Şimdi Ara

Grande Punto Kronik Sorunu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
22.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak..Grande Puntolarda kronik direksiyon kutusu arıızası var diye duydum..Direksiyon sisteminde hidrolik bir sistem değil bir motor varmış.Bu motorun çok sık arıza yaptığını diğer forumlardan okudum.City mode devrede olsada olmasada bu motor sürekli devrede olduğundan sürüş esnasında bir arıza olduğunda tehlikeli bir durum ortaya çıkabilir diye düşündüm.Bu olayıın doğruluk payı var mıdır? Varsa nedir?
    Keyifli forumlar dilerim..

• arkadaşım o sorun sadece 2006 üretimi olan gp lerde vardı ve o seri olanları servise geldikçe hallettiler.sonraki serilerdede öyle bir sorun yok ve zaten sorunda sürüşü tehlikeye atçak bir sorun değil sadece ses yapıyordu.city modlu direksiyonlar elektro hidrolik denen bir sistemdir bu sistemde hem hidrolik pompa hemde elektrikli servo motor var.ve bu sistem sadece fiat marka araçlarda kullanılmıyor artık günümüzde birçok markada elektro hidrolik direksiyon sistemi mevcut.sadece bu sisteme her marka farklı isimler veriyor o kadar.kısacası eğerki korktuğunuz elektro hidrolik sistemli bir araç ise artık bu sistem neredeyse standart hale geldi.

500L 1.6 MULTİJET BEATS EDİTİON PANAROMİK TAVAN BEYAZ ROCKSTAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmir_selçuk

arkadaşım o sorun sadece 2006 üretimi olan gp lerde vardı ve o seri olanları servise geldikçe hallettiler.sonraki serilerdede öyle bir sorun yok ve zaten sorunda sürüşü tehlikeye atçak bir sorun değil sadece ses yapıyordu.city modlu direksiyonlar elektro hidrolik denen bir sistemdir bu sistemde hem hidrolik pompa hemde elektrikli servo motor var.ve bu sistem sadece fiat marka araçlarda kullanılmıyor artık günümüzde birçok markada elektro hidrolik direksiyon sistemi mevcut.sadece bu sisteme her marka farklı isimler veriyor o kadar.kısacası eğerki korktuğunuz elektro hidrolik sistemli bir araç ise artık bu sistem neredeyse standart hale geldi.

Harfi harfine katılıyorum.

arkadaşım o sorun sadece 2006 üretimi olan gp lerde vardı ve o seri olanları servise geldikçe hallettiler.sonraki serilerdede öyle bir sorun yok ve zaten sorunda sürüşü tehlikeye atçak bir sorun değil sadece ses yapıyordu.city modlu direksiyonlar elektro hidrolik denen bir sistemdir bu sistemde hem hidrolik pompa hemde elektrikli servo motor var.ve bu sistem sadece fiat marka araçlarda kullanılmıyor artık günümüzde birçok markada elektro hidrolik direksiyon sistemi mevcut.sadece bu sisteme her marka farklı isimler veriyor o kadar.kısacası eğerki korktuğunuz elektro hidrolik sistemli bir araç ise artık bu sistem neredeyse standart hale geldi.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..
    Sürüş esnasında tehlikeli bir durum olabilir derken diğer forumlarda bu sorun yüzünden meydana gelen direksiyon kilitlenmesi direksiyonun kendi kendine dönmesi vb..aksaklıklardan bahsediliyordu..2006 öncesi ve sonrası punto ve grande puntolarda böyle bir sorun yok dediğinize göre..sadece 2006 serisinde varsa araçları toplu olarak geri çağırma yapabilirlerdi..Fİat neden böyle bir yol izlemedi anlam veremiyorum..

• Merhabalar.. Sürüş esnasında direksiyonun kilitlenmesi ya da kendi kendine dönmesi gibi bir sorun olacağını sanmıyorum..Ancak dilerseniz sizinle 3 yıl kullandığımız Punto'nun yalnızca bir sefere mahsus yaptığı hatayı paylaşayım..Aracımı stop edip bir kaç dk içinde işimi hallettim ve geri geldim..Aracı tekrar çalıştırdığımda çalıştırma esnasına gözüken direksiyon simgesinin sönmediğini farkettim..Direksiyonu kırıp manevra yaparak park ettiğim yerden çıktım, çıktım ama gelin bir de bana sorun nasıl çıktım..Direksiyon resmen kazık kesilmişti..İddaa ediyorum hiç bir aracın direksiyonu o anki kadar sert olamazdı.. "U" dönüşü yapmam gerekti kırk kere düşündüm dönebilirmiyim diye ve son derece geniş bir yay çizerek dönmeyi başardım..Baktım bir gelişme, düzelme söz konusu değil hemen yanaştım sağa aracı stop ettim ve tekrar çalıştırdım..Herşey eski haline geldi..O günden sonra da bir daha asla böyle bir sorunla karşılaşmadım..Tahminim o ki çalıştırma esnasında elektronik kaynaklı bir algılama problemi oldu..Yolda giderken kendi kendine devreden çıkmaması gerekir ki bizim kullandığımız araç da bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşatmadı..Zaten böyle ciddi(!) bir sorun varsa mutlaka devam eden partilerde giderilmiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 16 Nisan 2009; 5:30:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

quote:

