Şimdi Ara

Greencard (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
7
Favori
23.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARMANDO

    Son basvuru saati oglen 12 imis , ben gece saniyordum gec kaldim ))


    aynen hocam bende resmi felan tarattım ama baktım bitmiş hayal kırıklığı oldu
  • Çıkma olasılığı çok düşük olan, umuda yolculuk tarzı bir çekiliş. Her sene gittikçe artan başvuru sayısı ve aynı seviyede seyreden kota. Her sene daha da zorlaşıyor. Amerika'da yaşamanın en kolay yolu, Amerikan vatandaşı ile evlenmek. :)
  • bir ümit gönderdik formu bakalım sonuçları bekleyeceğiz artık
  • Abicim cikma olasiligi cok dusuk degil.Benim cevremde bir cok insana ilk basvurusunda cikti. Ben 1 yildir Amerikadaydim ve bir Turk erkegi icin bence yapilacak en buyuk hata Amerikali bir kizla evlenmek olur, bize hic uygun degiller, zaten evlenenlerin cogu da bosaniyor, ama mesele bosanmakla da bitmiyor, cocuk olduysa yandin zaten Turkiye'ye de donemezsin , igrenc ve bunaltici bir hayat yasarsin sonra omur boyu. Yani evlenip mutlu olanlar da nadiren var ama nadiren! Amerikali kadinlarin erkeklere hurmeti, saygisi falan yok. Mesela kiz arkadasina ya bi su versene dediginde "fuck you" cevabini alman cok normal. Yine yemek yerken kizlarin gegirmesi de dogal karsilaniyor. Bircok milletten kizla arkadaslik ettim ama bu Amerikalilar kadar simarik, tembel,paraci, cadi karilar gormedim.Yasalar da hep kadinlari koruyor. Oldu bi kavga ettiniz, kiz hemen polisi aradi, polis geiyor , kiz:bana tokat atti diyor, polis seni hic dinlemeden alip goturuyor. Bence bi kere Amerika'yi gormeden, bir sure orda yasamadan hayaller kurmayin cunku gercekten de hayellerinizdeki gibi biyer degil , tamamen reklamdan ibaret, o Tv'de izlediginiz yerler,insanlar vs. hep reklam ! Orda yillardir yasayan, isini gucunu kurmus iyi durumda olan Turkler bile Turkiye'ye donup burda yasamanin hayalini kuruyorlar. Ben sahsen birkac yil daha kalip donmeyi dusunuyorum. Milyonlarin yoksa yasanacak yer degil, kaldi ki milyonlarim olsa da zaten en guzel ulke benim ulkem , tatile giderim gezmeye ancak. Iklim desen rezalet, insan iliskileri boktan,insanlar bencil ve robotlasmis, kizlar bes para etmez , guzel kiz desen elmas gibi kiymetli. Amerika'da paran kadarsin ve emin ol Turkiye'de yasadigin standartlari mumla ararsin. Peki o zaman ne isin var orda derseniz Abd'de master icin kalacagim bikac yil daha, Greencard olunca pek cok sey daha kolay oluyor, en basiti yasal olarak calisabiliyorsun, egitimi daha ucuza alabiliyorsun v.s. Hep olumsuz yanlarini yazdim, olumlu gordugum yanlarini da kisacik yazayim bari.Insanlar kurallara uyuyorlar, ama kibarliklarindan degil yasalardan korktuklari icin. Yasalar ve kurallar cok sert ve kesin. Heryerde pasa pasa sirani bekliyorsun, uyaniklik yapamiyorsun :) Calistigin zaman hakkini aliyorsun.Full time calisan bir insanin aylik $3000 kazanmasi gayet normal mesela.Turkiye'de isin gucun yoksa gidip calisabilirsin , en basit islerde bile saat ucreti belli arti bahsis kulturu var insanlarda, herkes birbirine bahsis veriyor ,o seklilde donuyor. Ornegin arkadasim arabayla yemek dagitiyor adreslere. Calitigi yerden $70 aliyor birde her goturdugu siparisten %10-%20 arasi bahsis aliyor. Yani 50 dolarlik bi sipariste 5-10 dolar arasi bir bahsis aliyor.Iyi bir gunde kazanci 200 dolari bulabiliyor.Ortalamasi 100-150 dolar gunluk.Ama bu arkadasimin Turkiye'de hicbir egitimi ve meslegi yoktu, dolayisi ile onun icin iyi birsey bu. Ama senin isin gucun varsa hic gerek yok oralara cunku gercekten cok sıkıcı bir hayat ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARMANDO -- 6 Kasım 2013; 20:57:04 >




