Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.406
Cevap
589
Favori
2.266.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iambatuhan

    novax 1.53 trivex %35 inceltilmiş cam çifti 600 tl enrico ferri kemik gozluk 300 tl fiyat nasıl arkadaşlar

    Hocam nova cam nasıl? Bulunduğum Doğu ilinde imkan kısıtlı en iyisi markası bu. Diğerlerinin markası falan yok.
    Birde sertifikalı mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kincade K kullanıcısına yanıt
    Benim hayatımda pişman olduğum bir konu açıkcası görüş açısından camlar hiçbirşey fark etmiyor sertifikalı bilmiyorum gereksiz bir para bayıldığımı düşünüyorum alcaksanız çok özenmeminizi tavsiye ederim hepsi aynı gösteriyor bana sorarsanız örceki camlarım hep seiko şimdiki novax markasız fakat sertifikalı bir cama yönelebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar camı mı da çerçeve mi de yenileyeceğim, kemik kalın çerçeveli rayban gözlüklerden kullanıyorum kalınlık belli olasın diye bu modeli tercih etmiştim, cama gelirsek yaklaşık -6 miyop,2 astigmat- numara gözüm, miyop ve astigmat birlikte, camlar inceltilmiş olsa da dışarıdan bakan arkadaşlarım gözlüğün kenarlarından farklı gördükleri için numaranın çok büyük olduğu anlaşılıyor diyorlar, numaranın büyüklüğünün belli olmaması için uygun cam ve çerçeve istiyorum ve mümkün olan en ince camı istiyorum konudan okuduğum kadarıyla LENTİKÜLER CAMLAR veya YÜKSEK İNDİSLİ CAMLAR bu iş için uygun gibi ama birde size sormak istedim, son olarak çerçeve konusunda da yine kemik kalın dikdörtgen şeklindeki çerçeveli gözlükler uygun mudur
  • atasunda 4 numara astıgmat 3 numara hıpermetrop olan 2 gozum ıcın

    esılor 599
    seıko 699
    +100 tl parafpara verıyor.
    seıkonun bu kadar ucuz olması normal mi ?
    inceltme 1,64
  • konu ölmedi buradayım sorularınız varsa alayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam üstadlar, yeni çerçeve aldım 1,5 yıldır kullandığım gözlüğü değiştirmek için.

    Camlar küçük geldi, haliyle yeni cam da alacağım.

    Cam alırken hangi çeşit alayım sizce? Günümün bir çok saatini bilgisayar karşısında geçiriyorum. Çizilmez - Antirefle özellikli camlarda karar kıldım, sizin bir öneriniz var mıdır? Bir de fiyatlar aşağı yukarı ne kadar olur?
  • lion_koc kullanıcısına yanıt
    Atasundan cam ve çerçeve aldım. Numaralarım baya büyük 5-6 gibi astigmat. Çerçeve 129 TL olandan 45 TL sini devlet ödüyor.

    Cam %60 inceltilmiş (esilor değil), mavi ışık filtresi eklendi. Toplamda bana 550 TL ödenecek fatura çıkardılar. Normal mi yoksa kazık mı yedim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yeni çerçevesiz gözlük aldım. Fakat eve geldiğimde camlar biraz büyük geldi ebat olarak. Bunu götürsem boyutunu küçültebilir mi optik yoksa sıfırdan cam mı vermek zorunda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar essilor prevencia cam kullanıyorum. Gözlerim bozuk değil PC den ve aydınlık ortamlardan rahatsız olduğum için. Çerçeve değiştireceğim için camlarında değişmesi gerekiyor. Bir arkadaşım blue cut daha iyi dedi mor ötesi için. Essilor prevencia ve blue cut hakkında bilgisi olan veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Bu camların başka özellikleri var mı. Blue cut sadece mor ötesi için mi yoksa uv içinde işe yarıyor mu vs..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Essilor un ve bluecut ın artıları eksileri seklindede yazabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merve optik hoya'yı bırakmak zorunda kalmış olabilir. Sanırım onu da essilor satın aldı. yeni gelişmelerden haberi olan var mı ? Hoya kendisi üretim tesisi mi açtı Türkiye'de ?. Bu aralarda Seiko reklamları dönüyor sürekli onlarda kendi üretim tesisini mi açtı acaba ? Piyasada ki çoğu üreticinin sahibi şuan essilor . piyasanın içinde olanlar daha net bilgi verecektir sanıyorum.
  • Crizal essilor prevencia ya 350 TL diyen de var 200 TL diyen de. Bu kadar fark olur mu. İnsan şüpheye düşüyor. Frequency Bluecut için de 170 TL fiyat aldım. Ama blue Cut için göze faydalı olan ışınları da kesiyor dedi bir tanesi. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Gözlük almak amma zormuş arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: areaoflan

    Crizal essilor prevencia ya 350 TL diyen de var 200 TL diyen de. Bu kadar fark olur mu. İnsan şüpheye düşüyor. Frequency Bluecut için de 170 TL fiyat aldım. Ama blue Cut için göze faydalı olan ışınları da kesiyor dedi bir tanesi. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Gözlük almak amma zormuş arkadaş.

