Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.448
Cevap
592
Favori
2.273.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ynahit

    quote:

    Orijinalden alıntı: şipidik terlik

    Annemin gözlerinde ileri derecede miyop var 16 18 derecelerde bu hafta gözlük yazdırıp bi kaç gözlükçü dolaştık çok farklı fiyatlar çıkardılar biri 500 diğeri 1000 çıkardı en son kendi güvenip bildiğimiz gözlükçümüz cam-çerçeve dahil 1700 lira fiyat çıkardı cam markasını söylemedi ama en kaliteli ürünün bu olduğunu %65 inceltilmiş olacağını söyledi kendisine güveniyorum ama. Bu kadar farklı fiyatlar normal midir ? Bu derecelerde bu fiyata hangi marka var geldiği zaman kontrol etmem için yardımcı olabilir misiniz ?

    Cam markasını söylememesi tuhaf, marka ve ürün tipini öğrenseydiniz başka gözlükçülere de fiyat sorup kıyaslama yapabilirdiniz.

    Fiyatlar konusunda bir şey diyemiyorum maalesef, hele ki bu kadar çok marka ve ürün tipi varken.

    Ama çıkan fiyattan 1.74 indeksli kaliteli bir cam markası ve pahalı bir çerçeve seçtiğinizi varsayabiliriz.

    Fiyatı düşürmek için yapabileceğiniz, 1.74 yerine 1.67 veya 1.60 indeksli cam seçip kalınlaşan camın kötü estetik etkisini azaltmak için daha küçük boyutlu kemik bir çerçeveye yönelip daha mütevazi bir çerçeve markası seçmek olabilir. Kemik çerçeveyi metal olanlara göre kalın veya kaba bulanlar olacaktır ama taşlar, minik detaylar ve hoş renklerle süslenmiş çok model var.

    Gözlük satın alırken mutlaka cam ve çerçevenin ayrıntılarıyla adı konmalı ve birkaç gözlükçüden fiyat alınmalıdır. böylece tanıdık gözlükçünüzü ne kadar indirim yapmaya zorlayabileceğinizi bileceksiniz.

    Bugün telefonla arayıp sordum esilor %65 inceltilmiş cam dedi,çerçeve 200-300 arası bir şeydi yani bu iki cama 1500 vermiş oluyoruz,fiyat önemli değil kaliteli olsun ince dursun istedik,yüksek derece miyoplarda bu cam için bu fiyat uygun mu ?




  • şipidik terlik kullanıcısına yanıt
    fiyatlar konusunda bilgim yok, 3-4 gözlükçüden daha fiyat alsaydınız fiyatın normal olup olmadığı anlaşılacaktı.

    %65 muğlak bir terim, 1.67 mi 1.74 mü olduğu anlaşılmıyor. ürünün adını sağlam koymak lazım ki başka yerlerden fiyat alırken karmaşa olmasın.
  • essilor camlarım nasıl oluyorsa kaç sene önce 100lira verip aldığım camlarımdan kalitesiz. Essilor olsun diye yeni aldığım gözlüğüme o kadar para verdim
    Beyazlar apaçık sarıya kaçıyor. Yanlış hatırlamıyorsam %60 inceltme vardı camlarda, miyopum. Neden böyle oluyor fikri olan var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -6.50 & -7 dolaylarında miyop gözlerim . Uzun yıllardır lens kullanıyorum . Laser ameliyatı olmak istiyorum fakat uzun vadede beni ürküten çekincelerim var. Aslında gözlük kullanmak istiyorum fakat numaralarım pek müsaade etmiyor da diyebilirim , şöyle ki;

    3-4 yıl önce çerçeveli bir gözlük aldım camları inceltilmiş (%40-60 olabilir emin değilim) olmasına rağmen estetik durmadığı için maalesef ev dışında kullanmadım . (Camlarım fujima marka idi birde sanırım kırılmaya daha dayanıklı olan cam türünden seçmiştim)

    Günümüz için konuşacak olursak eğer, dışarıda gönül rahatlığı ile takılabilecek, çerçevesiz gözlüklerde dahi sırıtmayacak kadar inceltme yaptırabilir miyiz ? Daha önemlisi varsa böyle bir teknoloji , yeni camlar bize ne kadara patlar ?

