Şimdi Ara

Gran Turismo SPORT (2017) [ANA KONU] (321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.637
Cevap
74
Favori
298.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç sayısından ziyade yeni etkinlikler ve pistler gelmeli. Ön sipariş almıştım zamanında ama çok yetersizdi çıkışı. Şuan oldukça topladı. Gayet oynanabilirlik bir oyun haline geldi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak ayından beri girmiyorum oyuna, nedir durum oynanır mı?
    GT League gelişti mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlhdrmz

    Ben kolla en iyi derecenin 1,5 - 2 sn altına inebiliyorum. Artık pistleri öyle bir ezberledim ki tamamen olay buna bağlı... Oyunda 400 saati devirmişim.. Araç seçimi çok önemli ve Tcs (Çekiş gücü) çok önemli. Mesela Gr. 4 yarışlarında favori araçların Megane, TT Audi, Huracan, GT-R olsun. Çünkü bu araçlarda kolla oynarken Tcs yi 0 bile yapsan araç viraj çıkışlarında spin atmıyor bu da iyi derece için avantaj sağlıyor. Fakat Gr. 3 yarışlarında TCS 2 den aşağı yapamıyorum. 0 ve 1 yaparsan araçlar viraj çıkışında gaza basarsan toparlayamıyorsun. Birde iyi dereceye sahip oyuncuların tekrarını izle... Bazı pistlerde püf noktası var. Nereden gidiyorlar bak. Örneğin Nurburgring kısa pistinde ilk virajdan sonraki virajda gazı kesmeden Pist dışına çıkarak dönmeyi dene.. Ceza almıyorsun. Bende bunu yeni fark ettim. En az 1 sn kazandırıyor. Kolay gelsin.

    Alıntıları Göster
    Gr3'te tcsyi kapamak spin atmayı önlüyor ama aracın virajı kolay dönmesini ve erken fren yapmasını (tcs açıkken frene daha erken basmak gerekebiliyor) engelliyor. Tcsyi kapatınca bile spin atmayı engellemek çok basit. Zaten oyun ilk başta öğretiyor. Virajdan çıkmadan gaza çubuğun yarısına kadar basıp 3.vitese doğru tam gaz vermek spine neden olmuyor. Ben sadece Gr1'lerde ve X'lerde tcsyi açıyorum. Örneğin LaFerrari'yi tcssiz kullanmak çok zor ama Ferrari 458 Gr3 tcs 0 iken kontrol edilebiliyor. Alışma meselesi.

    Yoksa TT, Huracan, Megane gibi araçları kolla kullanmak işin kolayına kaçmak oluyor. Birkaç yabancı arkadaşım var, kolla oynamalarına rağmen tcsyi Gr1 dışında kapatıyorlar ve bunların birçok başarısı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 8 Mayıs 2018; 0:0:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgennyk

    Ocak ayından beri girmiyorum oyuna, nedir durum oynanır mı?
    GT League gelişti mi?
    Gt League eskisinden daha iyi. Çok çeşitli yarışlar var ama yapay zeka iyi durumda değil. Kendinizi çok kasmadan her yarışta birinci olabiliyorsunuz. Bir kere yoldan çıksanız ve birinci ile aranız çok açılsa bile beş tur içinde birinci olmanız mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 8 Mayıs 2018; 0:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam. Ben her türlü single oynamaktan yana zevk alıyorum ne oyun olursa olsun. Ama beni oyundan soğutan şey yapay zekanın kötülüğüydü
  • Sport modu bence çok iyi single oynamaya gerek yok. Dün oval pistte 1 pole pozisyon 5 birincilikle bitirdim yarışı :D

    Yalnız halen arka tampona köşeden takıp spin attırmaya ceza yok.

    Single ı sadece Platinium kasmak için kullanıcam.
  • Arkadaşlar bu oyunu çift kişi oynayabiliyor diye almak istiyorum, sizce 6 yaşındaki oğlum oynayabilir mi? NFS ve drive club oynayabiliyor.
  • draw1907 kullanıcısına yanıt
    Bence Bu oyun 6 yaş için uygun değil, 10 yaşındaki oğlumdan biliyorum.
    1 tur tamamlayamadı, kapattı.
    Ha şu var bu konuda yeteneği vardır, çocuk uçar gider o ayrı..

    https://www.msn.com/en-nz/video/viral/this-5-year-old-girl-is-better-than-you-at-gran-turismo-5/vp-BBI9Ask
  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok aşırı iyi değil tabi ama diğer oyunlarda arabayı iyi sürebiliyordu. Battle field 4 u bir kac kere bitirdi beraber zaman geçirelim istedim.

    ( not: çocuğu oyuna gommuyorum günde ev fazla 1 saat oyun konsol ve telefon hakkı var. ) kötü veli gibi görünmeyelim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok Gran turismoya çocuğu gömsen de sıkıntı değil. Bu simulasyona yakın bir oyun. En fazla çocuk yarış pilotu olur :D

    Bu foruma üye mi bilmiyorum. Ayhancan Güven adında bir genç kardeşimiz var. Vaktiyle babası 4-5 yaşından itibaren GT oynarken çocuğa sürdürmeye başlamış. en azından yarış tekrarlarında direksiyonu koftiden tutmasına izin vermiş. 17 yaşındayken Gt akademi türkiye birincisi oldu. Yaşı kurtarmadığı için ingiltereye gidemedi. Şimdi Porsche cup da ülkemizi temsil ediyor.

