Şimdi Ara

Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
30
Favori
43.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Ankarada olsaydım gelir bakardım valla...

    Hocam grundig 910 soundbarı benim oturma odasındaki emektar vestelde denetim. Optik kablodan görmedi, sonra iphone ve lg marka telefonlardan bluetoothtan denedim onuda görmedi. Bir hafta kadar arabamın bagajında durdu hiç sesini duyamadım bile. İade sürecinde o kadar uğraştırdılar ki anlatamam hepsiburada üzerinden aldım ancak arçelik üzerinden iade alıyorlar... Yani geldi bi 10dk kutusunun dışında durdu, sonra geri girdi kutuya... O yüzden grundig teki atmos olayı beni çekiyor ama korkuyorum açıkçası...

    Soundbarı aldıktan sonra yeni tv de alacağım salona philips 50pus7805... Tv de atmos desteği de var.. inanılmaz ikilemdeyim t650 ile gsb950 arasında... Ağırlıklı olarak sinema dizi için kullanacağız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 9 Şubat 2021; 18:13:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakircan

    Ankarada olsaydım gelir bakardım valla...

    Hocam grundig 910 soundbarı benim oturma odasındaki emektar vestelde denetim. Optik kablodan görmedi, sonra iphone ve lg marka telefonlardan bluetoothtan denedim onuda görmedi. Bir hafta kadar arabamın bagajında durdu hiç sesini duyamadım bile. İade sürecinde o kadar uğraştırdılar ki anlatamam hepsiburada üzerinden aldım ancak arçelik üzerinden iade alıyorlar... Yani geldi bi 10dk kutusunun dışında durdu, sonra geri girdi kutuya... O yüzden grundig teki atmos olayı beni çekiyor ama korkuyorum açıkçası...

    Soundbarı aldıktan sonra yeni tv de alacağım salona philips 50pus7805... Tv de atmos desteği de var.. inanılmaz ikilemdeyim t650 ile gsb950 arasında... Ağırlıklı olarak sinema dizi için kullanacağız

    ben gsb910'dan f/p açısından çok memnun kalmıştım gerçekten ama sizin gsb 910 konusunda yaşadıklarınız şanssız olmuş hocam , ama biliyorum ki birçok online alışveriş sitesi iadeleri zorlaştırıyor. ben amazondan daha önce t450 soundbar aldım. bağlantı kopmaları ve dip ses problemi nedeniyle kutulayıp hemen geri gönderdim ve iade kabul edildi. bu tip maddi değeri büyük olan ve kör alışla alınan ürünleri amazondan almakta fayda var iade politikası açısından.


    hem t650 hem de gsb 950 için bu yüzden amazon'u öneriyorum. ben olsam önce tv'yi alırdım. sonra t650 ve gsb 950'nin ikisini veya birini sipariş eder, beğenmediğimi geri gönderirdim. hem yeni tv'nizde hangi soundbarda ne gibi bağlantı sorunları yaşayıp yaşamadığınızı da görürsünüz


    t650'de atmos yok. gsb950'de var ancak benim tv de atmos olmadığından test edemedim. sadece soundbara gömülü bir atmos demosu var. onu dinledim ve muazzam geldi.


    t650 de üzmez bence sizi. ben grundig soundbarlarında yaşadığım memnuniyetten sonra gsb 950 siparişi verdim ve bu konuyu açtım. erkan86 hocam da aldı ardından, çok memnun kaldı. ürünü alıp pm ile ulaşan birkaç arkadaş da memnuniyetlerini söylediler.


    bu arada şunu da ekliyim unutmadan. t650 de bluetooth bağlantısında çok çok minik bir ses gecikmesi hissediyordum. 0.3-0.5 saniye gibi birşey. gsb950'de böyle bişey yaşamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 9 Şubat 2021; 19:43:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    aynı tv yi kullanıyorum. optic çıkıştan başladım

    tv hoparlörü + optic çıkış modunda kullanıyorum



    Alıntıları Göster

    TV nin kendi hoparlör u ve bu soundbar i ikisini birlikte mi kullanıyorsunuz . TV nin ses kaliteside güzel aslında ama ben daha iyi bass için soundbar bakıyorum .z906 var birde ama kablo karmaşası ile uğraşmak istemiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar pm ile rica eden bi arkadaş için subwooferın yakınından kısa bir kayıt aldım. bassları iyi olan bir kulaklıkla dinlerseniz subwoofer'ın derin bass performansı hakkında fikir verir belki :


    https://wetransfer.com/downloads/51d451d311f20858069c133fb4a7171420210210004248/abeb1a


    (subwoofer'ın dibine yaklaştığım için tabi soundbardan gelen sesler uzakta kalıyor)


    (video'da bass ayarı 5 üzerinden 3'te)


    ayrıca aldığımdan beri ilk defa soundbar'ı tv'ye bağladım (öncesinde hep bt ile müzik dinlemek için kullanıyordum.) hdmi arc bağlantısı yaptım ve herhangi bir sorun çıkmadı. tv'nin digital ses çıkışını otomatik yaptım. netflix'ten dizi açarken soundbar ekranında dolby audio yazısı çıkıyor, tv'den youtube açınca ise pcm audio. kaynağa göre kendini otomatik olarak ayarlıyor. ses kalitesi yine müthiş.

