Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (284. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (4 Mobil) - 12 Masaüstü4 Mobil
5 sn
11.459
Cevap
593
Favori
2.275.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun süreli bilgisayar ve ekran karşısında olduğum için göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla mavi filtreli numarasız gözlük kullanmak istiyorum. Kısa bir araştırma ile Zeiss BlueProtect ve Essilor Crizal Prevencia modelini gördüm. Bu camları önerir misiniz? İhtiyacıma yönelik doğru seçimler midir?

    yaklaşık fiyatlar;
    BlueProtect 600TL
    Crizal Prevencia 250TL
    Visionart 180TL


    Teşekkürler
  • Ben ise en uygun Crizal Prevencia'ya 300
    Visionart arya muva 170 tekliflerini aldım.
    vision art satan yerde istediğim çerçeve yoktu. olmadı onu sipariş vereceğim.
  • HawkPlus,Seiko,Essiler hangisini tavsiye edersiniz en ucuzu hawk plus ?

    Sadece evde takiyorum disarda lens lutfen ona gore tavsiye istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atasun optikten aldığım numaralı gözlüğüme 50tl verip, Mavi ışık filtresi taktırdım. forumda bazı arkadaşlar sarımsı görünüyor vs dediler, fakat ben bir fark hissetmedim. belki 1 haftaya +larını -lerini görürüm. Mavı ışık filtresi ekletecek arkadasların aklında soru işareti kalmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakLEE


    quote:

    Orijinalden alıntı: homerik

    "mavi ışık filtreli" cam alın. bilgisayar, cep telefonu gibi aletlerden yayılan mavi ışık gözü rahatsız eder. hemen hemen her firmanın " mavi ışık korumalı" camı vardır. nice muv, nikon scc blue, prevencia vs. gözlükçülere danışın, onlar size yardımcı olacaktır.

    üstat mavi korumalı cam aldım sarı gösteriyor. ayrıca içten de parlama yapıyor. arka kısmı bir nevi dikiz aynası gibi görüyorum. yine ışık altındayken gözlük camında ışık süzmeleri oluyor sürekli kirlendi sanıp silmek istiyorum. ben nedense hiç sevmedim mavi korumalı camı.

    Yaklasik 5 numara miyop olan gozumde arya muv mavi isik filtreli kullaniyorum. Sizin bahsettiginiz sorunlardan hicbirininyasamadim.



    Optikci odagi tam olarak alamadiginda bu tip sikayetleriniz olabilir, basima gelmisti,oradan biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Covboy0606 kullanıcısına yanıt
    sanirsam sadece bilgisayar kullanirken sari gozukuyor. bende atasundan essilor crizal marka cama mavi filtre taktirmayi dusunuyorum ama kendi filtrelerini mi takiyorlar yoksa essilor prevenca modelinimi almis oluyoruz bir turlu ogrenemedim.
  • Tekrar merhaba herkese.Bugün sipariş verdiğim gözlüğü atasundan aldım.En çok merak ettiğim ise mavi kaplamanın nasıl bir etkisi olacağıydı.Yaklaşık iki saattir kullanıyorum.Mesela şu an güneş burada iki saat sonra batacak ve odamın içi hafif loş sarı bir ortam ve burada gçzlük biraz daha sarımsı gösteriyor.Özellikle bilgisayar ekranında bembeyaz bir sayfaya bakınca sararmayı daha iyi anlıyorsunuz ve bazen de bulunduğunuz ortamdaki ışığın geliş açısına göre sararma oluşuyor.Ama hemen söyleyeyim bu sararma öyle rahatsızlık verici bir şekilde oluşmuyor.Sadece gözünüze gelen ışıktan mavi dalgaboyunun çıkarılması sonucu oluşan hafif bir sarılık.Yani öyle renk algınızı bozacak bir durum yok.Ayrıca daha önce kullanan arkadaşların dediği gibi ışık kırılması nedeniyle camda leke varmış gibi bir his asla oluşmuyor.Kısaca bu kaplamanın fiyatı 50tl ve verdiğim ücret için de mutluyum.Bu kaplamayı yaptırmakta kararsız olanlara söyleceğim tek şey kesinlikle gönül rahatlığıyla yaptırın.Zaten yaptırdıktan sonra kullanınca ne demek istediğimi anlayacaklardır.Ayrıca bu kaplamanın bir faydası da karşıdan bakınca cam mavimsi görünüyor ve bu da gözlüğe hoş bir hava katıyor.Ayrıca mavi ışığın uyku sorunu, baş ağrısı vs. gibi sorunlara yol açtığını da yazmadan geçmeyeyim.Ama tabi karar sizin.Ben yaptırdım ve mutluyum.Kullanalı daha iki saat oldu ama ben çoktan alıştım kaplamaya.Eğer bir olumsuzlukla karşılaşırsam yazarım tekrar.Herkese sağlıklı günler dilerim.




