Şimdi Ara

Grip en kısa sürede nasıl geçer ACİL..!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
223.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar grip oldum.Bütün bayramı yatakta ve burun çekerek geçirmek istemiyorum...Gribi en kısa sürede nasıl geçirebilirim..? Bitkisel yada tıbbi bi çözüm önerinizi bekliyorum...



  • Bardağın içerisine silme tuz doldurup buruna çekmek çok yanlış olmakla birlikte burnun yumuşak dokusuna ve mukozaya geri döndürülemeyecek hasar verebilir, koku duyularınızın ömür boyu ölmesine kadar giden komplikasyonlar çıkarabilir. Bu temizleme işlemi sadece o gün bir kaç saat için rahatlamanızı sağlar ve virüsleri öldürmez. Bunu yapmak için bir bardak suya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı beyaz işlem görmemiş fermante sirke koyup iyice karıştırıp buruna çekilebilir.

    Grip ve nezle iken, buruna sıvı çekilmesi veya sinüs rinse ile temizlik yapmaya çalışılması son derece zararlı ve tehlikelidir, çünkü grip geçirdiğiniz dönemde kulaklarınızda tıkalıdır ve burnunuza su çekerken veya basarken basınç nedeni ile burundaki mukus orta kulağa basınç yapar, zarar verir aynı zamanda orta kulak iltahabına kadar gidebilir, göz çukuruna kaçabilir göze zarar verebilir. Bu işlem sinüzit hastalarında ve alerjisi olan insanlarda faydalıdır çünkü alerji ve sinüzitte gripte olduğu gibi kanallar tam tıkalı değildir, basınç oluşmaz. Lütfen halk arasında yayılan herşeyi kendi üzerinizde denemeyiniz.

    Grip ve Nezle, viraldir. Yani virüs nedeni ile oluşur ve hiçbir ilaç veya burnunuza çekeceğiniz sıvı virüsü öldürmez. Virüs yumuşak dokuda ve kanınızda yer alır. Bu nedenle grip ve nezle olan insanlara antibiyotik yazılmaz, ancak ve ancak alt solunum yollarına indiği teşhis edilmesi durumunda bronşit ve zatureye çevirmemesi için antibiyotik tedavisine geçilir ancak bu durum çok nadirdir. Kafanıza göre grip için alacağınız antibiyotik sizi iyileştirmek yerine, süreyi dahada uzatır. Çünkü virüsü sadece savunma sisteminiz yok edebilir, antibiyotikler savunma sisteminizi zayıflatır ve virüslere bayram ettirir. Çoğu insan kışın başka bir hastalık için kullandığı antibiyotikten 1-2 ay sonra grip geçirir, birinden bulaştı der oysa savunma sistemi 1-2 ay önce içilen bir kutu antibiyotik nedeni ile hala zayıftır ve virüsü kabul eder. Antibiyotik adı üzerinde bakteriyeldir, grip ise viraldir. İkisi ayrı dünyalardır.

    Çünkü grip ve nezleye neden olan Influenza virüsünü sadece vücudunuzada bulunan tek bir hücre yok edebilmektedir ve bu hücre ortalama 7 gün içerisinde virüse ulaşıp görevini yapmaktadır, bu süreçte ağzınızla kuş tutsanızda birşey yapamazsınız, sadece semtomları hafifletici ilaçlar kullanılır.

    Grip Virüsü Nasıl İşler:
    - Grip virüsü havada asılı kalma yeteneğine sahiptir, virüsü taşıyan kişinin tek bir öksürüğü ile yüzbinlerce virüsü öksürdüğü yerde havada bırakır, bu ortamda havayı soluyan kişi virüsü alır.
    - Virüs sağlıklı bünyeye girdiği anda ilk işi boğazın arka tarafına yerleşmektir, buraya yerleşir ve yumuşak dokudan içeri girmeye başlar. Bu süreçte vücudumuzun savunma sistemi savunmaya geçer ve virüsü öldürebilmek için kendi vücudunuzu feda etmeye başlar, bunun için savunma sistemimiz önce boğazınızdaki sağlıklı hücreleri öldürür bu öldürme işlemi sırasında siz boğazınızda kuru öksürük, yanma, kaşıntı, acı, ağrı hissedersiniz ancak tam olarak yok edemez. Bu nedenle grip önce boğazda hafif şikayetlerle başlar.
    - Virüs kendini hızlı bir şekilde üst solunum yollarına aktarır, bu durumda savunma sistemi burun etlerini şişirir ve bolca mukus(sümük) üretimine geçer ve enerjinizin tümünü savunmaya harcar, bu nedenle ağrılar, bitkinlik, uyku isteği başlar virüslerin bazıları bu şekilde mukus ile atılır ve yutulur.
    - Ancak virüs yine yok edilemez ve bu süreçte ortalama 6 gün kadar zaman geçmiştir.
    - 7 ila 10 gün arasında savunma sisteminiz artık virüsü basit yöntemlerle atamadığına karar verir ve onu öldürme yeteneğine sahip kanınızda bulunan tek bir adet hücreyi devreye sokar, bu tek sat komandosu hücreniz milyonlarca girp virüsünü 6-8 saatlik süreçte neye uğradığını şaşırtacak şekilde öldürür ve kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız. :)

