Şimdi Ara

GRANDCHEROKEE ARACIMI YENİLEMEK İSTİYORUM. NE ÖNERİRSİNİZ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 MODEL JEEP GRANDCHEROKEE 2.7 CRD ARACIM 77000 KM' DE. ŞU AN İÇİN HİÇBİR PROBLEMİ YOK. ARACIMIN ARAZİ VE YOL PERFORMANSINDAN MEMNUN OLDUĞUM İÇİN 2006 VEYA 2007 MODEL YENİ KASA GRANDCHEROKEE İLE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. 2005-2006 MODEL BMW X5' TE OLABİLİR. BU SEÇENEKLER ARASINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ VEYA FARKLI TAVSİYELERİNİZ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.



  • bilidigi uzere jeep bir marka olmustur artık. bu sınıftakı tum araclara ismini vermistir.

    bu kategorıde lider araclar lincoln navigator,bmw x5,cherokee ve land cruiser dir.

    ya cherokee ye devam, yada 2. alternatif x5 i dusunun.ama ıkısı arasında fazla bır fark yoktur.
  • arkadaşım özellikle daha önce kullandığın araç 2.700.dizel motora sahip.x5 ise 4.4--4.6. litre motora sahip.düşük benzinli motoru varmı bilmiyorum.neden bunları açıklıyorum vergilerinden dolayı.yeni zam geldi bir başka topikte bunu açıkladım ama sen zahmet edip arama ben sanada söyleyeyim.%7.8 zam gelmiş vergilere.buna göre x5'in vergisi 0-3 yaş arası nerden baksan 11.000 ytl.şu an mevcut aracının vergiside ortalama 2.800 ytl civarı olması gerek.eğer benim için vergi problem değil ben perfprmans isterim birazda araç yakışıklı olsun dersen x5 güzel seçim.bende beğeniyorum ama yanlız bakabilirim almamın hiç bi imkanı yok bu canım vatanda!!!!!gelelim performanslı olsun dağa bayıra çıkarım nekadar yakarsa yaksın dersen toyota land cruıser veya nissan patrol derim.bunların üstüne arazide araç tanımam.nerden biliyorsun dersen arkadaşımda var bazen off-road yapıyoruz bende arada bir yerse alıyorum.bunları tavsiye ederim gerçek bi makine.limitllerini bilmem ama imkanın varsa kaçırma.ama hemen karar verme belki farklı görüşteki arkadaşlarında tavsiyeleri olabilir.acele etme birazdaha bin sen aracına hatta bu dediğim araçları test etme imkanın varsa test et aklında bulunsun.hayırlı olsun dostum.....darısı bizlerin ve olmayanların başına........................




  • cherokee ye devam et abi sen. su anda yollarda en cok gordugum bırıncı araba cherokee dır ıkıncı x5 gelıyor. gordugum cherokeeler genelde yenı modellerı yanı 2005 2006. fıyatlaarı nasıldır vergısı nedır bılmem ama sen cherokeeye devam et. memnunmussun hem arabandan yıne cherokee alarak memnuniyetın hat safalara cıkar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gt-40

    arkadaşım özellikle daha önce kullandığın araç 2.700.dizel motora sahip.x5 ise 4.4--4.6. litre motora sahip.düşük benzinli motoru varmı bilmiyorum.neden bunları açıklıyorum vergilerinden dolayı.yeni zam geldi bir başka topikte bunu açıkladım ama sen zahmet edip arama ben sanada söyleyeyim.%7.8 zam gelmiş vergilere.buna göre x5'in vergisi 0-3 yaş arası nerden baksan 11.000 ytl.şu an mevcut aracının vergiside ortalama 2.800 ytl civarı olması gerek.eğer benim için vergi problem değil ben perfprmans isterim birazda araç yakışıklı olsun dersen x5 güzel seçim.bende beğeniyorum ama yanlız bakabilirim almamın hiç bi imkanı yok bu canım vatanda!!!!!gelelim performanslı olsun dağa bayıra çıkarım nekadar yakarsa yaksın dersen toyota land cruıser veya nissan patrol derim.bunların üstüne arazide araç tanımam.nerden biliyorsun dersen arkadaşımda var bazen off-road yapıyoruz bende arada bir yerse alıyorum.bunları tavsiye ederim gerçek bi makine.limitllerini bilmem ama imkanın varsa kaçırma.ama hemen karar verme belki farklı görüşteki arkadaşlarında tavsiyeleri olabilir.acele etme birazdaha bin sen aracına hatta bu dediğim araçları test etme imkanın varsa test et aklında bulunsun.hayırlı olsun dostum.....darısı bizlerin ve olmayanların başına........................