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..
    Sürüş esnasında tehlikeli bir durum olabilir derken diğer forumlarda bu sorun yüzünden meydana gelen direksiyon kilitlenmesi direksiyonun kendi kendine dönmesi vb..aksaklıklardan bahsediliyordu..2006 öncesi ve sonrası punto ve grande puntolarda böyle bir sorun yok dediğinize göre..sadece 2006 serisinde varsa araçları toplu olarak geri çağırma yapabilirlerdi..Fİat neden böyle bir yol izlemedi anlam veremiyorum..

fiat o sorunu çıkaran tüm gp lerin servise geldikçe sorununu halletti servise belli bir süre gelmeyenlerde tel. edilip çağırıldılar.bu durumu size bilgi verebilecek olan herhengi bir servistende öğrenebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Merhabalar.. Sürüş esnasında direksiyonun kilitlenmesi ya da kendi kendine dönmesi gibi bir sorun olacağını sanmıyorum..Ancak dilerseniz sizinle 3 yıl kullandığımız Punto'nun yalnızca bir sefere mahsus yaptığı hatayı paylaşayım..Aracımı stop edip bir kaç dk içinde işimi hallettim ve geri geldim..Aracı tekrar çalıştırdığımda çalıştırma esnasına gözüken direksiyon simgesinin sönmediğini farkettim..Direksiyonu kırıp manevra yaparak park ettiğim yerden çıktım, çıktım ama gelin bir de bana sorun nasıl çıktım..Direksiyon resmen kazık kesilmişti..İddaa ediyorum hiç bir aracın direksiyonu o anki kadar sert olamazdı.. "U" dönüşü yapmam gerekti kırk kere düşündüm dönebilirmiyim diye ve son derece geniş bir yay çizerek dönmeyi başardım..Baktım bir gelişme, düzelme söz konusu değil hemen yanaştım sağa aracı stop ettim ve tekrar çalıştırdım..Herşey eski haline geldi..O günden sonra da bir daha asla böyle bir sorunla karşılaşmadım..Tahminim o ki çalıştırma esnasında elektronik kaynaklı bir algılama problemi oldu..Yolda giderken kendi kendine devreden çıkmaması gerekir ki bizim kullandığımız araç da bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşatmadı..Zaten böyle ciddi(!) bir sorun varsa mutlaka devam eden partilerde giderilmiştir..

yaşadığınız durum için zaten city modlu tüm fiatların kullanım kitapçığında aynı uyarı yazar..
    keşke zorlanarak çevirmeden önce kontağı kapatıp biraz bekleseniz ve sonra yeniden
    çalıştırmışsınız..

Stilo kullanıcı el kitabından alıntıdır..

''DİKKAT Bazı durumlarda elektrikli hidrolik direksiyon dışındaki faktörler uyarı lambasının
    (mevcut ise) yanmasına veya otomobilin tipine göre ekranda CITY kelimesinin görüntülenmesine
    neden olurlar.Otomobilinizi derhal durdurmanızı,motoru yaklaşık 20 saniye kapatmanızı ve daha
    sonra tekrar çalıştırmanızı tavsiye ediyoruz.
    Uyarı lambası yine yanar ise yetkili bir Tofaş servisi
    ile temasa geçiniz.
    Direksiyon park manevralarından sonra sertleşebilir.Bu normaldir ve motorun fazla ısınmasını
    önleyen sistemden kaynaklanır.Herhangi bir bakım gerektirmez.Elektrikli hidrolik direksiyon
    otomobilin bir sonraki kullanılışında normal çalışmasına geri döner. ''

iki tip insan korkutur beni..birincisi aç insan, durduramazsın..ikincisi cahil insan,anlatamazsın
    Kör cehalet çirkefleştirir insanları...Suskunluğum asaletimdendir.Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye !!!
    2011 Fiat Bravo Sport Style 120+ Hp Dualogic M-Jet Skydome-Asist Kit-Bianco Pastello

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault clio vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

fiat o sorunu çıkaran tüm gp lerin servise geldikçe sorununu halletti servise belli bir süre gelmeyenlerde tel. edilip çağırıldılar.bu durumu size bilgi verebilecek olan herhengi bir servistende öğrenebilirsiniz.

