Şimdi Ara

Grundig DSR 8200 hakkında... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
10
Favori
28.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kumandada geri tuşu geri ok işareti şeklinde gayet belirgin. Tuşa ilk bastığınızda bulunduğunuz kanalı geri dönülecek kanal olarak kaydediyor. Daha sonra kanal değiştirdikçe geri tuşunu kullanabilirsiniz. Sadece ilk bastığınızda geri dönecek kanal kayıtlı olmadığı için çalışmıyor.

    @fetih51 @kttuna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Cihazı yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Görüntü kalitesi falan iş görüyor, medya oynatıcısı gayet yeterli. En azından ufak tefek videoları izlemek için asıl medya oynatıcımı açmak zorunda kalmıyorum. Benim için tek ve en önemli sorun, cihazın USB diske yaptığı kayıtların bilgisayardan oynatılamaması oldu. Kayıtları sadece kendisi oynatabiliyor. Bu kadar kadar sayfa yazı yazılıyor, bir tek kişi bile bunda bahsetmemiş. Varsa yoksa görüntü kalitesi... Gerçekten hayret ediyorum, nasıl kimse farkına varmaz ? Bunu bilsem büyük ihtimalle almazdım. Onun dışında güzel cihaz, tavsiye ederim.

    Siz söyleyince daha önce kaydettiğim yayını deneme amaçlı bilgisayarımda KMP Player ve Toshiba 42WL863 televizyonun kendi medya oynatıcısı ile açmaya çalıştım ama filtre ile engellemişler. TS formatlı kayıt yapıyor ve bu format oldukça yaygın bilinen bir kodlama. Filtre aynı zamanda videoyu başka formatlara dönüştürmeyi de engelliyor.
  • DSB 8350 sahibi pek kimse yok galiba..
    bir diğer handikap, ne kendi (Alman) sitesinde ne de diğer sitelerde ne 8200 ne de 8350 rom veya firmware dosyaları mevcut değil..
    imece usulü 10'ar 20'şer TL toplayarak bir 8350 edinip, bu şekilde mi firmware edinsek ne yapsak ?
  • dreamin kullanıcısına yanıt
    Pek değil hiç kimsede yok Alışveriş yaptığım bayide olsaydı deneme amaçlı bir günlüğüne alıp yazılımı indira gandi yapacaktım ama maalesef Yabancı bir bayiye gitsem muaayyer vemez, satın alsam sonra beğenmedim desem iade almaz... Bekle bakalım, bir gün sıkıştırırım bir tane. Konunun takipçisiyim

    Edit: Çarşamba günü yeğenime gideceğim. Onunda alışveriş yaptığı bir bayi var. Eğer ellerinde varsa oldu bu iş.... Yoksa yine pusuya yatıcaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 15 Haziran 2015; 17:07:28 >
  • Geçen hafta bnde n11'den Grundig DSR 8200 satın aldım.

    Şuan gayet sorunsuz bi şekilde kullanıyorum, ilk izlenimlerim olumlu, yanlız şunu çok net söyliyebilirim media player kısmını uydudan daha başarılı bulduğumu söyliyebilirim. Ufaktan altyazı font ayarlama felanda olsaymış wd live player a felan taş çıkarır yani :) 500gb ntfs formatlı 2,5 diski hemen gördü, denediğim filmlerin çoğunu açtı.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Azai

    Benim siparişimde bugün geldi yeni üyelik indirimiyle 97 liraya almış oldum. HD görüntüsünden şüphem yoktu oldukça kaliteli, lakin SD için aynı şeyi söyleyemem tabi bunda tv boyutuda etkili 55 Inc biraz buğulu gibi çokta kötü demiyorum yine izletiyor kendini. Menü arayüzü gayet başarılı kumanda ufak ama oldukça kaliteli ve kullanışlı. Beni üzen media oynatıcı oldu test amaçlı mkv uzantılı dts ve ac3 ses formatlı bir film açtım görüntü gayet başarılı lakin sadec ac3 ses formatında izleyebildim ne yazık ki dts çözemiyor ve arşivim(10TB+) dts sesli filmlerle dolu. yazılımsal eksiklik te olabilir yeni firmware var mı vs. bakmadım henüz, halbuki media oynatıcı arayüzü çok hoşuma gitmişti aynı bir media kutusu gibi altyazı ve dil seçeneklerine detaylı şekilde ulaşıp istediğiniz gibi senkron ayarı yapabiliyorsunuz. Yine de bu özelliklerle beraber bu kalitenin bu fiyata bedava satıldığını söyleyebilirim. Alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.


