Şimdi Ara

Gözleri alan rahatsız eden farlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
5.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En çok muzdarip olduğum konu.
    Daha bu gece diyarbakırdan batmana dönüyordum, adam tüm yol boyunca uzunlar açık gidiyor.
    Sizi eğiten hocayı, sizin eğitim düzeyinizi.......

    Fırsatım olunca ilk işim uzunu yakınca karşıdakini kör eden xenon takmak olacak. Vallahi çözüm mümkün değil, sinir hastası olacam. Ulan mal selektör yiyince bari kapat.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O lafı duyduğun anda kafayı gömecektin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La nasıl bir yokluktayım kadın far ı diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi geceler arkadaşlar. kendi aracımın farında da mercek yok halojende önümü görmeyerek 4 sene kullandım kaç defa aydınlatma yüzünden kaza atlattım son anda engelleri fark ettim. 1 aydır led ampül kullanıyorum ve far ayarım direk yere bakıyor karşıdakinin gözüne vurmadığından eminim. başka araçla kendi aracımı arkama aldım. cidden 4 sene sonra bu araçta önümü görmeye başladım ne ampüller taktım önceden halojen yok %25 %130 daha fazla ışıkmış halojenmiş. yok öyle bişey inanmayın asıl aydınlatma ledde. aracım binek tip, yine de rahatsız olan varsa ışığı söndürüp sisleri açıyorum onları da yere ayarladım. lütfen far ayarını kullanın 2000 modelden sonra nerdeyse her araca far ayarı konumlandırıldı. biri allah a biri toprağa bakan farları görmekten yıldık. arka stoplarınızdaki park ve fren ampüllerini yanıyor mu diye her fırsatta kontrol edin. gece bi bakıyorsun önünde biri çıkıyor bir anda arka tarafında hiç ışığı yok. bazılarının da hiçbişeyi yanmıyor ne farı ne parkları dikkat edelim arkadaşlar göz göre göre insanlara kaza sebebi çıkmasın.




  • Miyop ve astigmatım var bunlar yüzünden sürekli geçici körlük yaşıyorum yolda akşamları araba kullanamaz oldum birde utanmadan uzun açık giden karaktersizlerden bahsetmiyorum bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mal çok ..bünyenin kaldıramayacağı kadar çok..başımdan geçeni anlatayım..adam sinyal vermeden önüme kırıyor korna çaldım hiç oralı olmadı ben de birkaç defa daha çaldım sonra sollayıp geçtim bi baktım arkamdan hızla gelip selektör yapıyor ..adamın tipinden belli malın önde gideni olduğu ..korkutmak amacıyla peşimden geldiği belli, hiç istifimi bozmadan yoluma devam ettim..anlayacağınız trafikte kimseyle muhatap olmayın..mal çok..hem de katil edecek kadar çok !!
  • Bu forumda geçenlerde şöyle bir yorum okumuştum , arkadaş aynen şöyle yazmıştı ; Geceleri uzunlarla seyehat ederim, ÖNCE GÜVENLİK ... Hatırlayanlar vardır belki, evet trafikte içiçe olduğumuz mantalite ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 18 Şubat 2018; 4:48:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün oldukça toplu taşıma kullanıyorum. Yoksa trafikte araba kullanırken kafayı yiyeceğim.
  • Uzun yolda çok denk geliyor bunlardan. Ben artık hic sinirlenmiyorum. Arkama böyle farı olan birisi geldigi zaman yavaslıyorum, adam beni geciyor. Sonra uzunları yakıp takılıyorum pesine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke burdan yazmak yerine bu durumu önce orada çözseydin belki hatasından dönerdi ....ben öyle yapardım
  • Merceksiz fara xenon veya led takana hiç istisnasız dümdüz sövüyorum. Okuyan varsa üstüne de alınabilir ona da sövüyorum! Fabrikasyon değilse takma kardeşim. Git standart xenon olanından al arabanı çok hevesliysen.

    Önceki aracımın farı merceksizdi 2012 Kia Rio Sedan ve stanart Osram Night Braker Plus takmıştım. Açık sarı ve gayet netti görüntü. Şimdi aracım 2015 Toyota Corolla da merceksiz farlı ve üstünde gelen standart farlar mevcut. Gayet güzel görüyorum yolumu.

