Şimdi Ara

GPS veya MP3 Player ve Motor sesi sorunun çözümü varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan 06

    son dakika.... az önce bir elektrikçi arkadaşla görüştüm. çakmaklığın arka tarafına bir bobin bağlayacağını ve ses sorununu düzelteceğini söyledi. ama yapacağı işle ilgili çok fazla detay vermedi, acaba böyle bir uygulamayla araca yada cihaza herhangi bir zarar verirmiyiz, malum adamı dışarıda tesadüf buldum, adamın işçiliğini bilmiyorum, bende çok fazla anlamam bu işlerden zati. araç garanti kapsamında sonra servisle papaz olmayayım....


    Benim size verdiğim linktede bobin var zaten inşallah işini bilen biridir eğer öyle ise zararı olmaz merak etmeyin.
  • sorun çözülmüş ya da çözülecektir büyük ihtimalle fakat yinede yazayım. olay tamamen araçtaki teybin besleme filtresinin yetersiz olması ile alakalı. bir bobin ve birkaç kondansatör ile çözülecek ufak birşey aslında. servis ve elektrikçiler nasıl olmuşta yapamayız bunu demişler inanmak güç.
  • tekrar merhaba arkadaşlar,
    malesef bobin uygulamasını yaptıramadım, aracımın servisi eğer böyle bir uygulamayı aracıma yaptırırsam, aracın tüm elektrik aksamının garanti dışı kalacağını söyledi. o yüzden başka bir metot bulana kadar bu şekilde motor sesi dinlemeye devam edeceğim. yardımlarınız için herkese teşekkür....
  • Bu konuda herhangi bir gelişme varmıdır? Bendede aynı sorun baş göstermeye başladı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan 06

    ... az önce bir elektrikçi arkadaşla görüştüm. çakmaklığın arka tarafına bir bobin bağlayacağını ve ses sorununu düzelteceğini söyledi.



    Bu oneriye kesinlikle katılıyorum, ve arac sarj cihazına yapacagı icinde kesinliklikle hic bir sekilde aracın garantisini v.s bozmaz. bilgi.
  • 7 senelik hort olacak ama delirdim vallahi ben de,

    2010 da mesaj atmışı konuya iki araçta da aux kullandım ses sorunu olmadı falan diye ama bora'yı hala kullanmaktayım ve bu ses sorunu benim de başıma geldi.

    Öncelikle 2010 da mesajı atarken aracı alır almaz orijinal blaupunkt santamoninca c50 teybini söküp jvs takmıştım. Üstünde kendi aux 'u ve usb çıkışı vardı bunun. Corollada da kullanmıştım bunu. Kendi aux'undan mp3 player taktım şarj ettim problem olmamıştı. Borada kullanırken migrosta satılan ithink marka bluetooh aparatlardan aldım kullandım. Yine problem çıkmadı, sürekli şarj ederek kullanırdım.

    Yıllar geçti JVC bozuldu. Orijinal teybi taktım bende, nasılsa artık ne usb'den ne de CD den müzik dinliyoruz. bluetooh ve spotify bütün işimiz. Bir süre bluetooh aparatımı kaset adaptörü ile kullandım ama ses kalitesi pek iyi değildi. Sonra menülerde aux olduğu için kendim kaliteli bir kablo ile arkasındaki aux çıkışından (CD changer kısmı AUX1) den çıkış aldım. Sadece ses için artı eksiyi kullandım başka bir kablolama yapmadım. Ses kalitesi falan iyi.

    Lakin çakmaklık şarj adaptörü takınca motorun bütün sesi daha doğrusu alternatörün bütün sesi aracın içinde. Gaza bastıkça devir sesini duyuyorum. Çakmaklık adaptörünü değiştirdim ses kesildi diyenler var ama kaliteli pahalı bir şarj aleti alırsam sorun kesilir mi kesilmez mi emin değilim. Migrosta olan akım korumalı vs diye satılan ithink marka adaptör almıştım ses onda da vardı gittim iade ettim


    Demin çakmaklığın içi oksitlenmişti onu da temizledim ses kesilmedi. İşin ilginç tarafı alet şarj da olmuyor, şarja takınca şarjı bitiyor. Acaba bluetooh aparatnda mı sorun var en son değiştirmediğim o kaldı. Bu aparatı da yeni aldım eski jvc varken kullandığım değil , keşke o olsaydı karşılaştırma imkanı bulurdum.


    Yani bu sesin kaset adaptöründe olmayıp sadece aux tarafında olması çok garip. Acaba aux kablosunu teybin arkasından alırken bir tane daha yapmam gereken topraklama işi falan mı vardı onu mu atladım. Ya da bluetooh cihazında filtreleme falan mı yok anlamadım. Aslında laptop mantığı ile düşünmek lazım. Ben şarja takıyrum pili dolduruyorum pilden enerjiyi alıyor alet. Pili söküp direkt oto elektriği versem hadi neyse .




    edit: Ekleme;


    Sorunu çözdüm arkadaşlar. CD değiştirici kısmına takmıştım ben kendi hazırladığım kabloyu. Fakat oradaki datasheet'de GRND yazan iki pin de farklı bir amaç için kullanılıyor sanırım. Sese nasıl olumlu etki yaptı gerçi onu da anlamadım. Demin aletin pilini falan söktüm lehimlerden, direkt 5 volt ile çalıştırdım. Evdeki testim olumlu olunca araca indim ve taktım bt cihazı pilsiz olarak ve telefona bağladım. Alet çalışırken aux kablosunu taktım alet kapandı, açmaya çalıştım ama açılmadı hiç bir şekilde. O zaman anladım neden bu şarja takılıyken şarj olmuyor :) Diğer GRND yazana taktım yine aynı. GRND kısaltmasını ben ground 'dur herhale dedim ama bilemedim başka bişey de olabilir. Biri BUS / grnd birinde AF / grnd yazıyordu. Kısaccası ikisi de olmadı yani ve zaten burada ses baya kısıktı. Sesi 45 50 ye getirdiğimde güzel bangır bangır çalıyordu anca ve 50 den sonra da motor sesini duyuyordum aşırı net şekilde.

    Aux 2 kısmı var bir de teyp menüsünde. Datasheet 'de orada GRND diye birşey yazmıyordu önemsememiştim, + - ve NEF yazıyordu. 1 2 3nolu pinler, benim pabuçları oraya taktım. Ve ses geldi, 50 seviyesinde aldığım sesi bu pinlerde 20 lerde alıyorum ses baya yüksek. Parazit sesi de yok denecek kadar az ve anca 55 den sonra duyulmaya başlıyor son ses 66 zaten alette.

    Eski bağlantımda ciddi bir motor sesi vardı. Yolda giderken bile anlaşılıyordu müzik arasında hele ışıklarda beklerken falan daha netti yol sesi kesilince. Şimdi müziği kapatım sesi sona çektim yolda giderken 55 60 seviyelerinde bile duyulmuyor. Anca aracı durdurup sese odaklanmak lazım öyle. Zaten 50 den yukarısında da sürekli dinlenmez ciddi yüksek ses.


    Yani ciddi bir motor sesi varsa aracınzda aux bağlantısında problem olabilir onu da bir kontrol ettirin derim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Ağustos 2019; 2:8:0 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.