Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gkys Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (2 Mobil) - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.459
Cevap
593
Favori
2.275.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alituzcu kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle HOYA

    Asla Essilor marka camlara bulaşma

    Camlara ait senin adına üretildiğine dair sertifika yada ambalaj teslim etmesi gerekli sana optikçinin. Bu şekilde anlayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [H.E.E] -- 3 Ağustos 2018; 17:22:47 >
  • Çerçevesiz gözlüğümde polikarbon kullanıyordum ve numaram 1 miyop 1.75 astigmat tı gözlüğün her noktasında hemen hemen eşit bir görüntü vardı. Yeni aldığım gözlük essilor trivex cam numaram 1.50 miyop ve 2 astigmat yalnız gözlüğün yan açılarında görüntüler çok bozuluyor objeler daralıyor yolda yürüyemedim mide bulantısı yaptı orta noktada sıkıntı yok camları inceltmiş orta nokta ince ve yanları görüldüğü gibi kalın bırakmış sorun bu mudur gözlüğü aldığım yer yan cepheleri inceltse sorun düzelir mi?

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 6 Ağustos 2018; 21:40:51 >




  • Arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

    Benim iki gözde 7 numara miyop, sağ 1.24 astigmat, sol 1.03 civarı

    Siparişini verdiğim camlar %60 inceltilmiş. 1.67 deniyor sanırım.
    %67 de vardı fakat çok fazla fiyat farkı oluşuyordu.
    Gözlükçü o fiyat farkına değmeyeceğini belirtti.
    Ben yine de kararsız kaldım ama sonunda %60 dedik.
    Aynı zamanda güneşte kararan camlar olmasını ve mavi ışık korumalı sipariş verdik.

    Yüz yapım dolayısıyla yuvarlak çerçeve hiç sevemiyorum. Bildiğim kadarıyla yuvarlak ve küçük çerçeve o camların kalınlığını baya düşürüyormuş.

    Ben tekrar büyük normal kalınlıkta güneş gözlüğü üzerine sipariş verdim.

    Kalınlığı çok belli olur mu?

    Camların markasını da hatırlayamadım şu an. Gözlükçü en kaliteli organik camların olduğunu söyledi.

    Aynı zamanda kararma özelliğinin de en iyisinden olduğunu söyledi.

    3 farklı kararan cam varmış.

    Colormatik ve trans gibi tamamlayamadıgım bi terim söyledi bununda 6 ve 7 si varmış.

    Sizce çerçeve ve cam seçimini bu numaralara göre yanlış mı yaptım?

    Siparişi dün yani ayın 7 sinde geçtik. Çerçeve dahil 850 tuttu. (Baya pazarlık yaptık sonunda tanış çıktı)
    isbiroptik sayfasında okuduğum "Superlight 1.67 AS Transitions" ve "Asfeo 1.67 Transitions" gibi camlar bulunuyormus.
    Kaplama olarak plas, arya, arya uv, arya uv drive diye kaplamalar var. Bizim siparişte ne tür bi kaplama var bilmiyorum, hatırlayamadım.
    Bu saydığım özelliklerde hangileri standart olarak gelir? Optikçi 1.67 trans 7 camlar dedi.
    Önceki gözlükleri atasundan almıştım pek memnun kalmamıştım açıkçası.

    Cuma c.tesi gelir dediler. Yarın arasam kaplama durumu vs öğrensem değiştirme durumu olabilir mi? Fabrika yapıma geçmişse diye? Hiç anlamam bu işlerden. Çünkü arya uv drive kaplama en iyisi sanırım? Önceki gözlüklerle parlama çok oluyordu

    Edit: Acaba ne kadar sürede hazırlanıyor bu camlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4PTAN -- 8 Ağustos 2018; 23:49:9 >




  • Selcon marka asferik cam nasıldır bilen duyan var mı optikçi camlara 250tl fiyat verdi kazık mıdır yoksa normal mi?
  • Arkadaşlar benim de camlar ile başım dertte gözler 2.75 miyop. Yeni gözlük alayım dedim çerçeve vs anlaştık aldım. Gözlüğü aldıktan sonra yakın mesafe sorun yaşamaya başladım. Uzakta sorun yok, yakını odaklamaya çalışınca rahatsız ediyor. Gözlük camları markası hoya olduğunu söyledi gözlükçü. 2 defa değişti. Yine aynı durum. Ne önerirsiniz.
  • Arkadaşlar kaplama olarak plas mı arya mı daha iyidir?
  • Arkadaşlar, Sonunda doktora gitmeye vakit ayırabildim. İki saat içinde hem anjiyo hem de normal muayene oldum. Teknoloji çok gelişmiş. Yalnız bu konuyu o kadar okuduktan sonra Afyonda bir hoya / zeiss klasmanında cam bulunduran gözlükçü bulamadım. İçinizden bilen varsa duymaktan memnun olurum
  • Merhaba arkadaşlar,

