Şimdi Ara

Görüntü&Ses kaybı olmaması için AVR li sistemde bağlantı nasıl olmalı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsungx

    bence avrda upsaling yoksa bunun amacı hdmi ile yapılan bağlantılarda görüntü yükseltmek compenentle avr a bağlarsak sd görüntüler için daha iyi sonuç alınıyor bu konuda sd görüntülerde önem arz ediyor yoksa görüntü yükseltmede mucize beklemeyin zira önemli olan kaynak mesela d.t ile d.s arasında d.t nin bariz farkı var sd görüntüdede tersi durum mevcut


    Dostum son cümlene müdahale etmeden geçemeyeceğim.

    DT ile Dsmart arasında bariz fark var kısmı OK.Ama DT nin bariz farkı var derken olumlu yönde değil sanırım.Buna kesinlikle itiraz ederim
    Zira lig tv harici dt fişi dahi takılı değildir bende.
  • görüntünün birden fazla kaynakta işlemden geçmesi bence görüntü kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir
    mesela mkv film izlerken media player görüntüyü upscale yapıyor sonra bunu avr ye gönderiyor üzerine avr de görüntü işleme yapıyor diyelim en son olarakta tv ye gelen görüntü tv tarafından upscale işlemine alınıyor derken görüntü ez az 3 kere işleniyor sizce bu şekilde görüntü üzerinde çok fazla oynanmıyor mu? Diğer yandan avr upscale yapsa da yapmasa da tv ile media player veya ps3 vs arasına avr giriyor görüntü bi şekilde avr ye geliyor buradan tv ye gönderiliyor görüntünün yolu biraz daha uzamış oluyor belki bizim göremediğimiz boyutta etkiler olabilir bu şekilde yapmaktansa kabloyu direk tv ye mümkün olduğunca bağlamak bana biraz daha mantıklı geliyor
  • Ben dün LG'nin 906SB model bir 5+1 sistemini aldım..
    Bluray oynatıcılı falan..
    AVR'nin arkasında 2 adet HDMI in, 1 adet de HDMI out bölmesi var.
    Bir adet de Optic çıkış var.

    Elimdeki cihazlar:
    LG 47LW4500 3DTV
    WD HDTV LIVE
    PS3
    DIGITURK PLUS

    Şu an için tüm cihazlarım TV'ye HDMI ile bağlılar.
    Ayrıca tek de bir optik kablom var.
    Onu da WD HDTV LIVE'a bağladım.
    PS3 oynayacağım zaman kabloyu değiştiriyorum.
    Ancak Digiturk için herhangi bir deneme yapmadım henüz.

    En optimum çözüm olarak bu sistemleri birbirine nasıl bağlarım?
    Kablo değiştirmeden falan olsa süper olur hatta?
  • ben de bütün cihazları avr ye bağlayıp ordan tv ye hdmi ile aktarmayı düşünüyordum ancak harman kardon genel başlığı altındaki son tartışmalara göz atmanızı tavsiye ederim. uydu cihazını avr ye bağlayan bir arkadaşın avr sinde arıza oluşmuş. lnb sinyalinin avr üzerinden tv ye aktarılmaması gerektiğini söylüyor konu hakkında o forumdaki tecrübeli arkadaşlar. uydu dışında bütün cihazlar avr ye bağlanıp ordan tv ye sorunsuz aktarım yapılabilir. uydu-avr-tv üçgeninde dikkatli olmakta fayda var. ben de o işten vazgeçtim şimdilik ama hala bilgi arayışındayım.
  • Sorun Kullanılan Sistem ve Malzemeden Kaynaklı Olabilir AVR Üreticileri Bu Cihazları Bağlamayın Demiyor Cihazın Arkasında SAT GAME DVD BLP İçin Ayrı Ayrı Analog dan Digitale Tüm Girişleri Boşuna Yapmıyorlar Heralde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gladyo1907

    ben de bütün cihazları avr ye bağlayıp ordan tv ye hdmi ile aktarmayı düşünüyordum ancak harman kardon genel başlığı altındaki son tartışmalara göz atmanızı tavsiye ederim. uydu cihazını avr ye bağlayan bir arkadaşın avr sinde arıza oluşmuş. lnb sinyalinin avr üzerinden tv ye aktarılmaması gerektiğini söylüyor konu hakkında o forumdaki tecrübeli arkadaşlar. uydu dışında bütün cihazlar avr ye bağlanıp ordan tv ye sorunsuz aktarım yapılabilir. uydu-avr-tv üçgeninde dikkatli olmakta fayda var. ben de o işten vazgeçtim şimdilik ama hala bilgi arayışındayım.

    bence farklı bir sorundan dolayı bu hasar meydana gelmiş olabilir.

    zaten av receiver dediğimiz cihaz audio ve video dolayısı ıle bu cihazlar video işlemektede hayli başarılılar.

    Konu başlığında belirtildiği üzere bende AV alıcıya, digiturk, ps3, dvd, mediaplayer hatta cep telefonunu bağlıyorum hiç bir sorun yaşamadım diğer taraftan ayrıca bir kablo ıle dıgıturk tv ye dırek baglı. bazen faztezı olsun dıye avr yı kapatıp oradan takılıyorum.

