Şimdi Ara

Gri renk araba fobisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
12.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyada En Çok Tercih Edilen Otomotiv Renkleri:

    1. Gümüş– yüzde 25
    2. Siyah – yüzde 23
    3. Beyaz – yüzde 16
    4. Gri – yüzde 13
    5. Mavi – yüzde 9
    6. Kırmızı – yüzde 8
    7. Kahverengi/Bej – yüzde 4
    8. Yeşil – yüzde 1
    9. Sarı/ Altın– yüzde 1
    10. Diğer – yüzde 1



    HER İKİ OTOMOBİLDEN BİRİ GRİ

    DuPont'un çalışması Türkiye'yi kapsamıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı'ndan alınan veriye göre, Türkiye tam bir gri otomobil cenneti. Ancak Türkiye verilerinde dünyadakinden farklı olarak gümüş ve gri birbirinden ayrılmamış.

    Türkiye'de son beş yılda trafiğe kaydı yapılmış her iki binek araçtan birinin ruhsatında gri yazıyor.


    Kaynak isteyen Google'a baksın.




  • Her araca her renk yakismiyor

    Misal yeni clio beyaz hic olmamis

    Kirmizi 10 numara olmus

    Misal megane gtline beyaz olmamis

    Mavi 10 numara olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alacağım son üç renktir siyah,gri ve beyaz. trafiğin %98 ini oluşturan sıradan renkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    İşi bilmez millet bence işi senden daha çok bildiği için beyaz alıyor olmasın ?? Beyaz herzaman temız duzgun asildir. Çizildiğinde lokal boya yapılabılır tozu goztermez kırıyse dığer renkler kadar bellı etmez. Yapacağın her modıfıkasyonda, takıcağın parçaların rengıne herturlu uyum gosterır, sıcağı çekmez arabayı açar. Yıllardan berı mıllet mercedesı sıyah alır herzaman mercedes alsam beyaz alırım demısımdır. Şimdi mercedes c serısının reklamlarını bıle beyaz rengı ıle yapıyorken honda sedan type-r ı beyaz uretıp ozel sıparısle renk alırken bu mıllet işi bilmiyorda sen bılıyor olamazsın bence.

    mercedes c180 gri renk için boya farkı ne kadar alıyor bi gir bak

    Metal renk elbettekı pahalı olucak. Metalık renk sonuçta. Sana bunu anlatmaya çalısıyorum ıste metalık renkten çok daha kullanıslı beyaz ve ucuz. Daha kullanıslı ucuzu varken nıye enayı gıbı metalıge para vereyım ?? Sen kendın sormussun sorunun ıcınde gızlıce kendın cvp vermısısn zaten dostum

    bende diyorum ki ilk alımda metalik gri için fazladan boya farkı veriliyor ama ikinci elde o boya farkı kaybolduğu gibi araba beyaz ve siyah olandan daha ucuza gidiyor diyorum. adam yukarda yazmış gri scirocco yu satamıyorum diyor. olay 2. el de değişiyor onu diyorum.

    Çunku kımse 2. elde arabanın rengıne para vermez usta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    quote:

    Orijinalden alıntı: pro-black

    millete iş bilmez diye mana bulmuşsunda sen çok iş bilir bir adamsın yorumlarından anlıyoruz arkadaşım.

    +1

    bi tane daha asx çi fanatik daha yakaladım. sizin asx lere tiguan dan kuga dan kötü dedim diye mi bana laf sokuyosunuz. devam edin. her zaman her yerde dünyanın yuvarlak olduğunu savunacam. isterseniz forumda haçlı ordusu gibi bütün asx çi tayfa gelsin hiç farketmez.

    Şimdi cevap versem seni adam yerine koymuş olucam, sana yakışmaz... cevap vermesem laf koydum diye ergen triplerine giricen... o yüzden üstüme sıçrama diye bişey demiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    memlekette iki araba rengi var birisi siyah diğeri ise beyaz renk. bunların ortası gri renk ise halkımızda fobi olmuş durumda. geri renkli arabalar insanların fobisi olmuş durumda. satarken bile gri renkli araba aynısının beyazından ve siyahından ucuza gidiyor. piyasa o kadar iş bilmez alıcı dolu ki adam metalik gri renk araba ile kireç beyazı araba arasında pahalı olduğu halde beyazı tercih ediyor. üstelik metalik renk gri araba alınırken boya farkı veriliyor. bu arabalardan gri olanları sıfır olarak satılırken üzerine baya bi boya farkı verilip alınıyor. beyaz olsun siyah olsun sıradan boya olduğundan herhangi bi fiyat farkı alınmıyor. insanların gri arabadan korkusunun nedeni nedir?

    Kimsede böyle bir fobi yok. Kendi fobini millete maletmeye çalışıyorsun herhalde. İkinci el araç alırken, arabanın sorunsuzluğunu, değişenini, boyananını, kazasını belasını, çiziğini, göçüğünü bir yana bırakıp adam gri renk fobim varmı diyecek ?? Renk ikinci elde en son krtierdir öncelik ise saydığım durumlardan oluşur. Metalik renk farkını bir çok marka almıyor günümüzde bundanda haberin yok anlaşılan.

    3 kez gri araba aldım. 2 si 0 km bir taneside ikinci eldi. Özellikle gri araç aldım. Kiri tozu ve çiziği fazla belli etmiyor. Şuan kullandığım araçta Beyaz renk. Gri renk arkadaşlarından dediği gibi 2000 li yılların başında modaydı. Artık moda değişti. Bir kaç yıl sonra buda değişebilir. Ne var bunda ?

    Bu arada forumda okuduğum ve yorum yazdığım en anlamsız başlığı açmışsın tebrikler.




