Şimdi Ara

...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 4 Kasım 2021; 16:18:55 >



  • Kesinlikle git hocam. Green card varsa her türlü yolunu bulacaksın bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışı
  • Hocam restoran kime ait? Bende çalışmak istiyorum yurtdışında.Yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halihazırda GreenCard var ve bu soruyu soruyorsan ayıp ediyorsun hocam. Olan var olmayan var.
  • Green Card varsa kesinlikle git bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • green card varsa direk git. zaten belli bir süresi var gitmen için card çıktıktan sonra. diğer türlü iptal oluyor. gidince de araştırdığım kadarıyla genelde ilk baş 10k ve üstü para gerekiyormuş. senin 30k malesef kurdan dolayı 10k $ bile etmiyor. ama olsun. üstünü tamamlamaya çalış ve git derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oozen59

    green card varsa direk git. zaten belli bir süresi var gitmen için card çıktıktan sonra. diğer türlü iptal oluyor. gidince de araştırdığım kadarıyla genelde ilk baş 10k ve üstü para gerekiyormuş. senin 30k malesef kurdan dolayı 10k $ bile etmiyor. ama olsun. üstünü tamamlamaya çalış ve git derim.
    Hocam benim 30k direkt olarak dolar. Sanırım gideceğim. Yani fikirlerim tamamen bunu gösteriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwsehmus

    Hocam restoran kime ait? Bende çalışmak istiyorum yurtdışında.Yardımcı olur musunuz?
    Hocam bir tanıdığımın restoranı. Yani gitmeden kardeşim için bile bir şey diyemem. Bu arada cevap yazan herkese teşekkür ederim. Herkesin fikri aynı. Artık ne kadar bıkmışsak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 7 Ocak 2019; 5:18:41 >
  • her hafta sonu çoğunlukla mangal yaparım kesinlikle git gittiğinde yalnızlık çekersen al mangalı git ateş yap mangal yap emin ol rahatlarsın ülkenin gidişi artık iyi değil demiyorum nereye gittiği bile belli değil orada çalışsan ve 20 bin dolar biriktirsen burada 100k dan fazla para ediyor kiiiiiii yakın zamanda doların 7 tl yi aşacağı söyleniyor var sen düşün daha neler neler
  • Ben olsam gider 3 5 yıl çalışıp para biriktirip gelir o parayla krallar gibi yaşardı türkiyede

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o zaman direk git hocam. ülkenin durumu harbi iyi değil. her konuda çöküşte. eğitim, ekonomi, adalet vs. yani sabancı ailesi ülkede kendi şirketlerinin toplamına vergi borçlarına %95 üzerinde yapılandırma gelse bile malta vatandaşlığı aldılar. durumu sen düşün. 2018 yılında da 103k'ya yakın göç yaşandı. giden insanlar malesef hep yetişmiş, kafası çalışan insanlar. gidenden daha fazla gelen var. suriye, afganistan,ırak vs. yerlerden. o yüzden seçimle falanda değişceği yok ülkenin. imkanın da var hazır. hiç durma yani. 2020 green card'a başvurdum ben. mayısta açıklancak. inşallah çıkar diye bekliyorum. direk borç-kredi ne varsa çekip giderim durmam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozen59 -- 20 Ocak 2019; 0:5:34 >
  • Biraz acı gerçeklerden bahsedeceğim ama yıllık 30 bin dolar New Yorkta günlük kahveni almaya ancak yeter. Zaten 30 bin doların yıllık vergisi nerden baksan New York'ta 5000 dolar olur hatta 6'yı rahat bulur. Elinde 24-25 bin anca kalır. Manhattan'da tek oda izbe yerlerin kirası bile 1000 dolar rahat tutuyor. Utilities, telefon, internet faturan vs. eklersen ayda 1300-1400 ü bulur. Eline kalacak 500-600 dolarla da gerçekten geçinmen zor. Burada atıp tutanlar var ama New York kolay bir yer değil. Los Angeles'ta yıllarca çalışmış birisi olarak söylüyorum bunu. New York'a çoğu Amerikalı bile cesaret edemiyor. Restoranda değil de normal bir işte 30bin dolara çalışıp ek iş yapsan belki geçinme şansın olur ama bu şekilde çok zor. Manhattan dışında yaşarsan da günlük yol masrafın yüksek olacak zaten.

    Gitmeyi çok istiyorsan bence daha yüksek maaşlı bir iş bak kendine. 30 bin dolarla açlık sınırında dahi yaşayamazsın.




  • Durduğun kabahat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FirstClass

    Biraz acı gerçeklerden bahsedeceğim ama yıllık 30 bin dolar New Yorkta günlük kahveni almaya ancak yeter. Zaten 30 bin doların yıllık vergisi nerden baksan New York'ta 5000 dolar olur hatta 6'yı rahat bulur. Elinde 24-25 bin anca kalır. Manhattan'da tek oda izbe yerlerin kirası bile 1000 dolar rahat tutuyor. Utilities, telefon, internet faturan vs. eklersen ayda 1300-1400 ü bulur. Eline kalacak 500-600 dolarla da gerçekten geçinmen zor. Burada atıp tutanlar var ama New York kolay bir yer değil. Los Angeles'ta yıllarca çalışmış birisi olarak söylüyorum bunu. New York'a çoğu Amerikalı bile cesaret edemiyor. Restoranda değil de normal bir işte 30bin dolara çalışıp ek iş yapsan belki geçinme şansın olur ama bu şekilde çok zor. Manhattan dışında yaşarsan da günlük yol masrafın yüksek olacak zaten.

    Gitmeyi çok istiyorsan bence daha yüksek maaşlı bir iş bak kendine. 30 bin dolarla açlık sınırında dahi yaşayamazsın.
    Hocam böyle tecrübesi olan birinin cevabına daha çok ihtiyacım vardı. Öncelikle teşekkür ederim. Şimdi durum şöyle. Benim New York'a ayak bastığımda cebimde bulunan para 30 bin dolar olacak. Orada bir tanıdıkla aynı evde kalacağım. Maaş konusu şu an bilmiyorum. Aynı şekilde vergileri de. Sadece New York'ta bir Türk mekanı. Onu da yine bir tanıdığım ayarladı. Zaten orada kalıcı olarak çalışmak gibi bir amacım yok. New York'a gitme sebebim de direkt olarak iş imkanım, tanıdığım ve birlikte kalabileceğim güvenilir birinin olması. Büyük ihtimalle New York'tan ayrılacağım. Tek amacım ilk başta tutunabilmek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.