Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (265. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.408
Cevap
590
Favori
2.266.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Genç yaşta iki gözden katarakt ameliyatı oldum. Monomofokal ve torik olmayan lens taktırdığım için gözlük ihtiyacı doğdu. Aktif olarak işim gereği bilgisayar ve araç kullanıyorum. Reçeteye göre nasıl birşey alayım. Ayrı ayrı gözlük mü alayım yoksa progresif mi alayım? Lens olarak tavsiyeniz nedir? Katarakt için birşeye dikkst etmem gerekir mi?
    Bu mesaja eklenen görseller:

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ynahit

    fiyatlar satıcıdan satıcıya az çok değişebilir. indirim söylemlerine fazla takılmayın. çerçeve markasını bilmiyorum ama cam-çerçeve 250 tl normal sayılabilir.

    essilor, zeiss, hoya, seiko, rodenstock, nikon gibi kendini ispatlamış markaların pahalı olması normaldir.

    essilor mavi kaplamaya prevencia adını verir başka bir firma başka bir ad, sonuçta hepsi mavi kaplamadır, üretim kalitesi değişebilir.

    organik bir camın ortalama ömrü 2 senedir, bu süre içinde gerek numaramızın değişmesi gerek kullanımdan dolayı çizilerek cam ömrünü tamamlar. bizler bunu gözönüne alarak bütçemizin elverdiği ölçüde alım yapmak durumundayız.



    Ben açıkcası formu okumadan gözlüm camı aldığım için pişmanım. Vede optikçilere güvenim kalmadı diyebilirim.
    Çünkü tanıdık diye gitmeme rağmen sadece CAM İÇİN 250 tl verdim, kısaca kazıklandım galiba :)
  • tuintu kullanıcısına yanıt
    Satın aldığınız yeri paylaşabilir misiniz?
  • İşbir marka gözlük camı nasıldır, bilen var mı? Optikçi önerdi ve essilor,zeiss gibilerine gerek yok dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fresh123 -- 10 Ekim 2016; 15:55:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketrp K kullanıcısına yanıt
    Kadıköy Bulvar Optik 'den almıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ketrp

    Satın aldığınız yeri paylaşabilir misiniz?

    Kadıköy Bulvar Optik 'den almıştım.
  • doruk75 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz sene gözlük camımı istanbul genelinde bir çok şubesi olan bir yere yaptırdım ve çok sıkıntı yaşadım. en sonunda lanet olsun deyip tamam dedim. şimdi yeni bir gözlük camı yaptıracağım kurumsal olduğu için atasunu tercih edeyim sıkıntı yaşarsam çözüm daha kolay olur diye düşünüyorum. ama yazılanları okudum özellikle bir arkadaş atasunu devamlı kötülemiş. aklımdan şu geçiyor her markada sorun yaşayan insanlar olur önemli olan memnuniyet oranı. içinizde son zamanlarda atasundan optik camı yaptırıp pişman olan veya memnun olan varmıdır, konu hakkında güncel bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. aslında istanbulda bu işin merkezi bildiğim kadarıyla tahtakale ama orayada git gel yapmak istemiyorum malum iş güç sahibi insanlarız. şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbians -- 14 Ekim 2016; 13:11:34 >
  • fresh123 F kullanıcısına yanıt
    işbirin camları güzel ben kızım için işbirden cam yaptırdım daha doğrusu gözlükçüm yaptırdı, kızımı doktora götürdüğümde doktor gözlük camlarının çok kaliteli olduğunu ve de çok pahalı olduğunu söyledi halbuki fiyatı gayet makuldü.
    ben üsküdarda yaptırdım şuana kadarda çok memnunum kızımı götürdüğüm 3 doktorda optikçinin telefonunu istediler benden.
  • Merhaba

    Sol 1,75 sağ 2,5 astigmat var hoya su tutmayan cam taktırıcam yarın devlet indirimi ile 200 tl vericem 2 cama sizce fiyat nasıl
  • teşekkürler.







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 13 Kasım 2016; 7:29:9 >
  • Merhaba sevgili forum üyeleri gözlük kullanmaya yeni başlama durumundayım. Gözlerim ağrıdığı için cam çok önemli olduğu için sizlerin bilgilerine başvuruyorum umarım yardımcı olursunuz. Elimde bir çerçeve var çerçeve almayacağım sadece gözlük camı alacağım ekli dosyada hekimin yazdığı reçete bulunmaktadır. Şimdi aklıma takılan soru şudur. Mineral cam güneş gözlüğüm var çok memnunum şimdi organik yazmış doktor ama ne yapmalıyım nasıl bir cam almalıyım. Forum sayfaları okudum ama zihnim daha da bulanıklaştı. Şimdiden teşekkür ederim.

