Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.459
Cevap
593
Favori
2.275.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: congulus


    Fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz. Çok farklı fiyat verdiler kafam karıştı. Birde Zeiss, Hoya ve ithal diğer camlara göre kalite farkı sizce nasıldır.
    teşekkürler,

    Hocam 3 markanın baktım fiyatlarına. Aşağı yukarı aynı gibi. Novax 265, Optiswiss 275, Elegance 295 lira. VisionArt da o civarlardadır. Liste olmadığı için bir şey diyemiyorum kesin olarak. %25-30 arası bir iskonta aldığınızı varsayarsak 180-200 arası bir tek camınız mal olur. Diğerini de 30 liraya değiştirseniz toplam 230 TL olur. Markaya girmenize gerek yok bence. VisionArt da zaten ithal camdır. Fransızdır. Kalite farkı olmaz; fiyat farkı olur.
    Bu adı geçen markaların arasında benim size tavsiyem VisionArt ve Novax'tır. Ne boşuna masrafa girmeye gerek var ne de kaliteyi uzaklarda aramaya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lion_koc

    quote:

    Orijinalden alıntı: wiwaldicarlos

    Selam arkadaşlar, gözlük almam gerekiyor.Yardımcı olabilir misiniz hiç birşey bilmiyorum. Satış uğruna yanlış tercih yapmak istemiyorum gözlükçüde.

    öncelikle konunun başını okumanı tavsiye ediyorum ve elinde doktorun reçetesinde neler yazıyor bizle paylaşman gerekiyor.fiyat aralığın,önceliklerin,ve ne tarz bir çerçeve istediğinide belitirsen yardımcı olmaya çalışırız

    Alıntıları Göster
    vay anasini en son biraktigimda bu topic fakirdi baktimda cami yikayanmi var ya ben hicbisi yapmiyorum bi deniyim bakalim sonuc nasil olacak

    1-2 haftaya tekrar gidicem doktora turkiyeye donunce bakalim ne olmus 0.75 05 astigmatim vardi. Sadece bilgisayar basinda kullaniyorum su an.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: chimera1978

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: leyleq

    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Simdi arastirdigim alternatiflar arasinda fiyat ve kalite olarak hoya ve rodenstock fiyatlari bana uygun gibi geldiler.Bir yerde de, kampanyali organik (340)tl, ssc kaplamali asiferik % 40 nikon cam onerdiler .
    Rodenstock da yine organik asiferik %40 hatirladigim antirefle kaplama cama 400 lira verdiler.
    Hoya icin henuz fiyat almadim.

    Rica etsem Hoya, rodenstock ve nikon alternatiflerinden hangisinin sizce daha uygun oldugunu yorumlar misiniz? Ozellikle rodenstock almak gereksiz para vermek mi olur?


    Üçü de gerçekten çok iyi camlar. Fakat biliyorum ki, Hoya'nın 1.61 indeksli stok camı yok Türkiye'de. Onun için Hoya'yı unutun. Nikon ve Rodenstock'un 1.61 camlarının fiyatları hakkında bir bilgim yok. Rodenstock Nikon'a göre daha pahalı olabilir. Çok çalıştığım camlar olmadığı için net bir bilgi veremiyorum. Araştırmam gerek biraz. Ama stok olarak varsa ikisinde de, abbe değerlerini karşılaştırarak hangisi yüksekse onu tercih edin. Abbeleri de aynıysa fiyatı düşük olanı seçin.

    İşi bilenden dinlemek başka oluyor, ilginize şimdiden teşekkürler.
    Visionart camlı, çerçevesiz gözlüğüm ne yazık ki bir kazada kırıldı ve yeniden hem cam hem de çerçeve almam gerekiyor.
    Aslında kırılmadan öncede çerçeve hafif yamulmuştu ve çerçevenin cama geçiş noktalarında çatlaklar oluşmaya başlamıştı.
    Gözlük reçetemde,
    uzak sağ sph +5, cyl -1, Axis 180
    uzak sol sph +2,25 yazıyor.
    Devamlı kullandığım için iyi ama çok fahiş olmayan bir cam istiyorum. Bu camı çerçevesiz bir gözlüğe taktıracağım.
    Yukarıda belirttiğiniz ve açıkcası tam çözemediğim; abbe değeri, indeks vs. gibi bilgiler ışığında ne tip ve marka bir cam almak en uygunu olur?
    Çerçevesiz gözlük alacağım için galiba camı inceltmek ve numara yüksek olduğu için mineral cam kullanmak zorundayım?
    Süreki kullandığım ve çerçevesiz bir gözlük olacağı için cam önceki gibi çabuk kırılmasın, çatlamasın dayanıklı olsun da istiyorum...
    Şimdiden cevabınıza teşekkürler.
    Selamlar.

