Şimdi Ara

Göz Kapanan Yavru Kedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizim çatıya kedi yavruladı. Bizde bu kedileri bahçeye indirdik.Yuva vs yaptık annesi de bahçede arada besliyoruz. Fakat dün fark ettik ki kedilerden birinin gözleri tamamen kapalı. Bu yavru diğerlerinden çok küçük, gelişimi zayıf ve gözleri görmeyecek derecede iltihaplıydı. Veterinere götürdüm ilaç verdin günde 3 defa bir damla dedi. Sorunum su anne dünden beri ayrılmıyor ve çok hırçın bu gün zor aldım ve bir defa damlata bildim. Yöntem önerisi var mı? Anneyi kendime alıştırmak iştemiyorum çünkü evde kuş var balkondan içeri giriyor.



  • Islak mama vermeyi denediniz mi hocam uzak bir yerde? Damlaları bir şekilde yapmaya çalışın yoksa muhtemelen yavru kör kalacaktır.
  • Yok denemedim. Nasıl bir yöntem. Ya evde de olamıyorum bu aralar mahallede birtane insan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anneye uzakta bir yerde yaş mama bırakın koşa koşa ayrılır.
    Diğer yöntem korkutup kaçırmak, yavrunun iyiliği için.
  • ercument.cozer kullanıcısına yanıt
    Yardımın için teşekkür ederimFakat bizim bahçedeki velet kediyi yanlışlık ile kafasını baştı kedinin gözlezlerinden kan geldi hemen veterinere götürdüm. Biraz besledim sonra belediyeyi aradım gelip aldılar. Yarın gidip barınağa bakacağım umarım ilgileniyorlardır. Ben ilgilenmiyor ve beceremiyordum. Zaten hastamızda var neye zaman ayıracağım şaşırdım.
  • Hangi barınak?
  • ercument.cozer kullanıcısına yanıt
    Ümraniye belediyesi barınağı. Şimdi aradım görebilirmiyim kediyi diye hayır dedi sahiplenme dışında olmaz.
  • Nasıl bir barınak o öyle sizin bırakmış olduğunuz hayvanı göstermiyorlar.
  • Anlamadım. Artık böyle kurumlar ile tartışmaktan yoruldum. Hayati riski devam ediyor dedi.
  • Tedavisi devam ettiği (karantina gibi bir durumu varsa) için gösterilmiyorsa anlarım ama onun haricinde gün içerisinde (çalışma saatleri) gidip ziyaret edip zaman geçirebilmeniz gerekmekte.Ancak barınaklarımızın durumu içler acısı olduğundan genel olarak çoğu kapalı kapılar arkasında sözde hizmet vermek istiyor.Bu ülkede barınak ve benzeri işleri yapacak çok insan çıkar eminim buna ama maalesef kurumlar hayvan sevgisinden yoksun insanlarla dolu.Ümraniye barınağa gitmedim ithamda bulunmak doğru olmaz ama genel anlamda bu gözlemleri yaptığımız için barınak ve çalışanları için artık iyimser olamıyoruz.Umarım yanılıyoruzdur bu barınakla ilgili.Umarım iyileşir,sıcak bir yuva bulur kendisine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teufel

    Tedavisi devam ettiği (karantina gibi bir durumu varsa) için gösterilmiyorsa anlarım ama onun haricinde gün içerisinde (çalışma saatleri) gidip ziyaret edip zaman geçirebilmeniz gerekmekte.Ancak barınaklarımızın durumu içler acısı olduğundan genel olarak çoğu kapalı kapılar arkasında sözde hizmet vermek istiyor.Bu ülkede barınak ve benzeri işleri yapacak çok insan çıkar eminim buna ama maalesef kurumlar hayvan sevgisinden yoksun insanlarla dolu.Ümraniye barınağa gitmedim ithamda bulunmak doğru olmaz ama genel anlamda bu gözlemleri yaptığımız için barınak ve çalışanları için artık iyimser olamıyoruz.Umarım yanılıyoruzdur bu barınakla ilgili.Umarım iyileşir,sıcak bir yuva bulur kendisine.

    Noktasına virgülüne kadar katılıyorum.Bu konuda sadece yedikule barınağı iyi gözlemlediğim kadarı ile.

    Ataşehir barınağına (belediyesi malum parti belki daha insancıllardır diyerek) ofisin önünde baktığımız dostumuzu vücudundaki yaralardan dolayı teslim ettik.Teslim aşamasında da karnı şişti, büyük bir ihtimal hamile tedavisine dikkat edin diye tembihledik.Hatta form gibi bişi vardı, özellikle not düşürdüm.2 gün sonra aradım akıbetini sormak için, hamileliği sonlandırmışlar.Kan beynime sıçradı "neden" diye sorduğumda hamile olup olmadığını anlayamamışlarmışmış.Ya böyle bir zihniyet olabilir mi? Esas komik olanı yarasına bakmamışlar bile.Neden bakılmadı diye sorduk.Farketmemiş olabilirmişmiş doktor.Neyi farkediyorsunuz arkadaşım siz? Kediyi teslim ederken demedik mi yaraları var diye!

    Barınağa gittik, biz oradayken sanırım bir dostumuz ölmüş.Bizim gibi akıbetini öğrenmeye gelen kızcağız ağlaya ağlaya geri döndü.Kimsenin günahını almak istemem ama kimbilir neden öldü.Aldık dostumuzu veterinere götürdük ,protein alerjisi varmış.Tedaviden sonra nasıl neşesi yerine geldi anlatamam.Ama çok uzun sürmedi :(

    Nerede vicdansız adam var hepsini barınaklara topluyorlar.Vatandaş olarak gördüğüme yardım etmeye çalışıyorum fakat gücüm yetmiyor bazen.Barınağa güvenip tedavi ettiremeyeceksem ne için var bunlar? Amaçları sadece bir yere toplayıp kafese tıkıp, kuru ekmek mi vermek?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.