Şimdi Ara

Greenkarta başvurmuştum.İstanbuldan aradılar.Sahte olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde bu işlere inanmam. Sitelerde gezerken bir bakarsınız minicik kimi zaman da kocaman bir banner çıkar ve amerikaya gitmek yaşamak fırsatı vs diye büyük büyük yanar döner yazılar yazılır.Neyse geçenlerde yine böyle bir banner ile karşılaştım.tıkladım ve bir form adresi çıktı. bilgilerimi ciddi ciddi yazdım ve gönderdim.

Bugün az önce istanbuldan bir telefon geldi .bir bayan çıktı ve greencardla ilgili bilgileri söyledi.üniversite mezunu vs bilgileri sordu söyledim.çok şanslısınız normalde binlerce kişi başvuruyor ama hemen kendilerine ulaşılmıyor.sizin dosyanız hazırlanacak dedi.işte amerikadaki olayları fırsatları alacağım hizmetleri söyledi .

Ve her aranan kişiye amerikan hükümetinin verdiği bir numara varmış dosya numarası... eğer kabul etmediğiniz takdirde bunu başkası alacak ve bir daha hakkınız olmayacak dedi.

Ben de açıkca ikna olmadığımı kendimin çok şanslı olmadığını o kadar kişi içinde benim neden hemence arandığımı söyledim.isterseniz uzmanlarımıza aktarayım onlar daha da geniş bilgi verebilir güven sorununu ortadan kaldırabiliriz dedi.

Şuan 4 yıllık program için 165 euro istedi kredi kartıyla ödeme de olabilirmiş.ben de güvenemedim.dedim benim şuan işim yok.param da yok."ama bu fırsatı kaçırmak ister misiniz?" dedi.hayır dedim. o zaman siz ciddi olarak istemiyorsunuz dedi.

birkaç dakika daha konuştuktan sonra siz ciddi değilsiniz dosyanızı kapatıyorum iyi günler dedi ve kapattı telefonu.

sizce hata mı yaptım yoksa dolandırılmaktan kurtuldum mu ?

LG mobile Pişmanlıktırrr... - Herşey kural dışı :)
  • Gerçek olsa bu kadar çabuk pes etmezlerdi bence
  • Kurtuldun tabii 165€ nedir yahu? Bende bu işi yaptım zamanında ama kimsenin kul hakkını filan yemedim aracı kurumlara başvurmak iyidir bir sene içerisinde kaybederseniz diğer senelerde otomatik başvurunuzu yapıyorlar yani uğraşma derdiniz kalmıyor ama her zaman bunu söylerim; bu işlerde gidin kendiniz başvurun sonra ileride sizin başınızı ağrıtabilirler. Kazandınız deyip karşılığında yine bir ücret isteyebilirler bu nedenle aracı kurumları hiç bir zaman önermemişimdir. Bana şirket adını "pm" aracılığıyla atarmısınız bu konuda az çok tanıdığım şirketler var merak ettim hangisiymiş.

Bu arada bu konularda biraz daha dikkatli yaklaşın -diğer başvuracak arkadaşlar için söylüyorum- başvurunuzu yaparsınız posta olarak size gelir ve kabul etmezseniz ihtarname gönderirler ve avukatlık ücretiydi bilmemneydi herşeyiyle uğraşmak zorunda kalırsınız. Bu nedenle bazı güvenilir şirketler olsa da günümüzde artık çoğu kolay yoldan para kazanmak için internetten kişisel bilgilerinizi girseniz dahi "başvuru yapıldı geri dönüşü yok" diye tarafınıza ihtarname çekebiliyorlar ve karşılığını da alabilme ihtimalleri her zaman yüksek oluyor. "Ben başvuru yapmadım başkası yapmış" dense dahi başvurunun girilen ip kayıtları bile inceleniyor bu nedenle bu konuda biraz dikkatli yaklaşmak gerekiyor.

Yukarıdaki yazımda korkutmuş olabilirim ama yine de merak etmeyin böyle bir şey ile siz karşılaşmazsınız. Yine de iyiki bu durumdan caymışsınız yoksa 165€ gerçekten çok büyük bir rakam, bazı kurumlar da sizden 20-30 lira karşılığında başvurunuzu yapıyor sonra kampanyamız var diye "kazanırsanız uçak biletini biz karşılıyoruz" diye yalan sloganlar ile başkalarının ilgisini ve alakasını çekmeye başlıyorlar.

Dediğim gibi eğer başvuracaksanız bizzat kendinizin başvurmanızı, aracı kurumlar ile bu işi yapmamanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Kurtuldun tabii 165€ nedir yahu? Bende bu işi yaptım zamanında ama kimsenin kul hakkını filan yemedim aracı kurumlara başvurmak iyidir bir sene içerisinde kaybederseniz diğer senelerde otomatik başvurunuzu yapıyorlar yani uğraşma derdiniz kalmıyor ama her zaman bunu söylerim; bu işlerde gidin kendiniz başvurun sonra ileride sizin başınızı ağrıtabilirler. Kazandınız deyip karşılığında yine bir ücret isteyebilirler bu nedenle aracı kurumları hiç bir zaman önermemişimdir. Bana şirket adını "pm" aracılığıyla atarmısınız bu konuda az çok tanıdığım şirketler var merak ettim hangisiymiş.

Bu arada bu konularda biraz daha dikkatli yaklaşın -diğer başvuracak arkadaşlar için söylüyorum- başvurunuzu yaparsınız posta olarak size gelir ve kabul etmezseniz ihtarname gönderirler ve avukatlık ücretiydi bilmemneydi herşeyiyle uğraşmak zorunda kalırsınız. Bu nedenle bazı güvenilir şirketler olsa da günümüzde artık çoğu kolay yoldan para kazanmak için internetten kişisel bilgilerinizi girseniz dahi "başvuru yapıldı geri dönüşü yok" diye tarafınıza ihtarname çekebiliyorlar ve karşılığını da alabilme ihtimalleri her zaman yüksek oluyor. "Ben başvuru yapmadım başkası yapmış" dense dahi başvurunun girilen ip kayıtları bile inceleniyor bu nedenle bu konuda biraz dikkatli yaklaşmak gerekiyor.

Yukarıdaki yazımda korkutmuş olabilirim ama yine de merak etmeyin böyle bir şey ile siz karşılaşmazsınız. Yine de iyiki bu durumdan caymışsınız yoksa 165€ gerçekten çok büyük bir rakam, bazı kurumlar da sizden 20-30 lira karşılığında başvurunuzu yapıyor sonra kampanyamız var diye "kazanırsanız uçak biletini biz karşılıyoruz" diye yalan sloganlar ile başkalarının ilgisini ve alakasını çekmeye başlıyorlar.

Dediğim gibi eğer başvuracaksanız bizzat kendinizin başvurmanızı, aracı kurumlar ile bu işi yapmamanızı öneririm.

o kadar yazdıktan sonra gönder tuşuna bastığımda hata oluştu dedi kullanıcı ya pm kabul etmiyor ya da mesaj gönderilemedi

• Özür dilerim bir hata oluşmuş sanırım eğer silinmediyse terkardan yollayabilirmisin? Eğer olmaz ise problem değil zaten ben yeterince yardımcı olmaya çalıştım bu konuda.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.