    Hocam geçmiş olsun.

    Gözlüğünüzün çerçevesiz olmasını istiyorsanız mineral camı unutun. Zaten bu numaralarda organik camlarda gayet iyi sonuçlar elde edilir. Mineral camlar genelde 7 ve üstü camlarda, özellikle miyop camlarda, incelik sunuyor. Sizin numaralarınızdaki sıkıntı birbirleri arasında fark olması. Transpoze edildiği zaman sağ numaranız;
    sağ - sph + 4,00 cyl +1,00 Ax 90
    sol - sph +2,25

    Yani nereden bakarsanız bakın siferik olarak 1.75, silindirik olarak 1 numara, toplamda 2.75 numara farkı var. Bu da haliyle camları aynı indekste (inceltme oranında) aldığınız zaman kalınlık farkını ortaya çıkarır. Sağ camınız sol camınıza nazaran daha kalın olacaktır ister istemez. Çerçevesiz gözlük istediğinize göre bu kalınlık farkı en çıplak haliyle görünecektir. Bu, benim için bir sorun değil diyorsanız Hoya Eynoa 1.67 alın ve çıkın. :) Benim de tavsiyem bu camdır. Yok, derseniz ki, cam kalınlıkları önemli, o zaman ya nylör (yarım) çerçeve ya da kapalı çerçeve seçip sağ camınızı 1.67 sol camınızı 1.56 yapıp bir denge sağlanacak; fakat tam profesyonel bir çözüm istiyorsanız o zaman özel üretim cama geçebilirsiniz. Fiyatlar da haliyle daha üstlere çıkacaktır. Kırılmasın istediğiniz özel üretim camlar da fiyat olarak daha da yukarılara çıkabilir. Madem siz çok pahalı camlara gerek yok diyorsunuz, o zaman üstteki seçeneklerden birini değerlendirin.

    Eynoa 1.67 camlar 2 sene kırılmaya 10 sene kaplamaya garantili, fiyatı da aşağı yukarı piyasada 270-300 arası değişiyor. Daha ucuz bulursanız oraya yaptırın eğer profesyonel bir hizmet sunacaksa. Diğer alternatif daha ucuza mal olacaktır size. Eynoa'nın abbe değeri 31; ama asiferik dizaynı nedeniyle görüşü çok rahattır.



    Teşekkür ediyorum yakın ilgine, eksik olma.
    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chimera1978
    Teşekkür ediyorum yakın ilgine, eksik olma.
    Selamlar.

    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: chimera1978
    Teşekkür ediyorum yakın ilgine, eksik olma.
    Selamlar.

    Rica ederim.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Öncelikle gözlük numaralarım 0.50, 2.50 miyop. Bir hafta kadar önce Atasun Optik'den Çerçevesiz gözlük + Altın kaplamalı dedikleri ( yansımaya, buğuya, çizilmeye karşı kaplamalı yani piyasada bilinen adıyla anti-refle ve hi-vision kaplamalı) biri %45 diğeri %60 inceltilmiş organik camları teslim aldım. Garanti belgesini, faturayı ve cam kartlarını aldım. ve ne göreyim ikisini de % 45 inceltilmiş cam takmışlar. Ertesi gün gitiğimde değiştireceklerini söyleyip 1 saat sonta teslim almamı söylediler. Geldiğimde camın ikisini de değiştirdiklerini söylediler. neden tekini değiştirmediniz dediğimde camları makinaya verirken iki cam arasında sorun olmasın diye ikisini de değiştirmişler. Cam kutularını istediğimde veremeyeceklerini çünkü ziyan olarak göstereceklerini söylediler. kartları sadece gösterdiler. benim de aklıma eski camları gösterin iki cam arasında incelik farkı var mı göreyim demek aklıma gelmedi. Bana kalırsa camları değiştirmediler. kartlar başka bir müşteriye de ait olabilir.

    Camın, benim istediğim camlar olup olmadığını yani numaralarını, kaplamasını ve yüzde kaç inceltilmiş cam olduğunu nasıl anlarım. Bir optisyene göstersem söyleyebilir mi ya da tespit edebilecek bir alet var mı?

    Bu arada camlar atasunun kendi üretimi camlardır. ve İstanbul'da üretilmektedir yani hoya zeiiss gibi global markalardan değildir.




  • Geçmiş olsun.

    Tam numaralarınızı yazar mısınız reçetedeki gibi.

