Şimdi Ara

Google Plus platformu kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google’ın pek çok başarısız hamleden sonra sosyal ağ sektörüne yönelik en son ve en pahalı adımı olan Google Plus platformu da kendisini bekleyen sondan kurtulamadı. Son dönemde yaşanan veri sızıntıları olaylarından sonra son kullanıcıya yönelik olan versiyon kapatılıyor.


     


    Beklenen son

     


    Uzun bir beta sürecinden sonra 2011 yılında nihai olarak kullanıma sunulan Google Plus en önemli kitlesini Gmail gibi Google hizmetlerini kullanan kişilerden beklemişti. Bir ara 350 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşsa da rakipleri kadar hareketli olamadı.


     


    Google’ın rekabet ettiği sayıca fazla alan nedeniyle Google Plus geliştirme ekibi kısıtlı bir kaynak ile çalışmak zorunda kaldı. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest gibi önemli oyuncular ise zaten işleri bu olduğu için hem daha fazla kaynak ayırabildiler hem de önemli yenilikler sunarak kullanıcı çektiler.


     


    Ayrıca Bkz.Microsoft çevrim içi oyun hizmeti xCloud’u duyurdu

    Aslında Google Plus platformunun kullanıcı ilgisi çekme konusunda yetersiz kaldığı uzun bir zaman yazılıp çizilmişti ancak Google yaklaşık 8 sene boyunca sosyal ağını yaşatmaya devam etti. Son veri sızıntısı olayıyla da kararını verdi.


     


    Bir açıklama yapan Google yetkilileri, sosyal ağın beklendiği kadar fazla hareketli olamadığını ve çok düşük kullanım seviyelerinde kaldığını dile getirdi. Bu nedenle de sadece kurumsal alanda faaliyet gösterecek bir sosyal ağ olarak devam etmesi sonucuna varıldı.


     


    Bu haftadan itibaren önümüzdeki 10 ay boyunca kullanıcılar sosyal ağdaki fotoğraflarını ve diğer içeriklerini indirebilecekler. Ağustos ayı itibariyle de Google Plus artık erişime kapanacak.


     


    Kararı tetikleyen veri sızıntısı olayı ise geçtiğimiz Mart ayında yaşandı. Geliştiricilerin bir hatayı gidermeye çalışırken yanlışlıkla 500 bin kullanıcının verilerini etkileyen bir açığa sebep olduğu ifade ediliyor. Hatta Google’ın Camridge Analytica dönemine denk gelen bu sızıntıyı dikkat çekmemek için kullanıcılar geç bir zamanda haber verdiği de iddia ediliyor.


     


    Google ise açık konusunda hiçbir şekilde siber saldırı veya veri sızdırma olayının olmadığını, yaptıkları araştırmalarda böyle bir işarete rastlamadıklarını, etkilenen verilerin sadece yaş ve ülke gibi demografik veriler olduğunu, olayın ortaya çıktığı ilk günlerde kullanıcıları bilgilendirdiklerini savunuyor.


     


    Google ayrıca bu olayın yaşanmasının ardından verilerin kontrolü ile ilgili kullanıcılara daha fazla yetkiler tanınacağını söyledi. Google hizmetlerini kullananlar artık üçüncü taraf uygulamalara erişim verirken hangi verileri kullanacağını belirleyebilecek.


     



  • Hizmete erişimin kapanma tarihi Ağustos 2019 herhalde? 10 ay niye bekliyor acaba arkadaşlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Darısı "feysbuk" "istikram" ıvır zıvır (bana göre) gereksiz varsa hepsinin başına

  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    "Bu haftadan itibaren önümüzdeki 10 ay boyunca kullanıcılar sosyal ağdaki fotoğraflarını ve diğer içeriklerini indirebilecekler. Ağustos ayı itibariyle de Google Plus artık erişime kapanacak."

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt
    gplus kar etmemesi dahası facebook ve türevlerinden farklı bir şey sunmamasından dolayı kapanıyor instagram, facebook vs vs bunlarında kapanması için kullanıcıları azalması lazım ama her geçen gün artıyor yapacak pek bir şey yok neden kapatsınlar ki bir sürü para kazanıyorlar bende son 5 yıldır sosyal ağ kullanmıyorum ama durum bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 9 Ekim 2018; 14:32:3 >
  • Çok gereksiz bir servisti iyi ki kapanıyor. Google bence unified messaging uygulamalarına ağırlık versin biraz.

    Olmadı Reader felan tekrar devreye girsin
  • Google'ın en gereksiz platformuydu. Lafta Facebook'a rakip olacaktı.
  • Kötü oldu whatsapp plus ve instagram için modlu sürüm yapan arap ekip burayı kullanıyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google sosyal ağ işini yine becerememiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.