Bahsettiğiniz sorun direksiyon tıkırtı burcundan kaynaklanan sorundu..
    mekanik parça değişikliği ve yeniden tasarımla sorun giderildi..

city modlu direksiyon sisteminin tamiri mümkün değildir..Stilo ile başlayıp
    punto,idea ve g.punto ile devam eden ve şimdi de Bravo'da olan bu sistem
    araç sahiplerinin genelde esas kullanım amcı olan park etme durumu dışında da
    sürekli açık bırakmaları sonucu (her ne kadar 60 km üzerinde City devreden çıksa da)
    yurdumuzun son derece kötü olan yol şartlarından dolayı arıza yapabilmektedir..

iki tip insan korkutur beni..birincisi aç insan, durduramazsın..ikincisi cahil insan,anlatamazsın
    Kör cehalet çirkefleştirir insanları...Suskunluğum asaletimdendir.Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye !!!
    2011 Fiat Bravo Sport Style 120+ Hp Dualogic M-Jet Skydome-Asist Kit-Bianco Pastello

• quote:

Orjinalden alıntı: gendarme

quote:

Orjinalden alıntı: Sye88

Merhabalar.. Sürüş esnasında direksiyonun kilitlenmesi ya da kendi kendine dönmesi gibi bir sorun olacağını sanmıyorum..Ancak dilerseniz sizinle 3 yıl kullandığımız Punto'nun yalnızca bir sefere mahsus yaptığı hatayı paylaşayım..Aracımı stop edip bir kaç dk içinde işimi hallettim ve geri geldim..Aracı tekrar çalıştırdığımda çalıştırma esnasına gözüken direksiyon simgesinin sönmediğini farkettim..Direksiyonu kırıp manevra yaparak park ettiğim yerden çıktım, çıktım ama gelin bir de bana sorun nasıl çıktım..Direksiyon resmen kazık kesilmişti..İddaa ediyorum hiç bir aracın direksiyonu o anki kadar sert olamazdı.. "U" dönüşü yapmam gerekti kırk kere düşündüm dönebilirmiyim diye ve son derece geniş bir yay çizerek dönmeyi başardım..Baktım bir gelişme, düzelme söz konusu değil hemen yanaştım sağa aracı stop ettim ve tekrar çalıştırdım..Herşey eski haline geldi..O günden sonra da bir daha asla böyle bir sorunla karşılaşmadım..Tahminim o ki çalıştırma esnasında elektronik kaynaklı bir algılama problemi oldu..Yolda giderken kendi kendine devreden çıkmaması gerekir ki bizim kullandığımız araç da bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşatmadı..Zaten böyle ciddi(!) bir sorun varsa mutlaka devam eden partilerde giderilmiştir..

yaşadığınız durum için zaten city modlu tüm fiatların kullanım kitapçığında aynı uyarı yazar..
    keşke zorlanarak çevirmeden önce kontağı kapatıp biraz bekleseniz ve sonra yeniden
    çalıştırmışsınız..

Stilo kullanıcı el kitabından alıntıdır..

''DİKKAT Bazı durumlarda elektrikli hidrolik direksiyon dışındaki faktörler uyarı lambasının
    (mevcut ise) yanmasına veya otomobilin tipine göre ekranda CITY kelimesinin görüntülenmesine
    neden olurlar.Otomobilinizi derhal durdurmanızı,motoru yaklaşık 20 saniye kapatmanızı ve daha
    sonra tekrar çalıştırmanızı tavsiye ediyoruz.
    Uyarı lambası yine yanar ise yetkili bir Tofaş servisi
    ile temasa geçiniz.
    Direksiyon park manevralarından sonra sertleşebilir.Bu normaldir ve motorun fazla ısınmasını
    önleyen sistemden kaynaklanır.Herhangi bir bakım gerektirmez.Elektrikli hidrolik direksiyon
    otomobilin bir sonraki kullanılışında normal çalışmasına geri döner. ''

Bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla devamlı city modunu devrede tutmanın uzun vadede sıkıntı yaratabilme ihtimali var..Haklısınız ülkemizin yollarıda malum..

• quote:

Bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla devamlı city modunu devrede tutmanın uzun vadede sıkıntı yaratabilme ihtimali var..Haklısınız ülkemizin yollarıda malum..

Rica ederim..
    bu satırların sahibi de bunu bilmesine rağmen city modunu sürekli açık tutmaktadır..
    neden diye soracak olursanız araç kullanmayı çok keyifli bir hale getiriyor
    hatta alışkanlık yapıyor,vazgeçemiyorsunuz..