    Doğru demiş yararlılarıda keser;
    Fiyat değişikliği mağazaların çalıştığı firma ile olan potansiyellerinden birde rekabet şartlarından ileri geliyor dijital yazılı bir sertifika ile alıyorsanız sorun yok pevencia alın
  • çerçevesiz gözlükle birlikte 1.56 lens istedim fakat satıcı 1.61 olanı almanız gerekiyor diyor.
    Böyle bir kaide var mı? çerçevesiz gözlükle 1,56 cam kullanılmaz mı?
    bilen birisi acele cevap verirse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lion_koc

    konu ölmedi buradayım sorularınız varsa alayım

    Merhaba;
    Miyop ve Hipermetrop için ayrı ayrı gözlük kullanıyorum.
    Ancak artık tek bir gözlük ile devam etmek istiyorum.
    önceki bifocal gözlük camları estetik olarak beni rahatsız ediyordu. Ancak yeni nesil camlarda bu sorunun ortadan kalktığını öğrendim.
    İşim gereği bilgisayar başında fazla zaman geçirmekteyim.
    Kaliteli ve fiyatını hak etmesi şartıyla ücreti önemli değil.
    Yukarıdaki bilgiler ışığında gözlük cam ve modeli önerebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler...
  • ofazli O kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle 1,59 camlar polikarbon olarak geçer ve ABBE oranını düşürdüğü için tavsiye edilmez.(Beyaz ışığın renklere ayrılma gücüdür. Abbe değeri ne kadar yüksek ise camın renk ayarının kalitesi o kadar çok artar. Ayrıca camın kırılma indisi arttıkça abbe değeri azalmaktadır. Abbe değeri yüksek olması bakılan cismin renk tonlarının daha fazla ayırım gücünün artması dolayısı ile daha net görülmesidir.)fiyat olarak bakmayın bu işe sağlık olarak bakın ve güvendiğiniz yere gidin çerçevede takılı kalmayın marka model çok önemli değil fiyata önem veriyorsanız cam kalitesini yüksek tutun şunuda unutmayın onlarda esnaf vergi çalışanın maaşı ssk sı dükkan kirası vs. uzar gider işin birde bu yönünden bakın.
  • ocurazz kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle 1,67 cam da %40 dan fazla inceltme vardır buda camın Abbe değerini düşürür ve ucuz cam kalitesi alırsınız. şimdi 1,67 cam neden alınır daha ince ve zarif bir görüntü için -6,00 veya +6,00 numaralı bir cam takdir edersiniz'ki hatrı sayılır bir kalınlığı var ve camın inceliğine önem verenler bu camı seve seve alır ama benim için incelik önemli değil kalın olsun ama mükemmel göstersin öyle bir ley yok tabi ama numarası 0,25 den 2,00 kadar olanları bu konun dışında onlara inceltme gerekmez direk 1.5 cam ala bilirler.
  • Merhaba dostlar.

    -3,25 -0,75 120^ ve -2,75 -1,25 50^ göz numaralarına sahibim. Bu şartlara göre alabileceğim en iyi cam hangisi olacaktır ?( örneğin 1.5 indisli cam alabilirmiyim) O kadar katalog araştırdım bulabildiğim en faydalı katalogda gözlük diyoptrisi üzerinden bilgiler verilmiş. Astigmatın gözlük yapımındaki diyoptriye etkisi nedir ? İnceldiğinde genişliği ne olur. Yada incelmeden genişliği ne kadardır gibi bilgiler yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • u_g_o_189 kullanıcısına yanıt
    1.5 de olur 1.56 da 1.61 de ama cam kırlma riski iyi montaj çok önemli 1.56 camlarda cam kırlma riski yüksek olduğu için optikciler tercih etmezler bu iyi bir montaj yapılmadını engeller 1.56 cam en ufacık yanlışı kabul etmez ya yapının elinde yada kulanan kişinde kırılır ama 1.61 cam kırlımaya dayanıklıdır ama kırşımaz değildir o yüzden hem yapanı hemde kulananı üzmem sizde sürekli gözlğcüye gitmek zorunda kalmazsınız @u_g_o_189

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • numara kontrolü ne kadar zamanda bir yapılmalı sizce ? birde çizik gözlük kullanmanın ne zararı olur ?
  • 
Sayfa: önceki 295296297298299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.