Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (374. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.459
Cevap
593
Favori
2.275.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mrt008500 M kullanıcısına yanıt
    Ben siyah kemik çerçeve kullaniyorum , atasunu veya opmari tavsiye eder misiniz , atasunda seiko veya essilor sicak geliyor ama işbir ve rodenstockta fena değilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 0,75e 1,25 miyop astigmatım. Oyun oynadığımda bilgisayar kullandığım zaman aşırı bir baş ağrısı mevcut ve beni çok etkiliyor. İyi bir çerçevem var doktora gidip camları değiştirmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz iyi bir cam markası varmı. Ayrıca satılan bu oyuncu gözlüklerini ben kullanabilirmiyim sanırsam bunlar derecesiz derecelileri varmı bunların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atasun optik camları yerine essilor veya seiko cam almalı mıyım? gözlük numaram büyük değil ama camları kaba geldi gözüme daha estetik birşey arıyorum yardımcı olabilecek var mı.. atasün optikten 30 gün içinde değişim hakkımı kullanacağım



  • Yorumlarmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum.
    Miyop ve astigmat var. Lens almayıdüşünüyordum. Şimdi de Zenni den almayı düşünüyorum.
    yakın zamanda zenni den veya yurtdışında gözlük alan var mı?
    rahat ve dayanıklı bir şey düşünüyorum. aldığım gözlüğü pek değiştirmiyorum. numaram uzun zamandır pek değişmiyor.
    tr90 çerçevelerden düşünüyorum.
  • Merhaba 3 senedir uğraştığım bir sorun hakkında yazmak istiyorumm.
    Ben uzun zamandır göz bozukluğu olan biriyim ve önceleri yakışmadığından gözlük takmıyordum. Daha sonra gözlerimin iyice bozulmasıyla 3 sene önce gözlük aldım. Ama gözlüğü kullanmayı denememe rağmen rahatsız etti ve burnumu acıtmaya başladı daha sonraki çerçeve deneyimlerimde kimisi yara yaptı kimisi başka birşey. Kullandığım gözlükler kemikti. Daha sonra plaketli bir gözlük kullanmaya başladım ve sıkıntılarım gözlüğün ağırlığı olarak devam ediyor. 3 gün takıyorum 4.gün gözlük inanılmaz rahatsız ediyor. Yara,kızarıklık vs. yok.
    Benim şu an daha iyisi için yapabileceğim bir durum var mı ? Ben gerçekten gözlük kullanırken rahatsız oluyorum ama rahatsızlığı gerçekten arada dayanılmıyor. Artık rahat etmek istiyorum bayadır uğraşıyorum. Miyop ve astigmatım var.
    Fotoğrafları paylaşıyorum;


    Ayrıca keratakonus hastalığımda mevcut bunu söylemek istedim.
    Benim gerçekten rahat edebileceğim bir çerçeve var mıdır ? Titanyum çerçeve,polikarbonat cam gibi..
    Şu an kullandığım çerçevenin ağırlığı camı ile birlikte 22 gr.
    Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufcanöztürk -- 20 Mart 2020; 5:41:51 >




  • yusufcanöztürk Y kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun.

    Bence oncelikle bir cilt hekimine gorunun. Sorununuz psikolojik de olabilir.
    Benim dusunceme gelirsek;
    Kullandiginiz gozlugun agirligi gayet iyi gibi gorunuyor.
    Piyasada daha hafif cerceveler de var fakat sizin sorununuzu cozecegini sanmiyorum. Cunku sizin sikinti yasadiginiz yer camlarin agirligini verdigi bolge.
    Haliyle cok asiri bir fark olusturmayabilir. Yine de cercevesiz titanyum gozluklerden deneyebilirsiniz. Yani olabilecek en hafif gozlukler onlar.
    Kullanmis oldugunuz cercevenin buruna oturan plaketlerini (yastik ya da burunluk da diyorlar) degistirtin. Cok daha genis olan plaketler var.
    Agirligin geldigi bolgeyi genisleterek sorunu bir nebze de olsa azaltacaktir.

    Ayrica gozlugun agirligini azaltmak icin daha kucuk cerceve secmek de bir cozum olabilir (tabii ki yuzunuze olma ihtimalini bilemiyorum). Cercevenin kucuk
    olmasi hem camlarinizi hem de cercevenizin agirliginda tasarruf saglayacaktir.

    Daha once keratakonuslu birinin bu sekilde rahatsizlik yasadigina sahit olmamakla birlikte keratakonusun bu hassasiyete sebep olma ihtimali de olabilir (bunu tamamen tahmin
    olarak soyluyorum. Hicbir gercekligi de olmayabilir) Bunun icin de goz hekimine danismaniz gerek. Keratakonus uzmani bir hekim olursa bu cok iyi olur sizin icin.
    Cunku sizin halinizden rahatsizliginizda uzman olan biri anlar.

    Onun disinda yaptirdiginiz camlar ve cerceve gayet iyi. Sanssizliginiz bu hassasiyetiniz olmus.