    Dts sesi bnde denedim, hdmi kabloyu direk tv ye bağlayınca dts ses formatlı filmlerden hiç ses alamadım, yanlız hdmi kablosunu Pioneer vsx-520 amfime bağladığımda Dts sesleride çözdüğünü farkettim. Yani cihazdan sinema amfisi ile DTS ses almak mümkün.

    Uydu bölümü ise arkadaşların bahsettiği gibi sd yayınlarda çok başarılı olduğu söylemek zor. HD kanallar ortalama diyebilirim.

    Genel olarak F/P açısından başarılı bi cihaz, bu fiyatlara cihaz arıyan arkadaşlara tavsiye edebilirim.
  • au07 A kullanıcısına yanıt
    dostum onu biliyorum ama kullanışlı değil her zaman kanaldan giderken o ok tuşuna basmak gelmiyor insanın aklına. Diğer çoğu cihazda işaretlemeden geri döndüğü için insanda onu arıyor. :)
  • Daha önceki yazılarımda cihazın Media Player tarafının birçok uydu alıcıya nazaran iyi durumda olduğunu belirtmiştim. Bir-iki ekleme yapayım. DTS desteği olmadığı için kesinlikle bir Media Player yerini tutmaz. Hoş hangi uydu alıcıda var ki bu destek. Daha önemlisi ise bana göre cihazın HD yayın işlemesi kötü değilse de çok çok iyi de değil. Buna değinmiştim. Aynı videoyu önce TVnin oynatıcısında ya da kaliteli bir Media Playerde oynatıp sonrasında DSR 8200'de izleyince dikkatli arkadaşlar görüntü kalitesindeki düşüşü gözlemleyebilirler. Daha yumuşak bir resim üretiyor uydu alıcı. Keskinlik zayıflıyor. Hassas arkadaşlara duyurulur.
  • Selamlar. Buradaki yorumlara bakarak bu alıcıyı aldım ve bugün elime ulaştı. Şimdilik kızımın 22 inç LCD'sinde deniyorum. Alırkenki önceliklerim Media Player özelliğinin ve SPDIF çıkışının olmasıydı. Henüz SPDIF üzerinden ses siteminde denemedim. Ancak Media Player'ı hızlıca deneme şansım oldu. Bir yukarıda yazan arkadaşın söylediği gibi DTS kodlu videolarda ses yok ama görüntü bana yeterli geldi. Uydudaki HD kanalların da SD kanaların da görüntüsü epey tatminkar bence. Tabi belirttiğim gibi bunda denediğim tvnin nispeten küçük olması etkili olmuş olabilir. 40 inç LCDimde deneyince yine buradan yorum yaparım. Kanal geçişleri çok uzun ve rahatsız edici değil. Kutu biraz küçük ama kaliteli görünüyor. Modül girişinin kapaksız ve USB girişinin konsolun önünde olması bence çirkin. Özellikle USB girişi arkada olsa HHD'nizi arkaya takar görüntü kirliliği olmazdı. Kumanda biraz küçük bence, ancak tuşları ve ergonomisi güzel. (Bilmiyorum burada belirtmemde bir sakınca var mı) Yan oda, bir iki önemsiz paket ve HD kanallara 65 TL ödeyen bir DT kullanıcısı olarak uydu alıcının başarılı çalıştığını bugün tespit ettim ve ilk fırsatta DTyi iptal ettireceğim. N adlı siteden 102 TL'ye aldığım bu ürün benim gibi orta seviye bir kullanıcı için parasını sonuna kadar hak ediyor bence. Önümüzdeki günlerde ısınma, görüntü donması gibi hadiseler ortaya çıkarsa da yine paylaşamaya çalışırım. Bir şey daha. Ürünü site Arçelik bayisine teslim ediyor. Eve onlar getiriyorlar. Bu yüzden kargo bir iki gün uzadı gibi.. Tekrar yorum yapan herkese teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar,

