Şimdi Ara

Grafiker PC Tavsiyesi | 3500TL -Kasa- (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
5.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cidden çok teşekkür ederim. =) Evet farketmemişim işlemci ve anakartın uyumsuzluğunu... Apple konusundada içimi rahatlattınız =) Hertürlü işi yapabilmek isterim alacağım aletle video render la cuda yla işim yok ama... dediğim gibi bazen vektörel işler baya işlemciyi sıkıntıya sokuyor bu yüzden intel tercih etmeyi düşünüyorum. =) tekrar teşekkürler
  • Render'la işin yoksa ve bilgisayarı oyun için de kullanacaksan, 670 yerine 7970 alabilrsin. Ama oyun oynamayacaksan 200 TL'lik kart bile fazla gelir; bilgine. Ayrıca, AMD diye yazdığım ekran kartı içindi. İşlemci konusunda mutabıkız zaten. Konuyu okuduysan birşeyi farketmişsindir. Yapacağın işte iki önemli parça var esas olarak. Güçlü bir işlemci ve tepkisi yüksek ve fazlaca bellek. 16 GB bellek sana hayli hayli yeter. Bu sebeple başta 16 GB almanı öneririm.
  • Evet konuların hepsini okudum cianni nin de yazdıklarını okudum. Tek bir sorum kaldı intel i7 işlemciyle 7970 uyumsuzluk yaşatmaz mı insana ?
  • Hiç alakası yok. Şehir efsanesi sadece o.
  • ozaman sevincim arttı =) Peki mesela ben kasayı olduğu gibi tek biyerden almayı düşünüyorum eksen bilgisayardan sizce eksenden mi alayım yoksa ekranıda kasayıda aynı yerden mi alayım ? =)
  • Ekranla kasa birbirinden bağımsız parçalar olduğu için ayrı ya da aynı yerden almanda bir fark olmaz.
  • Tamam son bi soru ciddiyim. Bunalmışsınızdır =) Şimdi bu işlemcinin içinde soğutucu yok paket içeriğinde diyorum ki bitane sulu soğutma sistemi alsam işlemci için mantıklı olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DogukanT

    Tamam son bi soru ciddiyim. Bunalmışsınızdır =) Şimdi bu işlemcinin içinde soğutucu yok paket içeriğinde diyorum ki bitane sulu soğutma sistemi alsam işlemci için mantıklı olur mu ?

    İşlemcinin içinde stok fan gelir zaten.O.c falan yapmayacaktan yeterlidir.Eğer yapacaksan sıvı yasa hava soğutması bakabilirsin.Bocekgrafik hocam benden daha tecrübeli o daha iyi bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilinçli sorulan sorular bunaltmaz insanı. Hele de bunu soran, efendiliğini muhafaza ediyorsa. Efendi adam başım-gözüm üstüne ama mağrur olana tahammülüm yok. Hele de ukala olana. Adamına göre muamele yani. Şu sayfada san_san nikli üyeyle aramda geçen yazışmaya bakabilirsin fikir edinmek için.

    cianni'nin sisteminde özel soğutucu da vardı ama dikkatinden kaçtı sanırım. Su soğutmalar hem pahalı, hem de kasada çok yer kaplıyor ve önermiyorum. Linkteki soğutucuyu şiddetle tavsiye ediyorum. Ben de bundan kullanıyorum ve çok memnunum. O kadar şanslısın ki, daha bugün bu soğutucuyu bir arkadaşa "Thermalright, böylesi mükemmel bir soğutucunu üretimini neden kesti?" diye sormuştum. Bu ürün yurtdışında vardı ama Türkiye'te gelmemişti. Bu derken, RT versiyonu bu. Yani, senin aldığın 2011 soket aparatı da olan versiyonu. Blok aynı yoksa. Bu soğutucu, tek blok soğutucular arasında en iyilerden biri. Diğeri de yine Thermalright'ın Ultra 120'siydi. Hadi iyisin.
  • Teşekkürler. Bugün bana çok yardımcı oldunuz. Bu ss i eksen in online alışveriş kısmından aldım fiyat durumunu görmek için baya tuzlu oldu. =)
     Grafiker PC Tavsiyesi | 3500TL -Kasa-
  • cianni'nin sistemine göz atmadın sanırım. Onu iyice inceleyip ona göre baştan oluştur istersen sistemi.
  • Boşuna o kadar pahalı bileşen seçmeye gerek, bocekgrafik hocam zaten tüm açıklamaları yapmış, ben aşağıdaki gibi bir sistem öneririm;