    Xenon far muayeneden geçmiyor diye bir engel var ama led far için muayenede sıkıntı olmadığından şimdiki apaçiler full led takılıyorlar. Gözüne fener tutulmuş tavşan gibi kalıyorsun gece trafiğinde.

    Trafik senin ahırın değil. Diğer tüm araç sahiplerine ve yayalara karşı bir sorumluluğun var, uyman gereken kurallar var. Geçiş üstünlüğü, sinyal vermek, hız sınırına uymak, takip mesafesine uymak, dönel kavşak içinde şerit değiştirmemek, trafik işaret ve işaretçilerine uymak, yoldaki çizgi uymak, şeridinden gitmek bunlar herkesin bilmesi, uygulaması ve uyması gereken şeyler.

    Bunlara uyulmamasının da tek sebebi eğitim seviyesinin düşüklüğü. Bunlar küçük yaştan itibaren eğitilmedikleri için böyleler. Düzelir mi dersen zor. Ancak ceza ile terbiye edebilirsin. Onu da kaç kere yakalayacaksın ve kural ihlalinin peşine düşecek trafik polisini nerede bulacaksın. Çok zor çok.




  • Birde şu motorcularin çakarlı farlari var insanin dikkatini dağitiyorlar. Görünce ana baci sövüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendinden kararan dikiz aynasinin gözünü Sevim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 de sıfır km Corolla almıştım, yetkili serviste xenon far kampanyası vardı ben de gittiğim bir periyodik bakımda taktırmıştım, aracın kısa farları bu şekilde uzun farlarından bile 2 misli fazla aydınlatıyordu ve kısa farlara hemen hemen karşıdan her gelen selektör atıyordu, bir süre sonra ampülleri eskileriyle değiştim bende.



    Şuan Hyundai Tucson kullanıyorum, ondan önce birkaç Opel’im oldu ve Afl farları oldukça iyiydi, Tucson’da ise kısalar tatminkar ama uzunlar baya zayıf, hani kısaların yetmediği yerde uzunları yaktığınızda yolun ilerisini az biraz görüyorsunuz özellikle yağışlı havada görüş daha da azalıyor ve en önemlisi karşıdan inatla uzunlarla gelen dangalaklara karşı selektör yapınca bu dangalaklar üzerinde en ufak bir etkisi olmuyor!
    Mecbur ben de uzunlar için güçlü ampüller alacağım ama tabi kullanırken kimsenin gözüne sokmadan kullanacağım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 18 Şubat 2018; 23:56:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Led kullanıyorum, apaçi değilim herkese saygım var, far ayarlarım yere bakıyor kimsenin direk gözüne girmiyor ve hiç şikayet almadım. Orjinal mercekli farlı ledli olup ayarı en yukarda tutan kekolarda beni rahatsız ediyor. Göz alma konusuna inanmayan varsa Antalyadayım her zaman beklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare yeni nesil her araca led matrix far teknolojisi.
  • Yolda gordugum arabalarin yarisinda hatali far kullanimi var.

    Ya uzunlari acar,

    ya cakma zenon,

    Ya sisler acik,

    Ya da ayarsiz farlar.

    Karanlik havada araba kullanmaktan sogudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle bir standart getirilmeli. Sarı rengin dışında bütün renkler yasaklanmalı. Çakma zenon, led ve ampüllerin ülkeye girişi engellenmeli. Fabrika çıkışı haricinde arabanın far tesisatına ancak onay ile ekleme yapılabilmeli. Bizim insanımız başka türlü adam olmaz. Trafik gerçekten berbat bir hal almış durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakirlerin parasi akilli sistemli xenon almaya yetmedigi icin tanesi 15 liralik halojenli projektor ampulu kullaniyorlar. Ulke fakir ama zengin ozentisi yaptiklarindan bu hale geldik.
  • Karanlık yollarda önümü hiç göremediğimden philips xtreme %130 sipariş ettim ama inşallah insanları
    kör etmem. En uyuz olduğum şeydir. Nasıl olacak ben de merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.