    (tv'nin modeli : lg 55lb652v)


    ikinci bir not:


    müzik için şöyle bir test yaptım. bilgisayara aux, hdmi ve bt ile ayrı ayrı bağlantı yaparak kıyasladım.


    hdmi bağlantısında : max ses seviyesi bt'e göre yüksek. vokaller ve midler daha parlak, basslar ise bir tık daha az. bass ayarını 5 e çıkararak dengeleyebildim bt'de 3'te kullanıyorken.(kutudan çıkan hdmi kabloyu kullandım)


    aux : vokal, tiz , mid , bass hepsi dengeli. (kullandığım aux kablo : anker)


    bt : max ses seviyesi aux ve hdmi'a göre biraz daha az. bass tonlarının biraz daha ağırlıklı olduğu bir ses tonu sunuyor. bu şekilde bass'ı 3 e ayarlamak yeterli oldu benim adıma. dinlediğim müzik türü için uygun.


    her 3 bağlantıda da ses temiz. en canlı sesi hdmi sunuyor.


    umarım almayı düşünenler için faydalı olmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 10 Şubat 2021; 4:44:39 >




  • shakircan kullanıcısına yanıt

    Merhaba ,


    Hocam muhtemelen ürünün ana kartı arızalıydı yoksa tüm arabirimlerden bağlantı yapamamanızın başka bir izahı olamaz 15+ yıllık mekatronik(elektronik ağırlıklı) tecrübeme dayanarak söylüyorum bunu. Yani üründe yada markada bir sıkıntı olarak görmeyin bunu başka bir markadada benzer durum yaşanabilirdi. Elektronik işi şans işidir biraz.

  • erkan86 kullanıcısına yanıt
    Yani biraz şans işi katılıyorum. Bende elektrik elektronik mühendisiyim. Bozuk olması çok önemli değil, kargoda sağa sola vurdular ürünü yolda bozulmuş bile olabilir... 1 hafta beni uğraştırdıklarına kızıyorum sadece

    Şimdi sepetimde t650 ile beraber tutuyorum. Doların düşmesi ile fiyatta indirim bekliyorum.

    Kalbim grundigten mantığım samsungtan yana.. bakalım hala daha ikisi arasında karar verebilmiş değilim. Belki ikisini de almam, gider sony alırım, lg alırım😄

    Çok zormuş bu işler gerçekten, karar vermek zor...
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Optik bağlantıda nasıl acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakircan

    Optik bağlantıda nasıl acaba?

    hdmi ile aynı hocam hemen hemen. pek fark hissedemedim.

  • Alanlar arasında hayal kırıklığı yaşayan tek benim galiba. LG SJ3 kullanıyordum. LG ve Grunding arasında midler ve tizler açısından çok bir fark yok. Zaten sesi de fazla açmıyorum. Fakat bass derinliği SJ3'e göre düşük kalıyor. Bass'ı +5'e getirmeme rağmen bu fark çok bariz. Diğer yandan bence bu çevresel ses ve atmos işi soundbar ile olacak iş değil. Arka hoparlörler de lazım. Demoyu dinledim. İnternetten başka atmos demo videoları da indirdim. Evet çevresel sesler geliyor ama inanın LG'den dinleyince de kısmen bu efekt var. Netflix'de atmos destekli "the dig" filmini, bbc earth belgeselini izledim ve 1-2 yer dışında pek bir fark göremedim. Virtual Surround modunu açınca nispeten daha iyi ama o da gerçek bir surround değil anladığım kadarıyla.


    Kısacası ille de atmos olsun diyenler için bu fiyata kabul edilebilir ama bence vaat edileni pek sunmuyor. Forumlarda dolby'nin önüne gelene atmos sertifikası verdiği yönünde eleştiriler var. Belki bununla da alakalı olabilir. Tavandan yansıyıp gelen obje hareketine bağlı sesler olacak falan diye beklentiyi yükseltmeyin derim. Bu nedenle sanırım iade edeceğim. Önerilerinize açığım.





