Şimdi Ara

Grid -Fps düşmesi(Videolu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler.İlk defa bu kadar saçma bir şey ile karşılaşıyorum.Tatil nedeni ile alıp oynayamadığım race driver grid'i bugün yükledim...Bir heyecan ile oyuna girdim menülerde filan hiç bir sorun yok.Kasma takılma söz konusu değil yarışa girdim.Yarış başladı...Yarışıyoruz hiç bir sorun yok.Pist nerede ise bitti.Birden fps düşmesi girmeye başladı.Oyun normal gidiyor birden yavaşlıyor yine hızlanıyor...1 2 saniyede bir tekrarlıyor.Ayarların hepsini tamamen düşürdüm.Aynı sorun devam ediyor.Oyuna ilk girdiğimde 1 lap filan normal daha sonra fps düşmesi başlıyor...Hiç bir oyunda karşılaşmadım böyle bişi.Crysis,Cod4,Assassins creed,Pes2008 hepsinde full grafik oynadım.
    Sistem şu;
    AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2ghz
    Sapphire Ati HD 3850 512mb ekran kartı
    2xkingston 1GB 800MHz DDR2
    psu 650w
    Bütün driverları demin yükledim gıcırlar değişme yok.
    Video Ne kadar sinir bozucu görüceksiniz 2side benim bilgisayarımdan ilki oyun yeni açıldığında dieri 1tur attıp restart attıktan sonra 2side aynı sistem :/
    http://video.yahoo.com/watch/3341286/9375232
    Ayrıca kırılmamış orjinal grid exesi olan var ise pme link atabilir mi ? 1.2ye yükseltirsem belki düzelir bende mevcut değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo Von Matterhorn -- 21 Ağustos 2008; 1:22:28 >

• Bu tarz olayların sürücüler ile alakası olmalı.Anakart chipset driverlerinin en son versiyonunu denemeni tavsiye ederim.
  • Deniyeceğim şimdi.
  • Aynı sorun bende de oluyor, nedenini hala bulamadım...

@sorceress, sürücülerle alakası yok. WHQL onaylı 175.19 Forceware'i kullanıyorum. 177.89'u da denedim, onda da aynı problem var. Diğer bileşenlerimin de sürücüleri güncel. Sistemim E6300'lü, 8600 GT Sonic'li, 2GB DDR2 800 MHZ Ram'li, Asys P5B'li bir sistem. Şimdi oyunu kaldırıp tekrar kuracağım ama bu sefer patch kurmayacağım...
  • Değişme yok.Fps 70 iken düşüyor 45 47ye sonra yine artıyor ne saçma bişidir bu Acaba yaşayıp bunu çözen biri var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo Von Matterhorn -- 21 Ağustos 2008; 1:42:33 >
  • Hocam bendeki olayın aynısı yaa Gerçi bendeki kart seninkinin epey altında olduğu için FPS 70'ten 45'lere değil de, 50'lerden 30'lara, bazen de 20'lere düşüyor. İlk turda birşey yok, ama n'olduysa ondan sonra oluyor. Restart yapsam dahi ilk turdan aynı sorun devam ediyor. Taa ki PC'yi yeniden başlatana kadar... Tabi gene ilk turda sorun yok, sonra aynı sorun devam ediyor
  • ne yapacauk
  • İkiniz için de soruyorum işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarından dolayı fps düşüyor olmasın? En azından CPU sıcaklığına bir baksanız?
  • Baktım gözlemlediğime göre 58 ile 63 arası...
  • bu bi dönem most wanted daki anlık donma hatasını hatırlattı.
    Bana da oldu geçenlerde ki şimdiye kadar sorunsuz oynuyordum.
  • Yok hocam, CPU ve GPU sıcaklıkları bende de normal. Zaten anormal bir durumda neden sadece Grid'de problem çıkarsınki?
  • Bir format atıyım bilgisayara son bir çare oynamam lazım bu oyunu :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lord_angelus

Değişme yok.Fps 70 iken düşüyor 45 47ye sonra yine artıyor ne saçma bişidir bu Acaba yaşayıp bunu çözen biri var mı ?

İyi de 70'ten 45'e düşüyor demişsin,30'un altına düşene kadar oynanışı etkilemez ki bu..
  • Aynısı bended oluyor.Oyundan kaynaklanıyor besbelli....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mens Rea

quote:

Orjinalden alıntı: lord_angelus

Değişme yok.Fps 70 iken düşüyor 45 47ye sonra yine artıyor ne saçma bişidir bu Acaba yaşayıp bunu çözen biri var mı ?

İyi de 70'ten 45'e düşüyor demişsin,30'un altına düşene kadar oynanışı etkilemez ki bu..

Videoyu iyice izledin mi? Bak şimdi 70fps ile süzülüyorsun diyelim :) birden duvara toslar gibi ekran yavaşlıyor oyunu oynanmaz hale getiyor azıcık bişi olsa oynanırda virajları iyi dönmek imkansız.

• Videoyu izlememiştim anladım sorunu.Sürücü problemi %90.Son sürücüde de aynı sorunu yaşıyorsan önceki versiyonları sırayla denemeni öneririm.
  • Sürücü sorunu değil bu.Kesin oyunla ilgili.Video ya baktım ama pek bişey anlaşışmıyor...
  • Oyunla ilgili olsaydı herkeste olurdu.Bende böyle bir sorun yok...
  • Farklı birşey söyleceğim ama bana uzaylı muamelesi yapmayın Gta Vice City de takılmadan oynarken San Andreas'ta takılarak oynadım bir süre.Biliyorsunuz çok abartılacak sistemler istemiyor bu iki oyunda.Fiyatları düşünce San Andreas'ı hem arşiv yapmak için hemde sorunu merak ettiğimden orjinalini aldım problem ortadan kalktı.Belki senin problemin tamamen oyundan kaynaklanıyor olabilir.Oyundaki bazı dosyalar bozuk yada kopya ise dvd ye çekerken hasarlı dosyalar da oluşmuş olabilir belki
  • İlk bir format atıcam olamaz ise torrentten çekicem oyunu 3günde onu bekle...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.