Şimdi Ara

Google Play uygulama izinleri değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Play uygulama izinleri değişiyor



    Apple’ın uygulamalarda kişisel veri kullanımında kullanıcının onayına daha fazla önem vermesinin ardından Google da çalışmalara başlamıştı. Geçen yıl Data Safety adıyla başlayan program geliştiriciler için zorunlu hale geliyor.



    Google Play Data Safety programı



    Google Play uygulama sayfaları normalde bir uygulamanın hangi bileşenleri kullandığını listeli halde gösteriyordu. Bu veriler Apk dosyasınınn taranması ile elde ediliyordu. Data Safety ise geliştiriciler tarafından hazırlanan listeleri kapsıyor.



    Ayrıca Bkz.Google Fuchsia OS platformu Android uygulamalarını yerleşik çalıştırabilir



    Google Play konsolunda geliştiricilere hangi bileşenleri veya verileri kullanması gerektiğini sorarak liste hazırlıyor. Geliştiricinin olması gerektiği halde farklı bilgiler vermesi hesabının silinmesine kadar giden yaptırımları sonuç veriyor.



    20 Temmuz itibariyle geliştiriciler Data Safety modülünü uygulamalarına koymak zorunda. Haliyle uygulama sayfasındaki standart izin listesinin yerini bu yeni modül alacak. Detaylı listeler yerine geliştiricinin dürüstlüğüne bırakılmış izin listesinin tepki çekebileceği düşünülüyor.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/google_play_store_might_be_removing_app_permissions_overview_in_favor_of_new_data_safety_info-news-55083.php







  • Değişeli neredeyse 6 ay oldu, belki daha fazla oldu, daha yeni mi haber yapıyorsunuz?
    Belki bende böyleydi bilemiyorum.

    Bence saçmalık, iyi yönleride var kötü yönleride, mesela uygulamayı indirmeden kamera erişim izni varmı öğrenemiyorsunuz, önceden eriştiği izinleri marketten görebiliyorduk. Artık sadece veriyi topluyor mu onu yazıyor. Saçmalık. İyi yönü ise veri toplayan uygulamaların daha açık belirtilmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 20 Temmuz 2022; 1:1:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.