Şimdi Ara

GPU çok sıcak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum şöyle Oyunlarda FPS 40 - 50 civarı birden 10 lara düşüyor 5 - 10 dk sonra tekrar normaline dönüyor 20 dk sonra tekrar düşüyor araştırdım cpu ve gpu soğutması iyi değilmiş -den ziyade bakım yapılmamış 2.5 yıldır hiç bir bakım yapmyordum doğrusu herneyse işlemci termal mağcunu sürdüm fanını temizledim bilgisayar gerçekten performans artışı oldu ama oyunlarda iken sorun devam ediyor GPU termaline baktım alçı gibi hasar vermeden temizlemek imkansız, Güç bela temizledim termal i sürdüm sorunsuz bir şekilde kapattım sorun hala devam ediyor.

Ekran kartı modeli: GeForce 9400 gs 1 GB 128 bit (Kötü sayılmaz bence)
    İşlemci: İntel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (2CPUs)

İşlemci en fazla 65 e çıkıyor sıcaklık ama Ekran kartı boştayken bile 75 oyunlarda FPS düşünce 89 a çıkıyor FPS tekrar artınca 80 e iniyor falan bu arada fan yoluyla soğutmalı değil.Bunun üzerine fan takabilir-miyim. Yada nasıl çözülür gerçekten online oyunlarda maç atarken çok can sıkıcı bi hal alıyor.
    Lütfen yardımlarınızı bekliyorum konuyu yanlış yerde açtıysam özür dilerim, Hepinizin Ramazanı hayırlı geçsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatbta -- 13 Temmuz 2013; 23:47:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihatbta

Önelikler herkese selamlar;

Benim sorunum şöyle Oyunlarda FPS 40 - 50 civarı birden 10 lara düşüyor 5 - 10 dk sonra tekrar normaline dönüyor 20 dk sonra tekrar düşüyor araştırdım cpu ve gpu soğutması iyi değilmiş -den ziyade bakım yapılmamış 2.5 yıldır hiç bir bakım yapmyordum doğrusu herneyse işlemci termal mağcunu sürdüm fanını temizledim bilgisayar gerçekten performans artışı oldu ama oyunlarda iken sorun devam ediyor GPU termaline baktım alçı gibi hasar vermeden temizlemek imkansız, Güç bela temizledim termal i sürdüm sorunsuz bir şekilde kapattım sorun hala devam ediyor.

Ekran kartı modeli: GeForce 9400 gs 1 GB 128 bit (Kötü sayılmaz bence)
    İşlemci: İntel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20GHz (2CPUs)

İşlemci en fazla 65 e çıkıyor sıcaklık ama Ekran kartı boştayken bile 75 oyunlarda FPS düşünce 89 a çıkıyor FPS tekrar artınca 80 e iniyor falan bu arada fan yoluyla soğutmalı değil.Bunun üzerine fan takabilir-miyim. Yada nasıl çözülür gerçekten online oyunlarda maç atarken çok can sıkıcı bi hal alıyor.
    Lütfen yardımlarınızı bekliyorum konuyu yanlış yerde açtıysam özür dilerim, Hepinizin Ramazanı hayırlı geçsin...

Fanı temizleyin, 90 lara varması iyi değil, ben 68'in üstünü göremiyorum mesela. 85'e kadar gideri var derler rahat ama bilemiyorum, kesin bi temizleyin fanları , kasa fanlarınıda temizleyin belki oralarda baya dolmuştur. Bide artık fön makinası mı bulursunuz başka bişey mi bilmem, kasa içine üfletin yüksek şiddette, nemli bez ile çıkan tozları yakalayın :)) , senede bi yapardım eski kasamda.

• Benimde aynı şekilde önüne geçemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

Fanı temizleyin, 90 lara varması iyi değil, ben 68'in üstünü göremiyorum mesela. 85'e kadar gideri var derler rahat ama bilemiyorum, kesin bi temizleyin fanları , kasa fanlarınıda temizleyin belki oralarda baya dolmuştur. Bide artık fön makinası mı bulursunuz başka bişey mi bilmem, kasa içine üfletin yüksek şiddette, nemli bez ile çıkan tozları yakalayın :)) , senede bi yapardım eski kasamda.