    Cam firmaları artık Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Bu yüzden fabrikaları burada olması normal. Essilor, VisionArt, Shamir, Novax ve en son olarak Sola ve Optiswiss fabrika açtı Türkiye'ye. Bu maliyeti ve sipariş zamanını yarıya indiriyor. Atasun galiba Shamir'e yaptırıyor camları su anda kendi ismini bastırarak.

    Yüzlerce kere söyledik; atasun'dan çöp bile almayın. Bari gözlük paranız yabancılara gitmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Geçmiş olsun.

    Tam numaralarınızı yazar mısınız reçetedeki gibi.

    Cam firmaları artık Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Bu yüzden fabrikaları burada olması normal. Essilor, VisionArt, Shamir, Novax ve en son olarak Sola ve Optiswiss fabrika açtı Türkiye'ye. Bu maliyeti ve sipariş zamanını yarıya indiriyor. Atasun galiba Shamir'e yaptırıyor camları su anda kendi ismini bastırarak.

    Yüzlerce kere söyledik; atasun'dan çöp bile almayın. Bari gözlük paranız yabancılara gitmesin.
    öncelikle başta konuyu açan arkadaş olmak üzere katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. çok faydalı bir konu olmuş.

    uzun süredir kullandığım mevcut gözlüklerimle iyi göremediğimden camları değiştirmeye karar verdim ve birkaç gün önce göz muayenesi oldum.

    muayene sonucu değerlerim şu şekilde çıktı.
    O.D. -6,00 sph -0,75 cyc 80 axis
    O.S. -6,50 sph -0,75 cyc 80 axis

    ayrıca doktor bir gözümün % 50, diğerinin %80 gördüğünü söyledi.

    1-2 yerden zeiss 1.67 LT 1.60 LT, sola 1.67 ve 1.60, tora skyline ve hoya enyoa ve nulux camlar için fiyat aldım. bir gözümdeki görme kaybı nedeniyle abbe değerini daha çok önemser oldum. 1,60 camlarda genelde 42 abbe değeri varken 1,67 camlarda abbe değeri genelde 32 lere düşüyor. 42 abbe ile 32 abbe arasında rakamsal olarak önemli fark olması pratikte de görme açısından kayda değer fark yaratacağı algısını oluşturdu bende. bu nedenle 42 abbeli 1,60 indexli camlara daha sıcak bakıyorum. diğer yandan göz numaram biraz yüksek olduğu için kalınlık-estetik kaygısı da taşıyorum.

    42 abbe ile 32 abbe arasında görme açısından önemli bir fark olur mu? bütün 1.60 indexli camlarda kalınlık aynı mıdır? abbe değerinden fazla ödün vermeden en yüksek inceliği elde edebileceğim cam marka modeli hangisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lcdekran -- 18 Aralık 2011; 13:42:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lcdekran

    öncelikle başta konuyu açan arkadaş olmak üzere katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. çok faydalı bir konu olmuş.

    uzun süredir kullandığım mevcut gözlüklerimle iyi göremediğimden camları değiştirmeye karar verdim ve birkaç gün önce göz muayenesi oldum.

    muayene sonucu değerlerim şu şekilde çıktı.
    O.D. -6,00 sph -0,75 cyc 80 axis
    O.S. -6,50 sph -0,75 cyc 80 axis

    ayrıca doktor bir gözümün % 50, diğerinin %80 gördüğünü söyledi.

    1-2 yerden zeiss 1.67 LT 1.60 LT, sola 1.67 ve 1.60, tora skyline ve hoya enyoa ve nulux camlar için fiyat aldım. bir gözümdeki görme kaybı nedeniyle abbe değerini daha çok önemser oldum. 1,60 camlarda genelde 42 abbe değeri varken 1,67 camlarda abbe değeri genelde 32 lere düşüyor. 42 abbe ile 32 abbe arasında rakamsal olarak önemli fark olması pratikte de görme açısından kayda değer fark yaratacağı algısını oluşturdu bende. bu nedenle 42 abbeli 1,60 indexli camlara daha sıcak bakıyorum. diğer yandan göz numaram biraz yüksek olduğu için kalınlık-estetik kaygısı da taşıyorum.

    42 abbe ile 32 abbe arasında görme açısından önemli bir fark olur mu? bütün 1.60 indexli camlarda kalınlık aynı mıdır? abbe değerinden fazla ödün vermeden en yüksek inceliği elde edebileceğim cam marka modeli hangisidir.