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!
  • bayagro B kullanıcısına yanıt
    görüş performansı açısından en iyi gözlük camı aslında mineral camdır. ancak ağırlığı, kırılma riski, vs. nedeniyle pek tercih edilmez. organik cam ise hafiftir buna karşılık mineral cama göre kolay çizilir. bu özellikleri dikkate alarak kendiniz karar vermelisiniz. ( hangi camı tercih edeceğiniz, çerçeveye göre de değişir, unutmayın)
  • korcelik K kullanıcısına yanıt
    bu tür camlar, yani "kolormatik" camlar performanslarına göre, yani koyulaşma / açılma hızı, koyuluk oranı, kullanım süresi gibi özelliklerine göre farklılaşır. tabii buna bağlı olarak da fiyatları değişir. hem organik (yani hafif), kolay kırılmasın hem de "kolormatik" olsun derseniz transitions camlar en iyisidir. fiyatı diğer camlara göre daha yukarıdadır. yukarıda yazdığım performans ölçütleri ( açılma, koyulaşma hızı, koyulaşma oranı ) düşük olanlar daha düşük fiyatla satılır. bunlar organik "kolormatik" seçeneklerdir.

    bir de aynı özellikleri taşıyan mineral camlar vardır. mineral camların performansı biraz daha düşüktür.

    mineral "kolormatik" camların en önemli dezavantajı şudur: organik camlarda bu açılma ve koyulaşmayı sağlayan fotokromik sensörler katman olarak camın üzerindedir. mineral camlar ise hamurundan bu özelliğe sahiptir. bu nedenle de eğer yüksek numara miyop cam kullanıyorsanız orta kısım, kenar kısımlara göre daha açık olabilir. ( cam koyulaştığında). öte yandan, eğer hipermetrop cam kullanıyorsanız bu sefer orta kısım kenar kısımlara göre daha koyu olabilir. ( cam koyulaştığında)

    mineral cam için bütün çerçeve daha iyi tercih olabilir.
  • homerik H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Elimde yarım çerçeve gözlüğüm var . Zeiss cam için güzel bir fiyat aldım bakalım tekrar bugün görüşmeye gideceğim. Bahsettiğiniz gibi mineral en güzeli de benim gibi pc başında vakit geçiren birisi için oldukça sıkıntılı olabilir diye düşündüm. Fransız bir marka prevercia için de fiyat verdiler ama çok da karar veremedim hala. Bugün yarın bir karar verip nihayete erdirmem gerekiyor..
  • merhabalar...sag ve sol gozum miyop 1.5 derece... gun bou genlde bılgısayar karsısında oturuyorum..gunese cıkarken gozum bıraz hassas ...ayrıca arabada kullanıyorum...bu yuzden bana onerebılecegınız guzel bır cam var mı? ayrıca cercevesız kullanıyorum gozlugu..ona gore bır cam onerırsenız sevınırım...en kalıtelısı hangısıyse ve uzun surelı kullanacagım bır cam onerırsenız sevınırım
  • arkadaşlar merhaba

    bende bugün gözlükçüye siparişimi verdim.

    0,75 astigmat 0,25 miyop 2 gözümde.

    Çerçeve emporio armani EA3061 modeli
    camlar işbir vision art Arya Muv diye geçiyor. Mavi ışık filtre,uv koruma vs. diyor. toplamda 460TL tuttu. 160 lira camlar 300 lira çerçeve. Fikirlerinizi alabilir miyim? bu konuda tamamen cahilim ilk gözlüklerim :)
    https://d26hhearhq0yio.cloudfront.net/content/misterspex/produkte/grafiken/6536010_a2.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 27 Ekim 2016; 14:39:25 >
  • Annemin gözlerinde ileri derecede miyop var 16 18 derecelerde bu hafta gözlük yazdırıp bi kaç gözlükçü dolaştık çok farklı fiyatlar çıkardılar biri 500 diğeri 1000 çıkardı en son kendi güvenip bildiğimiz gözlükçümüz cam-çerçeve dahil 1700 lira fiyat çıkardı cam markasını söylemedi ama en kaliteli ürünün bu olduğunu %65 inceltilmiş olacağını söyledi kendisine güveniyorum ama. Bu kadar farklı fiyatlar normal midir ? Bu derecelerde bu fiyata hangi marka var geldiği zaman kontrol etmem için yardımcı olabilir misiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şipidik terlik

    Annemin gözlerinde ileri derecede miyop var 16 18 derecelerde bu hafta gözlük yazdırıp bi kaç gözlükçü dolaştık çok farklı fiyatlar çıkardılar biri 500 diğeri 1000 çıkardı en son kendi güvenip bildiğimiz gözlükçümüz cam-çerçeve dahil 1700 lira fiyat çıkardı cam markasını söylemedi ama en kaliteli ürünün bu olduğunu %65 inceltilmiş olacağını söyledi kendisine güveniyorum ama. Bu kadar farklı fiyatlar normal midir ? Bu derecelerde bu fiyata hangi marka var geldiği zaman kontrol etmem için yardımcı olabilir misiniz ?

    Cam markasını söylememesi tuhaf, marka ve ürün tipini öğrenseydiniz başka gözlükçülere de fiyat sorup kıyaslama yapabilirdiniz.

    Fiyatlar konusunda bir şey diyemiyorum maalesef, hele ki bu kadar çok marka ve ürün tipi varken.

    Ama çıkan fiyattan 1.74 indeksli kaliteli bir cam markası ve pahalı bir çerçeve seçtiğinizi varsayabiliriz.

    Fiyatı düşürmek için yapabileceğiniz, 1.74 yerine 1.67 veya 1.60 indeksli cam seçip kalınlaşan camın kötü estetik etkisini azaltmak için daha küçük boyutlu kemik bir çerçeveye yönelip daha mütevazi bir çerçeve markası seçmek olabilir. Kemik çerçeveyi metal olanlara göre kalın veya kaba bulanlar olacaktır ama taşlar, minik detaylar ve hoş renklerle süslenmiş çok model var.

    Gözlük satın alırken mutlaka cam ve çerçevenin ayrıntılarıyla adı konmalı ve birkaç gözlükçüden fiyat alınmalıdır. böylece tanıdık gözlükçünüzü ne kadar indirim yapmaya zorlayabileceğinizi bileceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.