Şimdi Ara

GRAN TURISMO 5 (2010) [ANA KONU] (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34.977
Cevap
50
Favori
1.734.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnternetten indirdiğimiz save dosyasını nasıl ps3'e atacağız. Bilgisi olan var mı? Bir kaç sayfa önce kısa bir değinilmiş ama o şekilde olmadı veya ben bir yerde hata yapıyorum.
  • arkadaşlar 200,000 para topladım ne alabilirim bu parayla?
  • Arkadaşlar bu videodoki amaç background da yani ana menüde iken araçların üstüne düşen ışıklandırma ve detayın oyun içinde de aynı şekilde görülmesini göstermekti.
  • ya bana para kazanıp araba falan almak zevkli gelmedi..nfs gibi değilki bu..ot gibi, yarış,paranı al,arabanı al.
    tüm arabaları almış,herşeyi bitirmiş birinden save bekliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: celalpsp2

    ya bide ben daha A'yı bitiremedim yaw F430 ile istediği yarışı bir türlü geçemedim, nası geççez...


    Sonlara doğru "S" şeklinde bir viraj olacaktı. Oraya yaklaşırken o"S" i kestirmeden geçmeye çalış. Biraz çimden biraz yoldan...

    Diğer arabalar orda çok oyalanıyor. Eğer sende onların yaptığı gibi hızı çok düşürüp asflattan dönmeye çalışırsan geçemezsin. Zaten düzde yetişilmiyor diğer arabalara. Tek yol bence bu. En azından bende işe yaradı.
  • sony55 eline saglık...bu oyunu grafik olarak gececek hatta yanına yaklasacak oyun su anda,belki diger alanlarda rakibi olabilir ama grafik olarak rakipsiz resmen....( tabiki gölgelendirmeden kaynaklı aa yı saymazsak,oda gecer...yalnız mgs online demoyu izleyin ordada gölgelerde aynı sorun var gibi,rbsv2 dede vardı,hareketli gölgelerden bahsediyorum,adamların gölgelerinden,ama ilacı PD de,Kaz halleder )
    gt5 okadar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozes -- 18 Nisan 2008; 0:34:40 >
  • Sony55,video çok iyi olmus. Youtube'da yorumlar geliyor Wow, Amazing falan :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Arkadaşlar bu videodoki amaç background da yani ana menüde iken araçların üstüne düşen ışıklandırma ve detayın oyun içinde de aynı şekilde görülmesini göstermekti.




    Çok iyi yakalamışın. Oynarken çok farkında olunmuyor ama gerçekten inanılmaz bir detay var.




  • Aslında detay var da.Arabaya dışardan görünüm kamera açısına aldığımızda arabalar çok uzak kalıyor.Şöyle yakın kamera açısı olsa detayı daha fazla görebilirdik.Ya da gt4 deki photo mode olsa dehşet dehşet resimler çekerdik.Gerçek diye arkadaşlarımıza yuttururduk...
  • Arkadaşlar gece 2,30 a kadar kasdım. S klasmanı suzuka f40 en iyi 2,33 zaman yaptım ve altıncı oldum. Ben kafayı yada aleti kırmadan bu segmenti bitiren varsa nasıl bitirebilmiş bi yazabilirmi .Yani hep yazdığım gibi , ben ideal çizgiden gidiyorken adam kumdan kenardan gelip çarpıyor , hooooop penaltı
  • Sürüş fiziğini standart yaparsan geçersin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Sürüş fiziğini standart yaparsan geçersin...

    Yok abi sorun bende o zaman standartta zaten . 2 araç yan yana gidiyor yolu kapatıyorlar yada yandan biri pat çarpıyor bitti kasdım 6. olabildim.
  • GTP US PSNDE 40 $ baya hesaplı
    acaba ındıren oynayan varmı?