  • Hocam iyi yazmışsınız ellerinize sağlık, dışarıdan bize hep güzel geliyor Amerikan rüyası ama içinde olanlar daha objektif yorum yapabiliyor tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha hiç birşey olmadı
    ayrıca 3 yıldır başvuruyu kendim yapıyorum
  • Daha önce Amerika deneyiminiz oldu mu ? Peki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be Happy

    Daha önce Amerika deneyiminiz oldu mu ? Peki

    deneyim olarak gezmeye new yorka gittim
    hali hazırda 10 yıllık b2 turist vizem var
    ama böyle birşeyin green carda ne artısı ne eksisi var direk piyango
  • İmzanızda ki konuda ki resimlerden gördüm, Bende kuvvetle muhtemel bu yaz Amerika'ya gideceğim, ilk işim Türkiye'de yapamadığım bir şey olan köpek arzusu, köpek satın alıp bakacağım. 4 Ay Amerika'da kalıp ardından internship yapma planım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARMANDO

    Abicim cikma olasiligi cok dusuk degil.Benim cevremde bir cok insana ilk basvurusunda cikti. Ben 1 yildir Amerikadaydim ve bir Turk erkegi icin bence yapilacak en buyuk hata Amerikali bir kizla evlenmek olur, bize hic uygun degiller, zaten evlenenlerin cogu da bosaniyor, ama mesele bosanmakla da bitmiyor, cocuk olduysa yandin zaten Turkiye'ye de donemezsin , igrenc ve bunaltici bir hayat yasarsin sonra omur boyu. Yani evlenip mutlu olanlar da nadiren var ama nadiren! Amerikali kadinlarin erkeklere hurmeti, saygisi falan yok. Mesela kiz arkadasina ya bi su versene dediginde "fuck you" cevabini alman cok normal. Yine yemek yerken kizlarin gegirmesi de dogal karsilaniyor. Bircok milletten kizla arkadaslik ettim ama bu Amerikalilar kadar simarik, tembel,paraci, cadi karilar gormedim.Yasalar da hep kadinlari koruyor. Oldu bi kavga ettiniz, kiz hemen polisi aradi, polis geiyor , kiz:bana tokat atti diyor, polis seni hic dinlemeden alip goturuyor. Bence bi kere Amerika'yi gormeden, bir sure orda yasamadan hayaller kurmayin cunku gercekten de hayellerinizdeki gibi biyer degil , tamamen reklamdan ibaret, o Tv'de izlediginiz yerler,insanlar vs. hep reklam ! Orda yillardir yasayan, isini gucunu kurmus iyi durumda olan Turkler bile Turkiye'ye donup burda yasamanin hayalini kuruyorlar. Ben sahsen birkac yil daha kalip donmeyi dusunuyorum. Milyonlarin yoksa yasanacak yer degil, kaldi ki milyonlarim olsa da zaten en guzel ulke benim ulkem , tatile giderim gezmeye ancak. Iklim desen rezalet, insan iliskileri boktan,insanlar bencil ve robotlasmis, kizlar bes para etmez , guzel kiz desen elmas gibi kiymetli. Amerika'da paran kadarsin ve emin ol Turkiye'de yasadigin standartlari mumla ararsin. Peki o zaman ne isin var orda derseniz Abd'de master icin kalacagim bikac yil daha, Greencard olunca pek cok sey daha kolay oluyor, en basiti yasal olarak calisabiliyorsun, egitimi daha ucuza alabiliyorsun v.s. Hep olumsuz yanlarini yazdim, olumlu gordugum yanlarini da kisacik yazayim bari.Insanlar kurallara uyuyorlar, ama kibarliklarindan degil yasalardan korktuklari icin. Yasalar ve kurallar cok sert ve kesin. Heryerde pasa pasa sirani bekliyorsun, uyaniklik yapamiyorsun :) Calistigin zaman hakkini aliyorsun.Full time calisan bir insanin aylik $3000 kazanmasi gayet normal mesela.Turkiye'de isin gucun yoksa gidip calisabilirsin , en basit islerde bile saat ucreti belli arti bahsis kulturu var insanlarda, herkes birbirine bahsis veriyor ,o seklilde donuyor. Ornegin arkadasim arabayla yemek dagitiyor adreslere. Calitigi yerden $70 aliyor birde her goturdugu siparisten %10-%20 arasi bahsis aliyor. Yani 50 dolarlik bi sipariste 5-10 dolar arasi bir bahsis aliyor.Iyi bir gunde kazanci 200 dolari bulabiliyor.Ortalamasi 100-150 dolar gunluk.Ama bu arkadasimin Turkiye'de hicbir egitimi ve meslegi yoktu, dolayisi ile onun icin iyi birsey bu. Ama senin isin gucun varsa hic gerek yok oralara cunku gercekten cok sıkıcı bir hayat ...

