Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (309. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: [Z3R0]
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
11.410
Cevap
590
Favori
2.266.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugün optikçime değişim için gözlüğü bıraktım, PNX 1.53 cam, nulux active trueform tasarım ve hivision longlife kaplama istediğimi dipnota yazdım bıraktım. Başka bir optikçiye fiyat sorma adına girdim hoyanın listesini inceledim fakat PNX 1.53 camda nulux active trueform görmedim eyas 1.60 dan başlıyor gibiydi. Sizce 1.53 de yokmu acaba bu tasarım?
  • 1.

    arkadaşlar alım yaparken pupil seviyesi ölçümü yapıyorlarken düzgün ölçüm yapmalarını gözlemleyin.Olmadı bir kere daha ölçtürün.Sebebi şu; iki göz arası mesafe bazen gözlük camının yüzümüze büyük gelmesi durumlarında gözlükçüler camları tam ortalayamazsa (yani size özel iki göz arası mesafeyi ölçmesine rağmen gözlük camı büyük gelirse) gözünüzün netlemesi şaşabilir.

    2.

    Gözlük camı satın alırken eski gözlüğünüz yüzünüzde iken serçe parmağınızı göz ile gözlük camının arasına sokup kendiniz mesafesini ölçün.Ardından yeni gözlüğünde aynı şekilde yüzünüzde durmasına özen gösterin.

    Konu sahibi olarak bilgilendirmelerimiz devam edecektir.Herkese iyi akşamlar !!
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz konuda çok fazla detaylı bilgi sahibi değilim açıkçası, Hoya fiyat listesine bakarken sadece "pnx" ibaresini hatırlıyorum. Sizin camlarınız fiyat olarak ne kadar tuttu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lion_koc

    1.

    arkadaşlar alım yaparken pupil seviyesi ölçümü yapıyorlarken düzgün ölçüm yapmalarını gözlemleyin.Olmadı bir kere daha ölçtürün.Sebebi şu; iki göz arası mesafe bazen gözlük camının yüzümüze büyük gelmesi durumlarında gözlükçüler camları tam ortalayamazsa (yani size özel iki göz arası mesafeyi ölçmesine rağmen gözlük camı büyük gelirse) gözünüzün netlemesi şaşabilir.

    2.

    Gözlük camı satın alırken eski gözlüğünüz yüzünüzde iken serçe parmağınızı göz ile gözlük camının arasına sokup kendiniz mesafesini ölçün.Ardından yeni gözlüğünde aynı şekilde yüzünüzde durmasına özen gösterin.

    Konu sahibi olarak bilgilendirmelerimiz devam edecektir.Herkese iyi akşamlar !!
    Sayın lion_koc, pupil seviyesi ölçümünden kastınız odak noktası olarak bildiğimiz ölçüm mü acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 14 Ekim 2018; 21:32:48 >
  • kyibe kullanıcısına yanıt
    Listeye başka optikçide baktım hocam kendi optikçim tanıdık olduğundan gözlüğü bırakıp çıktım. Listeye bakarken resim çekmek istedim izin vermedi. Pnx 1.53 svision diye okuduğum 325 tl , eyas 1.60 hvll (hivision longlife sanırım) 430 tl, nulux active trueform 1000 li rakamlardı diye hatırlıyorum bunlar tek fiyatları, ben essilor crizali alırken trivex model 350 tlden 700 tl tutmuştu indirimle 600 tl yaptı optikçim. O yüzden buda 3 aşşağı 5 yukarı aynı fiyatlarda diye ses etmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc.dr -- 14 Ekim 2018; 23:03:41 >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Bana pnx fiyatı verildi sanırım. Liste fiyatı sizin de yazdığınız gibi 320x2=640 TL çift cam için, nakit 400 TL olur dediler. Fakat bahsettiğiniz diğer eyas 1.6 hvll ve nulux active trueform modellerinden bahsetmediler. Sadece mavi ışığı filtreleyen bir modelden bahsedildi ve çiftine 850 TL fiyat verildi. Ben nakit pnx 400 TL ödedim. Diğer eyas hvll ve nulux active truform modellerin ne farkı var sayın doc. dr
  • Hoya'nın sitesinde şöyle bir yazı buldum