• 2.El punto aldım.. Fakat forumlarda ve çevremdeki insanlardan böyle bir sorun olduğunu duyunca içime kurt düştü açıkçası..Bende forumdaki bilirkişilere danışma gereği hissettim..Ben sadece park ederken açmayı düşünüyorum.. Gerçekten direksiyon yumuşaklığında bariz bir fark oluyor mu o kadar?

2.El punto aldım.. Fakat forumlarda ve çevremdeki insanlardan böyle bir sorun olduğunu duyunca içime kurt düştü açıkçası..Bende forumdaki bilirkişilere danışma gereği hissettim..Ben sadece park ederken açmayı düşünüyorum.. Gerçekten direksiyon yumuşaklığında bariz bir fark oluyor mu o kadar?

inanamıyorum
    hala kullanmadınız mı ?
    hemen puntonuza binip city modu açın..(ekranda city yazısı çıkacak)
    direksiyonun ne kadar hafiflediğini hissedersiniz..(ilk anlarda çok hafif gelebilir
    panik yapmayın,geçenlerde bir arkadaşıma verdim benim Stil'i -çok hafif bu ben
    böyle kullanamam- dedi,kapattım 5 dk sonra -bir daha dene- deyip açtım biraz
    kullandı - çok iyiymiş yaa dedi)
    önce açık kullanın ve sağa sola dönüş yapın,daha sonra kapatıp deneyin
    aradaki farkı kullanınca hissedecek ve bana hak vereceksiniz..

• Sadece City modu kullanmamış olsam iyi..Daha aracı kullanamadım.. Araç şu an istanbulda...Kısmetse haftaya gidip alacağım..Peki açık konumdayken 60 km den sonra devreden çıkıyor bu sistem.Ama 50-60 km gibi süratlerde yüksek değil mi bu şekildeki yumuşak bir direksiyon için?

Sadece City modu kullanmamış olsam iyi..Daha aracı kullanamadım.. Araç şu an istanbulda...Kısmetse haftaya gidip alacağım..Peki açık konumdayken 60 km den sonra devreden çıkıyor bu sistem.Ama 50-60 km gibi süratlerde yüksek değil mi bu şekildeki yumuşak bir direksiyon için?

Anladım..
    Endişe etmeyin..normal hidrolik direksiyona göre hafif..
    eski amerikan arabalarındaki gibi çok sayıda turla dönmüyor..
    normalle aynı tur sayısına sahip,normal hidrolik direksiyona göre
    daha rahat bir kullanımı var..park ederken,sıkışık bir yerde manevra
    ya da u dönüş yaparken,sakıncalı va yasak ama örneğin bir elde cep telefonu
    ya da başka bir şey varken diğer elinizle,avuçiçi ile direksiyonu rahatça kontrol
    edebilir,çok rahat dönüşler yapabilirsiniz..

• kullsnanlara göre öyle ben puntoda kronik sorun duymadım
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

• quote:

ben eğer yanlış bilmiyorsam city 20 km den sonra devreden çıkıyor.60 km değil.
    Devreden çıkma hızı araç modeline göre değişiyordur belki..

ben eğer yanlış bilmiyorsam city 20 km den sonra devreden çıkıyor.60 km değil.

60 km hıza kadar kademeli olarak sertleşiyor..60 kmden sonra devreden çıkıyor..
    ben o hızda devreden çıktığını çok rahat hissediyorum..
    ama bu Bravo'da dediğiniz gibi 20 km'ye ayarlanmışsa bence çok yazık etmişler..
    ş.içinde araç kullanmayı keyifli hale getiren zaten city modu..

• Elektrikli direksiyon arızasını garanti kapsamında bulamadılar. Garanti bittikten sonra buldular ama pahallı olduğundan değiştirtemedim. Şu anda tarıltı şeklinde aynen at arabası gibi ses geliyor. Tasarım hatası olduğu internete düşen yoğun şikayetlerden anlaşılıyor. Arabama binenler benimle alay ediyor. Bende durumu açıklıyorum. Yaptırmamaya karar verdim bu araba reklam arabası olacak artık.

Puntoların elektriki direksiyonlarında kronik olan bir arızaymış ve Fiat da bunu kabul etmiş. Kendisine gelen talepler doğrultusunda ücretsiz olarak direksiyon motorunu değiştiriyormuş.

Ama para istiyorlar....

Ben Fiat’ın bu arızayı müşteri mennuniyeti kapsamında ücretsiz olarak gidermesini ve marka olarak büyüklüğünü göstermesini isterdim ama olmaz dediler kendileri bilirler.
  • arkadaşlar 2010 fiat punto aracımı hasarlı olarak satın aldım yalnız biraz masrafı vardı yaptırdım ama şuan da herşeyi tam eksiği yok fakat darbe sensöründenmidir çalışmıyor bilgisi olan var ise yardımcı olabilirmi...ve bu araçlarda darbe sensörü nerededir. yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.