    Gelecek yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
  • Kapıcizzet kullanıcısına yanıt
    öncelikle, lazer ameliyatı olmanızı tavsiye etmem. çünkü lazer operasyonun uzun vadede göze, kalıcı ve geri dönülmeyecek hasar verme riski vardır. bir de dikkat edin, bu ameliyatı yapan doktorların hemen hemen hepsinin hala gözlük kullanır.

    numaralarınız yüksek ama 1.74 indeks organik, bir cam hem ince hem de estetik olabilir. bunun için küçük, mümkünse yuvarlak bir çerçeve seçin. istediğiniz biçimde, çerçevesiz, küçük, yuvarlak bir çerçevede, nikon 1.74 as veya das ( çift yüzey ve asiferik bir camdır) cam beklentilerinizi karşılar.

    pazarlık yaparsanız 600-700 TL civarında bir rakam tutar.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunu bilmekte fayda var: kırılmaz cam yoktur, kırılmaya karşı dayanıklı cam vardır. 1.59 indeks polikarbonat cam kırılmaya karşı en dayanıklı camdır ama ona da uygun açı ve şiddetli bir darbe uygularsanız o da kırılır. üstelik abbe değeri de düşük olduğu için görüş performansı da iyi değildir.

    kırılmaya karşı dayanıklı ve görüş performansı da iyi bir cam olsun diyorsanız 1.6 indeks organik ve asiferik tasarımlı bir cam kullanmanızı öneririm.
  • baddad B kullanıcısına yanıt
    camın özelliklerini belirtmediğiniz için fiyat değerlendirmesi yapmak zor. numaralarınız çok yüksek değil bu yüzden 1.6 indeksli cam işinizi görür. bilgisayar çok kullanıyorsanız mutlaka mavi ışık korulamalı bir cam alın.
  • Arkadaşlar gözlük numaram 2,5 miyop ve 0,75 astigmat ile 2,00 miyop 0,50 astigmat. Ben numaralı güneş gözlüğü yaptırmak istiyorum ve raybanın damla modeline yakın bir çerçeve beğendim. Gözlükçü bu çerçeveye inceltilmiş cam takılabileceğini söyledi. Diğeri çok kötü durur dedi. İnceltilmiş cam için de çok uçuk bir fiyat istedi (cam başına 300 lira+çerçeve gibi). Sizce inceltme yapılmadan ince tel bir çerçeveye bu camları taktırsam çok mu kötü görünür? Numaralarım çok da büyük değil aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homerik

    öncelikle şunu bilmekte fayda var: kırılmaz cam yoktur, kırılmaya karşı dayanıklı cam vardır. 1.59 indeks polikarbonat cam kırılmaya karşı en dayanıklı camdır ama ona da uygun açı ve şiddetli bir darbe uygularsanız o da kırılır. üstelik abbe değeri de düşük olduğu için görüş performansı da iyi değildir.

    kırılmaya karşı dayanıklı ve görüş performansı da iyi bir cam olsun diyorsanız 1.6 indeks organik ve asiferik tasarımlı bir cam kullanmanızı öneririm.

    sayın homerik iletinizde yanlış bilgiler var, üzülerek düzeltme yapmak ve bazı genel bilgiler eklemek istiyorum.

    kırılmaz cam vardır.

    kırıldığını gördüğüm camlar: 1.49-1.50-1.56-1.60-1.67-1.74 dür.

    ama 1.60 ve 1.67 zor kırılan camlardır.

    en gaddar cam 1.53 yani trivex dir.

    1.59 cam yani polikarbonat, fasetlerde camın deliğine veya misinalılarda camın yarık kısmına alkol, aseton, camsil gibi sıvılar gelirse çatlıyor. yani fiziksel dardeyle değil ama kimyasal yolla kırılabiliyor.

    1.59 cam 1.60 camla hemen hemen aynı indekse sahip olmasına rağmen aynı kalınlıkta çıkmıyor, çünkü 1.60 camlar daha düz 1.59 bombeli, ama aradaki kalınlık farkı abartılacak kadar çok değil.

    ışık geçirgenliği konusunda 1.59 camın performansı pek iyi değil. bu konuda en başarılı camlar 1.60-1.67-1.74 ve mineral camlardır.