    Selamlar,

    Madem gözünüzde görme kaybı var, o zaman abbe değeri daha yüksek olan camlara yönelin. Sizin için estetik değil, görüş daha önemli olsun. O yüzden 1.61 indeksli camlardan kaplamasına hangisinin daha güveniyorsanız onu seç. 1.61 camların abbe değerleri ve inceltme oranları hep aynıdır. O yüzden fazla araştırma yapmanıza gerek yok. Fakat şöyle bir şey söz konusu olabilir: 1.61 özel üretim bi-asiferik bir cam yaptırma şansınız olursa camlarınız daha ince çıkar. Fiyat olarak tabii ki olması gerekenin 2 katına tekabül edecektir. Gerek yok bence; ama seçenekler arasında bu da var. 1.61 Skyline ideal sizin için. Gözlükçünüze gidin ve odak noktalarına uygun olarak camlarınızı hazırlattırın.

    Geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: lcdekran

    öncelikle başta konuyu açan arkadaş olmak üzere katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. çok faydalı bir konu olmuş.

    uzun süredir kullandığım mevcut gözlüklerimle iyi göremediğimden camları değiştirmeye karar verdim ve birkaç gün önce göz muayenesi oldum.

    muayene sonucu değerlerim şu şekilde çıktı.
    O.D. -6,00 sph -0,75 cyc 80 axis
    O.S. -6,50 sph -0,75 cyc 80 axis

    ayrıca doktor bir gözümün % 50, diğerinin %80 gördüğünü söyledi.

    1-2 yerden zeiss 1.67 LT 1.60 LT, sola 1.67 ve 1.60, tora skyline ve hoya enyoa ve nulux camlar için fiyat aldım. bir gözümdeki görme kaybı nedeniyle abbe değerini daha çok önemser oldum. 1,60 camlarda genelde 42 abbe değeri varken 1,67 camlarda abbe değeri genelde 32 lere düşüyor. 42 abbe ile 32 abbe arasında rakamsal olarak önemli fark olması pratikte de görme açısından kayda değer fark yaratacağı algısını oluşturdu bende. bu nedenle 42 abbeli 1,60 indexli camlara daha sıcak bakıyorum. diğer yandan göz numaram biraz yüksek olduğu için kalınlık-estetik kaygısı da taşıyorum.

    42 abbe ile 32 abbe arasında görme açısından önemli bir fark olur mu? bütün 1.60 indexli camlarda kalınlık aynı mıdır? abbe değerinden fazla ödün vermeden en yüksek inceliği elde edebileceğim cam marka modeli hangisidir.







    Selamlar,

    Madem gözünüzde görme kaybı var, o zaman abbe değeri daha yüksek olan camlara yönelin. Sizin için estetik değil, görüş daha önemli olsun. O yüzden 1.61 indeksli camlardan kaplamasına hangisinin daha güveniyorsanız onu seç. 1.61 camların abbe değerleri ve inceltme oranları hep aynıdır. O yüzden fazla araştırma yapmanıza gerek yok. Fakat şöyle bir şey söz konusu olabilir: 1.61 özel üretim bi-asiferik bir cam yaptırma şansınız olursa camlarınız daha ince çıkar. Fiyat olarak tabii ki olması gerekenin 2 katına tekabül edecektir. Gerek yok bence; ama seçenekler arasında bu da var. 1.61 Skyline ideal sizin için. Gözlükçünüze gidin ve odak noktalarına uygun olarak camlarınızı hazırlattırın.

    Geçmiş olsun.

    Alıntıları Göster
    sn. azizcool

    cevap için teşekkürler. açıkçası benim aklım da tora skyline modeline kaymaştı. diğerlerine göre fiyat bakımından daha uygun. eğer ortaya estetik açıdan çok kalın bir cam çıkarsa 1 yıl anca kullanır sonra değiştiririm. pahalı bir cam seçersem ve cam 1,61-1,60 index te kalın olarak çıkarsa vereceğim o kadar paraya yazık olmuş olur. tora skyline modelinin özellikle görme konforu açısından diğer markalara göre (örn. sola 1.60) ciddi bir eksikliği yoktur heralde?

    önceki konulardan okuduğum kadarıyla biasiferik camlar düz görünümlü oluyor. peki bu camlar her çerçeveye oluyor mu.çünkü benim gözlükte camların takıldığı kısımlar üstten bakınca düz değil eğrisel.

    şu an kullandığım gözlük rayban 6079 modeli. şu sitedeki sanırım benimkinin aynısından.
    http://www.eye-shop.gr/eye-shop/gr/en_products_eyewear_det.asp?intProdID=46368&b=RayBan-6079-2509-Eyewear




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miki Rapaiç

    teşekkür ederim, ben en iyisi orjinal gözlükçülere bir sorayım belki onlarda daha kaliteli ve dediğin gibi mavi çerceveli olanı vardır.
    araba için sarı renk antifar cam öneririm mavi ııı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: lcdekran

    öncelikle başta konuyu açan arkadaş olmak üzere katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. çok faydalı bir konu olmuş.

    uzun süredir kullandığım mevcut gözlüklerimle iyi göremediğimden camları değiştirmeye karar verdim ve birkaç gün önce göz muayenesi oldum.

    muayene sonucu değerlerim şu şekilde çıktı.
    O.D. -6,00 sph -0,75 cyc 80 axis
    O.S. -6,50 sph -0,75 cyc 80 axis

    ayrıca doktor bir gözümün % 50, diğerinin %80 gördüğünü söyledi.