  • hocam beğenmemenize üzüldüm açıkçası , ama daha önce de belirttiğim gibi, ses olayı o kadar göreceli ki bırakın gsb 950'yi, piyasadaki en pahalı soundbarı getirin, illa ki beğenmeyen çıkar. zevk meselesi sonuçta ve gayet doğal bir durum bu. sırf bu sebeple iade kolaylığı sebebiyle amazon'dan alınmasını öneriyorum hep.


    sj3 genel olarak beğenilen bir model. yapılan binlerce yoruma göre ses kalitesi anlamında f/p ürün. ben şahsen denemedim, denemek isterdim ama incelemelerime göre zaten sj3 ile gsb 950 arasında çok büyük bir uçurum olacağını düşünmüyordum. kendi kafamda "gsb 950 muhtemelen bir tık daha iyidir, tiz ayarı, lcd ekranı, soundbar hoparlörlerinin açıkta olmaması, hdmi girişi ve atmos desteği olması da artı" diye düşünüyordum kıyaslarken. teknik olarak baktığımızda da sj3 2x50 watt soundbar ve 200w'lık bir subwoofer ile geliyor. gsb 950 ise 2x70w bir soundbar ve 140 watt subwoofer. bar tarafında grundig daha güçlü iken subwoofer'da sj3 daha güçlü. bass performansının daha iyi olması doğal bu yüzden. şaşırmadım bu yoruma :) lg'ler zaten bass karakterli oluyor genelde. daha önce kullandığım lg ck43 de öyleydi. ama gsb 950'nin bass derinliği de ck43'e yakın geldi bana..


    bugün pm atan bi arkadaş da gsb 950yi hayli beğendiğini söyledi. farklı ses modlarını denediniz mi acaba hocam. ben mesela bt bağlantısı ile sport moduna alınca gayet güzel bir bass alıyorum cihazdan. ama tabi tekrar söylüyorum, ikimizin beklentileri ve zevki illa ki farklıdır :)


    bütçenizi bilmiyorum ama 2000 tl'ye kadar alınabilecek modeller ; lg sj3, gsb 950, samsung t650, lg sn5y (bir de 4.1 kanallı lg snh5 var ama subwooferı kablolu). bunlardan 2sini deneyimlediniz zaten. t650'yi araştırabilirsiniz. ankara'da iseniz elimde sıfır ayarında bir t650 var. değerlendirebilirsiniz isterseniz :) t650 aklınıza yatmıyorsa ve lg'nin ses rengine alıştıysanız lg sn5y ve snh5'i araştırabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 10 Şubat 2021; 18:48:3 >




  • metamorphoses M kullanıcısına yanıt

    Tavandan gelen ses efekti elbette tavan hoparlörü olmadan sinemadaki 70 kadar hoparlörün yarattığı etkiyi yaratamaz kısmen yapılmaya çalısılıyor ancak grundigteki vertical surround eskiden virtual surround diye nitelendirilenden biraz daha farklı işliyor sesi dikeyde genişletiyor hali hazırda yataydada yapabildiği için daha gerçekçi çevresel ses sunmayı amaçlıyor benim deneyimlediğim kadarıyla eski cihazların yaratmaya çalıştığı uğultudan ve yankıdan ibaret olan diyalog seslerininde aynı şekilde içine eden bir sanal surround değil bu cihazın bize sunduğu surround gayet kanallardaki sesler temiz bir şekilde genişletme yapıyor.Siz belki beklentiyi çok yüksekte tuttuğunuz için tatmin etmemiş olabilir ses işi çok görecelidir elbette.LG SN11 ile q70 testi var y.tbe da arka hoparlörlü ürünler olmalarına rağmen lgsn11 kağıt üzerinde q70 ten çok daha üstün göründüğü halde ikisi arasında neredeyse fark yok hatta samsung daha canlı geliyor kulağa yani 9000 bandındaki bir ürün dahi beklenti dahilinde tatmin etmeyebiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • metamorphoses M kullanıcısına yanıt

    Bu arada sj3 ün subwoofer ı 33w rms buradaki asıl fark tonlamadan kaynaklıdır şöyle ki sj3 ün woofer kabini bariz daha küçük buda daha düşük hacim demek. Yani özetle biraz daha tok bas alırsınız ancak düşük frekansları kaybedersiniz grundiğin indiği alt frekanslara inemezsiniz ama işte sesteki görece ve zevk farkı tam olarak bu. O yada bu daha iyi demek doğru değil. Lg datasheet inde woofer ın hangi frekans aralığında çalıştığı bilgisine yer vermiş olsaydı oradada görürdük bu olayı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan86

    Bu arada sj3 ün subwoofer ı 33w rms buradaki asıl fark tonlamadan kaynaklıdır şöyle ki sj3 ün woofer kabini bariz daha küçük buda daha düşük hacim demek. Yani özetle biraz daha tok bas alırsınız ancak düşük frekansları kaybedersiniz grundiğin indiği alt frekanslara inemezsiniz ama işte sesteki görece ve zevk farkı tam olarak bu. O yada bu daha iyi demek doğru değil. Lg datasheet inde woofer ın hangi frekans aralığında çalıştığı bilgisine yer vermiş olsaydı oradada görürdük bu olayı.

    hocam sj3 ün wooferı 200 watt değil mi ? 33 w olan güç tüketimi diye görmüştüm ben.