    cihazla ilgili (sıradışı) denemelerime devam ediyorum.
    cihazımız usb hub desteklemektedir. aşağıda resmi görülen cihazı başarı ile test ettim.
     Grundig DSR 8200 hakkında...
    yapmış olduğum denemede bu hub üzerinden biri harici 2 TB WD (ntfs) disk ve 3 ayrı kapasitede olan flash diske, tak-çıkar yapmadan sıkıntısız erişim sağladım.
    yazılımla kısıtlanmış olduğunu düşündüğümüz fonksiyonları test etmek için (driver gerektirmeyen / komplike olmayan) bir usb wlan veya bluetooth cihazım olmadığı için bunları denemeyedim.
    zaten deneyebilseydim bile, ilgili menülerin açılacağını ve işlevselliklerini kontrol edebileceğimi sanmıyorum..

    DSB 8350 üzerinden (cihazı bulupta) yazılım kopyası / backup'ı alabilen yokmudur ?

    meraklısına duyurulur diyelim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamin -- 14 Temmuz 2015; 14:49:20 >
  •  Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
     Grundig DSR 8200 hakkında...
  • Merhabalar
    Samsung 46C650 televizyonumda 4 yıldır Sunny AT 14100 Hd uydu alıcısı kullanıyorum cihazımdan son derece memnunum donmalar haricinde SD ve HD görüntü kalitesi mükemmel bana göre.Grundig DSR 8200 cihazını görüp yorumları okuyunca almak istedim tam benim istediğim bir cihaz görüntü performans olarak sunny cihazını aratırmı nedersiniz alayım'mı
    Hoşçakalın Hayırlı Cumalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azsöz -- 4 Eylül 2015; 12:11:32 >
  • Merhabalar
    Samsung 46C650 televizyonumda 4 yıldır Sunny AT 14100 Hd uydu alıcısı kullanıyorum cihazımdan son derece memnunum donmalar haricinde SD ve HD görüntü kalitesi mükemmel bana göre.Grundig DSR 8200 cihazını görüp yorumları okuyunca almak istedim tam benim istediğim bir cihaz görüntü performans olarak sunny cihazını aratırmı nedersiniz alayım'mı
    Hoşçakalın Hayırlı Cumalar.
  • azsöz A kullanıcısına yanıt
    Bana göre Sunny 14100 modelinin görüntü kalitesi Grundig'ten üstündür. Yalnız 40C650 tv ile bu fark çok abartılı düzeyde olmaz diye düşünüyorum. DSR 8200 modelinin stabil bir cihaz olduğu konusunda garanti verebilirim.
  • Merhaba fetih51
    Bugün DSR 8200 modelini sipariş verdim cihaz'dan memnun kalacağımı düşünüyorum.Verdiğiniz bilgi için size çok teşekkür ederim.
    Saygılar.
  • azsöz A kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız. Bende de 40C650 mevcut. Yalnız tvyi daha önce Sony 40HX850 ile test etmiştim. Siz de 40C650 ile cihazın performansını belirtirseniz, almayı düşünen diğer forumdaşlar için birşeyler netleşmeye başlar.
  • Benim Samsung 40C650 değil 46C650 Bu Lcd C serisinin babası diyebilirim Panel ve özellik olarak olarak çok güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azsöz

    Benim Samsung 40C650 değil 46C650 Bu Lcd C serisinin babası diyebilirim Panel ve özellik olarak olarak çok güzel.

    C 650-651-652-653-654 Serileri çok mütevazi ama oldukçada performanslı çıktı yav...
  • Urunde TKGS Ozelligi var mi ? Kimi var kimi yok demis . Arces diye bir firma satiyor ona gore alacagim tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakankaran

    Urunde TKGS Ozelligi var mi ? Kimi var kimi yok demis . Arces diye bir firma satiyor ona gore alacagim tesekkurler.

    TKGS yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fetih51


    quote:

    Orijinalden alıntı: hakankaran

    Urunde TKGS Ozelligi var mi ? Kimi var kimi yok demis . Arces diye bir firma satiyor ona gore alacagim tesekkurler.

    TKGS yok.

    Ben bu ürünü aldım ertesi gün iade ettim görüntü kalitesi beni tatmin etmedi sunny'nin verdiği görüntü kalitesine yetişemedi bana göre kullanımı oldukça zor geldii kanal sıralama için çok uğtaştım tekrar sunny 14100 cihazımı taktım takılmalar donmalar olsada kullanım rahatlığı ve kalitesi için katlanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.