    Son olarak sorununuzun psikolojik olma ihtimalinin digerlerine nazaran daha yuksek oldugunu dusunuyorum.

    Gecmis olsun




  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    Aslında gözlükçülere sordum ama öncden yaşadığım bazı talihsizlikler sonucu buradaki gözlükçülere güvenemiyorum. Bana yanlış gözlük verdiler diye kendimi avutuyorum belkide. Evet kullandığım gözlük gerçekten hafif ama ben belli bir müddet takınca burnumu ağrıtıyor.

    '' Piyasada daha hafif cerceveler de var fakat sizin sorununuzu cozecegini sanmiyorum. Cunku sizin sikinti yasadiginiz yer camlarin agirligini verdigi bolge. ''

    Siz bunu dediniz ve net bir şekilde şöyle yap demediniz benim macera aramaya gerek duymadığımı gösterdiniz. Çünkü gerçekten 3 den fazla gözlük çerçevesi değiştirdim. Gerçekten bazıları yara yaptı şu an yara falan yok. Buradaki gözlükçülere güvenemediğim için ve emin olmak için foruma yazdım.

    Keratakonus konusunda bir göz daha bulanık görüyor bu gerçekten etkileyici neden olabilir. Keratakonusu doktorlar daha bu sene farketmişler galiba !( özel doktora gitmiştim daha sonra devlet hastanesinde de teyit ettirdim.)
    Plaket konusuna bakacağım daha geniş bir plaket deneyeceğim olmazsa o şekilde devam ederim. Cildiye konusunda benim burunda eğrilik varmış bir tarafında(fazla yok diye biliyorum.) Plaketli gözlük etkiler mi sanmıyorum. Ama cildim biraz hassas haklısınız.
    Evet psikolojik yönü var çünkü gerçekten bazı gözlükçüler afedersiniz atlet satar gibi yüzünüzdeki estetiğe dikkat edip konfora önem vermeyerek zaten bende olan anksiyeteyi azdırdı. Numaram büyük olunca ve gözlüksüz yapamadığım için kafaya taktım biraz.
    Gerçekten çok yerinde ve yeterli cevaplar verdiniz tebrik ve teşekür ederim.
    Şu anlık gözlüğümü kullanacağım ekstrem bir fark olmayacaksa ve bununla ilgili hiç olumlu geribildirim gelmiyorsa böyle devam edeceğim.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufcanöztürk -- 20 Mart 2020; 22:12:46 >




  • yusufcanöztürk Y kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ne kadar derdinize deva olur ama şu şekilde paketler var. Onları bir deneyin. Her gozlukcu de olmayabilir. Bulana kadar sorarsınız artık.

    https://www.secilir.com/gozluk-plaket-sb30-x2.html

    Bu plaket hem burun kenarlarıni hem de burun kemerini sarıyor. Ağırlığı daha fazla bölgeye yaymış olursunuz. Bir de böyle deneyin şansınızı.
    Mutlaka sizi rahat ettirecek çerçeve vardır ama onu bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor. Şansiniza artık.

    Geçmiş olsun tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Yer işareti aldım aklımda.
    Aynen bir çerçeve de rahattım o da babama yardım ederken kırıldı. Eski bir tarzdı burun kısmı,garanti kalmadı dedi hiçbir yerde bulamadım :))
    Teşekkür ederim.
  • Yaklaşık 5 yıldır gözlük kullanıyorum.Sağ -2,00 sol -1,50 astigmat var.Gözlük alırken hep bu gözlük inşallah sorun çıkartmaz diyorum.Bir kere gözlük alıp 1 ay takmış alışamamıştım sorun iki göz arasındaki büyük farkmış.Artık doktora gidince durumu izah ediyorum hemen dereceyi ona göre ayarlıyor.2 hafta önce gözlük aldım bu sefer sağlam kaliteli bir şey alayım dedim sonuçta yüzümüzde duruyor.Mavi filtre hiç kullanmamıştım ve hep bilgisayar başındayım ama aldığıma bin pişman oldum (nikon 1.56 as ecc blue) her yer sapsarı görünüyor.Florasan ışıktan normal ampüle geçmek gibi.1 aydır gözlüğü takıyorum çünkü kolay kolay alışamıyorum fakat odağında bir sıkıntı var, alışamadım.Doktordan ötürü bir sorun olduğunu sanmıyorum.Bilgisayarda film veya oyun başında istemsizce sık sık dalıyorum, yazıları okurken kelimeleri gruplayamıyorum ve bu durum gözlükle başladı.Eski gözlükleri takınca sorun yok gözlerim yarım derce artmış.Bugün optikçiye gidecem adam zaten kalemle almıştı ve makine hata yapıyor bu şekilde daha sağlam ölçülür dedi.Bugün virüse rağmen optikçiye gideceğim.Yanlış alınan odak noktasını anlamanın bir yolu var mı?