    Esas sorum US PSN den bu oyunu alıp burdakilerle netten oynayabilirmiyim
    yani oyunun amerikan versiyonu ile avrupa versiyonu beraber oynayabiliyormu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahirrr

    GTP US PSNDE 40 $ baya hesaplı
    acaba ındıren oynayan varmı?

    Esas sorum US PSN den bu oyunu alıp burdakilerle netten oynayabilirmiyim
    yani oyunun amerikan versiyonu ile avrupa versiyonu beraber oynayabiliyormu?


    oynanamıyor region sınırlaması var, zaten şimdilik friend list yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jackal78


    quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Arkadaşlar bu videodoki amaç background da yani ana menüde iken araçların üstüne düşen ışıklandırma ve detayın oyun içinde de aynı şekilde görülmesini göstermekti.




    Çok iyi yakalamışın. Oynarken çok farkında olunmuyor ama gerçekten inanılmaz bir detay var.

    oyunda bakamıyoruz ki..gta da olan şu sağ,sol falan hani arabanın dibine kadar kamerayı sokabilen şey oolsa
    ben sırf yarışmaktan çok gezmek,park etmek fln bunlardan hoşlanıyorum ama bu oyunda onlar kısır

    ahh şu grafikler ve araba sürüşü nfs de olsa...




  • is this real?

    GRAN TURISMO 5 (2010) [ANA KONU]
  • Sira geldi GT5P incelememe...

    Ps3'deki yazim gibi yazmayacam bu defa...direk artilari ve eksilerini yazayimda sonra bazi noktalarda aciklamalarina girerim 1-2 noktada

    Artilari...

    -1080p destegi
    -Araba grafikleri
    -Full G25 destegi
    -FFB+Rumble destegini
    -Kokpit kamerasi
    -Kokpit grafigi
    -TimeTrial dizayni
    -Fizik motoru*


    Eksileri...

    -Fren sesi
    -Ilk 15-20 dakikalik Loading suresi
    -Parali olmasi haric, birde fahis fiyata satilmasi
    -Cevre grafigi
    -AA eksikligi
    -Optimize olmamis Fizik motoru*
    -Optimize olmamis FFB+Rumble motoru
    -Online'i
    -O kadar tum oyunu HDD'ye aktardigimiz halde halen menulerde bolca ufak-tefek yukleme olmasi
    -2 degisik fizik motoru/surus motoru hazirlamaya calismalari (Arcade ve Professiyonal)
    -Cok az pistleri olmasi
    -Pistlerin orijinalle ayni boyutta olmamasi...
    -Garajda araba uzerinde hakimiyetimizin olmamasi
    -Motor sesleri

    Simdi gelelim aciklamalara...

    -Araba grafikleri super, herhangi bir kusur bulamiyorum AA-eksikligi haric. Bu hem arti hemde buyuk eksilere yol aciyor. Araba grafikleri o kadar guzelki, kötu olmayan cevre grafigini resmen disneyland'a ceviriyor. Forza2'deki cevre benim görusumle daha iyi GT5p'dekinden ama GT5p arabalarini Forza2 cevresinde sursen halen gercek arabalarla disneylandda yarisiyormus gibi his uyandirir.

    -Fizik motoru olarak bu bir simulasyon ama bir Forza2'deki kadar hardcore degil. Forza2'de Turn10, simulasyonun suyunu cikarmis...GT5p'de ise daha kolay ve daha affedici ve ilerde Full hardcore simulasyon yaris oyunlarina gecmek istediginizde GT5p size bu konuda yardimci olacaktir. Eger bana bir arkadasim deseki ilk defa yaris simulasyonuna ilgi duymaya basladim, hangi oyunla baslayayim diye, ona cevabim kesinlikle GT5p olur cunku bir Forza2, RFactor, Race07, GTR2, LFS, GP Legends gibi oyunlara baslayacak olsa...2 dakika sonra guzel oyunlar degilmis der ve birakir.
    Bu fizik motoru GT5'e daha iyi olurmu, evet buna inaniyorum ama ne derecede olur onu bilemeyecem.