    8 yıl önce sağ göz 0.75, sol göz 0.75 astigmat rahatsızlığım vardı. Gözlüğümü kullandığım dönemde hiçbir rahatsızlık çekmiyordum. Gözlük kenar metallerinin kokması ve çerçevesinin dar olmasından dolayı yeni gözlük alayım dedim. Doktora gittim şehir hastanesine. Önce çene konulan cihazlarda göz muayenesi oldum. Sağ 0.5, sol 0.0 çıktı, bayana yanlış olmasın dedim bir daha ölçelim dedi bu seferde sol 0.5, sağ 0.0 çıktı. Sonra eskiden kullandığım gözlüğümü söyledim oda doktorda okumasında numara tam çıkar dedi. Doktor okuma yaparken bir kaç numara taktı en son ben tamam net deyince, biraz yürür müsünüz dedi başınız dönüyor mu dedi, bende biraz başım dönüyor dedim. Sonra bir küçüğünü verdi onuda taktım ama pek fark yoktu. Sonra atasun optikten dün gözlüğümü aldım. Hemen taktım, renkler bir canlandı, netleşme oldu fakat acayip bir netleşme oldu. Her yer parıl parıl. Yalnız sıkıntı şu gördüğüm objeler sanki üstten basılmış yanına doğru şişmiş gibi gözüküyor. Yani yuvarlaklaşıyor yada basıklaşıyor küçülüyor ve yuvarlanıyor gibi. Şehir ışıklarına baktım gece 100-200 metre uzaklar netleşiyor, ama daha uzaklar şehir ışıkları birbirine girmiş gibi gözüküyor. Eski gözlüğüm de bu sorunların hiçbiri yoktu. Sizce doktor büyük numaramı verdi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Markov Nikov

    Arkadaşlar, Sonunda doktora gitmeye vakit ayırabildim. İki saat içinde hem anjiyo hem de normal muayene oldum. Teknoloji çok gelişmiş. Yalnız bu konuyu o kadar okuduktan sonra Afyonda bir hoya / zeiss klasmanında cam bulunduran gözlükçü bulamadım. İçinizden bilen varsa duymaktan memnun olurum
    Arkadaşlar bugün bir mağazadan fiyat aldım. Zeiss trivex 1,53 platinum kaplama tek cama 540 TL , 1,6 olana 890 tl fiyat verdi. katalogdan. % 20 gibi iskonto yapabilirim diyor, çerçeve hariç çifti 800 tl ya da 1400 tl gibi birşey oluyor,

    yol üstü hoya getirtebileceğini söyleyen bir mağazadan 350 tl çiftine fiyat aldım pek mantıklı gelmedi tabi. Sizin görüleriniz nedir.

    Bu arada numaralar -1,25 ve -1,00



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markov Nikov -- 14 Ağustos 2018; 20:51:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemone_2

    Merhaba seiko src camlar;



    Seiko nun çizilmelere karşı dayanıklı antirefle camıdır.Diğer antirefli camlara göre daha pürüzsüz olduğundan cama su tutmama be kolay temizlenebilme, anti-statik özelliği sayesinde toz tutmama gibi özellikleri vardır.

    Fiyat konusunda ise bende oğtikçiyim fakat seiko ile çalışmıyorum seiko ile çalışan optikçiden fiyat bilgisi alınabilir.

    Ben ise farklı firmalarla çalışıyorum.
    hocam merhaba,
    müsait olur da sorumu cevaplarsanız memnun olurum.
    4 ve 4.5 derece miyopum, yeni cam alacağım. bu yeni camları aliexpressten getirttiğim ucuz çerçeveye (titanyum çerçeve) taktırmamda bir sıkıntı olur mu sizce? kardeşim de aliexpressten çerçeve aldı, 1 senedir kullanıyor.

    cam olarak polikarbonat ve antirefle özellikler haricinde ne gibi özellikler aramalıyım? bir de bu özelliklerdeki makul fiyatlı bir camın çifti yaklaşık olarak ne kadardır




  • mitya karamazov kullanıcısına yanıt
    Merhaba çin malı ürün kullanmasaniz daha sağlıklı olur ve cerceveniz faset mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemone_2 -- 15 Ağustos 2018; 21:10:35 >
  • Arkadaşlar miyop astigmatım gözlük camı olarak optikçi q-vex diye bi marka önerdi.yüksek görüş performansı,ışık geçirmiyormuş,kir tutmuyormuş vs birsürü özellik saydı ve 150 tl fiyat çekti.ben pek anlamadığım için sizlere sorayım dedim.sizce q-vex nasıl bi markadir ve fiyat iyi mi?
    Edit:Bide arkadaşlar optikçi cam ve çerçeve için devletin sadece toplam 40 tl ödeme yaptığını söyledi.Bu miktar doğru mu yoksa daha fazla mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asgardlı Thor -- 17 Ağustos 2018; 11:25:35 >
  • mteke M kullanıcısına yanıt
    Ben de bu gözlüğün kırmızısını aldım Romanson marka. Orda romanson marka vardı bir çerçeve sapı dibi ayrık idi ayrılmış, bozulmuş. bilmiyorum vidası sıkılınca yay düzelir mi. Orda ikinci gözlük vardı aynı model onu aldım. Size soracağım siz gözlükte bir bozulma yaşadınız mı? İyi günler .. Tag heuer sattığı malın arkasında durmuyor dedi gözlükçü ondan satmıyorlarmış bir de çok pahalı. hem pahalı satacan hem arkasında durmayacan bence yanlış ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykalbul -- 19 Ağustos 2018; 0:16:1 >
  • baykalbul kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Gözlüğü 3 yada 5 yıl kullandım fakat daha sonra plastikleri ayrıldı.
    Şimdi Roy Robson var ama onun da rengi attı 2. senesinde.