    -Eyvia 1.74: Temiz bir görüş ve zarif bir görünüş sağlayan fazlasıyla ince gözlük camı materyali, yüksek numaralı reçeteler ile faset çerçeveler için idealdir
    -Eynoa 1.67: Mükemmel berraklık, rahatlık ve tarz sağlayan ince ve çok yönlü bir gözlük camı materyali
    -Eyas 1.60: Hoya'nın en çok satan, yüksek kaliteli gözlük camı materyali; faset çerçeveler için en çok tercih edilen ve düşük reçeteler için mükemmel
    -PNX 1.53: Darbelere dayanabilecek güçlü, esnek gözlük camı materyali; çocuklar ve aktif bir yaşam tarzı için idealdir
    -Plastic 1.50: Hoya'nın standart, düşük fiyatlı gözlük camı materyali

    Eyas 1.60 almak daha mantıklı gibi düşündüm ama bu defa mavi ışık filtreli cam fiyatına(850 TL) yaklaşıyor ki onu almak daha bir mantıklı gelebilirdi sanırım. 200 verdim az daha vereyim iyisi olsun derken gider bu fiyat :)

    Uzun yıllardır gözlük kullanıyorum, sayın lion_koc'un açtığı bu konuyu gayri ihtiyari okumamla kaliteli camların varlığından haberdar oldum ve ilk defa bu cam değişiminde Hoya markasını istedim. 40 yaşımda gelişme kaydettim, arkası yavaş yavaş gelir artık, şimdilik pnx modeliyle başlayalım :) Bu model de kötü değildir sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 14 Ekim 2018; 23:31:22 >
  • kyibe kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bende siteden baktım, eyas 1.60 inceltilmiş olarak geçiyor %40 sanırım benim numara sol 1.50, sağ 1.50 bu yüzden inceltmeye gerek yok diye düşündüm. PNX darbelere dayanıklı diye geçiyor fakat bu nulux active olan modeli var mı bilmiyorum. Nulux active açıklamasında gün boyu bilgisayara bakan kişilerin gözlerini yormadığı söyleniyor birde siteden [H.E.E] beyfendi tavsiye etti. Size iyi indirim yapmışlar ama. Bana o kadar yamadı tanıdık olduğu halde.
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Benim sol 0.25 sağ 0.50 astigmat. Derece düşük olduğu için mi pnx modelini önerdi acaba? Ama diğer yerli markalara göre görüş netliğinin daha iyi olacağını belirtti, Hoya'nın bu avantajından dolayı 250 TL fiyat verilen Hawk marka mavi ışık filtreli camdan vazgeçtim.
    İyi geceler diliyorum sayın doc. dr
  • kyibe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sizede iyi geceler
  • Yakın zamanda gözlük camı değiştireceğim.. HOYA almayı planlıyorum.


    * Kristal berraklıkta net ve renkleri gerçek göstermeli.

    * Çok bilgisayar kullanıyorum, buna uygun gerekli özellikte olması gerekiyor.

    Bu özelliklerde HOYA antirefle BlueControl Eynoa 1.67 seçtim. Seçimim ile ilgili yorum yapabilecek bilgili arkadaş var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 15 Ekim 2018; 13:25:23 >
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Bence güzel seçim yapmışsınız güle güle kullanın
  • Merhaba

    Aşağıda verdiğim derecelere göre uygun bir cam almak istiyorum. Numaralar çok düşük fakat astigmat olduğu için gözlük kullanmak zorundayım.Yaklaşık 15 senedir gözlük kullanıyorum. Bu zamana kadar gözlükçü hangi camı verirse onu kullandım. Konuyu okudum biraz kafam karıştı. Cam seçiminde marka, index, abbe değeri gibi kavramlar önemli olduğunu öğrendim. Gözlüğü asıl kullanım amacım astigmat olduğundan geniş görüş açısı ve net görüntü benim için önemli. Kafamı çevirdiğimde odakalama da problem yaşamak istemiyorum. Bu şartlara göre hangi markaları tercih etmeliyim ve gözlükçüye gittiğimde camın hangi özelliklerine dikkat etmeliyim.