    Selamlar
    Yazinizi ilgiyle ve birazda uzuntuyle okudum ve acikcasi cokca sasirdim. Benim yasadigim deneyimle sizinki sanki birbirine tamamen zit. Yaklasik bir sene boyunca universite 3. sinif degisim programi icin Amerika'da bulundum. Daha sonra 2 senelik bir yuksek lisans programi icin tekrar Amerika'nin yolunu tuttum. Her iki defasinda da , Amerikan aileleriyle icice bir yasantim oldu. Iki seruvende de harika tecrubelerle geri dondum diyebilirim. Bu zitlik neticesinde sormak isterim siz Amerika'nin dogu eyaletlerinde miydiniz -bolge olarak NJ NY gibi? Insan iliskilerinden bahsedisinizden ben onu cikardim. Ben ikisinde de batisindaydim zira. Iki ayri dunya gibi baska bir konuda da sozunu etmistim bu bati ile dogu amerika arasindaki farklar.




  • Merhaba,
    Ben Philadelphia'daydim , bazi haftasonlari Ny'a gittim geldim ve haftaya da Brooklyn'e tasiniyorum. Siz sanirim California'daydiniz. Tabi ki herkesin farkli tecrubeler yasamasi cok dogal. Ben de hic batida bulunmadim mesela ama ev arkadasimin biri Vegas'liydi ve onla cok iyi anlasiyorduk. O da o tarafin insani daha iyi falan diyordu. Aslinda benimde aklimda o taraflar var hala ama gidip donen arkadaslari dinleyince insan korkuyor biraz. Bati icin cok pahali diyorlar, part time is olanagi da zor diyorlar, ayrica kurallar ve cezalar cok kati diyorlar. Ama tabi bol baba parasiyla California deneyimi de guzel olur illaki . O sekilde giden arkadaslarim sevdiler tabi oralari. Ben sahsen su an cesaret edemiyorum. Bu yili Ny'da gecirip belki yaza bir tur yapicam batiya. Birde gittigin yas ve gidis amacin, beklentin de cok onlemli.Universite yillarinda eglenceli olur mutlaka ama 30 yasindan sonra gidince cok da kolay olmuyor alismasi :) Yazdiginiz konunun linki varsa okumak isterim deneyimlerinizi.