    2 degisik fizik motoru uygulamalari bana sacma geliyor...zaten professionalde bile full hardcore simulasyon degil ama tabii bu benim görusum.

    -G25'e cok guzel, full pedal destegi ve 7 vites destegi cok zevkli , heleki FFB derecesini 10'a getirdiginde...ama bu FFB+Rumble destegi her ne kadar guclu olsada tam optimize edilmemis. Mesela viraji alirken araban kayiyor, arabanin arkasimi-önumu, arka tekerlermi-önmu, ne kadar gucle kayiyor, lastikler kitlendimi vs. vs. bircok bilgiden mahrum kaliyorsun! Bu bana zaman kaybina yol acti bana her defasinda

    -Fren sesine gelince, öyle cok yuksek bir fren sesi koymamislar oyuna...hani motorun sesini gucle bastirsin diye ama öyle bir fren sesi secmislerki, cevre-motor-ruzgar sesini desiyor resmen. Umarim bunu degistirirler, araba icinden veya disindan surmen pek fark etmiyor. O tiz fren sesi kulagima hos gelmiyor.

    -Kokpit kamerasi grafik yönunden en basarili buldugum yer, 1 tane dahi puruz bulamadim, 10 10'luk ama kokpitteki gölgelerin AA eksikligi cok göze carpiyor.

    -AA eksikligi... Sanki oyunda sedece Kokpite özenle yapmislar, gerisini bosvermisler. GT5p'nin cok aceleye geldigi belli...bence biraz daha bekleyebilirlerdi.

    -Surus zevki...GT5p cok zevkli ve GT5 ciktiginda alacagim kesin olan oyunlardan biri.

    -Online'i...berbat! Kendi odani acamiyorsun, oda icinde kendi ayarlarini secemiyorsun (pist secimi, yardimlar acik - kapali secimi, araba klas secimi vs. vs. vs.), matchmaking'de uzun bekleme suresi, yaris icinde herkes 1'ci olmayi istedigi icin, cimlerden gecmeler, kasti carpmalar, yol kenarindaki bantlara dayanarak hiz kaybetmeden gecmeler GT5p'yi online uzeri PGR4'den farkli kilmiyor. Singeli cok daha simulasyon hissi uyandirdi bende ama haliyle bende yukarida saydiklarimi yarisirken yapmiyorum ve yarislar daha gercekci geciyor.

    -Pistler...Suzukayi Forza2'de, Race07'de, GTR2'de, RFactorda surdum, youtubda yarisanlarin videolarini seyrettim...hicbiri GT5p'deki Suzuka kadar minyatur degil. GT5p'deki Suzuka yukarida saydigim Full Hardcore yaris simulasyonlarin Suzukalarinin 4'de 3'u kucultulmus. Yollar cok daha dar, uzunluk bakimindanda cok kisa...buna Daytona Road Course'da dahil. Pistlerin minyaturlesmesi yaris havasi vermiyor. Eger elinizde imkaniniz varsa deneyip karsilastirmanizi yapin.

    -Pistlerde gözume carpan baska bir nokta ise fazla puruzlu olmamalari, yollar mukemmel sanki hic tumsek yok, yeni asfaltlanmis...arabalari yolda tutmak...yuksek hizda bile cok kolay. Bu, fizik motoruyla baglantili olabilir, yani eminim GT5 yapimcilari full simulasyon yaratmak isteseler yaparlar, deneyimleri ve tecrubeleri var ama belkide daha genis bir oyuncu kitlesine hitap etmek istediklerinden simulasyon bölumlerini kasten kismislar! Bunun cevabinida anca GT5 ciktigi zaman aliriz.

    -Garajda arabalara hakimiyetimizin olmamasi. BEN, arabami kendim cevirip degisik acidan bakma imkani istiyorum, ve arabami sectigimde ufakda olsa yukleme suresi yasamak istemiyorum. Bu konuda Forza2 cok daha rahat, garajini aciyorsun tum arabalarin önunde ve de bilgileriyle beraber. Bunu dolayli yollarla ve zaman kaybina ugrayarak yapiyorsun GT5p'de.