    Sferik Silendirik Aks
    Sağ -0,25 -0,25 180
    Sol -0,25 -0,25 160
  • erh_tun E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, numaralarınız çok düşük bence sıkıntı yaşamıyorsanız gözlük takmanızı önermem. Diğer konuya gelirsek indix dediğimiz camın inceltme oranı yani genelde 2 diyoptri üzeri numaralarda cam kalınlaştığı için inceltme yapılır. Abbe dediğimiz ise camın çözünürlük değeridir. İndix yani inceltme arttıkça abbe değeri düşmektedir. Sizin numaralar fazla olmadığı için 1.50 indix cam işinizi görecektir. Camın her tarafında görüntü net olsun istiyorsanız asferik cam alacaksınız. Sferik olanlar dediğiniz türdendir, camın kenar kısımlarında netlik olmaz. Marka olarak forum üstadları genelde hoya önermekte benimde bir kaç sayfa önceki mesajlarımı okursanız essilor crizalden memnun kalmadım. Optikçime götürerek hoya cam siparişi verdim. Burada hata camdamı optikçidemi bilmiyorum, çünkü essilor cam takmadan önce odak noktası ölçümü yapmamıştı. Asferik cam olduğu halde kenarlarda görüntü bozulması ve sağ tarafta parlama hissediyordum. Hoya siparişi vermeden odak noktasınıda ölçtürdüm. Şimdi camlarımı bekliyorum.
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Astigmat nedeniyle bir şey okurken satırları atlayarak okuyorum. Gözlük kullanınca daha rahat oluyor.

    Asferik camların dezavantajları var mıdır? Normal camlara göre fiyatları çok farkeder mi? Hoya'nın hangi modelleri asferik cam olduğunu biliyor musunuz?
  • erh_tun E kullanıcısına yanıt
    Anladım. Eğer optikçilerde firmaların cam listelerine bakarsanız asferik camlarda as ibaresi olur, herhangi bir dezavantajı olduğunu sanmıyorum. Hoyada camlar her model için 2 çeşit. Bir asferik bir sferik. Mesela 'hoya nulux pnx 1.53 as' diye geçer. Bundan sonra indix 1.60, 1.67 olarak devam eder. Hoyanın sitesinide inceleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc.dr -- 17 Ekim 2018; 7:23:28 >
  • Hawk v shock hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Çifti için 250 lira fiyat verdiler. Sağ 2.75 sol 1.25
  • Arkadaslar merhaba. Kaliteli bir gozluk cami secimi yapmak istiyorum. Oneriler uzerine hoya markasina baktim, optisyen sync iii adinda bir camini onerdi. Nulux dan daha iyi oldugunu belirtti. Bilgisayar Ekran karsisinda uzun kalanlar icin daha uygunmus. Ayrica bluecontrol adinda filtrenin cam i mavi yapacagini ve gunes gozlugune yakin bir hale getirecegini soyledi kullananlar yorum yapabilir mi. Ayrica zeis in cam modellerinin daha iyi ve uygun fiyata gelecegini soyledi özelliklerine göre.

    Hoya sync iii + 1.60 eyas + hi vision long life, uv control kaplamali Çift cam 1400
    Zeiss 1.6 DV Platinium : 1000 lira çift cam.
    Zeiss RX 1.6 Çift Çam : 1434
    Seiko 1.6 SRC / SRB : 1200

    Yorum yapabilirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HardAware -- 22 Ekim 2018; 13:51:3 >
  • Geçen gün kardeşim için gözlük alacaktık hastaneden cıktık gözlükçüye gittik 2 çift cam için 650 lira fiyat çıkardı dedim dayı sen ne diyorsun sonra çarşıda fiyat soruşturdum 90 ile 150 arası fiyat verdiler bu soygun değilde nedir ?
  • pc ıcın gozluk tavsıyesı alabılırmıyım
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.