  • Turkiye'de kopek alip bakmak cok daha kolay. Orda veteriner, asi masraflari cok pahaliya geliyor ayrica kopeginiz birini issirirsa falan yandiniz haberiniz olsun. Kopek bakmak istemeniz cok guzel ama 4 ay sonra hayvancagizi sokaga birakmayin lutfen.Kopegi alinca omur boyu bakmalisiniz, kopeginiz cocugunuz gibi olur, buyuk bir sorumluluk bilginiz olsun :)
  • ARMANDO A kullanıcısına yanıt
    Green Card çıkma olasılığı hesap ettik %1.5 :)
  • Arkadaşalr en yakıngreencard çekilişi ne zaman ve hangi firma aracılığı ile başvurmamı önerirsiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Bu kendi sitesi;

    http://www.dvlottery.state.gov/

    Diğer siteler arabulucu ya da dolandırıcı oluyorlar. Yukarıda verdiğim sitenin dışında hiçbir yerden başvurmayınız. Sadece mezun.com gibi güvenilir yerlerden arabuluculuk hizmeti alabilirsiniz. Ama dediğim gibi gerek yok.

    @Razer

    Verdiğiniz linkte başvuru kısmına ulaşamıyorum sanırım 2013 DV sonuçlarına ulaşılacak bir sayfaya link var sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 11 Ocak 2014; 11:11:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nohackmove

    Arkadaşalr en yakıngreencard çekilişi ne zaman ve hangi firma aracılığı ile başvurmamı önerirsiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Bu kendi sitesi;

    http://www.dvlottery.state.gov/

    Diğer siteler arabulucu ya da dolandırıcı oluyorlar. Yukarıda verdiğim sitenin dışında hiçbir yerden başvurmayınız. Sadece mezun.com gibi güvenilir yerlerden arabuluculuk hizmeti alabilirsiniz. Ama dediğim gibi gerek yok.

    @Razer

    Verdiğiniz linkte başvuru kısmına ulaşamıyorum sanırım 2013 DV sonuçlarına ulaşılacak bir sayfaya link var sadece

    başvurular geçeli çok oldu
    her sene ekim sonu kasım başı gibi biter, 1 aylık süre içinde başvurman gerek
    önümüzdeki sene kendin başvurursun, ben fotoğrafımı bile kendim çekip photoshopta düzenliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nohackmove

    Arkadaşalr en yakıngreencard çekilişi ne zaman ve hangi firma aracılığı ile başvurmamı önerirsiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Bu kendi sitesi;

    http://www.dvlottery.state.gov/

    Diğer siteler arabulucu ya da dolandırıcı oluyorlar. Yukarıda verdiğim sitenin dışında hiçbir yerden başvurmayınız. Sadece mezun.com gibi güvenilir yerlerden arabuluculuk hizmeti alabilirsiniz. Ama dediğim gibi gerek yok.

    @Razer

    Verdiğiniz linkte başvuru kısmına ulaşamıyorum sanırım 2013 DV sonuçlarına ulaşılacak bir sayfaya link var sadece

    Arkadaşın da söylemiş olduğu üzere, başvuruların dönemi vardır. Eylül-Ekim-Kasım aylarında düzenli olarak takip edin. Bu arada Greencard yakında kalkacak deniliyor ama bu muhabbet her yıl yapılır. Bakalım nereye kadar devam edecek Greencard.




  • 2015 talihlileri, yanlış hatırlamıyorsam Mayıs ayında açıklanacaktı.
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Başvuru tarihleri 365 gün yapılmıyor belirli zamanlar yapılıyor. Eğer istediğin zaman yapmak istiyorsan özel danışmanlık firmalarını öneririm.
  • anladım. peki green card türkiye adlı bir firma var orayı önerir misiniz?
    hata yapmak istemiyorum başvuru sırasında.
  • Hocam danışmanlık firmaları sadece para tuzağı, sakın inanmayın ve paranızı kaptırmayın. Kasım ayı itibariyle başvurular sona erdi, bunun haricinde kesinlikle başvuru yapamazsınız. HİÇ BİR DANIŞMANLIK FİRMASI BUNU GARANTİ EDEMEZ. Bireysel olarak başvuru yapabilirsiniz, kolay ve yanlış yapılacak bir durum yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.