  • Onlar peak gücü yani pazarlama hilesi 400w yazan subwoofer ile 100w yazan subwoofer ın rms değeri aynı aslında.Tüketici böyle yüksek rakamlar duymak ve tatmin olmak istiyor diyebiliriz. :) yoksa 250w rms subwoofer bambaşka bir dünya amfisi falanda kabin içerisinde olduğunu düşünürsek 30 kg dan aşağı gelmez herhalde :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grundig e yukarıdaki endişelerimi yazdım. Ertesi günü döndüler, baya bir konuştuk. Bakalım grundig alacağım heralde, t650 3.1 kanal olması acaba film izlerken daha iyi performans alır mıyım da düşündürmüyor değil... Mediamarkta gidip deneyeceğim ama bu coronadan çıkamıyoruz... Zaman olmuyor...

    Tcmb Dolar 6.5 a kadar düşecek diyor...

    Bekliyoruz bakalım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakircan

    Grundig e yukarıdaki endişelerimi yazdım. Ertesi günü döndüler, baya bir konuştuk. Bakalım grundig alacağım heralde, t650 3.1 kanal olması acaba film izlerken daha iyi performans alır mıyım da düşündürmüyor değil... Mediamarkta gidip deneyeceğim ama bu coronadan çıkamıyoruz... Zaman olmuyor...

    Tcmb Dolar 6.5 a kadar düşecek diyor...

    Bekliyoruz bakalım...

    hocam zaten 2000-2200 bandındaydı grundig'in fiyatı aylardır. şimdiye kadar sadece birkaç saatliğine 1347 ye düştü. 31 ocak sabahı o da. hemen sipariş vermiştim. o zamandan beri yani 2 haftadır hiç 1347 ye düşmedi tekrar. genelde 1597 lerde.. hatta birkaç günlüğüne 2000lere tekrar çıktı ve geri düştü.


    dolar kurunun da çok fazla oynayacağını sanmıyorum önümüzdeki 1 ay içinde. aceleniz yoksa bekleyebilirsiniz tabi, ama çok da umutlu değilim ben cihazın fiyatının 1300lere tekrar düşeceği konusunda :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 13 Şubat 2021; 19:25:20 >








  • mstfmrv M kullanıcısına yanıt

    https://gizmoguru.in/sony-ht-s20r-5-1-channel-home-theatre-soundbar//


    https://www.business-standard.com/article/technology/sony-ht-s20r-soundbar-review-a-good-mess-surrounded-by-sound-and-wires-120022101010_1.html#:~:text=Sony's%20HT%2DS20R%20delivers%20a,with%20the%20mids%20often%20overpowered.


    hocam şu 2 incelemeye bir bakın derim.


    ben de bu ürünü görmüştüm grundig'i alırken. biraz araştırmıştım. 5.1 olması avantaj ama sanırım çok fazla beğenilen bir ürün değil, ortalama bir performansı var gibi.


    rtings sitesinde de sony soundbarlar genel olarak çok düşük puanlandırılmış. "dark sound profile" deniyor hatta sony soundbarlar için. hb'de de attığınız ürünün sesi için boğuk demişti biri. o yüzden ben de vazgeçmiştim.


    ama zevk işi elbette, bir başkasının beğenmediği ses rengini siz beğenebilirsiniz.


    ben 2si arasından grundig'i seçerdim ki nitekim öyle yaptım :)





  • Teşekkürler, Grundig takibine devam o zaman ,

    1300 seviyelerine gelirse tekrar kaçırmayalım...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfmrv

    Teşekkürler, Grundig takibine devam o zaman ,

    1300 seviyelerine gelirse tekrar kaçırmayalım...

    axess kartınız varsa 1000 tl üzerine 75 tl puan var hocam amazonda. APP35 koduyla da (hala geçerliyse eğer) , 35 tl indirim var. 1487 ye denk geliyor böylece.


    samsung t650 de amazonda 1546 şu an. yine 75+35 ile 1436 ya denk geliyor.


    değerlendirebilirsiniz axess kartınız var ise..


    (bu arada puan kampanyası 3-14 şubat arası geçerli, yani bugün son gün )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 14 Şubat 2021; 18:44:22 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.