    Grip sonrası kuru öksürük bir kaç gün devam eder, çünkü iyileştirme sürecinde boğazınızda yok edilen sağlıklı hücrelerin tekrar üretimi bir kaç gün sürer. :)


    Terlemek ?
    Grip olduğunda terle derler, doğrudur. Bunun bilimsel açıklaması şu şekildedir, fark ederseniz grip olduğunuzda ateşiniz çıkar, çünkü vücudunuz grip virüsünün belirli bir sıcaklık derecesinin üzerinde kendini kopyalamasının yavaşladığını öğrenir ve ateşinizi bu yüzden çıkarır, insan vücudu mükemmel yaratılmıştır. :) Bu aşamada sizde terlediğiniz zaman virüsün çoğalmasını yavaşlatırsınız, bu sayede iyileşme hızlanır ancak çok fazla bir hızlanma değil. Yine 7 gün civarında hayatınızı kurtaracak olan o hücre beklenir, eğer o hücre vücudunuzda olmasaydı bugün insanlık var olamazdı, tüm insanlar gripten yok olmuşlardı.

    Artık giribi tüm detayları ile tanıyorsunuz,

    sevgiler :)
  • 2 haftadır gribim
  • Aynen bende hastayım dün doktora gittim 3 gün yatak istirahati verdi burun çekeren geçirmek istemiyorum bende bayramı ama sanırım öyle olacak
  • Grip yatakta 1 haftada, ayakta 7 günde geçermiş

    Edit; Geçen kış grip olmuştum Dr. burun akıntısı için Kongest Forte Hap vermişti, süper 1 günde rahatlatıyor sonra tamamen burun akıntısı geçiyor öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 27 Eylül 2008; 14:13:18 >
  • cok agır değilse ilaç kullanma valideye nane limon kaynattır onu iç kendini yorma dinlen geçer
  • hamamda iyice terle sıkı giyin yat
  • tylol hot dı galba adı böyle bi toz vardı sıcak suyla karıştırıp içiliyodu limonluydu hatta gribe bu ilaç iyi geliyodu sanırım bilmiyorum
  • tylot felan çok içtim faydasını görmemiştim
    aşı olmuştum yine faydasını görmemiştim
    tüm sarımsak ye sonra yatağa gir güzel bi terle hiç bişeyin kalmıyor
    denedim ve olumlu sonuç aldım

    not=kokusunu göze alıyosan..
  • intihar et tamamdır
  • grip asla geçmez. hatta efsaneye göre öldükten sonra bile salya sümük gezip duruyormuşsun
  • Gribin iç sabah akşam sonra terle .
  • mandalina, limon, portakal gibi C vitamini içeren şeyler tüket..
  • grip başlangıcında 1 kiloya yakın limon iç bir tane parol al tamamdır. girp başlamadan bitiyor(dun girp oluyordum çok kotuydum bu yontemle şimdi çok iyiyim)

    grip olduktan sonra kısa surede atlatmak için terlemek şart
  • Soğuk bi duş al, hemen arkasından sokaklarda don atlet koş, grip hemen geçer, onun yerine zatürre olursun

    Şaka bir yana; Kongest, Tylolhot, Aferin kullanabileceğin ilaçlar (Hepsini birden değil tabii), yorgan battaniyenin altına gir, nane limon, ıhlamur falan iç, bol meyva ye, vitamin al, güzelce uyu
  • Soğuk bi duş al, hemen arkasından sokaklarda don atlet koş, grip hemen geçer, onun yerine zatürre olursun


  • tylol hot veya gribex hot iyi gelir.. sonra ıhlamur tabii ki ayrıca öksürük varsa zencefil ve balı karıştırıp ye öksürüğe iyi geliyo..
  • Bitkisel ilaçlar satan yere, bana bir karışım yapıver de.
    Karışımı kaynatıp iç, yatağın altına gir daha sonra.
  • -tylol hot iç bir kaç gün sıkılmadan tiksinmeden içmelisin
    -c vitamin meyveler ye portakal mandalina limon vs
    -katarin aferin falan iç
    -en önemlisi yat dinlen çek battaniyeyi 2-3 tane terle atarsın
  • Bol meyve.
  • Bende griptim tlyhot(yada öyle bişi ismini unuttum) sıcak su ile karıştırıp içtim girdim yatağa bir güzel terledim sonra bir duş ertesi gün zımba gibi oldum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.