    Gözlüklerin ömrü parasına göre uzun olmuyor galiba.
  • merhabalar.

    Bir yıl önce aldığım gözlüğüm için zeiss cam tercih ettim, sürekli kullandığım bir şey en iyisi olsun mantıyla fakat gerek çok kolay çizilmesi gerekse aşırı leke tutması nedeniyle zeiss'ten memnun kalmadım. Çerçevemden oldukça memnun olduğum için aynısından bir tane daha alarak yedeklemeye karar verdim, yeni çerçevem için forumdaki bilgiler ışığında HOYA marka cam tercih etmeyi düşünüyorum. Çok fazla dolaşıp fiyat alabilecek vaktim olmayacak, optisyen arkadaşlar ya da yakın zamanda alanlar ortalama fiyatlar hakkında bigi verebilir mi acaba? teşekkürler şimdidenGÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!




  • Zeiss Individual 2 1.67 DuraVision BlueProtect marka camlar taktırdım yeni aldığım Zeiss ErgoFlexx Individual titanyum çerçeve için. Çok ama çok memnun kaldım.
  • mteke M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevap için.. Gözlükde plastikleri ayrıldı derken soyuldu, kavladı anlaıyorum. Hımm .. Deneyelim bakalım aldık bir defa vazgeçmeyi düşünmüyorum. 3-5 yılda aslında iyi bir zaman :D .. Hem eskimiş görünümlü sanarlar belki plastik soyulsa bile ama eğer gözlük camına yakın yerdeki menteşe kısımı bozulursa onun tamiri olmayabilir işte. Ben asıl bundan korkuyorum..

    Evet paraya göre kalite olabiliyor ama Tag Heuer hakkında da kötü yorumlar var hocam. Arkasında da durmuyor diyordu gözlükçüm.

    Çakması çokdu bir ara ama sanırım patent hakkından ötürü çoğu kaldırılmış sanırım netten .. Şimdilik Romanson 'a devam bakalım.

    Şu an Tiffany marka saf titanyum gözlük çerçevesi kullanıyorum ve memnunum bakalım. Camlarla beraber 13.15 gram :D .. ' yılda sertifka verdiler garanti belgesi. Gözlüğü aldığınız yer çok önemli, arkasında durmalı malının ..Ve garantili ürünler getirmeli ve marka olmalı.. Markasız çin ürünlerinin çoğu dandik görünüyor ve bozuluyorlar ama marka olunca kalite artıyor sanırım oran olarak ..




  • baykalbul kullanıcısına yanıt
    Benim hatam gözlükleri musluk suyunda temizlemekti.
    Biraz deterjan ile parlak oluyordu ama plastikleri yapıştırıcı ile veya ısı ile birleştirildiği için saplarının vida kısmında olan bölümleri açıldı.

    Dikkatli kullanımda uzun ömürlü olur.
  • ailemde kimse bu güne kadar gözlük kullanmadı sorunu olmadı benim 1 senedir sorunum vardi anfide tahtayı görme sorunu doktora gittim ilk kez uzak görme bulanık görme sorunu varmiş bende miyop ve astigmat sanırım gözlükçeye gittim 500 tl bir gözlük aldım eve gelince fark ettim camları plastik bunun kazıklandim mi şimdi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redwolf0

    ailemde kimse bu güne kadar gözlük kullanmadı sorunu olmadı benim 1 senedir sorunum vardi anfide tahtayı görme sorunu doktora gittim ilk kez uzak görme bulanık görme sorunu varmiş bende miyop ve astigmat sanırım gözlükçeye gittim 500 tl bir gözlük aldım eve gelince fark ettim camları plastik bunun kazıklandim mi şimdi ?
    Hayır, Seçtiğiniz çerçeveye bağlı olarak organik cam takılmıştır. Hafiflik ve sağlamlık açısından. İçinizdeki şüpheyi gideremiyorsanız farklı bir muhitteki başka bir gözlükçüye giderek camları kontrol ettirebilirsiniz, ellerindeki makine ile saniyeler içinde size camın ne olduğunu ve hangi numara / astigmata sahip olduğunu söyleyebilirler
  • 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.