yani.
Bayramdan 1 hafta önce verdim servise 1 hafta sonra aradığımda işlem devam ediyor söylendi muhtemelen değişecek ya da para iadesi olacak servis biraz yavaş ama, bende aynı ramlardan sipariş ettim şu an kullanıyorum. Servisten yenileri gelince satmayı düşünüyorum ya da iki kiti birden satıp 2x32 64gb Upgrade yapayı düşünüyorum.
Yedek ram im var hocam, xmp idi uyumsuz olduğu için Expo alayım dedim nazar değdi , beğenmediğim ram e muhtaç olduk gene sorun değil servis süresi, iadeden ziyade değişim güzel olurdu
-
Hocam ben yolladım, direk değişim kararı verdiler, yeni ramler gelince yollayacağız dediler
-
Expo kapatıp stok frekansta test eder misiniz , belki Expo profili hatalıdır desteklemiyor olabilir
Expo kapalıydı , stok 4800 MHz de test ettim. Servisi aradım tekrar gönderim bakalım dediler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasuoyasu -- 28 Mayıs 2024; 23:0:28 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Yasuoyasu
Expo kapalıydı , stok 4800 MHz de test ettim. Servisi aradım tekrar gönderim bakalım dedilerTuhaf , başta direk baksalardı keşke
Merhaba arkadaşlar, AM5 ve DDR5 sisteme geçtiğim güne lanet ediyorum.
Sistemim Windows 10, 7600X, G.Skill 2x16 GB 6000MHz CL30 RAM B650 Tomahawk, Gigabyte 4070 Super, MSI 650W 80+ güç kaynağı. Kingston KC3000 1 TB SSD.
RAM'lerde test ettiğimde sorun çıkmıştı servise gönderdim sorun yok diye geri geldi. Sonrasında Apacer 16 GB ve Team Force Vulkan 2x8 GB ramlarle tekrar sistemi çalıştırmayı denedim. Mavi ekrandan kurtulamıyorum. Bugün yeni aldığım Team Force RAM'lere de Memtest yaptım yine hata buldu. 3 farklı sıfır RAM'in bozuk olma olasılığı sanırım çok düşüktür. Minidump dosyalarını ekledim. Bir inceleyebilir misiniz?
Virüs taramalarını hem ESET hem de Comodo ile yapmıştım.
DPC watchdog, MEMORY_MANAGEMENT, pace folut in nonpaged area, atemted write to readonly Memory, Kernel security gibi nice nice farklı hatalar alıyorum. RAM haricinde nereden kaynaklı olabilir?
BIOS son sürüm, sürücüler güncel. Anakart, işlemci ya da ekran kartı kaynaklı ise onları da sırayla servise göndereceğim.
google docs060724-13218-01.ziphttps://drive.google.com/file/d/1l0tgGF4Dir0nST3zKgtGWp4SltYNAZ7z/view?usp=sharing
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sizinde dediğiniz gibi tüm ayrı ramlerin aynı anda bozulmuş olması ve aynı hatayı vermesi, hepsinin bozuk olmadığı anlamına gelir. Geçen sene bnde baya bu geç açılma ve mavi ekran hatası ile uğraştım ve uğraştık.
Sistemde expo açmak sadece ram frekans hızını yükseltir birde cl değerini toparlar. Ama gerekli şeyler biostan açılmazsa 1 dakika veya fazlası boot süresi için beklenir.
Expo açıldıktan sonra özellikle msi b 650 ler de ( bnde de msi b 650 gaming x vardı o anlarda ) expo açtıktan sonra memory context ayarı enable yapılmalı . Daha sonra power down u etkinleştirmek gerekiyor yoksa yukardaki mavi ekran hataları sık sık oluyor. Bndede olmuştu...
Power down bios ekranında OC sekmesi / Advanced / Dram configuration/ Misc altından enable yapılmalı . Sistem de herhangi bir arıza yoksa anakart, işlemci, ramde sorun çözülecektir.
Bizlerde düzeldi çünkü...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X