    1-2 yerden zeiss 1.67 LT 1.60 LT, sola 1.67 ve 1.60, tora skyline ve hoya enyoa ve nulux camlar için fiyat aldım. bir gözümdeki görme kaybı nedeniyle abbe değerini daha çok önemser oldum. 1,60 camlarda genelde 42 abbe değeri varken 1,67 camlarda abbe değeri genelde 32 lere düşüyor. 42 abbe ile 32 abbe arasında rakamsal olarak önemli fark olması pratikte de görme açısından kayda değer fark yaratacağı algısını oluşturdu bende. bu nedenle 42 abbeli 1,60 indexli camlara daha sıcak bakıyorum. diğer yandan göz numaram biraz yüksek olduğu için kalınlık-estetik kaygısı da taşıyorum.

    42 abbe ile 32 abbe arasında görme açısından önemli bir fark olur mu? bütün 1.60 indexli camlarda kalınlık aynı mıdır? abbe değerinden fazla ödün vermeden en yüksek inceliği elde edebileceğim cam marka modeli hangisidir.







    Selamlar,

    Madem gözünüzde görme kaybı var, o zaman abbe değeri daha yüksek olan camlara yönelin. Sizin için estetik değil, görüş daha önemli olsun. O yüzden 1.61 indeksli camlardan kaplamasına hangisinin daha güveniyorsanız onu seç. 1.61 camların abbe değerleri ve inceltme oranları hep aynıdır. O yüzden fazla araştırma yapmanıza gerek yok. Fakat şöyle bir şey söz konusu olabilir: 1.61 özel üretim bi-asiferik bir cam yaptırma şansınız olursa camlarınız daha ince çıkar. Fiyat olarak tabii ki olması gerekenin 2 katına tekabül edecektir. Gerek yok bence; ama seçenekler arasında bu da var. 1.61 Skyline ideal sizin için. Gözlükçünüze gidin ve odak noktalarına uygun olarak camlarınızı hazırlattırın.

    Geçmiş olsun.

    Alıntıları Göster
    hem abbe değeri yüksek hem ince olsun diyorsanız kapalı çerçeve seçin kalınlığı gizlediği gib incede görünür 1,61 index yeterli olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Geçmiş olsun.

    Tam numaralarınızı yazar mısınız reçetedeki gibi.

    Cam firmaları artık Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Bu yüzden fabrikaları burada olması normal. Essilor, VisionArt, Shamir, Novax ve en son olarak Sola ve Optiswiss fabrika açtı Türkiye'ye. Bu maliyeti ve sipariş zamanını yarıya indiriyor. Atasun galiba Shamir'e yaptırıyor camları su anda kendi ismini bastırarak.

    Yüzlerce kere söyledik; atasun'dan çöp bile almayın. Bari gözlük paranız yabancılara gitmesin.

    cevap için teşekkür ederim yalnız aradığım cevabı alamadım. Cam özelliklerini nasıl ölçtürebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakosalter

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Geçmiş olsun.

    Tam numaralarınızı yazar mısınız reçetedeki gibi.

    Cam firmaları artık Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Bu yüzden fabrikaları burada olması normal. Essilor, VisionArt, Shamir, Novax ve en son olarak Sola ve Optiswiss fabrika açtı Türkiye'ye. Bu maliyeti ve sipariş zamanını yarıya indiriyor. Atasun galiba Shamir'e yaptırıyor camları su anda kendi ismini bastırarak.

    Yüzlerce kere söyledik; atasun'dan çöp bile almayın. Bari gözlük paranız yabancılara gitmesin.

    cevap için teşekkür ederim yalnız aradığım cevabı alamadım. Cam özelliklerini nasıl ölçtürebilirim?

    Hocam, camlar kesildikten sonra hiçbir şekilde camın inceltme oranını ve markasını tam olarak anlayamazsınız. Kaplamasını ayırma şansı bir nebze olabilir. O da kesin değil tabii ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lcdekran

    sn. azizcool

    cevap için teşekkürler. açıkçası benim aklım da tora skyline modeline kaymaştı. diğerlerine göre fiyat bakımından daha uygun. eğer ortaya estetik açıdan çok kalın bir cam çıkarsa 1 yıl anca kullanır sonra değiştiririm. pahalı bir cam seçersem ve cam 1,61-1,60 index te kalın olarak çıkarsa vereceğim o kadar paraya yazık olmuş olur. tora skyline modelinin özellikle görme konforu açısından diğer markalara göre (örn. sola 1.60) ciddi bir eksikliği yoktur heralde?

