Şimdi Ara

Görüşleriniz Lazım(TMciler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    2011 senesinde girdiğim sınav sonucunda İTÜ'de son sınıf okuyan bir abinizim.
    Bu sene tekrar girdiğim ygs sınavında YGS 5 sınavında 30k gibi bir sonuç geldi. Bir süredir uzak olduğum için aklımdaki birkaç soru var.
    Edebiyat konuları 2 ay gibi bir sürede tamamlanabilir mi? Şu an için sıfırım.
    İstanbul'da bir hukuk fakültesi düşünüyorum 30 k dan en kötü 14k gibi bir sıralamaya çekme ihtimali var mıdır?
    Ve son olarak ygs 5 puan türünde ilk 30 binde tahmininizce kaç sayısalcı vardır?
    Şimdiden cevaplama zahmetinde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Zamanında hukuk okumayı çok istemiştim ama ailemin zoruyla sayısalcı oldum ve bizim zamanımızda (2003-2004 öss'ye girdim) sayısalcılar hukuk yazamıyordu.

İçimde ukde kalacağına, hem sınava hazırlanan kuzenimi hırslandırmak hem de şansımı denemek için ygs'ye girdim. 400 puan almıştım. 30k'daydım ben de.

LYS'ye girmeyi düşünmüyordum. Mühendislik mesleğimi icra ettiğim için ders çalışmaya pek vaktim yoktu. O yüzden matematiğe neredeyse hiç bakmadım ama mühendislik mezunu olmamdan dolayı türev ve integrale hakimdim...

Güvender'in Edebiyat kitabı vardı. Ben ona baktım, o bana... Okunacak gibi değildi. Forumdan araştırdım, Kanat Yıldız mıydı neydi, onun bir kitabını buldum. Şifreli yorum ismi... 2 hafta çalıştım, çok zevkliydi. 56 soruda 49 doğru 7 yanlış yaptım. Coğrafya da 20'ye 4'tü sanırım. Matematik 33-34 netti, yetiştirememiştim. Diploma notum 90'dı ve sonucunda 10k'ya çıktım.

Şu an Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Seneye okul bitecek ama Avukatlık yapmayı düşünmüyorum. Tamamen idealimi gerçekleştirmenin tatminine yönelik bir durum söz konusu olacak.

Zor değil yani. 30.000'lerden 5000'lere bile çekebilirsin diyecektim ama sanırım hukuk için sistem değişmiş. TM-3'e alınmış. Yani sözel ağırlıklı olmuş. Eğer TM2 de kalsaydı, matematik ile fark yaratabilirdin.

Ben bunları yazarken üşenmedim, umarım sen de okurken üşenmez ve idealini gerçekleştirme konusunda motive olursun...

Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 25 Mart 2016; 20:35:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• reguse kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli görüşleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,

Denizcilik fakültesindeyim, eğer kazanırsam hem denizde çalışıp sadece vize ve finallere girmenin biraz yorucu olacağı şimdiden belli,

Lakin hem denizcilik sektöründe çalışan av. kpt. lar olsun hemde sizin gibi okumanın aslında yaşının olmadığını gösteren büyüklerimizi görünce

yapılamayacak bir şey olmadığına inancım tam.

En kısa sürede yayınları belirleyip başta edebiyat olmak üzere konular üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum, Eğer başarılı bir sonuç gelirse,

açıklandıktan sonra hem meslekte çalışıp hem de hukuk okumak hakkında sizden bilgi almayı çok isterim.

Evet gemicilik ile vize ve finallere girmek biraz zor olabilir ama imkansız değil, emin ol. Yeter ki iste ve çaba göster.

Ben mühendislik fakültesi okurken mutlu değildim. Ama kimi zaman binlerce sayfa çalışmam gerekse de zevk alıyorum hukuk derslerinden.

Tekrar başarılar dilerim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • edebiyat çalışarak çok rahat 50 yapabilirsin ezberin kuvvetliyse tabi bir de ygs den sonra paragraf çözmeyi bırakanlar var ve hep paragraftan soru kacırıyolar günde 20 soru paragraf çözsen lys rahat yaparsın

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.