Hocam konuya ekledim gerekli bakımlar, temizlemeler yapıldı termal sorunsuz sürüldü Fan yoluyla soğutmalı değil kasam ama bir yerde okumuştum nVidia' da 100 e kadar yolu var diye doğru mudur bilemem ama gerçekten düşük FPS de oynamak sinir krizi. Sorun şöylede diye biliriz çabuk ısınıyor yani soğutma kötü cevabın teşekkür ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatbta -- 14 Temmuz 2013; 14:58:27 >

• Cevaplarınızı bekliyorum, Yardım eden yokmu...
  • kartın sogutucusu ıle gpu arasındakı termal macun ozellıgını kaybettıgınden ısı ıletımını duzgun yapamıyor ve yenılenmesı gerekır
    bu ıslem ısı sorununu ortadan kaldırır ve performans kaybınıda
    fan temızlıgını ve kartın pcb sı uzerındekı tozlarıda temızlemeyı unutma
    yapabılecegın genel bakım bunlardan ıbaret bunlarlada sonuc alamıyorsan kart omrunu tamamlamak uzere dıyebılırız
    100 derece demek cok buyuk sorun demek ekrankartları 70-75 dereceden sonra kendılerı koruma altına almak ıcın vram ve gpu gucunu kısarlar
    yanı performans kaybı ortaya cıkar o yuzden mumkun oldugunca 70-75 lerı gecmemeye calısın yoksa oyunlarda 30-40 fps ıken bırden 5-10 lara dusmesı normal cunku kart performansını kesmıs oluyor
    uymarım yardımı olmustur..
  • nVidia dayanır diyenler vardı demek ki yalanmış zaten nadiren yanıt vermeyi kesiyordu, Her neyse ben soğutucunun kötü olduğunu düşünüyordum dediğin gibi kart ömrünü tamamlamış olabilir gerekli bakımlar temizleme işleminin üzerine hala böyle yapması bilemiyeceğim ilgin için teşekkürler.

Başka fikri olan varsa yansıtmasını rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En serin çalışan işlemci
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet sorunuma cevap alamıyacağım anladığıma göre. Peki şunu cevaplandıran olursa yeterlidir, pasif soğutucu üzerine fan taksam daha doğrusu takılır mı + nasıl yapacağım hakkında kısa bir bilgi yeterlidir

Cevaplarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihatbta

Evet sorunuma cevap alamıyacağım anladığıma göre. Peki şunu cevaplandıran olursa yeterlidir, pasif soğutucu üzerine fan taksam daha doğrusu takılır mı + nasıl yapacağım hakkında kısa bir bilgi yeterlidir

Cevaplarınızı bekliyorum.

dostum bırak nvidia-yı 100 derece normal değer değil asla. ben hd4870 kullanıyorum macunu eskidiği zaman boşta 65 yük altında 96 dereceye cıkıyor sıcaklık tavana vurdugu zaman gpu -cover devreye giriyor.
    seini sorunun bence ısı değil kartın oynadığın oyuna yetmiyordur.gerçi ne oynuyosun bilmiyorum ama bu konuya yoğunlaşsan iyi olur.
    sistemlerin kararsızlaşmasına yol açan en önemli olay ısıdan ziyade power supply yetmezliğidir. bu konuyada bir göz at derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: apodur

dostum bırak nvidia-yı 100 derece normal değer değil asla. ben hd4870 kullanıyorum macunu eskidiği zaman boşta 65 yük altında 96 dereceye cıkıyor sıcaklık tavana vurdugu zaman gpu -cover devreye giriyor.
    seini sorunun bence ısı değil kartın oynadığın oyuna yetmiyordur.gerçi ne oynuyosun bilmiyorum ama bu konuya yoğunlaşsan iyi olur.
    sistemlerin kararsızlaşmasına yol açan en önemli olay ısıdan ziyade power supply yetmezliğidir. bu konuyada bir göz at derim.

Öyle Crysis falan oynamıyorum en basitinden LoL oynuyorum ve sistem o kadarda berbat değil yani 1gb ekran kartı yetmiyorsa artık eskiden skıntı yoktu ama sonradan başladı bu peki ben standart soğutucu üzerine fan takabilirmiyim yoksa yeni ekran kartımı alıyım bilemedim. (Gelirim falza değil öğrenciyim fan işine daha sıcak bakıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatbta -- 18 Temmuz 2013; 7:55:03 >

• lol için ekran kartın yeterli.
    bence power supply işine yönel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.