Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (412. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.438
Cevap
591
Favori
2.272.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Konuyu takip etmeye çalışıyorum fakat bilgim oldukça kısıtlı. Değerli bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

    Armani marka (model EA4035 5017/71)
    uzun süredir severek kullandığım güneş gözlüğümün camı kullanılamayacak kadar çizik halde. Gözlüğün camını değiştirmek istiyorum. Araştırdığımda gözlüğün ve orjinal camın üretiminin olmadığını öğrendim. Atasun gözlük camlarını UV korumalı ve polarize cam olarak 150 TL karşılığında değiştirebilecekleri aktardı, fakat camlar noname olarak geliyor, kendi ürünler olduğunu söyleseler de içime sinmedi açıkcası.

    Güneş gözlüğü camı için tavsiyeniz ne olur? Atasun mantıklı mı? Çok yüksek rakamlara da çıkmak istemiyorum. F/P ürün olarak önerebileceğiniz alternatif markalar da olabilir. Fikirleriniz oldukça kıymetli.
  • Arkadaşlar burda eskiden çok uzmanca cevaplar alıyorduk artık malesef uzmanlar optisyenler aramızda yok. Yinede soracağım. Ben Adellens prograsif cam aldım uv ışığı geçiimiyo ışıkla gösterdi bana ikna oldum ve aldım. Fakat 2 hafta oldu sürekli gözlerim sulanıyor ve kızarıyor. 1 hafta önce optikçiye gitmiştim sordum şikayetimi hiç bu tür şikayet almamıştık dediler bende 1 hafta daha deneyim dedim. şimdi ikinci haftada biraz azaldı sulanma ama kızarıklık var hafif. Sulanma azaldı derken yine var ama biraz daha az. Bilgisayarda çok çalışıyom ondan desem sanmıyorum çünki önceki sade uzak gözlüklerimde bu şikayetim yoktu. İlk defa uzak yakın gözlüğü Adellens marka yaptırdım, fakat sanırım yanlış yaptım. Optikçi ADELLENS CAM Alman malı diyo ama ben alman sayfalarında bulamadım, kuruluş yeri Sofya Bulgaristan çıkıyor. Şimdi bayağı tırstım kazıklandığımı düşünüyom. Markayı tanıyan varmı lütfen o eski optikçiler artık cevap yazsa çok makbule geçecek çaresizim değişim talep etmeyi düşünüyom ama olurmu bilmiyom 2 hafta oldu teslim alalı. Yardımlarınızı bekliyorum.





  • Merhaba

    aşağıdaki gibi klipsli bir gözlük arıyorum ama çeşit çeşit marka model var . Size sormak istedim bu tarz hem güneş gözlüğü hem polarize gözlük bir arada olan gözlük kullanan varmı. Marka model tavsiye edermisiniz. İşim gereği sürekli monitöre baktığım için gözlerimi çok yoruyor artık kullanmak mecburi oldu. :)


    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!




  • Merhaba,


    Bilen, anlayan birisi bilgi verebilirse sevinirim... Progresif cam gözlük alacağım ve alttaki seçenekler arasında kaldım... Elbette öncelikle iyi bir optisyen bulmak lazım ama cam olarak her satıcı birşey söylüyor karar veremedim...


    Nikon Presio Power (tek cam 2025TL) - Seiko Emblem (tek cam 2600TL) - Seiko Prime X (tek cam 3250 TL)



    Numaralar;


    Uzak 1,25 ve aks 20

    Yakın 1,25 - 1,25 ve aks 20



    Şimdiden teşekkürler...

  • java kullanıcısına yanıt
    Çok daha ucuza kaliteli camlar var.
    Bu kadar para vermenize gerek yok.
    Numaranız 1 sene içinde büyürse verdiğiniz tüm para boşa gidecek. Yenisini almak zorunda kalacaksınız
  • rodeo65 R kullanıcısına yanıt
    Marka konusunda bilgim yok. Ama gözlüğü taktığınızda sizi rahatsız ediyorsa, istemeden eliniz gözlüğe gidip, gözlükle oynuyorsanız, belki de odak noktasını dogru ölçmemişlerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gumus299

    Çok daha ucuza kaliteli camlar var.
    Bu kadar para vermenize gerek yok.
    Numaranız 1 sene içinde büyürse verdiğiniz tüm para boşa gidecek. Yenisini almak zorunda kalacaksınız

    Mesela hangileri...? Benim numaralarım uzun süredir pek ilerlemiyor... Yakın için bilemiyorum ama uzak numaram mesela 4-5 yıldır aynı...