    x5 in 3.0 dizel secenegi de bulunmakta. Vergisi de 2.7 litre bir arabayla aynı
    4.4 ya da 4.6 litre benzinli almak zorunda degilsiniz.
    ilgili linkten inceleyebilirsiniz.
    http://arabam.ekolay.net/ikinciEl/search.aspx?satici=0&markaId=3&modelGrupId=29&modelId=1585&mdlTree=0&sayfa=1&sort=fiyatYTL&asc=1
    Ben jeep alacak olsam terchim land rover range roverdan yana olurdu.
    onun da 2. el 2.7 dizel secenegi mevcut.
    http://arabam.ekolay.net/ikinciEl/search.aspx?satici=0&markaId=15&modelGrupId=133&modelId=2644&mdlTree=0&sayfa=1&sort=fiyatYTL&asc=1
    3.0 dizel secenegi de mevcut.




  • İkinci el bir audi Q7 90 bin euroya bulabilirsin
  • Merhaba, bildiğin gibi Grand Cherokee 2005'te kasa yeniledi. 2000'den 2004'e kadar olan kasalar ise aynı ( yuvarlak hatlı olan )

    Grand Cherokee'nin bu modellerinde sizinde bildiğiniz gibi çok yüksek bir dişli oranına sahip 2. bir şanzıman bulunuyor. 4 Lo konumunda ön ve arka diferansiyeller bu şanzıman tarafından birbirlerine kitlenmekte.

    Belirttiğin Bmw X5'de böyle bir arazi vitesi bulunmamakla beraber, Grand Cherokee %50 asfalt, %50 arazide kullanılmak amacıyla üretilmiştir.

    Bmw X5 ile Grand Cherokee aslında aynı kategoride incelenmez. Çünkü X5 çok daha hızlı bir araçtır. Lincoln Navigator ise Cherokee ve X5'ten çok daha büyüktür, Heavy-Duty klansmanında incelenir. Ayrıca motoru 5400 cc'den başladığı için 2700cc dizelden sonra kabus gibi olacaktır. ( 4 katı yakıt tüketimi açısından ).

    Yeni kasa Grand Cherokee'yi bende inceledim, fakat o fiyatı bence hak etmiyor. ( Bana göre hiç bir 0 araba hak etmiyor ama ), öncelikle yeni kasasında bagajı küçültmüşler, ayrıca arazi vitesi sanki yok olmuş.

    Bildiğin gibi 2 tane vitesi var 4 Lo , 4 all time ve N. Arazi vitesinide boşa atabiliyorsunuz. Fakat yenisinde "4Lo" diye bir buton koymuşlar hepsi bu. Benim şüphelendiğim konu, 2. şanzımanı kaldırmış olmaları. Zira 2. şanzıman devreye girdiğinde aracın tekerleklere verdiği tork 3 kat daha artıyor. Ancak bu elektronik olarak yapılırsa ( Deviri düşük tutmak için motor bilgisayarı motora sürekli veriler yolluyorsa ) hiç bir anlamı kalmıyor. Zira 2. arazi vitesi sayesinde çok ağır yükler çekmeniz mümkün.

    Yerinde olsam değiştirmezdim. Bendede 2001 Model V8'i var, en azından 10 seneden evvel oynamayı düşünmüyorum. Çünkü motor ömrü benzinlisinde çok yüksek ve senelerce kullanabileceğimi biliyorum. Yeni Grand Cherokee zaten safkan bir Amerikan jipi değil. Daimler Chyresler ortaklığı sebebiylede arazi vitesini yok etmiş olabilirler. Zira Mercedes'in elinde G serisi gibi bir nimet var.

    Ancak illa değiştireceğim, heavy duty tarzı bir şey arıyorum dersen kesinlikle Cadillac Escalade. 2003 modelini 80.000$'a alabilirsin sanırım.

    Hız yapmak istiyorum, Porsche pahalı dersen o zaman Bmw X5 en ideali, Q7 iyi ancak daha yeni çıktığı için seneye alınabilir. ( Hoş, Audi Quattro ile yıllardır ün yaptı ancak olsun ), sonuçta Q7 4 yıldız, Bmw X5 ise ( 2006 modeli ) 5 yıldız alarak Q7 ve 2005 Grand Cherokee ( 4 yıldız )'yi geride bıraktı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.