Şimdi Ara

Gözlerde odaklanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün alüyküm arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi gözlerimde odaklanma sorunu oluyor 20 senedir aktif olarak bilgisayar kullanıyorum oynamadığım oyun kullanmadığım program kalmadı hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım.

    Nedeni ise son 6-7 aydır sürekli excel programı ile uğraştım öyleki akşam sabah excelden başka birşeyle ilgilenmedim yaptığımda lüzumsuz birşey averelik başa bela babylon için sözlük yazmaktı herkelimeyi kontrol ettim 2.anlamı 3. anlamı vs göz sürekli sutunlar ve hücreler arasında geziyordu nerden baksanız en az 50.0000 kelime çoğunluğunu incelemişimdir o derece yani sonunda baktımki odaklamakta zorlanıyorum ve sol gözüm bulanık görüyor tabi hemen bıraktım doktora koştum.

    Doktarada gittim Elhamdülillah birşey çıkmadı gözlük testi flan yaptı gözlüğe gerek yok dedi damla yazdı ama durum pek değişmedi nedir sizce bu geçici bir durummu.
    Şu anda bir sıkıntı bulanıklık flan yok ama gözlerim çabuk yoruluyor eskisi gibi değil ve biraz zor odaklanıyorum sanki hatta pc okurken okumaktan sanki korkuyorum zorlanıyorum.
    Anladımki göz kaslarım aşırı odaklanma sonucu yorulmuş ve yavaşlamış sizce geçici bir durummu bu







  • Bir müddet PC işlerini bırak el değmemiş bir sahil kasabasında kış tatili yap. Kim bilir şehirden gezmeye gelen züppe bir genç ile gönül işlerine bile girebilirsin belki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc işlerini bir müddet bırakma fikrine katılıyorum
  • Yinede tecrübeli doktor arkadaşlar varsa öneride bulunurlarsa çok sevinirim
  • Belli aralıklarla gözlerine soğuk suyla ıslatılmış bez koy günde 3-4 kere 5 dk sureli en az bir hafta yapman lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün gece sağ gözüm bulanık görüyordu sabah kalktığımda yine bulanık görüyordu doktora gittim ama yolda düzeldi ölçüm flan yaptırdım doktor tüm değerlerin 0 dedi gözlük testi flan yaptı herhangi bir sorunun yok dedi damla yazdı geri geldim şimdilik bir sorun yok hiç böyle birşeyle karşılaşan oldu gözlerimde herhangi bir sıkıntı olsa göz ölçümünde ortaya çıkarmı nedir göz ölçümü değerlerin 0 olması tam olarak ne anlama geliyor bilen varmı acaba
  • Kaç sene geçmiş üstünden ama söyleyim. Göz kuruluğu çıktı demi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar konu ile ilgili sorunlarınız düzeldi mi acaba ense bilgisayar basında çalışıyorum ve gözlerim 10 dakika dayanamıyor hemen acayip yoruluyor. Ekran parlaklığı ışık kontrast her şeyi denedim yok maksimum 10 dakka sonra yorgunluk yanma başlıyor. 3 doktor gittim 3 de sıkıntı yok herşey normal dedi göz yaşı verdi ama bu yorgunluk geçmedi sizde düzelme olduysa nasil yaptığınızı paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.