  • cam essilor crizal prevencia mi yoksa atasunun kendi cami uzerine mi mavi kaplama yapildi?
  • juba09 kullanıcısına yanıt
    Ekstra 50 tl yansirsa faturaya atasunun taktigi filtredir ordan anlarsin, 2 gündür kullaniyorum yararini hissetmedim olmasada olur benim icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Atasun şubesi essilor crizal prevencia modelini sorduğumda bilmiyoruz dedi. Diğer 2 si ise 250tl fiyat verdi. Normal crizal cam 200 tl fark diğer firmalarda 100 TL üzerindeyken Atasun da 50 TL olması beni şaşırttı ve bunu da sordum. Kaplamada crizal in dediler. Doğru mudur bilemedim. Essilor yazdım adamlar dönüş yapmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bugün Mustang güneş gözlüğü aldım. Üründe antirefle kaplama olmadığı söyleniyor. Belki onunla alakalı değildir tam bilmiyorum ama gözlük camı füme degrade olduğu halde iç cami mavi. Bu antirefle olduğunu mu gösterir yoksa başka bir faydası var mi?

    Gözlük bu arkadaşlar.

    https://goozluk.com/Mustang-1587-01-Gunes-Gozlugu.html?tag=Mustang&page=3

    Bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csimurat

    arkadaşlar numaralı gözlüğünüze klipsli güneş gözlüğü kullandınız mı hiç? gözlüğüm çerçevesiz cam aşağıdakiler olur mu veya başka tavsiyeniz var mı?

    çeşit 1
    http://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/polarize-gunes-gozluk-klipsi-exqudo-marka-kutulu-epk04-279426949

    çeşit 2
    http://urun.gittigidiyor.com/giyim-aksesuar/yana-dogru-yayli-polarize-gunes-gozlugu-gozluk-klipsi-klips-epk12-268945111

    Umarım bu satıcıdan almamışsınızdır. Ben Çin'den tanesini çok daha ucuza mal olacak şekilde istedim. Henüz elime ulaşmadı, ulaşınca yorum yaparım. Birinci modelin aynısı.
    Şimdi baktım 2.33 $ fiyatı var. 8 lira. %800 kâr. Ayıptır be.







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19519 -- 27 Haziran 2017; 10:28:28 >
  • technical death metal kullanıcısına yanıt
    sayın technical death metal,

    hepsi aynı amaca hizmet eder.
  • Atasundaki mavi ışık koruması hakkında bilgisi olan var mı?

    PC başında gözlerim çok ağrıdığından Atasundan 0.25 numara antirefle kaplamalı gözlük aldım. Satış görevlisi ise 50 TL farklı pc'den gelen zararlı ışıkları önlemek için mavi ışık koruma camıda önerdi. Bende ilk baş pazarlama taktiği olarak düşündüğüm için almayacaktım ama son anda mavi ışık korumasıda istedim.
    Bu camlar hakkında bir bilgisi olan var mı? Antirefle kaplamalı camlar için mavi ışık koruması ne kadar etki yaratır yada herhangi bir sağlık sıkıntısı yaşatır mı?
  • Son zamanlarda "Atasun" ve "mavi ışık" kelimelerini çokça yanyana görüyorum. herhalde yeni para kazanma taktikleri bu.

    Üstteki bir arkadaş da pazarlama taktiği mi demiş, aynen öyle. Atasun'daki çalışanların tek düşündüğü şey aylık satış kotalarını tamamlamaktır, sizin sağlığınız değil satış kotalarını doldurmak birinci öncelikleridir. Öncelikle bunu aklınızdan çıkarmayın.

