Şimdi Ara

Greak: Memories of Azur - İnceleme: 'Biraz daha yüksek bütçeli Ateş ve Su'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Greak: Memories of Azur - İnceleme: 'Biraz daha yüksek bütçeli Ateş ve Su'



    Teknolojinin gelişmesi ulaşılabilirliğin rahatlaması sebebiyle oyun dünyası artık birçok geliştiriciye sahip. Geliştirici sayısı artınca ister istemez pek de güzel olmayan oyunların sayısı artıyor ancak yaratıcılığın ve kalitenin yüksek olduğu da birçok bağımsız oyun görebiliyoruz. Aynı şekilde birçok küçük ve yeni stüdyodan da keyifli oyunlar görebiliyoruz. Bu tarz oyunlar ise genelde 2D platform oyunu oluyor. Ancak yıllar içerisinde 2D platform oyunlarının evrimi de bir hayli şaşırtıcı. Bugün inceleyeceğimiz oyun da temelde 2D platform oyunu olan ancak keyifli bir deneyim sunan Greak: Memories of Azur.



    Yayıncılığını Team17’nin yaptığı, geliştiriciliğini ise Navegante Entertainment’ın yaptığı Greak: Memories of Azur, geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. Macera platform türündeki oyun, başlangıçta her ne kadar klasik bir deneyim sunsa da biraz daha derinlere inince genişliyor ve keyifli bir hale geliyor.



    Greak: Memories of Azur - İnceleme: 'Biraz daha yüksek bütçeli Ateş ve Su'



    Oyun klasik bir 2D platform macera oyunu olarak başlıyor. Basit platform ögeleri, orta zorlukta düşmanlar ve klasik bir oynanış. Ardından kontrolünüze kardeşiniz olan bir başka karakter veriliyor ve iki karakteri birlikte kontrol ediyorsunuz. İki karakterin de özellikleri farklı ve bu özelliklere göre düşmanları yeniyor ve bulmacaları çözüyorsunuz. Her iki karakteri aynı anda kontrol etmeniz gereken zamanlar da oluyor ve oyun o noktada sıradanlıktan sıyrılıyor.



    Oyun Genişliyor



    Oyun ilerledikçe aslında yine doğrusal bir oyun oynadığınızı düşünüyorsunuz ancak siz tam o düşünceye gelmişken oyun bir açık dünyaya dönüşüyor ve kontrolünüze bir karakter daha sunuluyor. Bu şekilde üç farklı karakteri kontrol ediyorsunuz. Karakterlerin kontrolü aslında çoğunuzun hatırlayacağı Ateş ve Su oyunundaki kadar basit. Ancak bunu oyuna o kadar güzel yedirmişler ki daha meydan okuyucu bir yapıya sahip gibi duruyor. Oyunun tek sıkıntısı bu meydan okuyan yapı bir süre sonra etkisini kaybediyor ve tekrar sıradanlaşmaya başlıyor. Kısaca oyun farklı bir şey deneyerek rakiplerinden sıyrılmış ancak kendi içerisinde yenilik getirmeden kısa süre içerisinde tekrar etmeye ve sıradanlaşmaya başlıyor.



    Greak: Memories of Azur - İnceleme: 'Biraz daha yüksek bütçeli Ateş ve Su'



    Oyunun benim için eksiksiz bir artısı varsa o da kesinlikle görselliği. Oyun tamamen elle çizilmiş bir görselliğe sahip. Bu tarz da oyunun o masalsı temasına bir hayli uyuyor. Çizimlerin ve renklerin çok güzel hissettirdiğini net bir şekilde söyleyebilirim ancak ne yazık ki karakterler çok özgün hissettirmedi. Yine de bunu oyuna büyük bir eksi olarak yazamam.  



    Ses konusunda da yine başarılı bir iş karşımızda diyebilirim. Örneğin Gris gibi sonrasında açıp dinlemek istediğim bir müzik kütüphanesine sahip değil ancak oyunu oynarken atmosferi tamamlayan ve kulağa hoş gelen bir kütüphaneye sahip.



    Greak: Memories of Azur - İnceleme: 'Biraz daha yüksek bütçeli Ateş ve Su'



    Puan



    Sonuç olarak Greak: Memories of Azur yaklaşık olarak 8 saatlik ortalama bir deneyim yaşattı diyebilirim. Oyunun çok fazla artısı olsa da ne yazık ki sizi tam olarak içine çekemiyor. Yine de indirimin olduğu bir dönemde bütçenize uygun geldiğinde deneyebileceğiniz bir yapım diyebilirim. Oyun şu anda PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X ve PC için erişilebilir durumda.



    0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, Greak: Memories of Azur için puanım 7.0 olur.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.