  • O kadar güzel renkler varken gidipte buzdolabı beyazı araba alan adamı asla anlayamayacağım.

    Rezillik lan.

    Ekleme: Bir de opak kırmızı alanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 22 Mayıs 2013; 3:07:41 >
  • Yakışanı almak lazım. Mesela ben eski kasa Jetta'yı beyaz aldım. Çünkü hem araca yakışıyor hemde o kasada beyaz bulmak imkansız gibi bir şey. Eski kasa Jetta'larda beyaz az tercih edilmiş. Varsa yoksa, siyah, gri rengi var. Sahibinden sitesine bakın anlayacaksınız.

    Büyük konuşmayayım, asla gri ve türevleri renk araç almam. Trafikte 10 araçtan 8 tanesi gri, koyu gri, füme vs..

    Opak renkte, araca kuş pislese dahi izi kalmıyor pek. Ancak metalik renkte yandınız. Araçtan soğursunuz. Tabi kapalı garajlılar istisna.
  • Koyu fümeyi hiç sevmezdim taki alana kadar çok memnunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    quote:

    Orijinalden alıntı: pro-black

    millete iş bilmez diye mana bulmuşsunda sen çok iş bilir bir adamsın yorumlarından anlıyoruz arkadaşım.

    +1

    bi tane daha asx çi fanatik daha yakaladım. sizin asx lere tiguan dan kuga dan kötü dedim diye mi bana laf sokuyosunuz. devam edin. her zaman her yerde dünyanın yuvarlak olduğunu savunacam. isterseniz forumda haçlı ordusu gibi bütün asx çi tayfa gelsin hiç farketmez.

    Şu yorumlarına bakarak kompleksli ve kişilik bozukluğun olduğunu görmek zor değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zevk meselesi.

    Metalik gri arabada benim de en son tercih edeceğim renktir.

    Metalik boya olacaksa füme ya da mavi tonları tercihimdir. Kendi aracım da gece mavisi mesela, aynı aracın metalik gri renklilerinden çok daha güzel duruyor.
     Gri renk araba fobisi
  • ingiltere'de beyaz arac bulmaniz neredeyse imkansizdir.

    acik renk isteyen cogunlukla gumus gri tercih eder. siz oranin insanini iki mesajla cope attiniz. nasil bir ozguven ise bu artik..



    bu beyaz rengin en buyuk tutulma sebebinin de metalik boya farkini vermek istemeyen vatandaslarin yigilmasi oldugunu dusunmekteyim.

    eger ufak aractan bahsediyorsak bir yere kadar kurtariyor.

    ancak beyaz bir 7 veya S serisi gordugumde kafami oteki tarafa ceviriyorum. bana parasi zevkinden daha cok olan bir kisi mesaji veriyor.

    gumus gri m paket bir 5 serisi veya Amg paket bir w212, benim gozumde beyaz veya siyahlarindan her zaman daha degerli ve guzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 22 Mayıs 2013; 9:22:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    quote:

    Orijinalden alıntı: bobbymercer

    Satmakta oldugum Scirocco metalik gri oldugu icin 2 aydir satilamiyor. Kaputu degismis beyaz renk muadilleri benden daha pahali olmasina ragmen alici buluyor, konuyu acan arkadasa hak veriyorum ben de

    nihayet arabadan anlayan biri çıktı

    boş beleş fanatik adamlar gelip benim konuyu tröllüyor bıktım valla

    arabadan anlıyanlar seninle buysa biz ölmüşüz
  • beyaz tercih edenlerin ne pintiliğini bıraktınız ne zevksizliğini.. geceleri elinizde spray boya ile gezip tüm araçları griye boyayın bari..
    insanlar ne boş şeylerin fanatiği oluyor yahu, futbol yüzünden adam bıçaklayanlara şaşmamak lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gri renk toz pislik açısından kullanışlı bir renk. Ama belediye dağıtmış gibi her yerde aynı renk araçlar dolaşıyor. Şirket araçları, kiralık araçlar hep gri renk olduğundan ikinci elde de riskli bir renk benim gözümde.
  • yollarda, avm otoparklarında ya da diğer otoparklardaki gri araba mezarlığı görünümü ile ilgili konu açılmış mıdır ya da açılır mı acaba diye düşünürken bu konu?

    yer gök gri araba olmuş durumda. saçma sapan renk farkına para vermemek için beyaz araba almak istemeyenlerin mecburen gri aldığın falan düşünüyordum ben. ha bir çok arabaya da beyaz veya siyahtan daha çok yakışıyor o da var. ya da şu yeni bmw ve mercedeslerin koyu kırmızı rengi, veya yeni clionun kırmızısı, 5008 in gök mavisi, wosvosun sarısı ne güzel renkler...
  • Bu kadar faydasiz ve bos bir konuyu sonrada attigin cevaplarla iyice senlendirmissin. Kutluyorum seni konu sahibi arkadas.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • subaru mavisi üstüne renk tanımam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlık, 2013 yılının en gereksiz Otomobil Genel konuları arasına çok rahat girer.

    Bu tarz gereksiz konuların tartışmasını neden yaparsınız, anlamam. Zevkler ve renkler tartışılmaz demişler. İsteyen istediğini alır. Son yıllarda beyaz renk moda oldu çünkü, fiyat farkı almamaları ve bakım kolaylığı buna ön ayak olmuş oldu. Bunun dışındaki renkler satmadı mı ? Sattı. Çünkü, isteyen istediğini alıyor; kimse kimseye zorla bir şey satmıyor.

    Yanlış anlamayın ama, geçenlerde bir başlıkta ASX hakkındaki yorumlarınızı görünce, sizin açmış olduğunuz başlığı fazla ciddiye almamak gerektiğini düşündüm.
  • Hocam, sizi konuya bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.