    Alacağınız camda ilk önce "mavi ışık" değil, Ultraviolet koruma olup olmadığına bakın. Gözünüze asıl zararı veren budur.

    UV koruması olmayan camda önce mavi ışık koruması aramak hatadır..
  • HBKocabiyik kullanıcısına yanıt
    sayın HBKocabıyık,

    yapay ışık kaynaklarından ( bilgisayar, led ekran, cep telefonu, tablet, tasarruf ampulleri ) yayılan mavi ışık gözü yorar.
    çünkü mavi ışık kısa dalga boyunda ama yüksek enerjilidir. (görünür ışık alanında enerjisi en yüksek ışık mavidir). bu nedenle de gözü çok çabuk etkiler.

    özellikle bilgisayar, tablet vs kullanıyorsanız, mutlaka mavi ışık korumalı cam alın, yararını hissedeceksiniz.
    ayrıca, mavi ışık korumalı camların zaten uv koruması da vardır.
  • Ben de Atasun'dan ilk gözlüğümü sipariş ettim. Mavi ışık korumalı almamı ısrar etti, göz numaramdan 0.25 daha yüksek mavi filtreli bir gözlük verdi denemem için taktım, içerisi hafif sarımsı gibi gözüküyordu genel olarak renk sıcaklıkları rahat geldi, hoşuma gitti 50 tl fazla verdik hayırlısı artık. Bir de uv filtresi var mı diye sordum UV 400 koruması var dedi, camın markasını sordum şuan hatırlayamıyorum dedi ama Atasun kendi yaptırıyor dedi. Seiko falan ne kadar dedim 200'den başlıyor dedi ben de ilk gözlüğüm diye çok şey etmedim.

    Anti refle + mavi ışık korumalı ve ucuz bir çerçeve ile toplam 131TL ödedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende dün gidip gözlüğümü aldım. essilor prevencia sipariş vermiştim fakat aldığım kartta bununla ilgili herhangi bir şey yazmıyor. bunu nasıl teyit edebilirim? aldığım kartlar görsellerdeki gibi:

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    atasunun essilor camlara kendi mavi filtresini yağtığındna şüphelendim böyle birşey olabilir mi merak ediyorum. bu model için iddia ettikleri toz tutmaz yansıma yapmaz gibi hiçbir özelliği göremedim. bazen yanlardan çok dikkat çekici mavi mor yansımalar oluyor. birde sonradan aldığım 2. ufak kutu içinde ismimin yazmadığı kağıtlarda akslar farklı yazıyor ismimimn bulunduğu üst resim ve attaki resmin üst kısmında akslar doğru. herhangi bir sorun olur mu acaba?




  • Gözlüğümü 2 günden beridir bilgisayar başında sürekli takıyorum ve alışmak içinde günde 2-3 saatte bilgisayar başında olmadığım zamanlarda takıyorum.


    İlk defa gözlük takan biri olarak 2 günlük deneyimim şu şekilde:

    Yaklaşık 2 haftadan beridir bilgisayara hiç bakamıyordum, baktığımda gözlerim yanıyor, kaşınıyor ve kızarıyordu. Yazılım geliştirdiğimden dolayı da işlerimi tamamen aksatmıştım yani o derece gözlerim ağrıyordu.
    Şuan gözlük sayesinde çok rahat bir şekilde saatlerce bilgisayara bakabiliyorum, işlerimi halledebiliyorum. Gözlüğün bu kadar rahatlık vermesinin nedeni mavi ışık koruma kaplaması mı yoksa antirefle kaplama olmasından mı dolayı bilemiyorum. Sadece antirefle kaplamalı bir gözlük kullanarak, bilgisayar başında vakit geçirerebilirsem mavi ışık korumasının ne kadar faydası olduğunun sonuçları buraya yazarım.

    Şuanlık tek sorun uzun süreli gözlük taktığımda gözlerimin içi sanki dönüyor, yoruluyor gibi oluyor. Bu gözlerimin gözlüğe alışmasından dolayı oluyor sanırım.




  • 
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.