    MSI X79A-GD65 (8D) Intel X79 Soket 2011 DDR3 SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    INTEL Core i7 3930K Soket 2011 3.2GHz 12MB Önbellek İşlemci
    GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram (Daha sonra ihtiyaca göre takviye yapılır, frekanstan ziyade düşük zamanlama önemlidir)
    POWERCOLOR HD7950 PCS+ GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    SANDISK 128GB Ultra Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 290MB) * Sistem * (Kampanyalı %30 indirimli)
    WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Harddisk * Depolama *
    ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA (Fazlasıyla yeterli bir kasa)
    +
    COOLER MASTER TPC 812XS İŞLEMCİ SOĞUTUCU

    3.710 TL kdv dahil.

    Vatan Bilgisayar'ın %25 indirimli fiyatlarıyla...


    * Monitör lazımsa 23" IPS-LED panelli ürünler işini görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Mayıs 2013; 17:26:05 >
  • Tamam evet farkındayım çok tuzladım.Cianni ninde sistemine bakmıştım. galiba anakart fazla pahalı oldu. =) Gereksiz oldu. Baştan oluşturup postlarım. herkese çok teşekkürler. =) IPS olarak o verdiğim modeli almayı planlıyorum teşekkürler =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    cianni'nin sistemine göz atmadın sanırım. Onu iyice inceleyip ona göre baştan oluştur istersen sistemi.

    Abi biliyorsun bu başlık güzel tartışmalar sonucu şekillendi, çok da güzel bilgiler barındırıyor.

    Fazla söze gerek yok cinsinden bir konu, buna rağmen yorum yapmak gerekirse PC'yi kuzenim kullandığından çok bir bilgiye sahip değiliz çünkü kendisi tecrübeli biri değil. Ama memnun daha pek şikayetini duymadım.

    Ha neye pişmanım? İşlemciyi haybiye K serisi aldık, OC yapmıyor çünkü kuzenim. Onun dışında her şey güzel. Zaten parayı da firma verdiğinden herkes mutlu
  • Sorun yaşamadıysa herşey yolunda ve seçimlerimiz isabetli demektir.
    İşlemcinin K olmasına ve anakartında GD65 olmasına gerek yoktu sadece. GD55'te yeterdi rahatlıkla.
  • Aynen abi sonuna kadar katılıyorum :)
  • Şimdi üstatlarım ben bu bileşenleri vatandan inceleyip bir araya getirdim fiyat baya bi aşağı indi ama kdv yi kendim hesapladım... =) siz de bi bakarsanız teşekkürler. Bende forumda böyle bir konu olduğundan çok memnunum abiler dostlar...
     Grafiker PC Tavsiyesi | 3500TL -Kasa-
  • Birde şöyle birşey yaptım. Yukarıda 7870 yazmışım yalnışlıkta 7970 olucaktı. =)
     Grafiker PC Tavsiyesi | 3500TL -Kasa-
  • - Anakart, HDD bellek seçimi LEON-X'in yazdığı gibi olsun. 32 GB belleğe gerek yok. İhtiyaç olursa takviye yapılır nasıl olsa.
    - 7970 ise çift fanlı Sapphire modeli iyi.
    - Kasa çok şık.
    - PSU olarak da CORSAIR ENTHUSIAST SERİSİ TX750M
    - SSD'de de LEON-X'in önerdiği Sandisk iyiydi. Ben de bundan kullanıyorum ama bunu sana bırakıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.