    önceki konulardan okuduğum kadarıyla biasiferik camlar düz görünümlü oluyor. peki bu camlar her çerçeveye oluyor mu.çünkü benim gözlükte camların takıldığı kısımlar üstten bakınca düz değil eğrisel.

    şu an kullandığım gözlük rayban 6079 modeli. şu sitedeki sanırım benimkinin aynısından.
    http://www.eye-shop.gr/eye-shop/gr/en_products_eyewear_det.asp?intProdID=46368&b=RayBan-6079-2509-Eyewear



    Tora konusunda sıkıntınız olmasın. Benim en güvendiğim ve içim rahat verdiğim camlardan biridir.

    Bi asiferik cam gösterdiğiniz çerçeveye mükemmel olur. Montaj sırasında gerekli şeyler yapılır. Çok masraflı olmasını istemezseniz 1.61 Skyline en ideal cam sizin için. Eğer olmazsa Tora'nın 55 mm çapta organik antirefle camları da aynı inceliği verip daha da uygun fiyata mal olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: navy30

    Merhaba ;

    Dün göz muayenem sonucu

    Sağ Sph.+0.50 Cyl.-0.75 Axis 105
    Sol Sph.+0.50 Cyl.-1.00 Axis 75

    Pupiller uzaklık 71mm

    Şeklinde bir reçete yazıldı. Gözlüğümü değiştirmek istiyorum 3 sene oluyor. Camlarım İşbir markası olan Visionart Trivex camlardandı.

    Şimdi nasıl bir cam ve çerçeve tercihi yapmalıyım, ortalama cam fiyatı nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim.



    Geçmiş olsun size de.

    Sizin cam ve çerçeve seçimizin ne olacağına siz karar verebilirsiniz. Çerçevesiz gözlük istiyorsanız trivex kullanmaya devam edebilirsiniz. Kapalı ya da yarım (nylör) kullancaksanız normal bir antirefle cam da sizin işinizi görür.

    Pupillanız 71 olduğuna göre geniş bir yüzünüz var. Onun için kapalı ya da nylör çerçeve bulmak zor olabilir sizin için. Çerçevesiz sizin için en iyi çözüm. Trivex camların çifti liste olarak 400 civarı bir rakam. indirimle 300'ün altında bir rakama alabilirsiniz. Çerçeve tercihe bağlı. Ama iyi bir çerçeve 300 TL'den başlıyor.

    Alıntıları Göster
    dostum ben progresif multifokal gözlük kullanıyorum. Bir önceki gözlüğüm visionart sirius mini modeliydi.İnanılmaz memnun kaldım. Göz numaramın değişmesinden korkuyordum korktuğum da başıma geldi.Çok sevdiğim optisyenim yeni gözlüğümü quadro mini 1.61(R+2.50 +4.50 L+1.75 - +3.75) yaptı. Ancak ben bu gözlükle odakları ya tıutturamadım ya da alışamadım. Hala 0.50 farka rağmen eskileri kullanıyorum. Bir fikir verebilir misiniz? Şu anda İstanbul Beşiktaştayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: pakosalter

    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Geçmiş olsun.

    Tam numaralarınızı yazar mısınız reçetedeki gibi.

    Cam firmaları artık Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Bu yüzden fabrikaları burada olması normal. Essilor, VisionArt, Shamir, Novax ve en son olarak Sola ve Optiswiss fabrika açtı Türkiye'ye. Bu maliyeti ve sipariş zamanını yarıya indiriyor. Atasun galiba Shamir'e yaptırıyor camları su anda kendi ismini bastırarak.

    Yüzlerce kere söyledik; atasun'dan çöp bile almayın. Bari gözlük paranız yabancılara gitmesin.

    cevap için teşekkür ederim yalnız aradığım cevabı alamadım. Cam özelliklerini nasıl ölçtürebilirim?

    Hocam, camlar kesildikten sonra hiçbir şekilde camın inceltme oranını ve markasını tam olarak anlayamazsınız. Kaplamasını ayırma şansı bir nebze olabilir. O da kesin değil tabii ki.