  • Selam numaram değiştiği için gözlüklerimi değiştireceğim ama bir şey sormak istiyorum normal optikçi ile atasunda ki Seiko camlar arasında fiyat olarak çok fark var 1. bunun nedeni ne olabilir 2. atasun cam konusunda iyimidir ne tavsiye deresiniz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: edepliadam

    Değerli arkadaşlar. Hepinizi içten selamlıyorum. Müsait olduğunuzda soruma cevap verebilirseniz beni gerçekten çok mutlu etmiş olursunuz. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.


    23 24 yaşlarında bir genç kardeşiniz olarak 6 yıldır kullandığım gözlüğümü kırmam nedeniyle hem bir kontrole gidip numara durumunu öğrenmek hem de gözlük satın almak için reçete almak adına göz randevusu aldım.


    Şimdi sizlere şöyle bir sorum olacak. Ben çok gözlük takmayı seven biri değilim. Sadece okulda sınıfta veya önem arz eden yerlerde takarım. Numaram yaklaşık -2.5 ila -3 arasında. ayrıca astigmat da var 1-2 arasında. Ama gözlüğe alışmadığımdan çok takmıyorum açıkçası. Ama artık adam akıllı hem hoş hem yü yapıma uyan hem de kaliteli bir gözlük alarak özlüğe alışmak istiyorum. Zira hayat kalitemin çok iyi olmadığına inanıyorum bazen göz yüzünden


    Sorum tam olarak şu olacak. Elazığda oturan bir arkadaşınızım. Bu imkanlar dahilinde gözlüğümü nereden almalıyım. Alırken öncelikle nelere dikkat etmeliyim, göz sağlığı açısından nelerin üstünde durmalıyım. şıklık açısından nasıl bir tarz tercih etmeliyim. Bütçe olarak çok fazla çıkabileceğimi düşünmüyorum maalesef. Ama tahminimce 500 600 tl ye kadar çıkabilirim. Gerekirse şimdiki çerçeveyi kullanırım sadece cam alırım.


    Şimdiden çok teşekkür ediyorum dönüşleriniz için. iyi akşamlar diliyorum.

    Arkadaşlar, reçete aldım. Günü bitmek üzere. Yardım lütfen. 4 haftada bir tavsiye gelirdi normalde :)




  • java kullanıcısına yanıt

    Bütçeniz bu rakamlar civarı ise Zeiss alın derim. Bazen kampanya oluyor. Normal progresive in yanında numaralı progresive güneş gözlüğü lensleri de hediye olabiliyor.

  • Dereceli gözlüğüme mavi kaplama yaptırdım. Lakin uç kısımlarına ışık çarptığı zaman uç kısımlarında mavi bir görüntü, yansıma oluşuyor. Normali mi bu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ElFerrari

    Dereceli gözlüğüme mavi kaplama yaptırdım. Lakin uç kısımlarına ışık çarptığı zaman uç kısımlarında mavi bir görüntü, yansıma oluşuyor. Normali mi bu?

    Normal. Beyazları da sarımsı görürsünüz.
  • arkadaslar asagidaki rfraksiyon kusurlari icin kaliteli markalar ortalama kac tl camlari seiko zeiss vb


    2.25 astigmat 0.50 miyop

    2.50 astigmat 0.25 miyop

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuto -- 5 Ekim 2021; 17:44:57 >
  • RuhHekimi R kullanıcısına yanıt

    İlkte öyle olur

  • gumus299 G kullanıcısına yanıt

    Hangi markalar mesela. Hem ucuza hem kaliteli olanlar?

  • oist O kullanıcısına yanıt

    Atasun camları gayet iyi. Ben de bronz paket aldım. Yerli camlar ithal değil ama gayet başarılı.Camlar çabuk çizildiği için çok para vermek bence riskli.

  • atasun yüzde 50 indirimleri ne zaman oluyordu arkadaşlar, ocak ayında mı idi. bir de gerçekten indirim oluyor mu, yoksa fiyat şişirip indirim mi yapıyorlar acaba. gözlük camı çok çizildi, değiştirme vakti geldi, olmadı indirimi bekleyeyim.

  • Motosiklet kullanıyorum ve gözlüğüm aşırı derecede buğu yapıyor. Mavi ışık korumalı Novax marka camım var detaylarını bilmiyorum ama yeni gözlük alacağım. Essilor Optifog kullanıpta memnun olan var mı? Soğuk biryerden sıcak biryere geçerken buğu oluyor mu?

  • Hoya nulux trueform


    iki yıl kaplama garantili,


    %50 ince


    fiyat 800 TL nasıldır ?


    bilgisayara bakmak ve günlük yaşama için tavsiye eder misiniz ?

  • 
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.