  • Arkadaslar -2 numara miyop var. Elimdeki cercevelere yeni cam taktirmak istiyorum. Aklimda hoya markasi var ama cam isinden hic anlamam. Abbe degeri kac olmali hamgi filtreler olmali. Tek istedigim canli ve renkli bir goruntu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arya muv ile crizal prevencia arasında ne farklar var acaba. ikisinin arasında 150 lira fark vardı arya muv aldım iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum
  • arkadaşlar bu gözlük çerçevesini illa gözlükçü de almak zorunda mıyız? yani ben mağazalardan ya da internetten gözlük çerçevesi alsam, daha sonra o gözlük çerçevesine uygun olarak cam yerleştirilemez mi? yoksa illa gözlüğü alırken ki mağazadan mı almak zorundayım gözlüğümü?
  • PhiLum P kullanıcısına yanıt
    İnternetten alsan da olur tabi
  • Arkadaslar acil yardim lazim:(



    1,75 derece miyopum.uzagi goremiyorum.su an kullandigim gozluk hastane yakinindaki optkiciden 20lira fark vererek aldigim bir gozluk.Ancak cami cizildi.İsika bakarken cok kotu oluyor.bas agrisi falan da bundan.hic memnun degilim:((((



    hic cizilmeyen gozluk cami tavsiyeniz var mi?

    Nerden almaliyim?Ve nasil.temizlemeliyim?

    Gozluk caminin hic cizilmemesini istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IamxMSFT kullanıcısına yanıt
    mineral cam alabilirsiniz.
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    Peki sagolun fiyatlar nasildir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IamxMSFT kullanıcısına yanıt
    fiyatı birkaç gözlükçüye sorup işinizi sağlama alın.
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    polikarbonat cam da kırılır derken aslında kastettiğim siz de yazmışsınız:

    "1.59 cam yani polikarbonat, fasetlerde camın deliğine veya misinalılarda camın yarık kısmına alkol, aseton, camsil gibi sıvılar gelirse çatlıyor. yani fiziksel dardeyle değil ama kimyasal yolla kırılabiliyor. "

    polikarbonat camlar, özellikle faset çerçevelerde çok iyi işçilik ister. matkap ucu keskin olacak, düşük devirde delinecek, sonra rayba yapılacak vs. eğer bunlar iyi yapılmazsa, camların, delik açılan yerlerden çatlaması ve bu deliklerin yürümesi kaçınılmaz. kullanıcı polikarbonat camları kırılmaz diye alıyor ama sonra camın köşelerinden yürüyen çatlaklar olunca " hani bu cam kırılmaz, çatlamazdı" diye şikayet ediyor.demek istediğim buydu. ( katkınız için teşekkürler)

    trivex cam da polikarbonata yakın özellikte bir camdır ama abbe değeri yüksek olduğu için ( camın ışığı geçirme oranı) polikarbonat cama göre bence daha iyidir.

    1.6 indeks cam dayanıklılık ve görüş performansı açısından bence en uygun camdır. 1.6 indeks cam, ham maddesinden dolayı dayanıklı bir camdır.

    1.59 ve 1.6 camlarda kalınlık farkı bence de çok fazla değil. ama 1.6 indeks camın görüş performansı polikarbonata göre çok daha iyidir.

    camların ışık geçirgenliği konusunda ise referans camların abbe değeridir. bir camın abbe değeri ne kadar yüksekse camın ışık geçirgenliği o kadar iyidir diye düşünüyorum.

    abbe değerleri
    1.6 indeks organik cam: 38
    1.67 indeks organik cam: 32
    1.74 indeks organik cam: 33

    ( mineral camlar, ağır olması, kolay kırılması nedeniyle neredeyse yakında üretimden kalkacak, o yüzden yazmadım)


    camların incelik konusuna gelince... aynı indeksli cam, talaşlı veya enjeksiyon üretim olmasına göre bile farklı kalınlıkta olabilir.




  • ikisi de aynı özellikte camlardır. yani mavi ışık korumalı. bilgisayar, tablet, navigasyon gibi elektronik aletler mavi ışık yayar. bu mavi ışık gözü rahatsız eder: kuruluk, göz yanması gibi. bu kaplamalar (hem prevencia hem muv) bu mavi ılığı süzdükleri için bu tip rahatsızlıkları önler.
  • Werkzeug W kullanıcısına yanıt
    abbe değerleri
    1.6 indeks organik cam: 38
    1.67 indeks organik cam: 32
    1.74 indeks organik cam: 33

    bilgisayar, tablet vs kullanıyorsanız mavi ışık korumalı bir cam alın, rahat edersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.