    -TimeTrial...burada GT5p sistemi daha cok hosuma gitti. Arabani seciyorsun ve dunyadaki siralamani gösteriyor, bu Forza2'de bu kadar iyi degil. Forza2'deki TimeTriallarda anca sana verilen arabada zaman yarisi yapabiliyorsun. Baska arabayla yarisamiyorsun malesef :/
    GT5p'de arkadaslarinin yaris zamanlarina bakma imkanin varmi? Ben öyle bir secenek görmedim, olsa cok iyi olur.

    -Motor sesleri, GT5p'de bana cok zayif geldi. En azindan diger yaris simulasyonlarinla karsilastirdigimda.


    Sonuc olarak...

    GT5p bir demodur, oyunun full surumunun cikmasina 1 yildan fazla var gibi gözukuyor. Demo oldugundan yukarida yazdigim cogu eksiklerini buyutmemek lazim cunku duzelme ihtimalleri buyuk. Ama GT5p'nin 35-40 dolara satilmasi - GT5p'nin cok guzel araba modelleri haricinde birde full G25 destegi ile baska pek birsey sunmadigini dusunuyorum.

    Benim elimde Forza2, ve Pc'deki diger Hardcore simulasyon yaris oyunlari bulundugundan GT5p'yi illede almak zorunda hissetmiyorum kendimi Full surumunu beklerim ama baska secenegim olmasaydi haliyle alirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geymer -- 18 Nisan 2008; 17:07:03 >




  • yazı için teşekkürler, yazdıklarından daha fazla olumlu ve olumsuz şeyler var aslında ama fazla zaman ayırmamışsın sanırım, bence başka sistemlerin oyunlarıyla karşılaştırma yapmak doğru değil keşke aynı konsol için başka alternatif olsa ama yok malesef, bu yüzden bir sene daha beklemek istemeyenler bunu almak zorunda, bence fiyat fazla değil ben GTHD' ye bile bu parayı verirdim
  • geymer yazdığın tüm herşey bi kenara da şu yazdığına acayip kafam takıldı..

    quote:

    -Pistler...Suzukayi Forza2'de, Race07'de, GTR2'de, RFactorda surdum, youtubda yarisanlarin videolarini seyrettim...hicbiri GT5p'deki Suzuka kadar minyatur degil. GT5p'deki Suzuka yukarida saydigim Full Hardcore yaris simulasyonlarin Suzukalarinin 4'de 3'u kucultulmus. Yollar cok daha dar, uzunluk bakimindanda cok kisa...buna Daytona Road Course'da dahil. Pistlerin minyaturlesmesi yaris havasi vermiyor. Eger elinizde imkaniniz varsa deneyip karsilastirmanizi yapin.


    bu kanıya nerden vardın acaba. pistelerin minyatürleşmesi??.. birçok kişi pistlerin gerçekle birebir olduğunu söylüyor. hatta beyond the apex belgeselinin trailarında bir sürücü (tanımadım kim) pistler ve sürüş çok gerçekçi, insan bu oyunla yarış öncesi antreman yapabilir falan diyor... top gear programının yapımcısı jeremy laguna sega pistini önce gt4'te sonra gerçekte deniyor ve 'this is real' diyor. biz 25 kmlik nürburgringi 50 mt. sapmayla oynadık, 3 4 km lik suzukayı mı küçültecekler... al sana suzuka.. oyun vs gerçek hayat..

    http://www.youtube.com/watch?v=L023Gxp4pWM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 18 Nisan 2008; 16:24:31 >




  • Şimdiii

    Pistlerin kısalığı uzunluğu konusunda şu videoyu izlemeni tavsiye ederim










    http://www.youtube.com/watch?v=L023Gxp4pWM
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.