    özet olarak AVR ıyıdır hem audıo hem vıdeo her ıkısı ıcınde.
  • Ben şu şekilde bağladım:

    Digiturk ve PS3 direkt olarak HDMI ile AVR'ye bağlı.
    WD HDTV LIVE ise HDMI ile TV'ye bağlı. Onun sesini ise optikle alıyorum.
    Şimdilik hiçbir sıkıntı yok.

    Ama Digiturk'ün AVR'ye bağlanması sakıncalı diyorsanız, ona göre revize edeyim evdeki bağlantıları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

    Ben AVR den geçirmeden yanayım.

    Size şöyle bir örnek vereyim.

    WD HD PLAYER'ımın hdmı çıkışı bozuldu bende Ypbpr component çıkışından avr ye giriş yaptım. fakat Ypbpr component 1080p yi desteklemiyor malum en fazla 1080i

    avr 720p olan girişi 1080p ye yükselterek hdtv ye veriyor. tabi kaynakta 720p olan bir mkv film. ben hdtv de çözünürlüğe baktığımda 720p olan filmi 1080p olarak görüyorum.

    Şimdi diyebilirsiniz teknik olarak bu şekilde yazıyor olabilir. fakat iş görsele geldiğinde acab öylemi.

    Onuda şöyle test ettim mesela 720p bir filmi izlerken ekrana yaklaşın pixsellerin daha iri olduğunu az çok görürsünüz ama yukardaki işlemi yaptığımda aynı 1080p de olması gerektiği gibi tüm pixseller küçük ve film çok net.

    Sonuç olarak AVR bu işin hakkını veriyor arkadaşlar. Herzaman tavsiyem AVR üzerinden görüntüyü geçirip upscaling yapılmasıdır.

    son bişey upscaling kalitesi tabiki markadan markaya ve modele göre değişiklik gösterecektir. Bu ayrı bi konunun bahsi.

    bu upscaling isini pioneer 920'ye mi yaptirdiniz? ben sony'lerin faroudja dcdi edge chip'i bulunan 820-1010-1020 modellerinde denedim. mediaplayer'imin HDMI cikisindan hangi kalitede cikarsam cikayim. araya bu cihazlari tek tek koymama ragmen, menulerinden de 1080p output ayari yapmama ragmen TV'nin HDMI giris bilgisini kontrol ettigimde hep kaynaktaki media player'imda ne ayarladiysam onu gordum. sanki arada sony avr'ler yokmus gibi. soruma da ne sony ne elektronik marketler ne sony bayileri ne de sony teknik servis cevap veremedi. yamaha 571'de denedigimde, mediaplayer'imdan 480p ayarladigim durumda bu kez tv girisinde 1080p'yi gordum ama bu kez de goruntude bir fark goremedim...

    acaba bir de pioneer ile mi denesem?
  • MERHABA YARDIMCI OLANDAN ALLAH RAZI OLSUN :)
    ŞÖYLE İZAH EDEYİM,PS3 Ü OPTİC KABLO ile DİRECKT SES SİSTEMİNE VERİYORUM VE PS3 ÇIKIŞ AYARLARINDA DD 5.1,DTS 5.1,AAC,LİNEEER KUTUCUKLARI var.
    HEPSİNİ İŞARETledİĞİNDE SESTE SIKINTILAR OLUYOR,MESELA BAZI OYUNLAR VE FİLMLERDE ORJİNAL DUB DA SES ÇIKMIYOR,TÜRKÇEDE SESTE KESİLMELER OLUYOR.
    DTS 5.1 KALDIRDIĞIMDA VEYA SADECE DD5.1 İ SEÇTİĞİMDE SESLER HARİKA GELİYOR FAKAT ARA ARA 1 SANİYELİK KESİLMELER SÜREKLİ olUYOR
    KONU HAKKINDABİLGİNİZ VARSA YARDIMLARINIZI RİCA EDERİM
  • Ses sistemin sessizlik durumunda "mute" yada dinlenme benzeri bir konuma geçiyor olabilir.Böyle bir ayar varsa kaldır.Yani kaynaktan(PS3) ses gelmese de çalışmaya devam etsin.
  • Farklı bir kablo ile deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsancan

    Ses sistemin sessizlik durumunda "mute" yada dinlenme benzeri bir konuma geçiyor olabilir.Böyle bir ayar varsa kaldır.Yani kaynaktan(PS3) ses gelmese de çalışmaya devam etsin.

    Oyun ve film sırasında olduğu için yani devamlı ses gelirken böyle bir sorun oluyor,2ch çıkış yaptığımda sorun yok,acaba ps3 bluray olduğu için mi?ama ps3 çıkışı dd5.1 yaptım, makinede dd 5.1 id destekliyor ama kısa kısa keilmeler deliertti adeta beni, yada uyum mu sağlamıyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocaklilar

    Farklı bir kablo ile deneyin.

    denedim ama malesef bi ps3 olan densin allah rızası için :)
  • PS3 VERSIYONDAN KAYNAKLANAN HATA DA OLABILIR. FIRMWARE UPGRADE DENEYILIRMISIN.(DIKKAT BRICK OLMASIN PS3).UPGRADE ILE BELKIDE ORTADAN KALKAR SORUN.
  • Dün akşam saat 10 daarkadaşımın ps 3 aldın (durumum vahim yani :)) getirdim denedim ondada ynı sorun var,
    2CH çıkış yapınca ve dvd de sorun yok,araştırdım optic kablo ile ilgilimi diye bişey bulamadım??(kablo 1.5 metre)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.