  • Hakkan_Pasha kullanıcısına yanıt
    Ben de iki haftada anca alıştım yeni gözlüğüme, sağ gözümdeki astigmat derecesi sola göre daha yüksek. Epey bi baş ve göz ağrısı oldu, sonra alıştım. Derken geçen bir aksilik oldu ve sağ cam kırıldı, gözlükçü yeni cam taktı. Ancak yeni cam eskisine göre daha kalın ve gözümü çok zorladı. Acaba yanlış cam mı taktılar diye düşünüyorum.

    Sizinkinde bir sıkıntı var büyük ihtimalle, farklı bir optikçiye de gösterin olmazsa. Bu arada eski gözlüğüm fümeydi, kahverengi cama geçince çok güzel oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci79 -- 21 Mart 2020; 14:33:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.75 e 1 astigmat gozluk yazdi dr. Gozlukcu mavi lazer ışik gecirmeyen blue cut onerdi tamam dedim ama pc basinda kullanmak icin gerek var mi bu ozellige..Anti refle yeterli gelmez mi diye dusunuyorum simdi.Pazartesiye kadar dusunme surem var tavsiyeniz nedir arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalci79

    Ben de iki haftada anca alıştım yeni gözlüğüme, sağ gözümdeki astigmat derecesi sola göre daha yüksek. Epey bi baş ve göz ağrısı oldu, sonra alıştım. Derken geçen bir aksilik oldu ve sağ cam kırıldı, gözlükçü yeni cam taktı. Ancak yeni cam eskisine göre daha kalın ve gözümü çok zorladı. Acaba yanlış cam mı taktılar diye düşünüyorum.

    Sizinkinde bir sıkıntı var büyük ihtimalle, farklı bir optikçiye de gösterin olmazsa. Bu arada eski gözlüğüm fümeydi, kahverengi cama geçince çok güzel oldu.
    Aks da sorun olabilir doktora gidin dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi.Odağa tekrar baktı sorun yok dedi.Şu virüs olmazsa halledecem ama dışarı çıkması sorun.
    Benimde camlar değişmişti.2 hafta sonra takınca alışmıştım.




  • Hakkan_Pasha kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bir optikciye giderseniz camın odak noktasını bulup sizin odak noktanızla karsilastirabilir..

    Yüksek astigmatli hastalarda ben şahsen odak alınmasını tavsiye etmiyorum..

    Neden derseniz; yüksek astigmatli camlarda cam yana gittikçe görüntü bulaniklasmaya başlar

    Pdleriniz cercevenin merkez odak noktasından çok farklı çıkarsa diyelim çerçeve odak noktası makineden okutuldugunda 31 çıkıyor ama sizin pdleriniz 34 diyelim burun kısmına daha çok camın yan kısmı gelicegi için oralarda bulanıklık oluyor bu da alışma süreci 1 haftaya 2-3 haftaya çıkıyor belki de hep öyle olucak..

    Normal camlarda üretim de 17 bin işlem görürken bazı camlar logitech gibi özel camlarda 34 bin işlem görüyor öyle camlarda daha net berrak görüş alırsınız..

    PD işlemlerine forumda çok kafaya takiliyo ama inanın çerçeve ortasından odak alınması hem adaptasyonu daha çok çabuk sağlıyor hem de görüntü her yere eşit dağılıyor..

    Doktorlar tavsiye ediyor diyosaniz da normalde o PD islemlerini doktorlar elindeki yuzbinlerce liralik makineden kendisi alması gerekiyor ama yapmiyolar bize salliyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiranyagarbha

    0.75 e 1 astigmat gozluk yazdi dr. Gozlukcu mavi lazer ışik gecirmeyen blue cut onerdi tamam dedim ama pc basinda kullanmak icin gerek var mi bu ozellige..Anti refle yeterli gelmez mi diye dusunuyorum simdi.Pazartesiye kadar dusunme surem var tavsiyeniz nedir arkadaslar
    Antirefle kaplama farklı o kaplama beyaz ışıklara karşı(floresan araba ışığı sokak lambası) bunlardan koruma sağlıyor

    Teknolojik aletler mavi ışık yayar onun için bluecut gerekli

    Blue ışığı kesmek için de cam hafif sarimtirak olmak zorunda..
    Mavi ışığı kesen tek şey sarı kaplama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hct18116 kullanıcısına yanıt
    kaplamaya dikkat etmedim ama lazer tuttu geçirmiyordu
  • hiranyagarbha kullanıcısına yanıt
    Hocam çerçeveyi teslim ederken yine lazer testi yapması iyi olur.

    Veya size zaten camın kimlik kartı verilirse o da yeterli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim lazer testi yaptı..Kimlik kartını da verdi
  • İyi günler arkadaşlar

    Maksimum 200tl bütçe ile alabileceğim cam önerisinde bulunabilir misiniz lütfen. Antirefle kaplama olması yeterli, çerçevem mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipazilla -- 31 Mart 2020; 3:48:42 >
  • 
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.