    Cevap için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanrefik

    dostum ben progresif multifokal gözlük kullanıyorum. Bir önceki gözlüğüm visionart sirius mini modeliydi.İnanılmaz memnun kaldım. Göz numaramın değişmesinden korkuyordum korktuğum da başıma geldi.Çok sevdiğim optisyenim yeni gözlüğümü quadro mini 1.61(R+2.50 +4.50 L+1.75 - +3.75) yaptı. Ancak ben bu gözlükle odakları ya tıutturamadım ya da alışamadım. Hala 0.50 farka rağmen eskileri kullanıyorum. Bir fikir verebilir misiniz? Şu anda İstanbul Beşiktaştayım.

    Selamlar, (Nihayet bir progresif kullanıcısı)

    Progresif camlar o kadar detaylı ve teferruatlı bir konu ki, burda size cevap vermek inanın çok zor. Ayrıca bir konu açılsa yeridir yani.

    Genel olarak kısa koridorlu camlarda rahatlık yaşanmaz; fakat siz bu rahatlığı yakalamışsınız (umarım normal koridorlu camları kullandıktan sonra bunu söylüyorsunuzdur) ve numaralarınız değişene kadar da bu böyle gitti. Camlarınızı değiştirdiğinizde normal rahatsızlıklar yaşanabilir; ama siz anormallik hissetmeye başladıysanız sebepleri şunlar olabilir:


    1- Sirius, Quadro'ya göre daha üstün bir cam. Rahatsızlığın temel sebebi bu olabilir.
    2- Aynı çerçeveyi kullandıysanız sizden yeniden odak almak yerine eski camlarınızın odakları yapılmalı, yapılmamış olabilir.
    3- Çerçeve ayarlarınızda bir sorun olabilir.
    4- Numara değişikliği sizin için alışması zor bir durum.
    5- Yanlış reçete yazımı ya da tespiti.
    6- Daha önceki camlarınızın indeksi 1.5 ise şimdikiyle arasında abbe değeri olarak fark var. Oradan da yadırgama yapmış olabilirsiniz.

    Daha sıralayabilirim bunlar dışındaki binde birlik ihtimalleri.

    Şunu da tam olarak bilmek gerekiyor tabii ki; sizin sorununuz gözlüğü taktığınızda nerede oluyor? Yakına bakarken mi, uzakta mı, ara geçişlerde mi yokda genel olarak hiç rahat değil misiniz?

    Ben kesinlikle kısa koridor cam tavsiye etmiyorum; zira genel bir memnuniyetsizlik hakim. Bu saatten sonra geri dönüşü olmayan bir yola girmiş bulunuyorsunuz. Ya camlarınıza, alışamadığınızı varsayarak söylüyorum, alışmaya çalışacaksınız ya da çok sevdiğiniz optisyeninize gidip bu sorunu bir an önce çözmesini isteyeceksiniz.

    Dediğim gibi, tam sıkıntınız nedir onu söylerseniz çözümü bulmak daha rahat ve hızlı olur.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    quote:

    Orijinalden alıntı: osmanrefik

    dostum ben progresif multifokal gözlük kullanıyorum. Bir önceki gözlüğüm visionart sirius mini modeliydi.İnanılmaz memnun kaldım. Göz numaramın değişmesinden korkuyordum korktuğum da başıma geldi.Çok sevdiğim optisyenim yeni gözlüğümü quadro mini 1.61(R+2.50 +4.50 L+1.75 - +3.75) yaptı. Ancak ben bu gözlükle odakları ya tıutturamadım ya da alışamadım. Hala 0.50 farka rağmen eskileri kullanıyorum. Bir fikir verebilir misiniz? Şu anda İstanbul Beşiktaştayım.

    Selamlar, (Nihayet bir progresif kullanıcısı)

    Progresif camlar o kadar detaylı ve teferruatlı bir konu ki, burda size cevap vermek inanın çok zor. Ayrıca bir konu açılsa yeridir yani.

    Genel olarak kısa koridorlu camlarda rahatlık yaşanmaz; fakat siz bu rahatlığı yakalamışsınız (umarım normal koridorlu camları kullandıktan sonra bunu söylüyorsunuzdur) ve numaralarınız değişene kadar da bu böyle gitti. Camlarınızı değiştirdiğinizde normal rahatsızlıklar yaşanabilir; ama siz anormallik hissetmeye başladıysanız sebepleri şunlar olabilir:


    1- Sirius, Quadro'ya göre daha üstün bir cam. Rahatsızlığın temel sebebi bu olabilir.
    2- Aynı çerçeveyi kullandıysanız sizden yeniden odak almak yerine eski camlarınızın odakları yapılmalı, yapılmamış olabilir.
    3- Çerçeve ayarlarınızda bir sorun olabilir.
    4- Numara değişikliği sizin için alışması zor bir durum.
    5- Yanlış reçete yazımı ya da tespiti.
    6- Daha önceki camlarınızın indeksi 1.5 ise şimdikiyle arasında abbe değeri olarak fark var. Oradan da yadırgama yapmış olabilirsiniz.