    Çocuğun yeteneği ve isteği varsa ufak ufak alıştır. Bu oyunu GTA V veya counter strike gibi düşünme. Bütün hayatı da Playstation olmasın tabii ama zararlı da değil o kadar diğerleri gibi. Bizim gibi 40 yaş insanlar için reflekslere filan çok faydası var.
  • 2. el Thrustmaster T80 almayı dusunuyorum.Bu oyun için tavsiye edermisiniz.9 Yaşındaki oğlum ve ben de arada oynarım.Oyunu yeni aldık.ds4 ü direksiyon gibi sağa sola çevirerek oynama şekli varmıydı.

    Birde dönüşlerde gaz fren ayarı nasıl olmalı.Dönüşlerde gazı kesip frene basınca spin atıyor.Dönüşlerdeki taktik dıştan içe doğru yönelmekmidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvardar77 -- 10 Mayıs 2018; 11:27:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kvardar77

    2. el Thrustmaster T80 almayı dusunuyorum.Bu oyun için tavsiye edermisiniz.9 Yaşındaki oğlum ve ben de arada oynarım.Oyunu yeni aldık.ds4 ü direksiyon gibi sağa sola çevirerek oynama şekli varmıydı.

    Birde dönüşlerde gaz fren ayarı nasıl olmalı.Dönüşlerde gazı kesip frene basınca spin atıyor.Dönüşlerdeki taktik dıştan içe doğru yönelmekmidir?
    DS4 ile sağa sola eğerek oynanıyor ama ben menülerde denk gelmedim. Direksiyon olduğu için çok aramadım da.

    Dönüşlerde en önemli şey viraja doğru çizgide girip doğru çizgide çıkmak. Bu her zaman dış iç dış şeklinde olmuyor. Bazı virajların açısı bir kaç noktada değişiyor. Bazen içte kalmak gerekir bazen dışta. Sürüş okulu bunu öğretiyor zaten. Arcade modda.

    Fren ise viraja girmeden yapılır. Hiç bir zaman sonuna kadar basmazsın. Gazı da çıkışta veya virajın yarısında az az verirsin. birden gaza oturursan spin atar veya kafadan kayar.

    Bunları hep sürüş okulu kısmında ve pist tecrübesi kısmında öğretiyor oyun. Ayrıca tekrar videolarına da bakmak iyi oluyor. Bu sayede hepsini altın kupa yapabiliyorsun.




  • Dıştan içe doğru girmek ve viraja ne kadar hızlı girdiğin değil ne kadar hızlı çıktığın önemli. Yani viraj çıkışı gaza erken oturmak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gran Turismo Sport'un online ağırlıklı bir oyun oluşunu ilk zamanlar epey eleştirmiştim olumsuz anlamda sizler ne düşünürsünüz bilmem fakat tecrübe ettikçe bu tepkimin aslında anlamsız olduğunun farkına da vardım doğrusunu söylemek gerekir ise. Çevrimiçi yarışlar heyecan dozu yüksek ve oldukça keyifli,temiz geçiyor, bilhassa sportmenlik derecesi S olan müsabakalarda oyuncular yarış adabına gerçekten önem veriyorlar bu da aldığınız keyfi kat be kat arttırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 12 Mayıs 2018; 1:27:17 >
  • kvardar77 kullanıcısına yanıt
    T80 tavsiye etmem, ödenen paraya değecek bir set değil. 200 derece dönebiliyor sadece. Eğer imkan varsa ikinci el T150 ya da G29 çok daha iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIA yarışlarından önceki ilk canlı etkinlik Nürburgring te yapıldı. Üretici kupası yarışı çok keyiliydi. Jimmy Broadbendt de yorumcu olarak renk kattı. Bu akşam TSİ 23.00 et ikinci etkinlik var canlı yayında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza001 -- 12 Mayıs 2018; 16:37:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    T80 tavsiye etmem, ödenen paraya değecek bir set değil. 200 derece dönebiliyor sadece. Eğer imkan varsa ikinci el T150 ya da G29 çok daha iyi olacaktır.

    Bu oyun için veya başka yarış oyunları için tavsiye edilen bir derece var mı? Direksiyonu en yüksek derece oynamak her zaman daha avantaj mı oluyor? Yoksa bir üst sınır var mı tavsiye edilen?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde bir arabanın direksiyon derecesi 700 ile 1200 derece olarak değişir. Yarış araçlarında bu derece daha azdır. O derece ne kadar yüksekse hassasiyet o derece artar.

    Genel olarak kullanılan setlerde 900 derece ve thrustmasterlerde 1080 gibi bir rakam var. 200 derece doğruysa eğer çok düşük bir rakam.
  • T80 270 derece dönuyormus bana yeter 2.el fiyati ucuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabune kullanıcısına yanıt
    Yani bana kalırsa en az 900° olmalı. Tabi ben 200° ile oynayacağım deyip iyi oynayan da vardır. PS3 vaktinde bende 200°'lik Dfex' im vardı daha sonra T300 aldım 1080° Pist süresi olarak pek fark yok ama hissiyat olarak 1080° çok daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.