    Daha sıralayabilirim bunlar dışındaki binde birlik ihtimalleri.

    Şunu da tam olarak bilmek gerekiyor tabii ki; sizin sorununuz gözlüğü taktığınızda nerede oluyor? Yakına bakarken mi, uzakta mı, ara geçişlerde mi yokda genel olarak hiç rahat değil misiniz?

    Ben kesinlikle kısa koridor cam tavsiye etmiyorum; zira genel bir memnuniyetsizlik hakim. Bu saatten sonra geri dönüşü olmayan bir yola girmiş bulunuyorsunuz. Ya camlarınıza, alışamadığınızı varsayarak söylüyorum, alışmaya çalışacaksınız ya da çok sevdiğiniz optisyeninize gidip bu sorunu bir an önce çözmesini isteyeceksiniz.

    Dediğim gibi, tam sıkıntınız nedir onu söylerseniz çözümü bulmak daha rahat ve hızlı olur.

    Saygılar...

    Alıntıları Göster
    Merhabalar,

    ben geçen gün hipermetrop gözlüğü aldım numaralar. sol 4.5 sağ 2.5 numara ssk indirimi 40tl yapıldıktan sonra. 210 tl tuttu. çerceve 50 tl tuttu camlar 160 tl organik sol göz %40 sağ göz %30 inceltilmiş olarak CRİZAN marka cam verdiler.Bu camı çok övdüler bana ben hoya isterim dediğimde bu ondan daha iyi zaten hammaddeyi hoyaya bunlar veriyor dedi. + 5 tane özellik saydı su.toz tutmaz parmak izi yansıma yapmaz gibi webte araştırma yaptığımda crizanın essie nin ürün olduğunu buldum. Bu cam nasıl bir camdır iyimidir.
    vizionart alacaktım parası hemen hemen aynıydı iyi mi yaptım kötümü yorumlarınızı rica ederim.

    iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burebista -- 21 Aralık 2011; 16:44:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burebista

    Merhabalar,

    ben geçen gün hipermetrop gözlüğü aldım numaralar. sol 4.5 sağ 2.5 numara ssk indirimi 40tl yapıldıktan sonra. 210 tl tuttu. çerceve 50 tl tuttu camlar 160 tl organik sol göz %40 sağ göz %30 inceltilmiş olarak CRİZAN marka cam verdiler.Bu camı çok övdüler bana ben hoya isterim dediğimde bu ondan daha iyi zaten hammaddeyi hoyaya bunlar veriyor dedi. + 5 tane özellik saydı su.toz tutmaz parmak izi yansıma yapmaz gibi webte araştırma yaptığımda crizanın essie nin ürün olduğunu buldum. Bu cam nasıl bir camdır iyimidir.
    vizionart alacaktım parası hemen hemen aynıydı iyi mi yaptım kötümü yorumlarınızı rica ederim.

    iyi forumlar.

    Anlaşılan konuyu okumamışsınız. Crizal camların iyi olduğunu belirtmiştim birçok kere. O indekslerde Hoya stok olarak yok. O yüzden gözlükçünüz en mantıklısını yapmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool


    quote:

    Orijinalden alıntı: burebista

    Merhabalar,

    ben geçen gün hipermetrop gözlüğü aldım numaralar. sol 4.5 sağ 2.5 numara ssk indirimi 40tl yapıldıktan sonra. 210 tl tuttu. çerceve 50 tl tuttu camlar 160 tl organik sol göz %40 sağ göz %30 inceltilmiş olarak CRİZAN marka cam verdiler.Bu camı çok övdüler bana ben hoya isterim dediğimde bu ondan daha iyi zaten hammaddeyi hoyaya bunlar veriyor dedi. + 5 tane özellik saydı su.toz tutmaz parmak izi yansıma yapmaz gibi webte araştırma yaptığımda crizanın essie nin ürün olduğunu buldum. Bu cam nasıl bir camdır iyimidir.
    vizionart alacaktım parası hemen hemen aynıydı iyi mi yaptım kötümü yorumlarınızı rica ederim.

    iyi forumlar.

    Anlaşılan konuyu okumamışsınız. Crizal camların iyi olduğunu belirtmiştim birçok kere. O indekslerde Hoya stok olarak yok. O yüzden gözlükçünüz en mantıklısını yapmış.

    peki hocam fiyat olarak bir yorumunuzu rica edebilirmiyim birde vizyonarttan daha mı iyidir bu crizan cam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burebista -- 22 Aralık 2011; 10:10:44 >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.